אחרי שהרבה זמן לא כתבתי פה, אשמח לשמוע דעתכם.

אחרי שהרבה זמן לא כתבתי פה, אשמח לשמוע דעתכם.

שלום לכולם :), אני ממש אשמח לדעת אם אני היחידה ש.. עוד שניה מתפוצצת על אנשים מרוב שהם צבועים?..
אני לא יודעת למה, לצערי (או אולי לשמחתי, תלוי איך מסתכלים על זה) יש לי תכונה מאוד בעייתית (וזה כבר לא משנה איך מסתכלים על זה) של להגיד את האמת נטו. החברות הטובות שלי מהצבא מכירות את התכונה הזאת ויודעות איך לאכול אותי (לא הייתה להן יותר מדיי ברירה, בכל זאת, בסיס סגור עם סגירת שבתות פעם בשבועיים) גם אם התגובה שלי קצת מוגזמת, ורוב הפעמים הן גם מאוד מעריכות את הכנות שלי. לעומת זאת, חברות שלי מהתיכון לא הכי מכירות את הצד הזה שבי (בתיכון הייתי מאוד ביישנית ושקטה ובזכות הצבא קצת התגברתי על הבעיה הזאת), עד כדי כך שחברה אחת שלי, שכנראה הייתה רגילה לשמוע רק דברים טובים ממני, מאוד התרחקה ממני, למרות שהיא משחקת אותה שהכל בסדר (אהמ אהמ, הנה הצביעות מגיעה לה..).

אני פשוט משתגעת מהתכונה הזאת!, למה, בשם אלוהים, למה לשקר ולשחק אותה מחבב בנאדם מולו ואז מאחורי גבו ללכלך ולפתוח עיניים?!, מה זה נותן לך?!- אוקיי, אז אתה מסתדר יותר טוב עם אנשים, סבבה, אם אתה עובד בעבודה שאתה לא אוהב את האנשים בה אני מבינה שצריכים להתנהג איתם בסדר, אבל בלימודים לדוגמא- הייתה (בדגש חזק על הייתה!) לי חברה שהכרתי באחד מהשיעורים באוניברסיטה, מאוד חברותית וקולנית (זה כבר היה צריך להדליק לי נורה אדומה, בדרך כלל אני לא מתחברת לאנשים כאלה) שפשוט אהבה מאוד ללכלך על מישהי שהייתה איתנו גם בשיעור. לקראת תקופת המבחנים היא גם הספיקה לאסוף מידע על אנשים אחרים ואיך הולך להם, רק כדי לפתוח עליהם עיניים. למזלי הרב חתכתי את הקשר הזה, הרי, אם בנאדם מלכלך וצבוע כלפי אחר, אי אפשר באמת לסמוך עליו שהוא לא צבוע גם כלפיך.

נכון, האנשים האלה, לפחות רובם, מסתובבים עם חבורות גדולות של אנשים, אבל לך תדע אם אלה באמת חברים שלהם או שגם הם צבועים אחד כלפי השני ואז פשוט זהו מעגל קסמים שלא נשבר.
החברה שדיברתי עליה, זאת מהתיכון, ממש הטיפוס הזה. עד כמה שאני אהבתי והערכתי אותה (וזאת למרות כל הקטעים הלא נעימים שהיו לי איתה, ולא רק לי, גם לחברה משותפת), והאמת שאני עדיין מאוד מעריכה אותה (אוהבת אותה פחות, זה דיי בטוח), לאט לאט התחלתי לצאת מהעיוורון של התיכון ולראות עד כמה היא צבועה- נכון, יש לה מיליון חברים, נכון, תמיד מישהו יזמין אותה לעשות משהו, אבל אני יכולה להעיד עליה שהיא מרגישה הרבה יותר בודדה (ולא, אני לא סתם אומרת) מאשר אדם שיש לו 4-5 חברים קרובים באמת (לדוגמא- אני). אז בשביל מה להשקיע את כל האנרגיות האלה בצביעות ולאסוף כמה עשרות חברים שלא באמת חברים שאפשר לחלוטין לסמוך עליהם, למה לא להשקיע פשוט בחברויות כנות ואמיתיות עם מספר אנשים מצומצם יותר?...

אבל היי.. מי אני שאשפוט אנשים, ואולי זאת בכלל קנאה על אנשים שיודעים איך להתחבר בקלות?..
מה שזה לא יהיה, אני בכל זאת לא סובלת את ההתנהגות הצבועה הזאת כדי להשיג "חברים".

סליחה על החפירות, קצת נחמד לשתף עם אחרים :)
אשמח לתגובות, רק בבקשה לחוס עליי, הרבה זמן לא כתבתי בפורום כך שאני צריכה להתרגל מחדש לתגובות בוטות וקשות, תודה על ההבנה.

goldy

New member
אני מארגן חללית, עוברים כוכב לכת

פרטים במסרים

Optimistic Girl

New member
אנחנו לא אלוקים,כדי לשפוט אנשים אחרים

אנשים שתקועים מבחינה כלשהי
בין אם זה תקיעות בזוגיות
או תקיעות בציניות,
או תקיעות בצביעות,

זה רק אומר שיש להם בעיות כלשהן,
בעיות שנגרמו בילדות/בגיל הנוער.
והם זקוקים לטפל בעצמם,

הבעיה היחידה, זה שאנשים כאלו חיים כל החיים,
ולא מודעים לכך, שיש להם בעיה
ושהם צריכים עזרה של אנשי מקצוע
וזה כל העצוב

החוסר המודעות העצמית הזאתי, זה מה שמפחיד.
בתכלס בהכל אפשר לטפל

מדברת בתור פסיכולוגית לעתיד

אבל מה שיותר עצוב..

הם דווקא האנשים שכן מודעים להתנהגות הזאת.
איך אפשר לא להרגיש שאת צבועה כלפי מישהו?..

EdisonGirl

New member
לא יודעת אם לא להרגיש כמו אולי נואשות מסוימת

אני חושבת שצביעות באה למלא צורך. אנשים שמוכרחים שכולם יאהבו אותם וחושבים בטעות שככה זה יצליח להם, אם יהיו נחמדים לכולם. מה שהם לא מבינים זה שאף אדם לא יכול *באמת* לאהוב את כולם, ושבסופו של דבר הם עלולים להישאר בגלל זה בלי אף אחד, כי החברה לא אוהבת זיוף. אנשים לפעמים מעדיפים להרגיש מושפלים מאשר שיזייפו רגשות אליהם, וה"צבועים", שכל חטאם הוא רצונם להיות נאהבים ע"י כולם מפספסים את הנקודה הזו בדרך...

זה כל- כך נכון!!!

גם אני חושבת שצביעות מגיעה מצורך מסויים לאהבה, שכולם יאהבו אותך.. וזה נראה לי פשוט עצוב, כי אם הגעת לגיל 20 בלי להבין שלא כולם יאהבו אותך ושזה טבעי ואין מה לעשות אם זה, אתה מסכן מאוד אם אתה ממשיך לנסות שיאהבו אותך.
לגבי העניין שהחברה לא אוהבת צביעות, נראה לי שזה לא בדיוק נכון, אפילו להיפך- יש הרבה מאוד אנשים שמעדיפים שיהיו צבועים כלפיהם מאשר שידוע מה באמת חושבים עליהם, הם מעדיפים לחיות ב"שקט" ובמחשבה שהכל בסדר.

goldy

New member
חייך וודאי סובלים מ"שלמות יתר"

ובתור פסיכולוגית תוכלי לשנות את אופי מטופלייך למה שנכון לדעתך הסובייקטיבית.

Optimistic Girl

New member
ממש לא

בתור אחד שלקח קורס אחד בפסיכולוגיה...
נשמע שאתה ממש "יודע" על מה אתה מדבר

אנשים לא משנים את האופי שלהם... הם רק נשתפרים
ומתייעלים ,זה הכל. וכל זה יכול לקרות רק אם האדם רוצה בשינוי!
אבל חבל לי להקליד פה בגלקסי שלי ולחפור לך
כי במלאה אתה לא תבין על מה אני מדברת...
חפיף...
דבר איתי אחרי שתתחיל להרוויח מעסקייך.
לי בכל אופן יש כבר מטופלות שהשיגו את המטרות שלהן
אחרי בין 3 ל8 פגישות, כך שתוצאות מדברות בעד עצמן

goldy

New member
כיף לך שאת מרוויחה

את משלמת פרוטקשן לשר המיסים, כן

goldy

New member
קבלות / חשבוניות / ניהול ספרים

אם את מקבלת תשלום בקביעות עבור שירותייך: אני מניח שאת גם רושמת הוצאות ומדווחת עליהן.

Optimistic Girl

New member
יופי

עכשיו אתה מדבר בירור

אם היית לומד במט''י, היית יודע שעוסק פטור, עד סכום מסויים בחודש, לא משלם לא מסים
ולא מעמ

זה כל הכייף בלהיות עוסק פטור

בעוד 3 שנים פותחת חברה בע''מ

בנתיים התחלתי מהקטן,

מה שנשאר לאחל לשנה החדשה =בקרוב אצלך

זה משהו שנחמד לשמוע!

אחת המרצות שלי אמרה לנו שככל שאנשים מתבגרים, לא רק שהאופי שלהם לא משתנה, התכונות שלהם מקצינות, גם הטובות ובעיקר גם הרעות.. אז זה נחמד לשמוע שאפשר לשנות תכונות בכל גיל.

Optimistic Girl

New member
ממש לא

בתור אחד שלקח קורס אחד בפסיכולוגיה...
נשמע שאתה ממש "יודע" על מה אתה מדבר

אנשים לא משנים את האופי שלהם... הם רק נשתפרים
ומתייעלים ,זה הכל. וכל זה יכול לקרות רק אם האדם רוצה בשינוי!
אבל חבל לי להקליד פה בגלקסי שלי ולחפור לך
כי במלאה אתה לא תבין על מה אני מדברת...
חפיף...
דבר איתי אחרי שתתחיל להרוויח מעסקייך.
לי בכל אופן יש כבר מטופלות שהשיגו את המטרות שלהן
אחרי בין 3 ל8 פגישות, כך שתוצאות מדברות בעד עצמן

W a b b i t

New member
אתה לא, אבל אחרים אולי כן...

שלרטנות או תכנון לטווח רחוק של קבוצת משקיעים עשירים...
בכל מקרה שופופו בלינק

goldy

New member
שרלטנות - זה לא יכול לעבוד:

כוח המשיכה לא חזק מספיק + אין אטמוספירה או משאבים טיבעיים אחרים.
הירח יכול לשמש לצורכי מחקר / מעבדה; אבל הסיכוי שלו לשמש מקום מגורים לאוכלוסיה אזרחית רגילה: אפסיים.

למעלה