איך אומרים \כותבים התגעגתי בספרדית??

milich1

New member
ואגב...

אם תקרא את השירשור הקודם, תראה שמעולם לא כתבתי שאני דובר ספרדית קטלן.... להיפך, אני נוהג במידת צניעות. בניגוד להתנשאות המגעילה שלך.

maozeitan

New member
אני מעולם לא הגדרתי את רמת הספרדית שלי או

כל שפה אחרת כי אני יודע שאני לא יודע בניגוד לרוב חברי הפורום שבטוחים שהם תותחי על בספרדית למשל אנשים כמוך שאומרים ווואווו אתה מכיר את הפניה הכללית SE כאשר במשפט ההוא שרשמת הופיע במקרה נושא ולבסוף תפקיד ה SE היה se pasivo reflejo או עוד המון משתתפים אחרים פה שחושבים שהם גאונים גדולים ואומרים אני יודע ספרדית מצפייה במורדים או בובה פראית.... נו באמת זה לא רציני וסתם מעצבן

חחח גדול....

אומנם אני לא אחת שמזלזלת אבל אתה צחקת עלי שאני קולומביאנית פשוטה...שממלצרת ומשתכרת בפאב כל יום?....אתה לא יותר טוב ממני ומאפחד...

maozeitan

New member
את לא יודעת שגם אני עבדתי בפאב?

באמת... כמעט שנה בפאב אוסטרלי בברצלונה אבל היה באמת אחלה (חוץ מזה שהייתי קצת מגושם ושפכתי בירה על לקוחות) המשכורת היתה זעומה (4 אירו לשעה) אבל הטיפים היו להיט היסטרי (לפעמים 80 עד 90 אירו ביום)

Mondsee

New member
חבל על האנרגיות שלך

ניסיתי פעם להסביר לו שאם יעיר בכבוד יש סיכוי שמישהו גם יתיחס למה שהוא אומר, אבל זה בזבוז זמן. אני סמויה פה כבר מספיק זמן כדי לדעת שכמה וכמה אנשים הפסיקו לכתוב בפורום רק בגללו. מה שעצוב שהמנהל מעודד אותו במקום להעמיד אותו במקום, אבל זה גם מקרה אבוד.

כרוני

New member
אני חושב שזאת גישה לא נכונה

יש פה מספיק אנשים שיגיבו באופן נורמלי לדברים שתכתבי בין אם שאלות בין אם תשובות. הטריק הוא פשוט וקל: להתעלם. אם מר מעוז איתן מפריע לך פשוט אל תקראי את התגובה שלו ואל תעני לו.....על משקל לא להוסיף דלק למדורה.

Mondsee

New member
כן ולא

התעלמות היא הדרך הטובה ביותר אני מסכימה איתך. אבל כשאני כותבת בפורום אני לא רוצה לחשוב איך יתקפו אותי או לחשוב עשר פעמים לפני שליחת הודעה. אני למשל לומדת ספרדית ולפעמים יש לי שאלות, אני לא רוצה לשאול אותן כאן כי ברור לי שאיכשהו זה יתפתח, בין אם אני מתעלמת מזה או לא, לשדה קרב של "למי יש יותר גדול".

maozeitan

New member
echar leña a la hoguera

זה הפתגם בספרדית של להוסיף שמן למדורה

MiAdi

New member
En Castellano diriamos.....

"Echar leña al fuego". Y eso es lo que vos estas haciendo hace mucho tiempo.

yaelgro

New member
תגיד, ככה גם תתנהג לתלמידים שלך

אחרי שתקבל את התואר?

maozeitan

New member
ni de coña voy a eneñar espa&nt

no quiero que tenga alumnos como algunos de vosotros asi que.......

milich1

New member
למיטב ידיעתי לא ככה אומרים

NO QUIERO TENER ALUMNOS COMO ALGUNOS... ולא NO QUIERO QUE TENGA ALUMNOS..... והנושא נבדק עם 3 אנשים דוברי ספרדית שפת אם...

milich1

New member
לאאאא....... לא יכול להיות..

מעוז טועה? אין מצב... הוא המציא את השפה, לא? מוזר... הייתי בטוח שאני- אין לי מושג בספרדית. המצחיק הוא שאני מכיר אנשים מהפורום הזה, שאם הם היו רואים טעות כמו זו שנכתבה למעלה הם היו כותבים תגובה משתלחת וחריפה, משהו בסגנון: "נמאס כבר מכל אידיוט שחושב שהוא יודע ספרדית וכותב כאן בספרדית עם טעויות" האמת אני מכיר איש אחד כזה... לא "אנשים" נראה לי שכולם יודעים מיהו האיש וכמה אירוני שהוא נמצא עכשיו מן הצד השני... מהצד המבוקר, הצד הטועה... הצד שלדעתו "לא ראוי שיכתוב בכלל בפורום" על כל טעות שהוא עושה. (הערכה שלי בקרוב יומצא חוק חדש ע"י אותו אדם- למה אפשר להגיד בעצם "NO QUIERO QUE TENGA" מלוה בציטוטים כלשהם מאיפשהו- אבל זו רק הערכה, אופציה שנייה דווקא את ההודעה הזו הוא לא יקרא במקרה... פשוט לא ישים לב אליה... באופן חריג)

maozeitan

New member
אם הייתי כותב נכון לא היית מבין !!!

בפורום שרובם בו הם סתם עילגים שלא יודעים ספרדית אני מושפע ולכן גם אני כותב עם שגיאות. בעקרון סובחונטיבו יופיע אחרי פעלי השפעה (QUIERO) במקרה הזה שהוא פועל השפעה מסוג deseo רק כאשר יש "שני נושאים למשפט" ברור שבמקרה הזה שיש נושא אחד וזה רק אני יבוא no quiero tener כי זה רק לעצמי no quiero que tenga se refiere a otra persona אבל כמו שציינתי בפורום של עילגים גם אני מרשה לעצמי להתנהג ולכתוב בשגיאות

milich1

New member
מתחיל תוקפני מסתיים אופטימי(ההודעה שלי)

לא ייאמן! גם כשהוא טועה אז זה באשמתנו.... אתם מבינים? כי אנחנו עילגים! לעולם לא יודה שהוא גם חלק מאותן טעויות של כולם כאן... הוא חייב להיות יותר טוב! מה דעתך על - "טעיתי! וואלה תודה על התיקון , פה צדקת וידעת יותר טוב ממני, ואני טעיתי" ? נראה לי שמרוב חוקים קצת שכחת איך מדברים... במקום למרוח אותנו בקישקושים על נושאים נשואים ומושאים ולמרוח את עצמך רק כדי להראות שאתה כן יודע שזה לא אמור להיות ככה , פשוט תגיד "טעיתי" אני בלי כל ההסברים על נושאים ופעלי השפעה, פשוט יודע שכשאומרים NO QUIERO QUE TENGA אז מדברים עליו או על USTED. NO QUIERO TENER- (YO ראית? איך בלי להתנשא ובלי לומר שכל השאר עילגים אפשר להסביר נורמלי? תלמד! ואיך אתה מעז לטעון "אם הייתי כותב נכון לא היית מבין"???!!!! אני זה שתיקן אותך!!!!!! כנראה שאם מלכתחילה היית כותב כמו שצריך לא הייתי נאלץ לתקן. מעוז יקירי, לפעמים פשוט עדיף להגיד "טעיתי, גם לי כמו לכל אחד מכם זה יכול לקרות, מעכשיו אני לא אעיר בצורה המתנשאת שלי, אלא אהיה מודע שכמו שזה קרה למי שטעה- גם לי זה קורה (ואפילו פעמיים באותו יום)" אם אתה תחפש אותנו גם אנחנו נחפש אותך ואף אחד לא ייצא מורווח מזה תאמין לי שלא. יש רגעים בהם מוטב לך לנשוך שפתיים להכניס את הזנב בין הרגליים ולהתקפל חזרה. להודות שטעית זה לא בושה. (ואני לא מדבר על הדיקדוק במשפט האחרון- אלא על הדרך המתנשאת בה אתה מעיר לאנשים פה ומחפש בקטנות רק כדי להראות ידע) וואלה מפרגן לך אתה יודע טוב ספרדית, אולי אפילו יותר ממני ויותר מהרבה אחרים כאן ובטוח שבאופן יותר מדעי מרוב אלו שדוברים ספרדית כשפה ראשית, אבל זה בטח לא סיבה לחפש כל הזדמנות להראות את זה. ובטח ובטח לא הופך אותך לאדם טוב יותר מאף אחד אחר להעיר על כל שטות חסרת טעם רק בכדי להוכיח עליונות- נהפוך הוא! תשתמש בידע שלך בצורה חיובית תאמין לי שיעריכו אותך הרבה יותר. אישית אם היית מעיר בצורה עניינית הייתי אומר "וואלה סוף סוף ישראלי שאני רואה שמדבר ספרדית ברמה טובה ולא כמו כל אלו שחזרו מדרא"מ ובטוחים שהם יודעים לדבר 'שוטף'" זה שאתה חושב שאתה יודע ספרדית יותר טוב מארגנטינאים, כי אתה בספרד לא עושה אותך יותר חכם (וגם כאן ההיפך הוא הנכון!) או יותר נעלה כי אתה בעל אזרחות אירופאית(רומנית) ואחרים בעלי אזרחות קולומביאנית.... מספיק לחפש להעיר תמיד ולהראות שאתה יודע שיש עוד מילה נכונה, ושבעצם עדיף להגיד אחרת.. לפעמים מרוב ההתחכמויות האלו אתה אפילו מטעה! (ע"ע HERE I COME) בסדר! הבנו שאתה יודע! כל הכבוד אתה באמת בקיא ברזי השפה הספרדית! הנה אני שהתווכחתי איתך רבות אומר לך! כל הכבוד אתה בקיא בשפה! מברוק עליך! עכשיו במקום לחפש כל הזמן להראות (גם במקומות לא נחוצים) שאתה יודע תשתמש בידע הזה בחוכמה. חוכמה היא לא לרכוש השכלה וידע, אלא לדעת ליישם אותם בצורה נכונה! באמת שהייתי מעדיף שלא תגיב להודעה הזו, אלא קח את הדברים האלו ותחשוב עליהם רגע, ותראה מה אתה יכול להוציא מזה, מועיל לעצמך ומועיל לכולם. כי תיבת ההודעות שלי מלאה בהודעות שתומכות בדעות שלי בנושא שלך - כנראה שאני לא היחיד שחושב ככה. ואיך אומרים? "מיליארד סינים לא טועים..." זמן לעשות בדק בית לא? תחשוב על זה. מבטיח להיות הראשון שיפרגן לך אם יהיה פה שינוי...

למעלה