אז נגמר פורים

foofoo77

New member
דווקא בגלל שהיא כל כך אהבה את החגים

אני רוצה לשמר את מה שהיא היתה עושה.
השנה אני קונה לכל השבט מתנות (למרות שאמרנו שלא נקנה) , נבשל את האוכל שהיא אהבה ונעשה שמח כדי לזכור אותה בשמחה ולא בעצב כל הזמן.
כמו שהחלטנו לאחל בכל יום נישואים מזל טוב ליום הולדת של הנישואים (עיוות שלה) ככה נמשיך.

נשמע נחמד וכיפי

אנחנו משמרים את מה שהיא עשתה, פשוט כל אחד לוקח את הנישה שבה הוא חזק, אני משערת שכשהילדים שלי יהיו יותר גדולים, אני גם יבשל, כרגע אני נותנת לשתי הדודות שלי ובעיקר לסבתא שלי את עניין הבישולים,

אני אחראית על הכלים בסוף הארוחה

ברור שהחג יתנהל בשמחה , כי זאת המהות, אבל לי בבפנוכו מאוד עצוב , זה משהו שהוא שלי , שלי יש קושי איתו ( ברור שלכולם היא חסרה , ללא ספק) לי יש נפילות בכי בחגים, אבל זה הכאב שלי והדרך שלי להתמודד עם הגעגוע שלי אליה

כרגיל בחג שכולם מתאספים אז עושים אצלנו

אני אשב על התפריט השבוע

שלומי יחלק בין כולם ( הוא טוען שאני מקלה על האחרים וכל הדברים הקשים נשארים עלי ולכן לקח לי את חלוקת התפקידים )

כמובן שכמו כל פעם סידור השולחן עלי

Nicki

New member
אנחנו עושים מישמש משפחתי.

ההורים שלי ואחותי יתארחו לאורך כל החג אצל ההורים של האישלי. היות ומדובר בשתי משפחות דתיות, אני צופה בערך 45 סעודות משפחתיות. יהיה דיסקו

אנחנו לא טורחים להכשיר את המטבח, ולכן מן הסתם לא נכין כלום.

קליספרה

New member
אנחנו על כל הורינו, אחינו וטפנו

יענו 8 אנשים גג כולל שניים מאוד נמוכים שאוכלים בערך המבורגר, שניצל ופסטה, יתארחו כאן אצלי
הדבר היחיד שמטריד אותי הוא שצריך לנקות את הבית לכבוד האירוע - ואני לא מדברת על ניקוי בנוצה ונר כן, סתם לנקות. אלוהים כמה שאני שונאת את זה - איף

מה יהיה בתפריט אני עדיין לא יודעת
בטוח שיהיו:
קציצות פראסה "בשביל" אבא וכבד קצוץ "בשביל" המאמאליגה.
והמנות המסורתיות שלנו:
צ'וקונדריה בעברית סלט סלק, פלפלים קלויים בתחמיץ, פסטל מצות עם בשר טחון ומרק קליינס (שזה למעשה מרק צח ואז במקום לעשות קניידלעך מטפטפים את התערובת באיטיות לתוך המרק).
אני חומדת את המכשיר של הממולאים אז אולי אני אשתולל ואכין כל מיני ממולאים מיוחדים.

אצל המאמאליגה תמיד היה כבש - ואנחנו נוטים לשמור על המסורת. כמנת בשר שנייה האופנוען מתעקש לשחזר קדרת בקר ביין עם ירקות שורש שהוא לא מפסיק לרייר עליה ואני מנסה לא להרבות בה כדי לא לסתום לו את העורקים
,
כמובן שצריך לחשוב על האחיינקסם ואחיינצית שלא ישארו לי רעבים חלילה - אז נכין להם כמה שניצלים.

תוספות, סלטים וכל השאר
הכל גמיש, תלוי במה שיבוא לנו ומה שיהיה בסופר

לא להבהל מהכמויות, חצי מאיתנו צריכים לאכול ארוחת חג גם למחרת - והשאר יארז לטובת ההוא שיעובד בחול המועד

foofoo77

New member
כפרה

חול המועד הוא יומיים
רביעי חמישי
חול מועד קצר וקולע .
אני כבר שריינתי את אבא שלי בייבי סיטר .

foofoo77

New member
אנחנו נוסעים לאילת עם זוג חברים

בשבת של פסח .
מה עשיתי לעצמי?
עד שפסח אחד נתתי לעצמי פטור????
אני מקווה שאסאדו שנארגן יגרום לי לשכוח את הטיפשות ואת ההזמנה של הכרטיסים למצפה התת ימי.

נשמע טעים

ואפילו מזכיר את מה שהולך אצלנו
פראסה - יאמי
קדירת בקר - גם יאמי

רק 9:30 בבוקר ונהייתי רעבה

אצל בת דודתי

(זה בהנחה שלא אהיה בלידה- מקוה מאוד שלא כי זה ייצא בערך שבוע 42 של מי שאני מלוה)
כל הצד של אמא שלי
הרבה ילדים
מראש לא מבקשים שאבשל- יודעים למה....
אוכל משובח וממש לא כשר
כיף חיים עד אור הבוקר
והשנה הכי כיף- מרחק 10 דקות נסיעה מאיתנו

kaparu

New member

אנחנו נתארח אצל סבא וסבתא שלי, כולל המשפחה של בעלי (חמותי-גיסתי-הבת של גיסתי-סבא וסבתא של בעלי).
אצלנו (למרות היותנו פולנים) נהוג שהמארחים מארחים והאורחים לא מביאים דברים...אבל סבא וסבתא שלי כבר מאוד מבוגרים, אני מניחה שאמא שלי ואני נכין גם דברים (המשפחה של בעלי לא, מסיבות כשרות...)

Noich80

New member
פסח עמוס השנה

יש לנו אורחים מחול (בת דודה של אבא שלי והמשפחה שלה באים לחגוג בר מצווה לנכד) ונתארח כולנו בבית של בן דודה שלי... כולם מכינים כל אחד את חלקו. אני בענייני הקינוחים ועוגות ואוכל צמחוני. והלהיט פסח החדש שלנו- ריבת בצל. נהיה 25 אנשים להערכתי.

ופופ, השנה הראשונה- שחוגגים את כל החגים בפעם הראשונה בלי קשה מנשוא. חיבוק ענק... זה לא עבר אבל אחרי זה מתמודדים עם זה יותר בקלות. לא שזה יותר קל...

d a p h n a

New member
אצל ההורים שלי, ואני מתרגשת

היו לנו הרבה שנים של לאסוף ביחד את החברים הישראלים לליל סדר בארה"ב, וזה תמיד היה מאוד כיף - אבל בכל זאת גם קצת מבאס, במיוחד כשלמחרת היה יום עבודה רגיל.

השנה עושים את אצל ההורים שלי, כמו פעם, וזה מאוד משמח אותי. אני רק מקווה שהקטן לא יעשה בעיות בנוגע ללישון בעגלה בזמן שאנחנו אצל ההורים, כי ה-pack and play יהיה תפוס על ידי בן דודו.

מראש אל תבני

על זה שיישן (הוא יותר מחצי שנה נכון?)
תאפשרי לו שנ"צ הגון
ותראי שהוא יהיה ער כמעט עד הסוף ואז יתעלף על איזה ספה בצד (או יותר טוב- יירדם ברכב בדרך חזרה)

d a p h n a

New member
קודם כל, אני בספק שהוא ירדם במעלית

בדרך חזרה מהבית של ההורים לדירה שלנו (אנחנו גרים באותו בניין)

שנית, אין לנו שום כוונה להתחיל בכלל את ליל הסדר לפני שהילדים ישנים. הם הולכים לישון בסביבות 7 בערב.

d a p h n a

New member
ואגב, גם כשאנחנו נוסעים באוטו, "ירדם באוטו

בדרך חזרה" לא עובד טוב - כי לא הצלחנו לפתח שום דבר, אבל ממש שום דרך, להוציא את הילד מהאוטו בלי שהוא יתעורר. ולא משנה אם הוא ישן מעט זמן, הרבה זמן, זמן ממוצע, לא משנה אם הוא מעולף לגמרי, לא משנה כלום - ברגע שמישהו מתקרב לגעת בכסא שלו, הוא מתעורר, ואז שום כוח שבעולם לא גורם לו לחזור לישון/להסכים להרדם במיטה שלו מיד אחר כך.

כל יום שישי בצהריים אני עושה לו תכנית בידור אינטסיבית באוטו בדרך חזרה מהגן, כי אם הוא נרדם באוטו אז אין מצב שהוא הולך לשנ"צ עד לפחות שתיים וחצי.

למעלה