אחד הטיעונים..

TheOrion

New member
כלום.

ולכן הדמגוגיה תישאר. ד"א, תומכי ההתנתקות לא שמאלנים כולם. צר לי שמנסים לקטגר אותם ככאלה (מלשון קטגוריה).

The Bugi

New member
רק תדע לך

שגם הערבים נגד ההתנתקות. אומרים שהיא רק תביא לחיזוק אחיזתה של ישראל בגדה.

TheOrion

New member
אההההההה

כי יש המון קשר בין מה שאמרתי למה שאמרת. עכשיו שענית בדיוק לעניין אני מבין הכל! הכל! איך לא ראיתי את זה קודם?

מיטלוש8

New member
לגבי מה שאמרת

תומכי ההתנתקות שמאלנים, מצטערת, שמאלני אומר מבחינתי לתת שטחים תמורת שלום, בין היתר. כל אחד וההגדרות שלו. גם שרון שמאלני. הוא היה ימני והפך לשמאלני, ואין מה להתווכח, כי כל אחד וההגדרות שלו. אומנם יש גם ימנים בעד, ובגלל זה כתבתי "וכל שאר האנשים..."

TheOrion

New member
בהודעה אחת לסתור את עצמך?

"אמנם יש גם ימנים בעד...." "...שמאלני מבחינת לתת שטחים תמורת שלום..." סתרת את עצמך פה. עד שלא תגיעי להבנה של מה ההגדרה שלך(!) לתומכי התנתקות ולשמאלנים, אל תרקאי לאחרים שמאלנים על פי זה שהם תומכי התנתקות.

מיטלוש8

New member
אוקיי הסבר

לגבי ה"ימנים שבעד" מבחינתי הם לא ימנים. הם ימנים לעצמם, הם מאמינים שהם ימנים, אבל מבחינתי לא. מבחינתי מי שמחלק שטחים סתם ככה הוא לא ימני. יש פה מישו גם שלמרות הודעות שלמות של ויכוחים, שמחקו לנו, ולמרות שהוא נגעל מדתיים, ועוד כל מיני שטויות, הוא החליט שהוא ימני... זה היה נורא משעשע...

TheOrion

New member
נמנמ

את תגידי למישהו מי ומה הוא? אם הוא חושב שהוא ימני, אז הוא ימני ברמ"ח אבריו. ימני=!דתי. אפשר להיגעל מדתיים(או יותר נכון מהשימוש הציני שחלק מהדתיים עושים בדת) ובכל זאת להיות ימני. משעשע אותך. אותי זה מעציב שאדם לוקח על עצמו לדעת על אדם אחר יותר מהאחר.

TheOrion

New member
זה כדי שתפוז לא יכתוב לי...

"ללא נושא". כי תכלס, להודעה שלי יש נושא, אבל אין לי עצבים למצוא לה כותרת P:.

מיטלוש8

New member
ברור שלא, אבל

מה שהתכוונתי בדבריי זה שאם היום הם (אתם) מוכנים לתת את חבל עזה וצפון השומרון למען השלום או מה שזה לא יהיה, אז בעתיד תסכימו לתת את ירושלים (שגם אם זה לא שקול לחיפה ות"א זה לא משנה) ואחרי זה גם עוד חלקים. מי שמוכן לתת חלק אחד, יהיה מוכן בעתיד לתת עוד, כל עוד זה תמורת משהו (מבחינתו כמובן, כי פה למשל זה תמורת כלום, אבל מילא...)

TheOrion

New member
../images/Emo128.gif

היכולת שלך לנבא את העתיד לוקה בחסר. יש שטחים שמוכינם למסור, ויש שטחים שלא. את לא לוקחת בחשבון את רעיונותיו של האדם, את מחשבתו לגבי כל חלקת אדמה, את תפיסת העולם שלו וכו'. את לוקחת משפט כללי, אומרת אותו, ולא שוקלת את האמיתות של דברייך.

מיטלוש8

New member
ברור שאני לא יכולה לנבא את העתיד

אבל אני כן יכולה לשער שאדם שמוכן לתת שטח מסויים תמורת משהו (או לא תמורת משו...
) יהיה מוכן לתת עוד תמורת המשו הזה, כי מבחינתו זה לא "הארץ קדושה" וזה לא אידיאולוגיה מבחינתו לשמור על הארץ, אלא מבחינתו הכי חשוב הוא השלום, גם אם זה יהיה כרוך בלתת עוד שטחים. ברור שזה לא כולם, ברור שיש אנשים שלא יסכימו לתת עוד. אולי אתה בינהם. אבל אחרי כל הוויכוחים שהיו לי עם אנשים שבעד ההתנתקות, פה ובעוד הרבה פורומים אחרים בחודשים האחרונים אני יכולה להגיד לך בוודאות שלאנשים רבים לא אכפת לתת גם את תל אביב למען השלום, כך שאני לא אומרת את זה סתם, אני אומרת את זה מתוך ידע ודיבור עם אנשים. ושוב- זה לא כולם, אבל יש כאלה, ותתפלא אבל יש הרבה כאלה.. דיברתי עם הרבה כאלה..

TheOrion

New member
לאנשים רבים לא איכפת?

מאיפה את מביאה את זה? כמה זה אנשים רבים? אני לא רואה שאת מוכיחה את דברייך ולא בקמצוץ של עובדה. את מסתמכת על נסיון אישי ותו לא, על מנת לקבוע עובדה כה נחרצת. את אומרת שלאנשים רבים לא איכפת למסור את תל-אביב למען השלום. יש לי ציטוט שכזה ממישהו שאמר את זה? אני אין לי בעיה לתת שטחים מסויימים תמורת שלום. אך לא כל שטח, לא כל כמות ולא תמורת כל סוג של שלום.

מיטלוש8

New member
../images/Emo26.gif

מאיפה אני מביאה את זה?? מאנשים שדיברתי איתם! אז שוב- אתה יכול להתפלא הרבה.. אבל יש שמאלנים ושמאלנים קיצוניים שמוכנים לתת הרבה, אפילו הרבה מאוד. וכן, יש כמה שאמרו לי שלא אכפת להם לתת את ת"א או אפילו להתפנות מהבית (אחת שאמרה את זה היתה מרמת גן, ועוד אחת גם מהמרכז)- העיקר השלום. יש כמה שאמרו לי שלא היה להם אכפת לגור בחו"ל ולא בארץ, העיקר שיהיה שלום. אז הערכים שלי שונים משלהם, הם יתנו חלקים גדולים מהארץ תמורת המשו הזה, שאני לא אסכים לו. אתה לא תיתן כל שטח, ויש אנשים שכן. יש המוני דעות, מה לעשות. אז שוב- מן הסתם זה לא הרוב, אין לי עובדות רבות. אבל יש כאלה, ואם פגשתי כאלה רק בפורומים, אז יש יותר מכמה מעטים.

TheOrion

New member
את דיברת עם עשרות אלפי אנשים? ../images/Emo2.gif

אני מניח שדיברת אולי עם 20-30 אנשים. זה לא מדד לתחושה של מליונים. אם פגשת כאלה רק בפורומים את לא יכולה לסמוף על זה בכלל, כי: 1) טרולים טרולים טרולים. 2) אנשים מקצינים דעותיהם באינטרנט. 3) אנשים נוטים לשלוף תשובות באינטרנט מבלי לחשוב עליהן עד הסוף. 4) את לא באמת מכירה את הבן אדם. תודה

מיטלוש8

New member
אתה מנסה להגן עליהם?

כל אחד והדעות שלו. "כשם שפרצופיהם שונים, כך דעותיהן שונות" יש אלפי דעות במדינה שלנו. קיימות גם דעות כאלה, תרצה או לא תרצה. אתה יורד לקטנה. גם אם דיברתי עם 20-30, זה הרי ברור שיש יותר. כמו שכאן, כשאני מדברת עם אנשים שלא מחבבים (בלשון עדינה) את חוסמי הכבישים, כך יש רבים כאלה בישראל, ככה גם הם, אומנם דיברתי עם כמה בודדים, אבל מה לעשות שקיימים גם כאלה. טרולים...חח משעשע... הם אנשים שאני מכירה שנים, זה פורומים שאני חברה בהם כבר כמעט 4 שנים... מקצינים דעותיהם... וואטבר... העובדה היא שזה מה שהם אמרו, אני לא מחפשת דברים שהם לא אמרו... נוטים לשלוף תשובות... אני אמורה להסיק מכך שאולי בסתר לבך אתה כן נגד ההתנתקות?... שאני אבין?... אני לא מכירה... אולי, אבל גם אותך אני לא מכירה, וכבר אני יודעת כמה דברים על הדעות הפוליטיות שלך, אולי מעט מאוד, אבל אני יודעת, ואני לא מכירה אותך... וזה סתם ויכוח דבילי, הרי לא משנה עם כמה דיברתי, העובדה היא שהם קיימים, מעטים או רבים אני לא יודעת, אבל קיימים, נקודה.

TheOrion

New member
הממ...

אז אפשר להגיד שהמתנחלים אלימים? קימיים הרבה יותר מ20-30 מתנחלים אלימים, אז להטיל דופי בכולם? אני לא נגד ההתנתקות, חו"ח, יש לי שכל לראות שההתנתקות היא לטובת המדינה שלנו. זה שקיימים כמה אנשים כאלה, זה נכון ברור וידוע. לתפוס אותם כדיעות כל השמאלנים? דמגוגיה זולה.

למעלה