אטימות וחינוך דבילי..

choco2602

New member
אטימות וחינוך דבילי..

אני סתם פורקת עצבים כי נמאס לי לשמוע את השטויות שאחי אומר. כן הוא רק בן 14. אבל כשאני הייתי בת 14 לא הייתי כמוהו.
גדלתי בבית חילוני/מסורתי. איך שתרצו לקרוא לזה עם הורים קצת פרימיטיביים וקצת לא. המון דעות קדומות, ומחשבות על מה בסדר ומה לא.
אני אמנם יהודיה, סטרייטית, ימנית, אבל זה לא מונע ממני לכבד דעות אחרות. יש לי חברים מכל עדה,דת,צבע,נטיה,דעה פוליטית טוב אולי לא לגמרי הכל אבל אני לא פוסלת אנשים על זה.
נכון אנחנו לא מסכימים על הכל אבל למה צריך את זה? אני לא מצפה שכולנו נתחבק ויהיה שלום עולמי אבל פשוט לקבל שאנחנו שונים ולא צריך להתערב אחד לשני בחיים על כל שטות.
אם דעה של מישהו פוגעת בך, אני מבינה. אבל אם זה לא משנה לך שום דבר בחיים ולא מפריע לך מה המטרה?

כל ההתפרצות הזאת צפה אצלי עכשיו כי אחי צרח עלי "מה את מדליקה אש, עוד שניה נכנסת שבת". כולם אצלנו מדליקים אש בשבת, אני, אבא שלי, אחותי. רק אמא שלי בוחרת שלא, וזה לא מפריע לה (היא אפילו מבקשת שנעשה דברים בשבילה). אז מה לעזאזל פתאום זה מפריע לו? מה אכפת לו מה אני עושה?
הוא לא כועס שאני משתמשת בחשמל או נוסעת ברכב, כמו כל שאר המשפחה אלא מדליקה אש. הגיוני. כי לשמור רבע שבת זה בסדר אבל לא לשמור בכלל זה לא בסדר?
או שאמרתי שאני לא אוהבת את ירושלים הוא התחיל לצעוק שאסור להגיד דבר כזה.
הייתי איתו בטיול בחו"ל ובחדר אוכל כתבו במיוחד בעברית לא להוציא אוכל מחדר האוכל (כנראה כי מכירים ישראלים שם). אז הוא התחיל בגישת ה"דווקא" ואנחנו ישראלים ומי שואל אותם בכלל, אם אני רוצה אני אוציא אוכל, שילמתי על זה.
פחות מפריע לי שילד בן 14 עושה את זה. יותר מפריע לי שההורים שלי לא מונעים את זה.
בכיפור למשל אמא שלי התחילה לכעוס שהשכן מכבה ומדליק את האור. בסדר אז הוא לא שומר, זה מה יש. הוא החליט שלא מתאים לו.

נמאס לי כבר מהטמטום הזה. והלוואי וזה היה רק בענייני דת. אבל גם כשהבאתי הביתה חבר רוסי הוא לא ממש התקבל בברכה בהתחלה.
אפילו עם העובדה שבחרתי לא לשמוע מוזיקה מזרחית יש להם בעיה. מה זה השטויות האלה?!
אני לא מרגישה חלק מהמשפחה הזאת. חלק מהעדר הנגרר. חלק מקבוצה שמי שלא שייך אליה הוא לא בסדר.
למה אי אפשר לכבד דעות של אחרים? לא צריך להסכים, לא צריך לאהוב, פשוט לכבד.

Hawkgirl

New member
אני איתך!

זה באמת אחד הדברים הכי שנואים עליי בעולם הזה.
וזו גם הסיבה שאני אף פעם לא מצליחה להסתדר עם אנשים שאוהבים להתווכח, ולחפור, ולהשרות תחושה שהם אלוהים.
לכל אחד יש דעה משלו - וצריך לדעת לקבל את דעת השונה, גם אם לא מסכימים.
ובעיניי, מי שמסוגל לזה, נחשב לאדם איכותי. ולצערי הרב לא רבים מסוגלים לזה.
ואולי אני מפרגנת לעצמי במשפט הזה אבל כך אני רואה את הדברים(כך שגם את זכית אצלי לעוד כמה נקודות P: )

בנוגע לאח שלך והמשפחה, כנראה שזה לא ישתנה, משפחה לא בוחרים.
אני כופרת בעצמי, אבל המשפחה יחסית מאמינה... בדרך שלה

ולדוגמא, ביום כיפור - לקח כמה שנים עד שאמא התרגלה שאני פשוט לא צמה ובמשך כל הצום מסתגרת בחדר, רואה טלוויזיה, נמצאת במחשב, וכן, גם כשאני רעבה אני הולכת לאכול(משתדלת לעשות זאת באלגנטיות כדי לא להיות עד כדי כך רעה P: )
בעבר היא הייתה ממש כועסת עלי או עושה לי מצפון... כיום היא אפילו מסתלבטת עלי וצוחקת על שאני לא צמה

אני לא יודעת אם את גרה בבית ההורים, אבל גם לזה יש השלכות לפעמים..!
ומנסיון(אומנם לא שלי, אלא של אחותי) יש מקרים בהם ריחוק דווקא מביא לקירוב, ואולי כשתצאי מהבית הדברים חלק מהדברים האלו שמפריעים לך היום כבר לא יפריעו בהמשך

choco2602

New member
אני פשוט לא בנאדם צבוע.

ועם המשפחה אני קצת צריכה להיות צבועה כדי להשאיר את הכל שקט ורגוע.
השנה למשל, לא יודעת התחושה אצלי של לכבד את כיפור אבדה. לגמרי. שקלתי לראות סרטים אבל פחדתי מה יגידו על זה וכמה בלגן זה יעשה אז פשוט ויתרתי כדי לשמור על שקט.

גרתי בבית של ההורים, עזבתי לשנה וחצי וחזרתי. העזיבה עשתה לי כל כך טוב, נתנה לי המון שקט, וגם מרחק מספיק כדי להתגעגע אליהם ולא לזכור את ההתנהגות הזאת.

אני מחכה לרגע שאני אוכל לצאת שוב כדי לקבל את המקום שלי בחזרה. חבל לי שככה זה עובד.

Hawkgirl

New member
אז כנראה שגם אצלך זה כך!

ברגע שיתאפשר לך לצאת מהבית שוב just do it

יש מקרים שזה באמת עושה רק טוב לכולם

אייני

New member
זה מפריע לו, בדיוק כמו שהפריע לאמא שלך

שהשכן מדליק אור בכיפור... אין הבדל ביניהם. אולי למעט שאמא שלך לא העיזה להגיד את זה ישירות לשכן ושאחיך כן אמר לך ישירות. אבל בדוגרי? זה הבדל מובן לחלוטין - שילוב של העובדה שאחיך מכיר אותך מספיק טוב כדי להעיז להגיד לך דבר כזה, פלוס חוצפה והקצנה מובנות של גיל 14.

ככה שאחיך פשוט מתנהג לפי מה שהוא חונך בבית - בשילוב עם העובדה שהוא עכשיו בגיל ההתבגרות, שזה גיל של הקצנות והתנהגות אידיוטית.

לא שמבוגרים לא מדברים ככה ולא עושים שטויות. יש לא מעט כאלה גם. אבל קיבלתי את הרושם (אולי שגוי, אבל עדיין רושם אישי שלי) שבגיל הזה הרבה יותר קל להגיע להקצנות מאשר בכל גיל אחר. אתה מתחיל להתבגר, לחפש את עצמך, שקוע בטונות של הורמונים, וזה מה שקורה. יש לו בסיס מסורתי מהבית שלך - והוא מנסה לבנות לעצמו בעזרת זה בסיס משלו.

טיפ אחד - אל תנסי להיאבק בזה או לשנות את זה. תישארי בעמדה שלך. אם הוא עושה או אומר משהו שלדעתך לא בסדר - תעירי ותסבירי, אבל זהו. אל תנסי לחפור לו מיוזמתך או לשנות את דעתו. אנשים, במיוחד בגילו - נהיים באנטי כשמישהו מנסה לשנות את דעתם. הם הרבה יותר מתרשמים מאנשים שפשוט בטוחים בעצמם וחיים את החיים שלהם וזהו.

ומעבר לזה... תהיי חזקה!
את יודעת איך להתנהג, ואת מכבדת אנשים אחרים, וזה מה שחשוב. שדרי את זה, וקווי שהוא יילמד מזה
לאט לאט, גיל ההתבגרות יעבור ואני מקווה שתצליחו למצוא את הדרך להסתדר אחד עם השנייה וזהו....

choco2602

New member
זה בדיוק העניין שאין לי בעיה עם מה שהוא חושב

יש לי בעיה שהוא אומר לי מה לעשות.
מצידי שיחזור בתשובה ויעבור לגור בבני ברק אבל שלא יגיד לי איך לחיות את החיים שלי.
הערתי לו ואמא שלי לא התערבה. ואז הוא התחיל לבלבל במוח ולהגיד "את חופרת לי" ואמא שלי במקום לבוא ולהסביר לו אותו דבר אמרה לי "תעזבי אותו" פה בדיוק הבעיה. שהם מעודדים אותו להיות ילד שחי בבועה, לגדול להיות אדם שחי בבועה. שחושב שכל מי ששונה ממנו הוא לא בסדר.
ההורים שלי מעבירים לו מסרים כל כך לא נכונים והם לא רואים שהם עושים את הטעות הזאת.

אייני

New member
זהו, שהבעיה היא

שחלק מהתפיסה הדתית היא שחשוב גם מה ש*את* עושה. הרי בסופו של דבר, אמא שלך לדוגמא - חושבת שזה לא בסדר שהשכן הדליק אור. היא אמנם לא עשתה עם זה כלום, כי היא אישה מספיק חכמה ובוגרת כדי להבין שזה לא יעזור. אבל פלא שהבן המתבגר והחוצפן שלה - חושב כמוה וכן מעיז לעשות?
ככה שהבעיה היא *גם* מה שהוא חושב בסופו של דבר. כל עוד הוא ימשיך לחשוב שמה שאת עושה זה לא בסדר ולא יקבל אותך - ההתנהגות הזאת תמשיך. לפחות כל עוד הוא נער מתבגר.
כשהוא יהיה מספיק בוגר - אז באמת יש סיכוי שהוא יצליח להגיע לכך שמצד אחד הוא לא חושב שהדרך שלך לגיטימית, אבל מצד שני הוא מסוגל לסתום את הפה שלו.... אבל עד אז - יהיה לך הרבה כאב ראש לצערי...

choco2602

New member
נכון אבל זה לא רק התפיסה הדתית..

זאת פשוט הגישה.
למשל העניין של המוזיקה. אחי לא מסוגל לקבל את זה שאני לא שומעת את אותה מוזיקה כמוה. הוא חייב לצחוק ולהרגיש שהמוזיקה שהוא שומע פשוט הרבה יותר איכותית מהמוזיקה שאני שומעת.
והעדה שלו הרבה יותר טובה מרוסים כי הם רוסים. וכל האמריקאים שמנים. וכו' וכו'. בקיצור מי שלא דומה לו בהכל, לא טוב.
גישה מקולקלת.

וכן אני יודעת שאין הרבה מה לעשות עם זה. פשוט עם הזמן הוא מרשה לעצמו יותר ויותר. (כשהוא לבד איתי ד"א הוא יותר רגוע). אני צריכה למצוא עבודה רצינית יותר ולצאת כבר מהבית

אייני

New member
אוה, וובכן

זה כבר תכלס נטו התנהגות של מתבגר טמבל (כמו שכמעט כולנו היינו פעם, יש להודות), באמת לא משהו שיש להתרגש ממנו
הוא חושב בקיצון, לא מבין יותר מדיי, ומנסה לנתח את העולם לפי מה שהוא קולט. בסופו של דבר הוא יתבגר והכל יסתדר

(מקסימום תעיפי לו כאפה כשהוא כבר דורש את זה
)

Purple Mushroom

New member
כתבת שגדלת.

צריכה להתמודד. ו \או אולי זה הזמן לעזוב את הבית, את הקן... למרות שאת בהחלט צודקת...

Cade Foster

New member
הדרך היחידה היא לעמוד על שלך

כל עוד את נותנת לאחרים את ההרגשה שהם מערערים אותך הם ימשיכו לנסות לערער אותך. את לא חייבת להביא את החבר הביתה אם לא מקבלים אותו בברכה אבל תבהירי שהוא החבר שלך בין אם הוא מגיע לביקור ובין אם את באה אליו.

ובפעם הבאה שאח שלך עושה פוזות של ילד בן 14 תגידי לו שילך להכין שיעורי בית ויעזוב אותך בשקט כי בפעם הבאה יעוף עליו משהו. ככה הם, הופכים לשפנים ברגע שניצבת מולם דמות סמכותית. לפעמים חייבים לעורר מהומות כדי לקבל קצת שקט.

choco2602

New member
הוא שמע את זה לא מעט..

הבעיה שאמא שלי לא יודעת לתמוך בי. היא באה ושוברת לי את המילה ומצדיקה אותו. היא עושה צעד כל כך מפגר שהוא יודע שגם בפעם הבאה יהיה לו גב כשהוא ירצה להגיד שטויות.

Cade Foster

New member
את כבר מעל גיל 20

את לא חייבת לקבל הוראות מאמא שלך. שתצדיק אותו כמה שהיא רוצה. את, את המסר שלך צריכה להעביר עם התמיכה שלה או בלי. אם היא אומרת לך לעזוב אותו תגידי לה שאת לא תעזבי אותו עד שהטמבל הזה ילמד להתנהג. במילים אחרות הגיע הזמן שתצאי מהבונקר ותתחילי לתקוף, אולי גם אמא צריכה לחטוף קצת בשביל לתת לך את הכבוד שמגיע לך.

Blue Potion

New member
לא נכון, לא מסכימה בכלל...

אני גם אחות גדולה ל-3 אחים בגיל ההתבגרות.

רוב הילדים יקשיבו אך ורק להורה שהוא הדמות הסמכותית בבית, והרבהרבה פחות לאח הגדול. במיוחד אם האח הגדול נגדם וההורה בעדם.
הרי בסופו של דבר הדמות המחנכת (ברוב המשפחות) היא ההורה. אז אם ההורה לימד את הילד שככה נכון וככה לא נכון, כשהמתבגר יראה מקרה דומה או שמזכיר, הוא יפעל על פי הדפוס הזה, על פי מה שחינכו אותו, ויחשוב בצורה הזו.
כל אחד מתבגר בקצב שלו ומגיע בגיל אחר למחשבה עצמאית ולהבנה שלא כל מה שההורים אומרים וחושבים הוא הדבר הנכון ביותר, כל אחד מגדל אופי לאיטו.

אני לא אומרת שהיא צריכה לקבל הצדקה מאמא שלה על כל דבר שהיא עושה... זה בכלל לא קשור לגיל. האח רואה אותה בתור אחות, ולא בתור דמות סמכותית, ולכן סיכוי קלוש שיחשוב בהיגיון ויבין שהוא מתנהג לא בסדר - אם זה היא נגד האמא.
זה לא באמת עובד כמו שאתה אומר. יש לך אחים קטנים?

Blue Potion

New member
וחוצמיזה...

שלבוא בגישה של "לחנך את ההורים" אף פעם לא תורמת לאף אחד...
אי אפשר ללמד שום דבר סוס זקן. אי אפשר להתחיל לחנך את ההורים ולהגיד להם מה לעשות או מה להגיד. במקום שלך אתה תעשה מה שאתה רוצה, אבל לרוב לא תוכל להשפיע על הדיעה שלהם, במיוחד כשזה בא בסיטואציה עם הרבה מטען וכעסים.

Cade Foster

New member
יש לי שתי אחיות קטנות וזה עבד מצוין

יכול להיות שזה שונה בין בנות ובנים, אבל העיקרון נשאר אותו הדבר - על הפרטיות שלך את לא אמורה להתפשר. אין שום צורך לחנך את ההורים, ההורים יכולים לעשות מה שהם רוצים, אם היא תבהיר להם בכל פעם שהיא לא תעבור בשקט על ההצקות של אח שלה אז גם להם יימאס לקחת צד בויכוח.

היא לא צריכה לחנך את אח שלה, אבל זה בטוח לא צריך להיות ההיפך. יש דברים שפשוט לא עובדים בדרכי שלום. לא נוח, לא נעים, אבל זה מה שיש. אם לא חינכו אותו כמו שצריך אז לפחות שיציק לאנשים אחרים.

למעלה