איזה ריח הכי מדליק אותך?

i c u 2

New member
ריח של דלק ../images/Emo13.gif

ובזה אני בטוח שאני לא לבד. זה אחד הריחות שאנשים אשכרה באים ונושמים. אני עובד כמתדלק, אנשים נכנסים מדי פעם לתחנה ו..."וואי, איך אני חולה על ריח של דלק!". קיצר, ריח של דלק !!!

asa201

New member
ריח שאני הכי אוהב ../images/Emo212.gif

זה ריח השוקולד, על כל סוגיו, ובמיוחד אני אוהב את הריח שיש בבית כאשר עוגת שוקולד
נהדרת נאפית לה בתנור, והריח המשגע מתפשט בכל הבית וגם יוצא החוצה והשכנים פתאום באים לבקר

אלופוני

New member
ריח שגומר אותי

זה הריח של הבישולים של ערב שבת.. האוכל של אמא הכי טוב שיש, אני תמיד מתגעגע בעיקר לארוחות של שישי שבת. הקציצות, התבשילים, הלחמים.. הכל.

Noam S

New member
הריח שהכי עושה לי את זה ../images/Emo140.gif

לפני לא מעט שנים כשהייתי ממש קטן סבי נסע למזרח הרחוק לתקופה ממש ארוכה ולא ראיתי אותו ממש הרבה זמן. אני זוכר שתמיד שאלתי את אימי היכן הוא ומתי הוא יחזור... עד שאחר צהרים אחד מישהו דפק בדלת, פתחתי את הדלת והנה הוא היה שם מולי! הוא נראה קצת מוזר ומצחיק. אתם מכירים את זה... כשלא רואים מישהו הרבה זמן ופתאום רואים... אני זוכר שהוא הביא לא מעט כלי חרסינה ומתנות. וביניהם הוא הביא גם פרחי יסמין מיובשים. תה. כילד לא אהבתי תה. אך בשנים האחרונות אני מוצא עצמי שותה לא מעט תה. בעיקר תה יסמין. ההסבר היחידי שלי זה הריח המשכר שמזכיר לי את אותה תקופה ואת הרגש הנפלא שמילא אותי עם חזרתו.

בציר63

New member
סיפור יפה ../images/Emo45.gif

כמי שגילה רק לאחרונה את תה היסמין, אני לגמרי מזדהה.

Noam S

New member
שמח לשמוע ../images/Emo13.gif

אגב אתה חובב תה בכלליות או יסמין נטו? יש איזה תה שאתה ממליץ עליו מלבד יסמין או סטייל היסמין?

EdisonGirl

New member
אני חולת תה!

בכל רגע נתון יש לי בבית לפחות 10 סוגים בו זמנית. נסה תה שזיף, הוא קטלני! ופירות יער זה יותר "בנאלי", אבל מדהים! וחוצמיזה, מה אתה מעדיף? מתוק? חמוץ? צמחים? פירות? שוקולד?

Noam S

New member
תה לדעתי צריך להיות תה

זה צריך להיות מצמחים הכוונה... אני מודה שכאשר לא מצאתי טעמים אחרים חטאתי וקניתי בטעמי פירות. זה נחמד אבל זה לא ממש תה זה "פטל חם"... ניסיתי את השזיף, נחמד. אבל עדיין זה לא על תקן תה אצלי
אני אוהב נענע,מנטה (אלו 2 דברים שונים!),יסמין (בעיקר)... וגם קצת לואיזה, לימונית (באים ביחד בדר"כ)...

EdisonGirl

New member
ובכן,

נסה מרווה, שומר, קמומיל (בבונג), .. נסה תה עם תבלינים, כמו צ'אי הודי (בלי החלב..) או בדואי - זה מעניין. נסה תה רויבוש, שזה סוג אחר של תה, שאתה מוכרח להכיר אם אתה אוהב תה. ודרך אגב, אם אתה שותה תה שחור\ירוק\רויבוש בתוספת של טעם פירות כלשהו, זה לא יהיה כמו "פטל חם". נסה את זה.

Noam S

New member
מרווה ניסיתי

גאד... נשארה לי חצי חבילה. זה כמו טיפות אף הטעם של זה
צ'אי... בעיה. אני לא ממש בעד קינמון. אבל יש לי. מידי פעם שמשעמם לי אני שותה שקיק
רויבוש ניסיתי של כמה חברות. טעם יחודי. לא נאמבר וואן אבל יחודי. ניסיתי רויבוש נטו ורויבוש בטעמים... לא נראה לי שאקנה בקרוב האמת.

EdisonGirl

New member
תראה, צמחים מהסוג הזה

עדיף להחזיק בבית (יבשים, שקונים בחנות, עם תאריך תפוגה והכל :)), ולעשות חליטה עם שילוב של מה שבא לך. לואיזה ולימונית זה שילוב מנצח, שגם מוכרים בחנויות כפי שאתה יודע, ללא ספק. לעומת זאת, מה אם תערבב מרווה עם נענע ולימונית? מה אם תוסיף פירות יבשים, או תערבב חליטה של תפוח (סיידר) עם מנטה\מרווה? אני מערבבת לפעמים שתי תמציות תה בטעמים שונים, כי בא לי על שילוב של שניהם, או מוסיפה לחליטה שאני מכינה תיון בטעם "מוכן". אני חושבת שבכל הקשור לתה, אין ממש חוקים, או לפחות אצלי זה ככה.

Noam S

New member
תמציות או תערובות?

תמצית זה נוזלי ותערובת זה עלים ופרחים יבשים לא?

EdisonGirl

New member
למה אמרתי תמצית? ../images/Emo12.gif

התכוונתי לתיונים (שקיקי תה)...

בציר63

New member
חובב תה בכללי

מצטער שרק עכשיו אני עונה, הפורום הזה אף פעם לא התמלא בכל כך הרבה הודעות אז לא שמתי לב. יש לי בבית כרגע 5 דיסקיות פואר, 4 סוגי TIE GUAN YIN, שני סוגים תה יפני ירוק ישר מהיצרן שמגדל את התה, 3 סוגים תה ירוק סיני LONG JING, שני סוגי OOLONG שאינם TGY, שלושה סוגי תה יסמין ויכול להיות ששכחתי משהו
כל בוקר אני שותה שני ספלים LONG JING, בצהריים עוד שניים מסוג אחר ולקראת הערב תה כבד יותר, OOLONG, TGY או פואר. התה הכבד יותר בטעמו, יותר מרגיע ומאפשר שינה טובה. אני מאוד ממליץ על TGY ירוק שעבר קלייה קלה. יש לו טעם שבהכנה זהירה במים שלא רתחו לגמרי, יזכיר את המיץ של אננס ופרחי יסמין ברקע - טעים שקשה להאמין. לא בכדי הוא אחד מעשרת סוגי התה הנחשבים ביותר בסין (כולם מאותו צמח - שיח התה). תה ה-LONG-JING קלוי מעט ומזכיר טעם אגוזי. הוא תה מאוד מעורר ולכן מחליף אצלי את הקפה אבל זו עוררות מהסוג הרגוע, לא העצבני
כבר יש לי קומונה (גילוח) אז אולי תפתח אחת בנושא תה ונחליף מידע, המלצות, ביקורות וכו'?

Noam S

New member
איפה אפשר להשיג?

כבר עברתי על כל המבחר שבסופרים הרגילים. בחנויות טבע אין יותר מידי דברים חדשים. אולי תה או 2 שאין בסופרים... (וללכת לאיזה חור או להזמין מחו"ל... נשמע לי קצת יותר מידי פאנטי
).

בציר63

New member
עדיין לא נפלתי באיביי

צריך לקנות בחנויות המומלצות ויש שם לא מעט מציאות. בעדן טבע באמת שאין שום תה ראוי לשמו (תרתי משמע - לא מעט שקיות מתהדרות בשמות שתוכנן לא ראוי). אחד היתרונות עם תה איכותי זה שמכפית גדושה של עלי תה יבשים אפשר להפיק מעל 5 ספלים טעימים וכבר יצא לי להפיק יותר מ-8. אחת הבעיות עם התה בישראל הוא בכך שהעלים שבורים ואף גרוסים, מה שמעלה את מרירות התה. אם אני צריך להמליץ על תה אחד להדגמת האיכות, זה התה: http://cgi.ebay.com/2009-Anxi-new-t...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23015f6d72 זה תה שמגיע בתפזורת, מחולק לשקיות כשכל שקית מכילה מספיק תה לכמה ספלים כך שאפשר לשפוך למסנן גדול שיאפשר לעלי התה להתרחב ולשחרר טעם. התה הזה עבר קליה קלה והטעם שלו באמת יוצא דופן ויתאים גם לתה קר. יש גם תה יותר זול באותה חנות ואני בטוח שאי אפשר להפסיד מהנסיון שלי בחנות הזאת.

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif

ריח יסמין זה ריח הפרחים הכי מדהים שיש, לדעתי!
וכן, גם התה.. אני שותה אותו מאז שיצא תה ירוק יסמין של ויסוצקי לשוק, והוא מעלה בי זכרונות כל פעם שאני לוגמת ממנו, ונותן לי תחושה מדהימה!

הבוררת2

New member
ריח של מאפיה../images/Emo8.gif

כשאני עובר ליד מאפיה אני חייב להכנס ולאסוף כמה מאפים!! הריח פשוט מדהים! מגרה! מטריף!! בעיקר בשישי בבוקר! חלום!

נביעות8

New member
../images/Emo99.gifריח של ים

מה עם ריח של ים? איך אפשר להתעלם מהתענוג הזה? אני מכור לריח הזה, כל שבת בבוקר אני בים, יותר רגוע ושליו ממני אין.

nilichi

New member
הריח שהכי מדליק אותי......../images/Emo73.gif

אוקי זה ישמע מוזר אבל....ריח של פיח של אוטובוס. כל חיי גרתי בעיר הגדולה(נתניה), כשהתחתנתי עברתי למושב בשפלה, מושב פסטורלי עם ציוצי ציפורים בבוקר וכל העסק... בביקורי האחרון בנתניה בעודי נוסעת במכוניתי עם חלון פתוח, פתאום עבר לידי אוטובוס שהרעיף עלי מלוא עשן...ו פתאום עלו לי זכרונות הילדות שלי מהעיר וכל זה ע"י פיח של אוטובוס...זה עשה לי ממש טוב באופן מוזר!

למעלה