אטימות וחינוך דבילי..

Blue Potion

New member
מה עבד מצויין?

שאבא שלך אמר להם "תעשו X" ואתה אמרת להם "אל תעשו X" והן הקשיבו לך ולא לאבא שלך?...
יש מצב שזה אולי שונה בין אח גדול לאחות גדולה, אבל יש לי הרגשה שאתה פשוט לא בדיוק מכיר את התחושה.

Cade Foster

New member
אני לא מערב את אבא שלי בשום דבר

כל אחת מהן יודעת שלא כדאי לה להציק לי. לא כי אני אלים, כי זה פשוט לא יהיה נעים בשבילה. אני עושה בדיוק מה שנוח לי בלי תגובה מאף אחד כי אני יודע גם לתקוף כשצריך ולא נותן לאנשים לערער אותי.

Blue Potion

New member
נו, אז זה לא אותה סיטואציה כמו שלה

ולכן התגובה שלך (לדעתי לפחות) לא רלוונטית - 2 מקרים שונים.

וחוצמיזה שזה לא קשור ללערב אותו בריב בינך לבין האחיות...
מספיק שאבא שלך יגיד לאחת מהן סתם, בתמימות, "אל תאכלי אבוקדו", ואז אתה תגיד לה סתם, בתמימות, "תאכלי אבוקדו". למה נראה לך שהיא תקשיב לך?

Cade Foster

New member
אה הבנתי

כל מי שאין לו אח מציק בן 14 שמקבל גיבוי מההורים התגובה שלו לא רלוונטית. ובאמת שניסיתי ולא הצלחתי להבין מה ניסית להעביר לי בדוגמה הזאת של האבוקדו. האישיו פה זה לא האח המציק אלא העובדה שהיא נותנת לאנשים להכתיב לה קוד התנהגות. האח הקטן יתבגר מתישהו ויבין כמה טמבל הוא היה בצעירותו. אבל להיות עצמאית זו החלטה שאת לוקחת ולא מצפה שאנשים שיש להם שליטה עלייך לשחרר, פשוט כי נוח להם ככה.

choco2602

New member
מה שהיא מנסה להגיד

זה שמצב שבו אח גדול מעיר לאח קטן (וההורה מחוץ לתמונה) שונה ממצב שבו אח גדול מעיר לאח הקטן וההורה מצדד באח הקטן.

והרי ברור שיש הבדל. כי כשהאח הקטן שומע משהו מאחיו הגדול בלי לשמוע את התגובה של ההורה הוא מניח שזה בסדר. אבל כשהוא שומע את אבא/אמא מצדיקים אותו ולא את אחיו הגדול הוא מבין שהוא צודק.

Cade Foster

New member
אבל למה את מייחסת כזאת חשיבות לאחיך הקטן?

שאחיך הקטן יעשה שמיניות באוויר. תראי, אני אדם די מאמין ומשתדל לשמור מצוות אז אני לא אהיה זה שיגיד לך לאכול חזיר כדי להוציא לו את העיניים, זה גם לא באמת מה שחשוב. אני יכול לומר לך שלהשתחרר מהשליטה של אבא שלי היה אתגר פי מיליון יותר מסובך מלהתמודד עם איזה ילד מציק בן 14, ולאחותי הקטנה (בת 19) אפילו עוד יותר כי היא בת, והוא מרוקאי סופר שמרן שמשתגע רק מהמחשבה שהבת שלו משתרללת במסיבות במקום לנקות את הבית. אבל לאט לאט גם הוא התעייף מהמלחמות וגם הוא שחרר מהשליטה גם במקרה שלי וגם במקרה שלה (והוא וואחד קונטרול-פריק, תאמיני לי). כל מה שצריך זה להציב עובדות. אני חילוניה ואני עושה ככה וככה. לי יש חבר, זה רציני ואתם מוזמנים לקבל את העדה שלו או שלא לקבל, זו בעיה רק שלכם. הלו את בת 24!! איפה היית כל הזמן הזה??

choco2602

New member
אבל עשיתי את זה!!!

אתה כנראה לא הבנת כלום ממה שכתבתי.
ההורים שלי לא קיבלו הרבה דברים. מליון ואחד שלא כתובים פה וכבר נלחמתי בהם וסללתי את הדרך לאחים שלי. לכל אח גדול יש קשיים כאלו. זה לא מה שאני מדברת עליו פה. אני לא מדברת על קושי של ילדה בת 16 לצאת מהבית בלי "שעת חזרה" או לישון מתי שאני רוצה כי אין לימודים.

אני מדברת על זה שיש אנשים בעולם שלא יודעים לקבל את השונה מהם. זה לא קשור למי הבנאדם. בלי קשר לזה שהוא משפחה. אני מדברת על הקושי לקבל שאתה יותר מסורתי מאחרים, או שלאחרים יש נטיות מיניות שונות משלך, או שאחרים מדברים בשפה אחרת, בעלי צבע עור שונה. אני מדברת על לקבל את האחר, את השונה ממך. לכבד דעות של אחרים. לא יודעת מאיפה הגעת לעניין המרד בהורים?

מפריע לי שההורים שלי לא מציבים לאחי גבולות בגלל שהוא לא יודע לקבל שונה ממנו. בגלל שהוא לא מבין שלא כולם צריכים להיות אותו דבר. זה לא שאני מתווכחת עם ההורים שלי. אתה מדבר על משהו לגמרי לגמרי אחר.

Cade Foster

New member
לא, אני מדבר בדיוק על אותו הדבר

תקראי משפט לפני אחרון בתגובה הקודמת שלי. אני הבאתי דוגמה אחת, את יכולה להלביש את זה על המקרה שלך. לשנות את צורת החשיבה שלהם את לא מסוגלת ויתהפך העולם. הם תמיד יהיו שמרנים ומקובעים (לפחות ההורים, הילד עדיין צעיר), להיות מתוסכלת מזה זה להעניש את עצמך. תלמדי לחיות עם זה כך שזה לא יפריע לאורח החיים שלך. את צריכה לגרום להם להתאים את עצמם אלייך ולא להיפך. אם הצלחת עם זה בנושאים אחרים אין סיבה שלא תצליחי עם זה עכשיו. את הפרצוף העקום הם תמיד יעשו, את זה את לא מסוגלת למנוע מהם.

choco2602

New member
אני לא מנסה לגרום להם להתאים את עצמם..

זה מה שאתה לא מבין.
אני מנסה להסביר להם שלא כולנו אותו דבר. אני לא אומרת להם תתאימו את עצמכם, תהיו כמוני. אני רק מצפה שיבינו שכמו שיש גם הבדלים בניהם, יש גם הבדלים ביני לביניהם רק אחרים.

וכן מצטערת אני לא מקבלת אנשים ששמים חומה ואומרים כל מי שלא כמוני הוא לא שווה אלי. הוא לא טוב מספיק. אני ממש לא צריכה לקבל את זה.

Cade Foster

New member
אולי אני באמת לא מבין

את באותו המשפט כותבת שאת לא מצפה מהם להתאים את עצמם אלייך, ואחר כך את כותבת שאת מצפה מהם לשנות את צורת החשיבה שלהם כי את שונה. לראייתי (הסלקטיבית, אולי) זה אומר שאת... מצפה מהם להתאים את עצמם אלייך. הם הרי לא ישנו את החשיבה שלהם בגללך, והאמת? זכותם להיות ראש ברזל אם זה מה שהם רוצים, אין לך מה לעשות בנידון, את צריכה לצאת מתוך נקודת הנחה שאם לא הצלחת לשכנע אותם ב-X זמן הזה שהם אטומים את לא תצליחי לעולם. גם לא נראה לי שזה מעניין אותם אם את מקבלת את זה או לא. כל מה שאת יכולה לעשות זה להחזיר באותו המטבע. אתם תחשבו מה שאתם רוצים, אני אעשה מה שאני רוצה, ובא לציון גואל.

choco2602

New member
כי כל העולם כולו שונה אחד מהשני. זה לא פרטני

לא אלי! פעם מיליון בערך אני לא ביקשתי מהם לקבל בן אדם חריג מכל שאר העולם. הם צריכים להבין שלא כולם בעלי אותם דעות פוליטיות כמוהם, לא כולם באותו צבע עור כמוהם, לא כולם דוברים אותה השפה, לא כולם שומעים את אותה המוזיקה, לא כולם הולכים לאותם המקומות, אני יכולה להמשיך עוד שעה. אבל אפילו שכתבתי את זה מליון פעמים אתה עדיין לא מבין.

אני לא מצפה מהם שיתאימו את עצמם. אלא שיבינו שיש אנשים שונים בעולם. לא כולנו אותו דבר בדיוק. אתה לא יכול לפסול בן אדם ולהגיד שהדרך שלו פסולה כי הוא לא עושה מה שאתה עושה.

שוב זה לא בגללי. זה כי כולםםםםם שונים. עכשיו זה ברור?

סליחה! ואם יום אחד תצאי מהארון, למשל

אז תתני לאח שלך לשבת עלייך שבעה ולהורים שלך לא לעצור את זה?
למה מא בכלל? כולו ילד בן 14 שמנסה לחפש את הזהות והגבולות שלו, ואת כאחותו הגדולה תלמדי אותו מה הגבולות שלו בעולמך שלך. ואם הוא מדבר אלייך ככה, את תזכירי לו שהוא עדיין ילד מושתן ומחוצ׳קן בן 14, ושאלייך הוא לא ידבר ככה, אחרת הוא יפסיד הרבה בחיים שלו.
שילמד שליחס שלו יש השלכות. שהוא לא יכול להחליט שיום אחד הוא בסדר כי הוא צריך ממך טובה ויום אחרי זה הוא צועק עלייך, רק כדי לצאת בהצהרה ושההורים יעריצו אותו על זה שיש לו דעה מגובשת משלו (אגב, זה ממש לא נכון, אבל זו תחושת הסופרמן שהוא מקבל).
ולהורים שלך אל תגידי שיגידו לו להפסיק. תגידי להם שהוא בדרך לאבד את אחותו, ושאם הוא ימשיך ככה, שלא יתפלאו אם לא בא לך להיות יותר בארוחות שישי בבית שלך, אלא אצל החבר או בדירה שלך. כן. גם אם תשבי לבד בדירה ותאכלי קורנפלקס עם חלב. אולי זה מה שיינער אותם.

ואני דווקא רושמת את כל זה בחב כבד, כי הדבר האחרון שהייתי רוה זה שהאחיות שלי לא ידברו איתי או אחת עם השניה, אבל הניעור הזה הכרחי.

nivos7

New member
מתישהו הם מתבגרים

הייתי בגרמניה לפני כמה חודשים
וגם שם , בחדר האוכל , התנוסס על כל שולחן בעברית שאסור להוציא אוכל מהמקום
כל כך התביישתי להיות ישראלי באותו רגע..

תראי, אחיך, הוא צעיר פוחז בן 14 , שכנראה מושפע מהסביבה שבה הוא מסתובב , מחברים שכנראה מתדרדרים אותו ומצדיקים את כל הערות המטופשות שלו.
ואם את אומרת שאת מכבדת דעות של אחרים , אז תאלצי גם לכבד את דעתו של אחיך הקטן , למרות שהוא מעצבן, אבל הבגרות היא לקבל גם את המעצבן.
ובעיניי, כל עוד את חיה בבית של ההורים , שהם מספקים לך אוכל וקורת גג , את תצטרכי לחיות תחת החוקים שלהם , ולכבד אותם. אבל כמו שכתבת , כשתצאי מהבית , החיים יהיו טובים בהרבה.
תשמרי על מי שאת ומה שאת אוהבת , ואל תהי חלק מהעדר , אם בעיניך הוא לא טוב.

ואם אחיך ממשיך להציק
תחכי שתצאה השבת ותעשי לו מכת אש של צ'ארמנדר (נראה לי שכל הבני 14 מכירים פוקימון)

turangaleela

New member
:/ הוא עוד צעיר

ואין לאבד תקווה.
תסבירי לו שזה שהוא לא רוצה להדליק אש זה בסדר גמור, אבל שהוא לא יכול להכריח את כולם סביבו לחשוב ולהתנהג בדיוק כמוהו. זה דווקא נראה לי כמו הזדמנות טובה ללמד אותו משהו

את מדברת כך

כי אין לך ערך לכבוד היהדות ושמירת השבת.
אם את דוגלת בלאהוב ולכבד את האחר, כשאומרים אני שונא את ירושלים הקדושה עיר בירת ישראל, כיהודי מאמין זה מרתיח. גם דת צריך לכבד, נכון? האם היית פותחת חנות לממכר בשר חזיר ליד שכונת ערבים? קרוב לוודאי שלא.
נשמע שאת ממש מתביישת ממקום מוצאך והחלטת לעזוב את המקורות ו'להשתכנז' קצת.

אייני

New member
למה לא?

מה הבעיה בלפתוח איזו חנות שאתה רוצה ליד איזו שכונה שאתה רוצה?

האמת - *זאת* בדיוק הבעיה שלי עם הדת. שיש אנשים שאשכרה נעלבים ממעשה לגיטימי לחלוטין שבכלל לא מכוון אליהם, רק מכיוון שהוא סותר את האמונה שלהם. מישהו רוצה למכור חזיר, והוא הולך ופותח חנות לממכר חזיר. מה פאקינג איכפת לך?

כנ"ל מישהי שמה לעשות - לא אוהבת את ירושלים. זכותה. זאת הרגשתה ואין מה לעשות. אני מתקשה להאמין שהרגע המלצת למישהי *לשקר* לאחיה - רק כדי שירגיש טוב עם עצמו שכולם אוהבים את ירושלים.

אבל כנראה שבעיניך כבוד לדת יותר חשוב מאמירת האמת. צבוע מאוד בעיניי, אבל כמובן שזכותך.

ברומא התנהג כרומאי

לפעמים עדיף לשקר למען השלום ואחווה יאהבו
או פשוט לא לומר כלום.
כמו הפתגם סיני עתיק : כשאין מה לומר- עדיף לשתוק.

למעלה