אחותי מסתבכת צריך עזרה

אתיופית

New member
לדעתי...

כמו הרוב אני מהראשי גם... אז לדעתי, זה טוב שאתה תדבר איתה לפני שעוברים מדרגה, אבל אם לחשוב נכון, אין תחליף להורים. זכות ההורים לדעת מה ילדכם עושים, נכון שאתה רוצה מצד שני לא להדאיג אותם ולא לקחת את שלוותם, אבל אין לך הרבה מה לעשות. זה נכון מאוד מה שאנשים פה אומרים, שלא צריך לספר להורים לפני שתפתור איתה ותלבן איתה את העניינים, אבל אם לחשוב בהיגיון, אתה צריך סמכות יותר ביקרותית, אתה אח שלה, אבל ברגע שהורים ידעו ההבדל זה יהיה אחרת. לגבי החברה שלה ששוכבת עם בנים, זה כן בעייתי, היא בחורה בעייתית וקלת דעת, בחורה שלא בעייתית לא עושה דברים כאלה ועוד דברים שעושים שם רע לעתיד שלה...זה טוב מאוד שאתה דואג לאחותך ולא ישר מחטיף לה (יש כאלה הרבה). לפני כל זה, תגיד לה שהיא יודעת מה היא עשתה ושאתה הולך לספר להורים, עצם הזה שתזכיר הורים הוא תרעד ואולי תוך כדי זה שהיא מפחדת היא תגיד לך - שהיא לא תעשה את זה ותתחתנן אליך שלא תספר להורים, אתה מה שנותר לך לעשות זה לעקוב אחרי ההתנהגות שלך ולדעת טוב טוב אם היא רצינית בתגובה שלה... אם היא אמרה סתם אז ברור שאתה צריך את הסמכות של ההורים, אולי זה יכניס בה קצת פחד... ואתה תיגש אליה ותגיד: "שמעתי מה עשית, ואני הולך לספר להורים על זה"... אם היא תבוא ותתפוס לך את היד עם דמעות, אז תבין שהיא מתחרטת. לגבי המופרעים שהזכרת, אתה צודק שצריך לעזור את זה מהשורש. אם אתה יודע מזה, ואתה יודע את זהותם, אז ברור שאתה צריך לערב גורם חיצוני מוסמך, כי אחרת אם כל אחד שיתוק הנוער ידרדר וחבל. אם רואים משהו כזה שעלול להזיק לאחרים ולא רק לאחותך (לא לכולם התמזלו עם אח כמוך שדואג, יש כאלה שאין להם אפילו) אז תדווח על זה, תמיד יש אנונימיות, לא חייבים לדעת שזה אתה.. חכה שיחלוף כמה ימים ותדווח על זה.. חבל שמישהו אחר יפול כי אתה שתקת... אותם נערים לא יחדשו באחותך, יחשדו בכולם, וחוץ מזה, הם צריכים להיות במוסד סגור אז שילמדו טוב טוב מה הם עושים... בהצלחה ותבוא לעדכן כמו שהמנהלת אמרה מקוה שהכל יסתדר לך

באסטר1

New member
לא יודע מה איתך אחי

אבל אתה חושב פה רק על זה שהיא תפסיק לקחת חשבת מה יקרה אם אתה תלך להורים הם ילכו למשטרה יפתחו בחקירה ויעלו על הסוחרים? ישר הם יחפשו מי הלשין עליהם כי זה לשבת בכלא סחר לכן אחותך תיהיה בסכנה אחרת כבר. אז עדיף לך פשוט מאוד בגלל שאתה אח שלה לבוא לדבר איתה להגיד לה שזה לא נראה לך ושיש לה 2 אופציות (כמובן שאחת היא שקר והרתאה רק ואל תעשה אותה) תגיד לה או שאתה מספר להורים או שהיא בעצמה תפסיק לקחת דווקא חגיגת ממכר אבל לא הבנתי מה הבעיה שיש לה חבר שרמוטה קצת שמעשנת? חיים שלה חיים של אחותך אם תתערב יותר מידי זה סתם יגרום למריבה. שמע לי מאחד שמבין בשטיות האלה תגיד לה רק שיש לך גם חברים שלקחו והתמכרו אנשים שהפסיקו ללמוד ולא עובדים בגלל זה ואז תגיד לה שתעשה מה שבא לה זה החיים שלה והיא צריכה להבין דרך החיים מה זה עושה יום אחד היא תקבל סטלה חזקה מידי ואחרי זה היא תפחד לגעת בזה ככה זה עם כל החובבנים שלוקחים בלי לדעת מה ההשפעה של זה.

אתיופית

New member
../images/Emo45.gif צודקת

ככל שהלחץ החברתי יגדל לעברה על התנהגות שלה, כך היא תישבר ותחשוב פעמים בגלל כל הרעש. כי כשם שהשפעה חברתית (כמו החברה שיש לה) לוחצת ומושפעים ממנה, כך גם פה יכול מאוד לעזור...

לא נכון../images/Emo42.gif

אנשים ישמעו שהיא מעשנת סמים ואז: -יתרחקו ממנה ויגידו "לא ראיתי לא שמעתי" או -יחשבו שהיא מגניבה. ונניח שאיכשהו בדרך מסתורית ולא ברורה כלשהי החברים מפעילים עליה לחץ חברתי אז היא: - תשקע בדיכאון ותצרוך עוד סמים. או -לא יהיה לה איכפת כי היא משתמשת בסמים. זה ידוע שמסוממים הם בדר"כ אדישים.

s3s4s5

New member
חייבת חייבת לספר להורים/ למחנכת/ ליועצת..

לכל אדם שאת חושבת שיכול לעזור...חייה תלויים בך את חייבת לספר.

באסטר1

New member
כן מחר היא מתה מחגיגת חחח

אנשים אתם טיפשים פשוט אחרי שהסוחרים שהלשינו עליהם יבינו הסכנה שלה תיהיה גדולה יותר לצאת מהבית מאשר לקחת כמה דברים התמימות שלכם יכולה להרוג..מגיבים בלי טעם שומעים סמים אומרים אימל'ה..אני מאמין שאף אחד לא נגע אפילו בסגריה וישר אומר לך להורים לך לבית ספר לך לפה לך לשם.. גם אם הוא ילך למשטרה לא יעשו לה כלום יחפשו את הסוחרים אם היא תגיד היא זאת שתאכל אותה היום דוקרים על חניה אז על כזה דבר לא? אני אמרתי את שלי מנסיון קח תעצה תעשה מה בראש שלך

אבירן171

New member
אתה פחדן עלוב ואם נפעל על פי הדרך שלך, נמות

להזכירך, אתה חייב להיאבק ולעמוד איתן כנגד הבריונים ולא לפחד מהם! כך דוגמה את רודי ג'וליאני! אם הוא לא היה עומד חזק ואיתן כנגד הבריונים, ניו יורק שאתה מכיר, לא הייתה קיימת היום (הכוונה, בלי חיי לילה). חייבים להיאבק בתופעה הזאת של ההפחדה. הם ינסו לעשות משהו? להילחם חזק יותר! אמרת שאתה בצבא לא? מה שאומר שיש לך M-16 שאתה חוזר איתו הביתה. תפסיק לחשוב חייל ותתחיל לחשוב פלייסטשיין, תלך עם הנשק לביה"ס ופשוט תירה בסוחרים או אנשים שינסו להתקרב אם תראה כאלה. באש נלחמים באש! בברכה, אבירן..

באסטר1

New member
בואנה יטמבל

מה קרה אני לא בדעה היורמית שלך אז אני עלוב? אז אני פחדן? פחדן מי שעשה אותך תבוא לבית ספר עם M16 ותירה כאילו אנחנו בארה''ב וואלה אתה כזה טמבל שחושב שסוחרים עוד בבית ספר..אתה מדבר מנסיון של בנאדם שלא התקרב לזה ולא נגע בזה עשה טובה פשוט תשתוק כי אם תבוא עם M16 אתה תלך באותה מהירות שבאת קפיש? בנאדם צא מהסרט שלך ומהר - פה זה לא רמבו לך תשחק באש אתה תכווה. פעם הבאה שאתה חושב בכלל להגיב לי אני מציע לך בלי שום קללות או משהו למה זה כבר לא לרמה שלך

הלו הלו../images/Emo42.gif

מה אתה מקלל?? (זה די אירוני שאתה אומר לו "אני מציע לך בלי שום קללות או משהו " ) אם תמשיך ככה בסוף ימחקו את ההודעה שלך, או יחסמו אותם מהפורום הזה או הכי גרוע- ימחקו את השרשור- חשוב שהוא ישאר, ושעוד אנשים יקראו את זה.

liraz y

New member
חחחחחח מה כמה ראשים הורדת עכשיו?

תפסיק לחשוב חייל ותתחיל לחשוב פלייסטשיין ואי הרגת אותי

אבירן171

New member
תמשיכו ככה והעולם רק הדרדר. רואים שבגדם בו

כמו שאל גור אמר, תשאלו בפשטות: "האם הפלנטה בגדה בנו? או שאנחנו בגדנו בה?". אני חושב שאת יודעת את התשובה. אומנם מאוחר מדי לתקן את הנזק שנעשה, אבל אפשר למעזר את התוצאה הסופית במקצת. בברכה, אבירן..

בטח אתה בעצמך דילר../images/Emo42.gif

אני לא מאמינה שאתה באמת מאמין בכל השטויות האלה שאתה כותב כאן. אתה פשוט משכנע אנשים לעשן סמים. אולי אתה גם מגדל בארון מריחואנה.

למעלה