אחותי מסתבכת צריך עזרה

O R E N L

New member
אחותי מסתבכת צריך עזרה

לא יודע מאיפה להתחיל בכלל ... ככהאני חייל אני צריך לחזור לצבא מחר, לא יודע מה לעשות איך להתחיל ומאיפה ככה אחותי כנראה נוגעת בסמים, חברה שלה וידיד שלה סיפור לי את זה עכשיו, כנראה שמישהו מהבית ספר מוכר לחברה שלה והיא מספקת לה, אחותי וחברה שלה בנות 16 שאלתי אח של חבר שלי שלומד איתה בבית ספר, הוא סיפר לי שחברה של אחותי היא בעיתית כזאת היא שוכבת עם בנים מעשנת ועוד לא יודע מה עושה עכשיו אני לא יודע מה לעשות אם לספר להורים, אם ללכת לבית ספר שלה או מה ומה ואיפה להתחיל מה עושים ..?

ט ר י ג ר

New member
דבר ראשון..

אתה אח ממש טוב, שאתה דואג ככה לאחותך. קודם כל , תלך ותדבר איתה. שיחה רצינית.. תספר לה כמה שהיא חשובה לך ושבבקשה תפסיק עם זה. שאם היא ממשיכה ככה אתה תצטרך לספר להורים, לא מרוע אלא מדאגה. תסביר לה כמה שזה מסוכן ולא חוקי, תדבר איתה שיחה אמיתית כנה ופתוחה.. מקווה שעזרתי :)

mika888

New member
אני חושבת

שאתה צריך לפנות ישר להורים שלך, סמים זה לא משחק, כשנכנסים לזה, נכנסים לזה! אל תתן לה את האופציה לזרוק את החיים שלה, ואם היא תכעס, שתכעס, אתה תישן טוב יותר בידיעה שעשית את הדבר הנכון בשבילה, ותסמוך עלי שבסופו של דבר גם היא תבין את זה... בהצלחה...

באסטר1

New member
ומי אמר לך שזה סמים?

מקסימום זה סמים קלים..גראס גודל על עץ..זה עציץ איפה הסם פה? זה צמח מהטבע עם ריכוז של THC חשיש זה עירבוב של כמה דברים וגם זה לא סם.. חגיגת שיצא היה חוקי בכלל אז מה זה נקרא סם חוקי? סך הכל זה סם זול ולא איכותי בכלל לפעמיים דוחפים אליו הרבה גרמים מהחומר ממה שבאמת צריך בשביל לחסוך (והמשתמשים לרוב בכלל לא מבינים למה פעם ההשפעה ככה ופעם ככה) מישהו מהמגיבים פעם היה בתחנה ? לא עושים כלום לבנאדם שמעשן..והגג שאפשר לעשות זה להסתובב עם פחות מ9 גרם שזה נחשב שימוש עצמי ואז בכלל לא יעשו כלום לרוב מחפשים את הסוחר שמוכר כדאי לעקור את הבעיה מהשורש - אבל פה צריך סמוים ולא לכל אחד מוכרים אפשר לחשוב שזה קוק או הרואין כבר לרוב אפילו הסוחרים שמתעסקים עם זה הם צעירים בעצמם ורק רוצים לעשות כסף וקצת סטלה ואני שואל זה כל כך נורא בגיל צעיר? זה בא והולך אנשים שנופלים מבניין ונהרגים יותר נפוץ ממוות של סמים קלים. וזה כמובן לבנאדם שלוקח שיודע מה ההשפעה ולא נכנס לחרדות כי אז הוא עלול לנסות להתאבד

די !!../images/Emo42.gif

יש הבדל בין עץ או עציץ לבין סמים. חשיש זה לא עציץ,אתה לא יכול להכחיש את זה, ואתה בטח לא יכול להגיד "איפה הסם פה?". וגם אם לא עושים למישהו משהו במשטרה- זה לא הופך את זה לבסדר לעשן. ולעזאזל, אתה באמת שואל "זה כלכך נורא בגיל הזה?" ????????? זה לא בא והולך בקלות. אנשים לא מפסיקים עם סמים קלים כלכך מהר, והרבה מהם מדרדרים לסמים קשים הרבה יותר.

באסטר1

New member
וואלה ניסית פעם?

לתקופה ארוכה ואז להפסיק? זה עולה כסף וזה לא זול בטח שאפשר להפסיק חשיש זה לא עץ אמרתי זה עירבוב של כמה דברים מה זה משנה אבל? זה כמעט אותו סם השפעות טיפה שונות פה ושם גם אם המשטרה לא עושה משהו אז אם היא לא עושה כלום למה שאנשים יפחדו לעשות משהו לא חוקי? בנאדם יודע שלגנוב מחנות זה לא חוקי ובכל זאת גונב וגם לו לא עושים כלום אבל בנאדם שגונב אוטו כן יעשו כי זה יותר גדול תבין המשטרה לא מתעסקת בצעירים כי זה ידוע ש1 מכל 5 איש משתמש אבל אם תמזער תסוחרים אז כן תיהיה ירידה בעיר שלי היה בנאדם סמוי 7 שנה שעשה תפשיטה שלו לפני 4 חודש מאז הפשיטה לא רק שהמחיר עלה אלא לא מוכרים עכשיו לאנשים לא מוכרים , ומה גם שאנשים מפחדים לקנות. אז כן מזערת את המכירה וככה צריך לעבוד. וזה לא משנה חוקי או לא חוקי כרגע מה שמשנה שהסם הזה לא יהרוג אותה אז לא צריך להלחץ כאילו זה הרואין..סגריה ממכרת הרבה יותר היא הורגת אותך בסופו של דבר והיא חוקית!

לא שמת לב שאני בת?../images/Emo42.gif

כדאי מאוד להילחץ בשלב הזה כי היא יכולה להידרדר לסמים קשים הרבה יותר.

yiftah k

New member
באסטר..כמה מילים

גראס מגיע אכן מצמח..טבעי, אפילו בהודו הוא גדל חופשי בצדי הדרכים. העובדה הזו שוללת את היות הצמח סם? אני לא חושב, אתה יכול לקחת את ההרואין כדוגמה. הרי בעצמך אמרת שהרואין זה סם קשה, והוא, אם ידעת או לא, גם מגיע מצמח, טבעי (זן של פרג). לגבי סמים קלים... הסיכוי למות כתוצאה ישירה משימוש בחשיש/מריחואנה שואף לאפס. אז מה רע בלעשן? בעיקר בגלל הסיבה שהסם הזה הופך את המשתמש לאפטי, חסר חשק וחסר רעב לחיים. הוא לא יכול לצאת לשום מקום ולהנות לפני שהוא מעשן איזה קטנה. ניסח את זה יפה האנתרופולג תמיר ליאון ששמעתי פעם הרצאה נפלאה שלו: "אני בא לילדים, אחד הדברים הראשונים שאני אומר, שגראס יותר גרוע מהרואין. כל המסטולים צוחקים, בסוף אף אחד לא מדבר. כי הם מבינים, שיכול להיות שהזרקתי הרואין 20 שנה, הגוף שלי גמור. נגיד נגמלתי, אבל אני רעב לחיים. כשמתחילים לעשן, במה הפגיעה? ברגש. מה יש בינינו לחיים? רק הרגש. מעניין אותך כסף? תעשה מיליארד דולר, אתה לא נהנה." יפתח.

מה????../images/Emo42.gif

גם אני הייתי בהרצאה שלו לפני שבוע!! בתחילת ההרצאה חשבתי שהוא סנוב בגלל כמה דברים שהוא אמר אבל אחר כך הבנתי שהוא הכי צודק שיש והרצאה שלו טובה וחשובה מאוד. כלכך הרבה אנשים חייבים לשמוע מה שיש לו להגיד.

באסטר1

New member
בדיוק יפה אמרת

מי אמר שאחותו עושה את זה על בסיס קבוע כל יום? חגיגת זה ממכר ואני מכיר אנשים שעושים על בסיס קבוע וגם לדעתי צריך למתן את זה לפעם ב..או בכלל לא בכללי אני יודע ואומר לך שהרבה מהסמים הקטנים האלה מכניסים לשם שטיות בשבחל למלאות את הגרמים שצריך , אם היו שמים בדיוק הכל תחומר אנשים היו אולי מפסיקים לגעת בזה. אבל מכיון שזה דבר מסריח ולא איכותי שלא עולה הרבה ולא קשה להשיג את זה אפילו מוכרים את זה בקיוסקים אבל חשיש וגראס פעם בחודש-חודשיים לא מזיק ולא ממכר ולא יודע מה איתך אבל איזה רגש זה מוציא אותך? קורה פה ושם שאתה מקבל תסטלה של החיים ל5-6 שעות בדיוק כמו שאתה מתמסטל מאלכוהול אבל זה לא קורה תמיד..ונכון שאם זה קורה זה הורס לך יום וחצי-יומיים סתם אבל בחייאת אתה מדבר על החיים ועל הרגש אני לא רואה אותך חוזר בתשובה (או שאתה כבר אני לא יודע ואם כן אשרייך) ואם תשאל אותי כל סם שפוגע לך בגוף בלי יכולת לתקן את עצמו מחדש הוא סם שלא הייתי נוגע בו אבל האם אתה יכול להגיד אותו דבר על אלכוהול וסגריות שזה כן חוקי? אז שכל אחד יעשה תשיקול שלו אבל מפה ועד להגיד שהיא תאבד את החיים שלה בגלל זה זה פשוט להיכנס לסרט במיוחד אחד שלא מבין הוא שומע סמים כדורים ולא מבין שבחיים שלנו היום כולם עושים את זה. אבל יותר חשוב הוא לא חושב על ההשלכות של הדבר הוא חושב שאם ילך "לשבור להם תיידים" אז זה יגמר פה..הוא טועה הוא לא מכיר תרחוב של היום. רוצה לנסות את מזלו ולשחק אותה גבר-גבר שינסה

אוי../images/Emo42.gif

בטח שממכר. עובדה, כמו שאמרת, יש כאלה שעושים את פעם בחודש. הם עושים את זה בתדירות כלשהי- וזה אומר שהם צריכים את זה, וזה אומר שהם מכורים לזה.

באסטר1

New member
אוקי אז נשאל אותך ככה

נגעת פעם? אני ואת יודעים אתהתשובה..לפי סגנוןההודעה גם את האופי שלך..מצטער להגיד לך החיים לגיל הנוער הם חי רחוב נטו לא תסתדרי את זאת שתצא עם בעיות..הרי הפורום המוזר הזה זה בעיות שנובעות מחוסר בטחון לאנשים לרוב ובכלל את לא שמה לב שאני לא אומר שקדימה כולם לפתוח "שאכטה" שכל אחד יעשה מה בזין שלו אבל את לא מסתכלת על ההשלכתו של הסיפור הזה..תסתכלי קצת לא נראה לי שאת יוצאת מהבית או שומעת סיפורים מה קורה אולי את רוצה לשמוע קצת סיפורים? אולי זה יעזור לך להבין שאם תלחמי זה יגמר בלא טוב לשני הצדדים לא משנה מה מישהו יפגע אז זה יהיה בסדר כי אז היא לא תעשן כבר נכון?

די אתה כלכך דור -X ../images/Emo42.gif

מאמין שאי אפשר לעשות כלום, ושאם ננסה להתנגד רק ניפגע. וחיי נוער הם ממש לא חיי רחוב נטו. ממש לא!! ואת שאר ההודעה לא הבנתי אז...

באסטר1

New member
או איזה חוכמה מושפרצת ממך

טוב איך מונעים תאונות דרכים? הרי דור X עבר כבר לא? איך מונעים פיגועים? מחבלים? דקירות? נו חברת שעברה הכל בחיים נו איך? יש לי רעיון אולי לא נצא מהבית כמוך וזה הכי קל לא? נשחק מונפול עם חברות בחדר וואפי איזה כיף..נשתה לנו "קוקה קולה" ככה קוראים לקולה בדור שלך היום נכון? יאללה ראש בקיר את..לכי דברי עם ההורים שלך קצת שיתנו לך קצת עצות לחיים..ילדה בת 15 מנסה להכתיב לאנשים איך לחיות כי היא מפחדת

אוקי לא הבנת על מה אני מדברת../images/Emo42.gif

ובוא נדבר כאן על נושא ההודעה ולא נרד עליי. סבבוש?

באסטר1

New member
הבנתי אותך טוב מאוד

את אומרת שאני דור X זאת אומרת דור שהיה לפני כמה שנים (ואני בן 18 וקצת) עכשיו אני עד גיל 16 לא ידעתי מה זה כל הדברים האלה אם היו אומרים לי לנסות הייתי מתרחק..החיים הובילו כל אחד לדרך שלו זה לא אומר שהייתי דופק לכמה אנשים תחיים כי אני עשיתי תשטות שלי.

לא זא הכוונה../images/Emo42.gif

לא הכוונה שאתה גדול מדי ו"עבר זמנך". דור ה- X זה הדור שלנו שמאמין שאין מה לעשות ואם זה ככה זה ככה ואי אפשר לשנות.

liraz y

New member
סמים קלים זה לא נורא

מה שנורא זה נשאם היא תתערבב עם אנשים יותר מידי זה יכול לגרום לזה שיפתחו לה תיק - וזה ידפוק לה את החיים

למעלה