אחותי מסתבכת צריך עזרה

Master Stav

New member
בוא ונדייק

חגיגת הוא סם המשווק לרוב כאבקה להסנפה או כגלולה לבליעה. בניגוד לשמו, המרמז על כך שעשוי מגת בלבד, החגיגת אינו מכיל חומרים טבעיים בלבד. בכמות סבירה החגיגת הוא סם מעורר ומחדד חושים, אך המינון הוא בעל טווח תרפויטי יחסית צר; כלומר, צריכה של מספר גרמים מעל המינון הנכון יכולה לגרום למוות. משתמשים מדווחים על תחושת אופוריה, יצר מיני מוגבר, חדות, ערנות ורצון לדבר ולשתף אחרים ברעיונות מחשבות ומעשים. כמו כן, דווחו תופעות לוואי בעייתיות כמו התקפי חרדה הכוללים כאבי ראש, בחילות והקאות, גלי חום וקור, התייבשות ואף איבוד הכרה. בתחילת דרכו היה לחגיגת מעמד חוקי כתוסף מזון, אך משרד הבריאות, לאחר בדיקות שביצע, הורה לאסור את מכירתו. לפני האיסור על מכירתו, ניתן היה להשיג אותו בקיוסקים ובחנויות מקוונות שונות. לאחר שאירעו מספר מקרים שבהם משתמשים בסם קיבלו התקפי חרדה ואושפזו בבתי חולים, הוחלט להכניס את החגיגת לפקודת הסמים המסוכנים. עם זאת, צמח הגת עצמו אינו נמצא ברשימה זו. טיפלתי בכמה וכמה בני נוער שנפגעו מהדרעק הזה ....במסגרת מד"א התנדבותי סם הוא סם .... אני לא נגד דברים טבעיים ...וזה ישמע מוזר לכמה אנשים אני מאלו שטוענים שאנשים בוגרם עם דגגש על בוגרים רשאים לעשות עם חייהם מה שבא להם אבל שמדובר בנוער-ילדים אני מאד שחור ולבן וגורס שיש לעצור את תופעה ... לבני נוער יש נטיה לדרמטיזציה ומפה שהחיגגת יכול להיות רק דלת שתפתח .....לסוג של הרגל בריחה ואי התמודדות מצד אח\ד ואילו מהצד השני חוסר היכולת לחוות ולהאריך ריגושים ללא תוספים....

Beetle Juice

New member
רק תזכור- לא להודיע למשטרה!

כי אז יכולים לפתוח לה תיק פלילי על שימוש בסמים, גם אם "רק" תיתן שמות של הסוחרים זה ידפוק גם אותה

ItsikH

Member
התוצאה בד"כ הפוכה ברגע שאדם "מסומן" עלולה להיות הנצחה של הסימון הזה. המשטרה לא פותרת שום דבר - פניה למשטרה היא רק באין מוצא אחר ובמצב שבו מוצו כל האמצעים האחרים, וכמעט תמיד יגרם לאדם נזק רב, וספק אם יוציא אותו מהמצב הזה. אז לשם מה?

היא קטינה!../images/Emo42.gif

יהיה לה א"ת- אין תביעה. לא ירשם לה בשום מקום תיק על שימוש בסמים.

לא../images/Emo42.gif

על שימוש בסמים אצל קטינים יש א"ת. אין תביעה- זה כדי לא להרוס להם את הסיכוי לחיים טובים רק בגלל מעידה בנעורים או משהו...

liraz y

New member
חארטה.

לפני שאת כותבת משהו תבדקי. תבררי. ואז כשתיהי בטוחה - תכתבי

תשמעי../images/Emo42.gif

אני משעתי על זה. אולי לא עושים את זה בכל הפעמים, אבל כן משתמשים בזה. תבררי לי את שזה לא קיים בכלל, ואז נדבר.

Tabacco 19

New member
אני אסביר מה זה...

אין תביעה זה כפשוטו פשוט לא יעמידו אותה למשפט אבל יפתחו לה תיק על זה..

Beetle Juice

New member
אבל עדיין יהיה לה רישום על חקירה

ומצב לרישום פלילי, שאולי "נעלם בגיל 18" אבל עם רישום פלילי הולך ישר לצבא.

amazone

New member
אני עובדת בתחום

במרכז לטיפול בנפגעי סמים - חגיגת זה סם לכל דבר. שלחנו אותו למעבדה וההרכב שלו לא חוקי. תטפל בזה בהקדם לפני שיהיה מאוחר מדי וזה יצא משליטתכם. אני יכולה לספר לך על מקרים מפה עד להודעה חדשה מה יכול להתרחש אם לא תעצור את זה עכשיו! אני רואה את העתיד שלה וזה ממש לא שווה את הסוטול...

רונה לי1

New member
לספר מהר לכל גוף שיכול לעזור רק לא לשמור בסוד

על מנת שיוכלו לעזור לה ולהוציא אותה מזה מהר ככל האפשר להורים לחברים למורים לכל מי שאתה רק רוצה על מנת לעזור לה רק אתה יכול להציל אותה עכשיו הכל תלוי בך אם תספר או תשתוק !!!

נטי

New member
אוקיי

קודם כל אני רוצה להגיד שזה שהחברה שוכבת עם בנים ומעשנת בגיל 16 זה לא הופך אותה ל"בעייתית". תנסה להזכר איך אתה היית בגיל 16, מרגיש גדול ויודע לגבי עצמך יותר טוב מכולם. אני לא רוצה להשלות אותך, זה שמצאת אצלה רק חגיגת זה לא אומר שזה הסם היחיד שהיא צורכת (כן, אין מה לעשות זה סם) הייתי מהמרת גם על עישונים למיניהם - גראס, חשיש. אבל גם זה בסדר! אסור להגביל את הנוער יותר מדי כי הוא יחפש את הקיצוניות. שמע, במקום לנקוט את הגישה של המחנך וללכת להורים\בית הספר\משטרה תנסה להיות סחבק איתה בעניין. שאל אותה על זה בלי טון מאשים, אולי היא תשתף אותך. ככה תוכל גם לעקוב ממקור אישי אחרי ה"הדרדרות" שלה וככה היא גם תקשיב לך יותר כשתנסה למתוח לה קו אדום. אין שום דבר רע בעישונים פה ושם מעבר לזה שזה נוגד את החוק אבל לא על זה מדברים כאן אלא על אחותך ו"איך זה ישפיע עליה".

לדעתי זה שטויות../images/Emo42.gif

אם היא מכורה לא יהיה לה איכפת אם הוא רמז לה על קו אדום כלשהו.

נטי

New member
מי אמר שהיא מכורה?

סך הכל הוא אמר שהוא גילה שהיא מסניפה חגיגת, ביג פאקינג דיל.

אני שוב אומרת../images/Emo42.gif

בפעם ה-800 בשרשור הזה. צריך לעצור את זה עכשיו כי היא יכולה להידרדר לסמים קשים יותר.

אבירן171

New member
עוד היפית.. תודות לאנשים כמוך, הרבה מתים

מניין לך שאין לה חולשה לאחד החומרים? את לא יודעת ואת לא יכולה לדעת כי את לא רופאה. וכן, לידיעתך, בת 16 ששוכבת עם חצי עולם ומעשנת, היא בעייתית, ואף אחד לא מבטיח לה שהיא לא תיכנס להיריון או שלא יקרו לה דברים אחרים. את בעצמך ילדונת (כן! 20 זה עדיין ילדה), וטבעי שתחשבי ככה. ראית העולם שלך תשתנה כשתתבגרי. בברכה, אבירן..

למעלה