אטימות וחינוך דבילי..

אייני

New member
בעיניי, לשקר לאדם אהוב, ויותר מזה - לאח/אחות

זה כ"כ חוסר כבוד כלפיו ועלבון מוחלט. אחי צריך לדעת לקבל אותי כמו שאני.

אז אם הבחירה היא בין חוסר כבוד לאחי, לבין חוסר כבוד לדת - אני יודע מה אני אבחר.
כנראה אצלך מסורת יותר חשובה מבני אדם בשר ודם. מקובל - אבל עצוב מאוד לראות את זה.

choco2602

New member
אז ליד חרדי אני צריכה להתלבש עם ארוך..

ולו רק כי זה מה שמתאים לו? אולי לי לא מתאים ריח הגוף שלו שנובע מהארוך שהוא לובש. אני משדלת אותו ללבוש קצר כדי שלא יסריח?

וליד מוסלמי אני צריכה להתנהג כמו מוסלמית. וליד נוצרי כמו נוצריה? תגידי לי השתגעת?!

אני מי שאני. וכל אחד עושה את הבחירות שלו לעצמו ולא צריך "להפוך את עורו" בכל מקום שהוא נמצא.
יש לכבד כמו שאני מכבדת, שאני לא אכנס לבית שומר ואעשה משהו שמפריע להם. ויש לכבד שזה פשוט להפוך את עצמי למשהו שאני לא. שזה כבר צבוע. ואם תציצי קצת למעלה בהודעות תראי שזה מבחינתי הדבר הכי מגעיל בעולם.
צביעות ושקרים. טוב לך לחיות בצביעות ושקרים תהני. זה נוגד את האמונה שלי, אבל אני בניגוד אליך לא אכריח אותך להשתנות בשבילי.

Blue Potion

New member

היא אמרה שהיא לא אוהבת את ירושלים לא שהיא

"שונאת את ירושלים" יש הבדל. את צריכה ללמוד להבחין בהבדל ברצינות. כל ההודעה שלך מלאה בתסביך נחיתות כלפי אשכנזים. אני מזרחי, ואני מנותק לגמרי מה"מקורות" שאת מדברת עליהן, איזה מקורות בדיוק? מוזיקה שנכתבה
על ידי פזמונאים סוג ד'? על איזה מקורות את בדיוק מדברת? אנחנו חיים במדינה מערבית וגדלנו על התרבות של המערב, מן הסתם שהיא תרגיש הרבה יותר מחוברת לתרבות הזאת מתרבות ה"מקורות" שאת מדברת עליה.

ביחד עם מה שאמרתי אני לא מתבייש במוצא שלי, והנה הודאתי בו גם עכשיו, אני מרוקאי וגאה בזה ואני לא חושב שיכול לבוא מישהו "אשכנזי" שיגרום לי להרגיש פחות ממנו, לעומתי התגובה שלך כמו שכתבתי מלאה בתסביכי נחיתות לכן את מרגישה צורך לתקוף אותם.

מה גורם לא לאהוב את ירושלים?

אדם צריך לשאת בגאווה את המסורת המוצא ממנה הוא בא
מילא אם היית פוסל זמר זה או אחר, עניין של טעם. אבל מוזיקה מז'אנר מזרחי ? זו הכפשה
אין לי שום תסביך נחות מזרחי

אם אני אפרט לך את כל הסיבות שיש לי

לא לאהוב את ירושלים, השרתים של תפוז יפלו מהעומס, אין לי כוח שהם יתבעו אותי. מוזיקה מז'אנר מזרחי זו מוזיקה מגעילה שאין בה אפילו כוונה מאחורי המילים שלה, כל המטרה של המוזיקה הזאת, זה שהשיר יהיה שיר של מקסימום 3 שורות, כדי שכמה מפגרים לא יצטרכו אפילו להתאמץ לזכור אותו ולשיר בעדר.

dori78

New member
זה קל

1. העובדה שהדוסים זורקים זין על אחריות אישית בכל מה שנוגע לניקיון העיר, בבחינת "אם זה לא בבית הפרטי שלי לא אכפת לי לזרוק את הקליפה על הרצפה". זאת אחת הערים היותר מלוכלכות שיצא לי לראות. אם לוקחים בחשבון שזו עיר הבירה שלנו והיא מתויירת מאוד - זה פשוט ביזיון.

2. העובדה שכשאני הולכת ברחוב אני מרגישה שמכל כיוון מסתכלים עלי כעל אזרחית סוג ב', רק כי אני לובשת מכנסיים ולא חצאית.
במילים אחרות - במקום "ואהבת לרעך כמוך" החבר'ה עסוקים בלמצוא מי שונה מהם בפסיק ואיך אפשר להתנכל לו בגלל זה. תנסי פעם לשאול חסיד ויז'ניץ על מידת הדתיות של יוצאי בני עקיבא חובשי הכיפות הסרוגות. הוא יעדיף אותי, כי אני לא מתיימרת להיות דתיה. אף אחד משנינו לא יהודי בעיניו.

3. תשאלי פעם בתחנת "אגד" הקרובה לביתך, מה דעתם על נהגי "אגד" בירושלים. התחבורה הציבורית נוראית, הנהגים מתייחסים לנוסעים כמו לעדר בהמות ולא כמו לבני אדם, הנהיגה שלהם זוועתית.

אני יכולה להתחבר לקונספט של עיר בירה, קצת יותר קשה לי להתחבר לפיסת אדמה רק כי כתוב באיזה מקום שזו האדמה הכי מקודשת. אגב, את משתטחת על קברי צדיקים לפעמים? כי זאת עבודת אלילים, סתם שתדעי.

הז'אנר שאת מכנה "מזרחי", אין בו כמעט סממנים מוזיקליים מזרחיים באמת. מדובר בפופ ים תיכוני עם טקסטים רדודים ביותר. רוצה לשמוע מוזיקה מזרחית אמיתית? תעיפי לפח את הדיסקים (על מי אני עובדת, בטח אין לך דיסקים, רק קבצי mp3 שהורדת באופן לא חוקי) של אייל גולן/דודו אהרון/הפרצים למיניהם ותתחילי להקשיב לשמעון בוסקילה ועמיר בניון.

Palindrome

New member
אני גר בירושלים כבר שנתיים

וזה לא שאני מאוהב בה, אבל אני לא חושב שהיא מלוכלכת יותר מערים אחרות. לפחות לא איפה שאני מסתובב. אני נוסע די הרבה באוטובוסים ולא מרגיש שהנהגים שונים מנהגים במקומות אחרים. בנוגע ללהיות בחורה חילונית בירושלים - אין ספק שזאת בעיה גדולה. אולי הבעיה הכי גדולה של העיר הזאת.

choco2602

New member
זאת רק עיר!

אפשר לא לאהוב אותה בגלל הקור, בגלל המיקום, בגלל האוכלוסיה, בגלל מקרים שקרו בה. בגלל 800 מליון סיבות. זאת רק עיר.
בסדר אז היא גם עיר הבירה שלנו אז?!

כמו שכבר אמרתי אני בן אדם אמיתי. אני לא אשקר רק כדי לרצות מישהו.

choco2602

New member
ולגבי המוזיקה..

היא פשוט רדודה. כל המטרה של המוזיקה (לפחות יש כמה אנשים שמודים בזה) היא לעשות שמח.
גם עוגה ובלונים עושים לי שמח זה לא אומר שאני בחברתם כל יום.

בעיני מוזיקה זאת יצירת אמנות, משהו שאפשר להזדהות איתו, להתרגש ממנו, להתחבר אליו.

אז מצטערת שאני לא ממש מתחברת ל"אבבאבאבאבי אבאבאבאבי אבאבאבאבאבי" או למוזיקה של "היא עזבה אותי, נפלתי לסמים בלה בלה בלה"

אל תאהבי את מה שאני אוהבת. תשנאי את המוזיקה שאני אוהבת. זה לא יפריע לי. אני לא מבינה מה כל כך מפריע לך מה אני שומעת?

h a j b i

New member
כי זו עיר מכוערת עם אוכלוסייה מגעילה

ויש כאלה ששונאים מזרחית לא בהכרח בגלל המוזיקה אלא בגלל האנשים פח זבל שכל כך אוהבים לשמוע אותה ועדיף כמה שיותר חזק.

Palindrome

New member
אתה יכול להגיד הרבה דברים על ירושלים,

אבל לא שהיא מכוערת. ת"א, לעומת זאת...

choco2602

New member
ההודעה הכי טיפשית שנכתבה..

צריך לכבד את הדעות שלי. לא רק לדעת לקבל כבוד כמוך וכמו הרבה אנשים חוצפנים שמרשים לעצמם לירוק על ילדות קטנות או להתנהג כמו בהמות אדם.

זכותי לעשות מה שארצה ולא אני לא צריכה לתת דין וחשבון מה אני אוהבת ומה לא.
וכן אני לא אוהבת את ירושלים כי כשהסובבתי שם בתור חיילת, שמשרת את המדינה שלה קיבלתי מבטים דוחים מהרבה חרדים שלא טרחו לתת 4 שניות למדינה.
אז לפני שאת יוצאת עלי ואומרת לי מה לעשות, תעשי בדק בית אצלך ותגידי לי אם כיבדת אותי?

אז אולי גם אני אשמור שבת רק לכבד אותך. אני אלבש יריעת בד רחבה שאף אחד חס וחלילה לא יראה את צורת הגוף שלי. תגידי לי השתגעת? אנחנו לא מדינת חרדים קיצוניים. אנחנו מדינה נורמלית ושפויה. לא מתאים לך את מוזמנת לעבור למדינה קיצונית.

כאן אף אחד לא יגיד לי מה לעשות!!!!

Liliumit

New member
"להשתכנז קצת".

בתור פרסיה תימניה [וקצת רוסיה],
מה הקטע הזה של ה"להשתאכנז"?
מה רע בלאמץ מוזיקה, לבוש, תחביבים או "מאפיינים" של תרבות חדשה?

המזרחים בוכים על אפליה, שלא משלבים אותם ושמתייגים אותם כ.. לא אשכנזים?

לא כולם חייבים לאהוב את ירושלים, יכולים גם לחשוב שהיא לא יפה במיוחד או שהם לא נהנים משהותם בה..
לא בטוחה שיש כל כך קשר לכבוד היהדות. כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה גם בלי לזלזל באדם אחר, זאת פשוט דעתם...

choco2602

New member

אני משתגעת מהעניין הזה.
מהאנשים האלו (אנשים כמו אורטל למשל) שבטוחים שאם אני מזרחית אני צריכה לשבת ולשמוע מוזיקה מזרחית, לעשות בניה בציפורניים, להתחתן בגיל 20 ולהביא ילדים בשרשרת. וכמובן לשבת בבית ולא לעבוד.

לא. נמאס לי כבר מהקטע הדבילי הזה שמזרחים (ממש לא כולם, יש חלק שמתנהגים ככה..) דוחפים את עצמם למשבצת ומתנהגים ככה ואז בוכים שמפלים אותם.

למה צבע העור שלי צריך לקבוע לי מה אני אעשה ביום שבת, מה אני אשמע או אם אני אעבוד או לא. די לחיות בתקופת האדם הקדמון. תתקדמו, תתפתחו, תכירו קצת מעבר לבועה האטומה.

h a j b i

New member
המקורות שלנו זה קוף שחי במערה

יש כאלה שלא מעוניינים לחזור לשם.

למעלה