תגובתי בענין - כנסו.
לשירז - קצת מידע לידע כללי,אחרי הכל למרות כ-ל מה שתגידי,את עדין ילדה כן,ובתור בחורה גם כשתהיי בצבא,לא תדעי מה בדיוק הולך. ככה: לגבי מחסומים,אין אפחד שנעצר במחסום,נבדק ונחקר סתם ככה על היותו ערבי,כל מי שכן,או שיש עליו מידע מודיעיני,או שהוא חשוד,או שטועים ועוצרים אותו בטעות. אם כן קורה משו שכזה,הרי שזה נקודתי או סתם מתוך רעות לב ספציפית של החיילים,זה לא מגיע מלמעלה. לגבי ההומניות,רק מי שהיה שם יכול לדבר על זה בכלל,בתור ילדים שמושפעים רק מהתקשורת או לצורך הענין מדברים של שמאלניים קיצוניים כגון ביילין או עוזי דיין או לאדע,לכל הילדים,כן ילדים,שלא התגייסו,ואתם יודעים מה,כנ'ל גם למי שכן התגייס או אפילו משוחרר- אבל בילה את זמנו באיזה משרד ממוזג. אני אומר את הדברים האלה בתור אחד שבילה 99 אחוז מהשירות שלו ברצועת עזה,גם לפני ההתנתקות וגם לאחריה. אני אישית עצרתי פלסטינים וכמהזמן אחרי זה מצאתי ת'צמי מכין להם סנדוויצ'ים מהאספקה האישית של הצוות וקפה טורקי עלית שהבאנו מהבית. למה את חושבת שגלעד שליט או כל שבוי אחר קיבל סנדוויץ וקפה שעתיים אחרי שתפסו אותו?צאו מהסרט שלכם. וזאת דוגמא קטנה אחת,משאיות שלמות של אספקה וציוד צבאי אחר היו ועדין נכנסות לשטחים על בסיס יומי,אם זה לא הומני אנלא יודע מה. עוד משהו,בתקופה של הירי קסאמים המסיבי ישר אחרי שיצאנו מהרצועה,חיל הים והתותחנים הפגיזו את החופים ושטחי השיגור,אבל פרט קטן שלא אמרו זה,שדרך התיאום וקישור היו מודיעים להם שמפגיזים,חיל הים היה בודק משהו כמו שעה אם יש אזרחים באיזור,חיל הים היה יורה כמה פגזים ורק אז לתותחנים היה אישור ירי,חוץ מפגז אחד טועה של התותחנים,לא היו שום נפגעים,גם לא מחבלים,אצל הפלסטינים. בקשר למוזיקה,טוב ויפה שרגאי מדבר על דרך חיים ושלום ואחווה וכל זה,וואלה על הכיפאק,אבל תשימו את זה לשניה אחת בצד ותזכרו איפה אתם חיים,פה זה לא שוויץ. יפי נפש,צאו מהבועה,ברגע שמשו\מישו היה פוגע בכם ישירות או בעקיפין(חבר,קרוב משפחה) הייתם מדברים אחרת,לא שאני מאחל משהו כזה למישו פה,אבל אולי זה היה משנה לכם קצת את הפרספקטיבה. מעבר לזה,בקשר לענין הקרבי\לא קרבי,זה חשוב מאוד שגם יהיו חיילים שהם לא קרביים כדי לעשות את כל עבודת העורף ואני לא מזלזל באפחד מהם(אולי חוץ מהמש'קי ממטרות וכאלה ג'ובים שבאים לשעתיים ועושים שבוע שבוע יומיות),אבל עוד יותר חשוב להיות קרבי,בלי קשר לענין התרומה והעשייה,לדעתי זה משנה לגמרי את הבנאדם,מבגר אותו,מחשל אותו והופך אותו מילד בכיין לגבר,ולא משנה מה תגידו,זאת עובדה בשטח. שיהיה לכולם אחלה שבוע.