אחותי מסתבכת צריך עזרה

עוד אחד../images/Emo42.gif

סמים קלים זה כן נורא וזה יכול להידרדר למצב של סמים קשים יותר. בגיל של קטינים יש א"ת- אין תביעה!!!! בדיוק כדי לא "לדפוק למישהו את החיים" בגלל מעידה קטנה. סולחים לנערים בגיל הזה. בדיוק בגלל זה!!! בפעם המליון...

liraz y

New member
אני בת.

לא מתוקה. כמעט כל האנשים שאני מכירה שעשו סמים קלים ואז הפסיקו והלכו לקרבי סמים קלים זה לא נורא. בכלל לא נורא.

טוב.../images/Emo42.gif

אבל אחרים יכולים להידרדר לסמים קשים יותר. מתוקה

genik

New member
זה קשר בן התנהגות נפוצה להתנהגות לא נפוצה

זה כמו להגיד שלחם מוביל לסמים קשים כי כל הנרקומנים אכלו פעם לחם ...כמו המישתמשים בסמים קשים מקרב מעשניי המריחואנה קטנה מכדי להורת על קשר

התכוונתי../images/Emo42.gif

שאחרים יכולים להידרדר. יש כאלה שלא, כמו האנשים שהיא אמרה שהיא מכירה, אבל יש כאלה שכן. ואין שום קשר ללחם.

ItsikH

Member
הם לא "עשו סמים", וזה לא פשוט כל כך זה תרגום משובש של ביטוי שגם בשפת המקור הוא משובש. השתמשו בסמים, אם כבר. גם אני מכיר אנשים שהשתמשו וזה לא נורא וכו' - ואני מכיר גם אחרים שהגיעו למקומות שאין מהם מוצא, חברים שאיבדתי. התגובה לסמים היא אישית, מושפעת מהרבה גורמים, ולכן עדיף להמנע, בטח בגיל צעיר כל כך. לא נכון להתייחס לזה בקלות ראש בתור משובת נעורים חולפת. זה יכול להגמר בכלום (ולכן במובן הזה את צודקת - לא נכון להפוך את זה לטרגדיה מראש), אבל יכול גם להגמר רע מאוד.

אתיופית

New member
מרס, מה דעתך למתן את הדעות שלך שחוזרות

שוב ושוב.. תלמדי קצת לקבל ביקורת ברשותך... א. סם קל לא קל, הכל זה סק ואיפה שהוא זה דופק לאנשים את המוח, יש כאלה שמערכת הגוף שלהם בנויה אחרת, ויש מערכות פיזים שרגישים לדברים כאלה (אני למשל רגישה לריחות רעים, לעשן סיגריות, למשקעות חריפים ועוד, רק מלהריח ממשוך אני יכולה לקבל התקף לב) והתוצאה לזה תהיה הרסנית. זה שיש כאלה שלוקחים את הסם הזה, בסדר, הם מובגרים ואחראים על עצמם, לא נמצאים ברשות ההורים, אז אם החליטו שהם רוצים מדי פעם לקחת מהדבר הזה רק בשביל "לתפוס רעש" זה על אחריותם בלבד... שימוש עצמי לא שימוש עצמי, בן אדם מטיבעו ירצה או לא ירצה יש לו יצר הרסני שמין הסתם ישאף תמיד לקחת איתו עוד כמה אנשים... ב. אם הבחורה רוצה להתגייס, הצבא לא יגייס אותה (אומנם יש אפשרות למחוק עבר אם מבקשים מהצבא), אבל על סמים כאלה ואחרים ועל גניבות, הצבא חושב פעמיים. וחוץ מזה, יש היום כל כך הרבה דרכים שיכולים לשנות את החיים לטוב ולרע, וזה, הסם הזה כמה שזה ניראה "קליל" בסוף זה יהרוג אותה.

מרס?../images/Emo42.gif

אוקי. אני די מסכימה עם חלק מהדברים שאמרת אבל בכל הפעמים (אני מודה שדי הפצצתי את השרשור) אמרתי שזה יכול להדרדר. לא תמיד. אבל זה אפשרי.

black hock

New member
אני מסכימה

תראה לה שאתה דואג לה ולא ישר "מלשין" להורים... תסביר לה שזה מסוכן ושאתה שם בשבילה

ספירקיXD

New member
הורים, אין פה בכלל התלבטות. לדעתי.

זה נושא קשה, ובטח שמתי שהיא תדע ש"הלשנת" (זה במרכאות כי בטח היא תחשוב ככה, אבל זה לא.) אז היא תכעס עלייך. אבל בדיוק עכשיו היה לנו בבית ספר מלא מלא הרצאות על סמים. בניהם הביאו אנשים שאמרו "א.. שאכטה פה, שאכטה שם. לא יקרה מיזה כלום" והפכו להיות נרקומנים. אפילו בגילאי 14 !!!! שזה מטורף. בכל גיל. בכל מיקרה, ישר להורים, בלי לחשוב בכלל. לפני שהמצב ידרדר ואז הדרך לצאת ממנו באמת קשה.

Beetle Juice

New member
מ"שאכטה פה" לא הופכים להיות נרקומנים

זה הכל תלוי בשליטה העצמית של הבנאדם. וO R E N L- אתה צריך לשבת איתה על שיחה, לומר להסביר לה, לא להרצות לה, שזה לא חוקי וזה בסדר שהיא התנסתה, אבל עד כאן. אל תספר להורים לפני שאתה מדבר איתך, ובמיוחד לא לבית הספר!( במקרה הטוב כל המורים ידעו, וזה ידביק עליה סטיגמה ודעה קדומה, ובמקרה הרע, הם מודיעים לשירותי הרווחה או חוקרי נוער) אבל אם אתה רואה שהשיחה לא עבדה, אז תודיע להורים. בכל מקרה, אל תרצה לה על כמה שזה מסוכן ולא בריא(אני מניחה שתדבר איתה גם על עישון הסיגריות) כי היא יודעת את זה, גם אם היא לא חושבת על זה עכשיו. תגרום לה להסביר לך למה היא עושה את זה ודבר איתה בגובה העיניים, מקווה שזה יעזור! תמר

בטח שכן

לא מזמן הייתי בהרצאה של נרקומן ואלוכוהליסט "נקי" שאמר שזה התחיל אצלו מסיגריה מדי פעם וכוס יין בשבת.

נטי

New member
וכמה אנשים את מכירה

שלקחו שאכטה ושתו כשהם יוצאים עם חברים שלא נהיו נרקומנים ואלכוהולסטים? אם התשובה שלך היא אף לא אחד אז את קצת בבעיה...

ספירקיXD

New member
אבל לא חסרים מיקרים..

שאנשים אמרו "לא יקרה לי כלום" ובסוף קרה. מן הסתם שהאנשים עם השליטה העצמית לא ידרדרו להיות נרקומנים. אבל לדעתי לא צריך לקחת סיכון בדבר כזה.

O R E N L

New member
דבר ראשון, תודה לתגובות

מצאתי עכשיו כדור אצלה בארנק, אני לא בטוח שזה מה שאני חושב שזה, אבל איפה אפשר לבדוק אם זה אכן זה ? ומה עושים עם הילדה הזאת והבחור שמספק להם תסמים האלה יש לי שתי שמות של בנים מהבית ספר שלהם שכנראה הם מביאים תסמים האלה אני יכול עוד מחר ללכת לבית ספר שלה ולתפוס אותם ולשבור להם תידים (אני כל כך עצבני על זה) אבל זה לא יעזור .. מה לעשות לגביהם לפנות למנהל הבית ספר ? .. משטרה ? .. אני דיי פוחד לדבר עם אחד מהם אני לא בטוח מה יהיה עם אם ידעו שהכדור שיש לי הגיע מאחותי... מצד שני חייבים להפסיק את זה לא רק אצל אחותי אלה הם יהרסו חיים של עוד בנות או בנים בבית ספר ועוד משהו קטן קצת חושש שיחפשו את אחותי אחרכך... כמו שהבנתי שני הבנים האלה ערסים קטנים ויש להם חבורה של מושפעים קטנים וגדולים

O R E N L

New member
גיליתי מה היא לקחה

היא לוקחת חגיגת ממה שקראתי עליו זה סם מסוכן תודה על העזרה אבל אין ספק שצריך כבר לערב את ההורים

MidNight Flame

New member
חגיגת זה תמצית גת מרוכזת

סם מסוכן? לא בהכרח אבל מספיק כדי להתערב לפני שזה יגרום לנזק. אני לא בטוח אם צריך לדבר עם ההורים או איתה קודם, זה אתה בתור אחיה צריך לדעת... מאחל לך המון בהצלחה, סיפור לא נעים אשמח אם תבוא לעדכן מה נסגר...

למעלה