אני מקווה שאתה עדיין קורא כאן- חשוב מאוד
כתבו כאן הרבה ילדים שלא ממש מעורים במה שרוב הנוער כן עושה וגם אנשי חינוך ושיטור למיניהם שהמליצו לך לפנות ישר למשטרה, מורים, יועצים. אין דבר
יותר גרוע שאתה יכול לעשות לאחותך. משטרה תגיע ותפתח לאחותך תיק או במקרה הטוב אם לא יהיה על מה השם שלה ישב שם במערכת. זה שבגיל 18 התיקים נסגרים לא אומר שאת השם שלה מישהו ימהר לשכוח, לא אומר שהיא לא תהיה קורבן להטרדות....... מורים ואנשי חינוך גם יזכרו לה את החשד שלך לרעה. מה שתגרום זה למצב שבו כל פעם שיתעורר חשד כלשהו, אחותך תזכר כילדה הבעייתית וימהרו לפנות אליה. יצא לי כמה פעמים לשמוע את הריכולים שרצים בחדר מורים, מה שתספר להם לא ישאר חסוי. אני גיליתי פרטים מאוד מאוד אישיים על מצבו המשפחתי המזעזע של בן שכבתי כי כשישבתי בתורנות במזכירות התנהגו כאילו אני לא קיימת וריכלו על הילד המסכן בלי סוף. אתה תגרום לאחותך לשם רע, הורים לא ירשו לילדים שלהם להסתובב איתם... כל זה כי אתה חושד. נקודה חשובה נוספת היא העובדה שמצאת חגיגת. בניגוד למה שכתבו לך כאן, חגיגת עדיין לא נכנס לפקודת הסמים. נדמה לי שבימים הקרובים הוא עומד להכנס והחל מהזמן שהוא יכנס אסור יותר למכור אותו בפיצוציות. עד כה זה היה חוקי לחלוטין. אתה יכול להתחיל בזה שאחותך לא ממש קונה סמים מסוכנים, אלא צורכת מידי פעם גלולה שמוכרים בדראגסטור. היא לא מתעסקת עם עבריינים, היא לא מתקשרת עם אוכלוסיה לא טובה. אני לא יודעת מה בדיוק מכיל החגיגת ולא אתערב בחינוך של אחותך, אבל אי אפשר על סמך המקרה הזה להסיק בשום אופן שבנוסף למשהו שהיא קונה בחנות חוקית של אזרחים שומרי חוק היא גם קונה סמים אחרים. בנוגע לסמים לאחרונה התחילו להכנס כל מיני כימיקלים שהם מסוכנים וממכרים למסיבות. דוגמה אחת היא קוקאין. בניגוד גמור סמים קלים אולי הם לא עניין אידאלי כשהם נצרכים באופן אינטנסיבי, אבל הם לא גורמים לכזה נזק נורא. החוק לא מפריד בין הסמים ולכן שוטפים את המוח לילדים (שעדיין לא נחשפו, אע"פ שהרוב נחשפים, לאמת) אבל למעשה אחוזים מאוד גבוהים מהאוכלוסיה צורכים את מה שמוגדר סמים קלים. רובם אזרחים שומרי חוק למעט העניין הזה, אנשים עובדים, אפילו אקדמאים. גם נשיא ארה"ב הקודם התנסה בעישון חשיש. אז כניראה שלא צריך למהר ולחשוב שאחותך נפלה או מי יודע מה אפילו אם החשדות שלך נכונים. אני הייתי מתחילה בשיחה איתה, אם יש לך סיבה רצינית לחשש אפשר לפנות להורים. כמו שכתבתי בהתחלה, בשום פנים ואופן לא לערב משטרה או אנשי חינוך, הפעילות שלהם לא מביאה לעזרה שיפור או תמיכה אלא רק להדרדורת ופגיעה. אני מאוד ממליצה לך לצפות בסידרה מעניינת שנעשתה על ידי אושרת קוטלר וקצת מכניסה לפרופורציות את הנושא. היא מציגה את הסמים על החסרונות והיתרונות האמיתיים שלהם ומנגד היא מציגה את ההסברה והאכיפה בשני הפרקים האחרונים שמציגים תמונת מצב די עצובה על מה שקורה כאן.
קישור