אז נגמר פורים

שקדייה

New member
זה לא מתאים...

לבוא אליה עם 3 הילדים שלי בנוסף עם הילד שלה..... זה לא ממש יאפשר לבשל (הקטנים שלנו בני אותו גיל, וכשהם ביחד הם מרימים את התקרה....)
במקסימום אני אוכל אולי לבוא לעזור לה קצת בבוקר החג, כשבעלי בבית... בימים שלפני אין שום סיכוי.

תשמעי, בסוף אני אפנה ואנקה כמו כולם, אין מה לעשות...

mereng

New member
חשבתי דווקא על בישול בערב, כשהטף ישן

אבל אם זה לא מתאים אז לא בכוח, את מכירה את הדינמיקה והנפשות הפועלות.
תמיד אפשר לקנות קינוח מפונפן בקונדיטוריית בוטיק- מקרונים, עוגת שוקולד ללא קמח וכו'.

ו..... אל תשכחי לפנות קודם כל את הכוסות, ואח"כ את הצלחות

שקדייה

New member
לא קודם את הצלחות???

הכוסות זה מערום לא יציב לצלחות.... או שמה שאני מחשיבה כידע גיאומטרי בסיסי יהיה בעוכריי פה?.....

אחותי, כשהטף ישן, אמא של הטף עובדת.
בישולים אצלי נעשים עם או במקביל לילדים , לא צריך לעמוד בלילות....

mereng

New member
הכוסות ישר למדיח !!!!

צלחות צריך לרוקן קודם, לפעמים להעביר שטיפה קלילה, זה לוקח זמן. הכוסות נכנסות מייד למדיח בלי המתנה בכיור או על השיש.

אני גם נהנית לבשל עם הטף, אבל בישולי חג חגיגיים - זה רק בלעדיהם. הגדול מאוד אוהב לבשל אבל יכולות העזרה שלו מינימליסטיות, והקטן רק מריח שאני עומדת לבשל משהו ומייד מגיע להסתובב לי בין הרגליים (ליטרלי). אימפוסיבלה.

פלגיה

New member
ואת לא יכולה להכין כשר?

לא כזה קשה להכשיר מטבח (אם רוצים, כמובן. לא שאני מחליטה בשבילך או משהו. אבל נראה שאחרים החליטו בשבילך וזה הכי מבאס)

שקדייה

New member
המטבח שלי לא כשר

הכלים לא כשרים, הסירים , המחבתות והתבניות שלי לא כשרים, התנור שלי לא כשר, הגריל שלי לא כשר, המקרר לא כשר......
אין לי בעיה להכין משהו כשר, גם ככה זה לא שמגישים בפסח חזיר בחלב אימו, ויפתיע אותך בטח לשמוע- אבל פסח אנחנו דווקא כן משתדלים לשמור..... (לא אבשל עם קמח בפסח, אבל גם לא אזרוק מהבית שקיות פסטה וכו'...)

אני לא חושבת שאני יכולה להכין בבית שלי משהו שישביע את רצונו של מי שמקפיד על כשרות-פורטה.

איך מכשירים מטבח?
אם זה משהו לא מסובך ושלא דורש יותר מידי- אני אציע את זה...

פלגיה

New member
זהו, שזה לא סיפור

טוב, בעיני. יכול להיות שאנשים יגידו שזו התעסקות מיותרת. אבל יש פירוט בספר של אורה מורג איך בתקופה שבה היא היתה עוד נשואה לחרדי היא רצתה להכין מסיבה לחברים שלו, אז באו, הכשירו לה את המטבח שהיה עד אז טרף למהדרין, וכולם אכלו מהתבשילים שלה. אז מי שאוהב לבשל, ואומרים לא לא - מרגיש הדרה. אם אפשר ויש נכונות אפשר לארגן מטבח כשר.

מקרר - הוא קר. לא צריך להכשיר בכלל.
תנור - מנקים ומפעילים על החום הכי גבוה לחצי שעה. אם יש אופציה של ניקוי עצמי, אז זה הכי טוב.
כלי זכוכית - לא צריך להכשיר. כלי חרס - אי אפשר. אז לא עושים משהו שמצריך כלי חרס.
סירים, תבניות מתכתיות וסכו"ם (אלה שאת רוצה להשתמש בהם, כן?) מניחים 24 שעות ללא שימוש, ואז מטבילים במים רותחים: סיר גדול, מלא במים רותחים, ומטבילים בתוכו. אפשר גם לוותר על הכלי ולהשתמש בתבניות חד"פ. בימים לפני פסח יש גם מקומות באיזורים חרדיים שמעמידים דוד גדול עם מים רותחים לכל ההטבלות שאנשים צריכים. כי גם בהכשרה לפסח אותו כלל עובד.

שיש - גם, שופכים עליו מים רותחים (פשוט מהקומקום החשמלי כשהוא רותח).
כיריים - לא מכשירים. הם טרף אצל כולם איך שלא יהיה.

האם זה מתאים ל"דתיים פורטה"? לא מדברת בשם כולם. אותי זה היה מאוד משמח.

mereng

New member
באמת לא סיפור גדול ....

אצלנו המטבח חלבי כיוון שאני לא מכניסה בשר, דגים וג'לטין הביתה מטעמי צמחונות. הבשר היחיד שנכנס לבית בשנה האחרונה נמצא במנות שאנחנו מזמינים מבחוץ בכלים חד"פ ואז זורקים הכל ישר לפח. כשהיתה מטפלת בבית והיא הכינה מרק לתינוק היא הכינה אותו בסיר ספציפי.
מעבר לזה מעולם לא נכנס בשר אלי למטבח.

יש דתיים שההסבר שלי מספק אותם ואין להם בעיה לאכול את מה שאני מכינה, ויש כאלה שזה לא מספיק כשר בעיניהם ומוותרים (אני עובדת עם מישהו כזה שנאנח בכל פעם שאני מביאה עוגה לעבודה, ומוותר).

פלגיה

New member
עכשיו יש כאן שתי נקודות

הנקודה הראשונה היא אימון: שמה שאת אומרת באמת קורה, ואת לא מעגלת פינות (לא אישי נגד. כל אדם מעגל פינות בדברים שהם לא חשובים לו)
הנקודה השניה היא השקפת עולם. בעיני העיקרון של חוקי הכשרות הוא הפרדה. אלא מה שהיה במקור הפרדה בין יהודים ללא-יהודים, הפך להיות פתאום מפריד מאוד גדול בתוך העם. בגלל שהכנת אוכל היא לא עניין טכני אלא יש בה המון אלמנטים רגשיים, אני אוכלת בכל מה שרק אפשר. כלומר - אני מאמינה לצמחונים

ששת22

New member
שאלה

בקשר לסירים - אם הידיות מפלסטיק זה גם מספיק?
וכלי זכוכית לא צריך גם לעשות משהו. אני זוכרת שאמא שלי כן עושה משהו עם כלי זכוכית...

פלגיה

New member
בהכשרה לפסח

משרים את כלי הזכוכית במים קרים למשך 3 יממות (או משהו כזה. לא זוכרת בדיוק, כי אף פעם לא עשיתי את זה). אבל בהכשרה סתם, אין צורך.

ששת22

New member
אז זה כנראה מה שאמא שלי עושה

זכורות לי גיגיות לפני פסח

pinprick

New member
רק עדות מסויימות (אשכנזים?) מכשירות זכוכית

אצל ההורים שלי למשל (אמא שלי חרדית שמשתגעת לגמרי עם פסח) אם הכלים נקיים- לא עושים כלום.

זה איזשהו פסק שיצא בשנים האחרונות. אני זוכרת את אנחת הרווחה שלי כשהוא פורסם...

<איזה כיף לגור בבית משלך>

foofoo77

New member
אנחנו לא זורקים כלום

אנחנו אוכלים כשר בפסח , הסירים הם אותם סירים , הכלים הם אותם כלים אבל אצלנו כשל"פ.
וגם כשהבאתי לדודה שלי שאצלה זה כשר פורטה דגים היא רק ביררה איתי אם העברתי את הסיר במדיח לפני וזהו זה לא הפריע לה שאני לא מכשירה ומגעילה את כל הבית לקראת הפסח.

שקדייה

New member
אני אציע את זה.

השאלה היא האם רלוונטי להציע לבצע את זה רק על הכלים שאני הולכת להשתמש בהם ולא על הכל? (כי אין סיכוי שאני עושה את הכל..)
וגם אם אפשר את הכל ביחד. למלא נניח סיר גדול אחד ואת כל הסירים והכלים והסכום שאני רוצה לזרוק פנימה... אין לי בעיה.

שקדייה

New member
ההצעה הועברה הלאה למועצת חכמי התורה והקודש...

בוא נגיד ככה, שיהיה מאוד לא חכם לדחות את ההצעה הזו.
שלא לומר אנוכי בטירוף...

רק על עצמי לספר ידעתי

את פסח נחגוג אצל דודה שלי בלי אמא שלי ( בדיוק כמו אצלך )
כל אחד יכין משהו ויביא, סבתא שלי תכין את הרשימה , אני בטח יקבל איזה משהו קטן להכין , אולי קינוח , יש לי פטור בגלל הילדים הקטנים .
מה שבטוח יהיה , סלט מיונז,סלט, גבמה בחומץ , מטבוחה, חצילים , כבד קצוץ, מרק עם קניידלך , מינה ( סוג של פשטידה עם תרד) , מוח חריף, דגים ברוטב...ועוד המון דברים טעימים

אבל אני יכולה להגיד שמאז שאימי נפטרה , שנה ו3 חודשים, אני לא ממש מתלהבת לעשות חגים, עושה לי תחושה של בדידות ( למרות הבעל והילדים ) , אמא שלי היתה המפקדת והאחראית על הרשימות והבישולים , הקניות והקינוחים ופתאום אין המולה סביב החג ....קשה לי עם זה והיא חסרה לי בטירוף.

בכל אופן , שיהיה לכולנו חג שמח משביע וטעים

foofoo77

New member
אמא שלי לא תפקדה בארבע שנים האחרונות

ואת רוב החגים שחגגנו ביחד אני בישלתי (גם ראש השנה האחרון היה אצלי) כך שאולי את החלק הזה יחסר לי אבל היא עצמה תחסר לי , היא היתה יושבת איתי שעות במטבח , מקלפת לי ומכינה לי את הדברים לבישולים , רוחצת כלים וסתם היינו מדברות .
את זה כלום לא יחליף. 5.5 חודשים ואני 10 פעמים ביום רוצה להתקשר אליה סתם לומר שלום.

ברור , החגים לא חסרים לי ,אלא היא

היא מהות החג, מבחינתי , היא זאת שיצרה את החג והכניסה את כולנו לרוח החג .
אני יכולה להגיד שיש המון פעמים ביום שהיא עולה לי במחשבות , ואני באה לחייג ואז נזכרת ...... אולי זה ידעך עם השנים, אבל גם אחרי שנה וחודשיים אני עושה את זה .

אם זה יעזור לך , יש קבוצה בפייסבוק שנקראת אמהות ללא אמא , יש שם המון תמיכה ( אני משערת שמעט האנשים שמבינים את הקושי והכאב שלך )
לא חייבים לרשום סטטוסים מן הסתם , רק לדעת שיש עוד נשים בסטטוס שלך, יש כאלה שזה עושה להן טוב ויש כאלה שלא , תנסי אולי זה יתאים לך .

למעלה