איך אתם/ן מתארים/ות את הבן/בת זוג האידאליים?

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

אריאל362

New member
אני מנסה לפעול באופן רגשי

לא לקבל החלטות על סמך הגיון
אם הבחורה מוצאת חן בעיני ואני רוצה להמשיך להיפגש איתה, למה לוותר בגלל שקבעתי לעצמי מראש מה מתאים לי ומה לא?

הכרתי אנשים שחיפשו x מצאו Y והבינו שה-X לא באמת מה שמתאים להם

כמובן, איש איש ודעתו

Berethor

New member
בסדר, אבל בשבילי היגיון מעל הכל

כבר מזמן הבנתי את זה שרגשות יכולים להוליך אותנו שולל לא פחות מיצרים. בעוד שהיגיון הוא הדבר השיפוט הכי נכון והכי אפשר לסמוך עליו, הוא אחראי גם לבחירה החופשית האמיתית, והוא גם אחראי לידיעה אם אדם מתאים לך באמת או לא. יש הרבה מקרים שאנשים אוהבים או נמשכים למישהו שלא מתאים להם ולא יהיה להם טוב איתו ביחד, אחרי שהרחות נרגעות קצת הם לרוב מבינים איזה טעות הם עשו שלא חשבו בהיגיון. אם הקביעות שלך לא היו קיצוניות מדיי ובשמיים, אז אנשים שתפסול יהיו רק כאלה שבאמת לא מתאימים לך, ברור שאני לא בעד לפסול על כל שטות, אלא על דברים שחשובים לך באמת.

bmno

New member
מסכימה, מעולם לא הכנתי "רשימה"

למרות שברור שיש לי העדפות ודרישות.

Lee Rock

New member
אני בד"כ לא מחזיק רשימות

אבל יש כמה תכונות שמהותיות לי:

- שתכבד את ה"לבד" שלי, שהחיים שלה לא יסתובבו סביב הזוגיות.

- שיהיו לה תחביבים ואהבות לכל מני תחומים שהיא לוקחת ברצינות, ושתהיה שאפתנית.

- דעתנית ומגניבה כזו.

- ראש פתוח לתחומים שאני אוהב, כמו המוזיקה שלי ואנימה, היא לא חייבת לאהוב, אבל לא מישהי שתזלזל.

- משהו ששמעתי מחבר טוב שלי ובת הזוג שלו, זה היכולת שלהם להיות אחד עם השניה מבלי לדבר או לעשות משהו, ולא להרגיש מובכים מזה, אפילו בשלב הראשוני של הקשר. פשוט enjoy the silence

- וגם סוג של חיבור, שקשה לי להגדיר.

bmno

New member
נראה לי שהקטע של השקט

זה קטע טבעי שקורא מעצמו באופן טבעי בשלב כלשהו של הקשר.

Lee Rock

New member
כן

בגלל זה ציינתי שאפילו בתחילת הקשר. לשבת מחובקים על ספסל בלי לדבר ובלי לנסות למכור אחד לשני כמה אנחנו מוצלחים...

Nurikabe

New member
כן, השאלה מה זה תחילת הקשר.

כי בדייט ראשון זה לא יקרה...
אבל לדעתי מגיעים לזה די מהר, זה לא לוקח שנים...

היה לי צ'ק ליסט ואפילו יצאתי עם כאלה שתאמו

את רובו ובסוף כשהכרתי את בעלי- הוא ענה על חלקית מהרשימה אבל זה לא הזיז לי-כי אהבתי את מי שהוא.

Elle992

New member
פעם הייתה לי רשימה, עכשיו זה ..

הפך לקטע של כל עוד יש לי תקשורת טובה והכל זורם בצורה חלקה עם הבנאדם אז, התקבלת,

אבל...יש דברים למשל קטנים שאני ארצה שיהיו בבן זוג וזה התאמה מסויימת. שלא ניהיה הפכים שונים לגמרי, משהו אם זה באופי או תחומי עיניין או סתם סגנונות מוזיקה חופפים, אבל....שיהיה משהו שקצת ניהיה תואמים בו,

אבל הכי חשוב לי זה-תקשורת! שהתקשורת בנינו תיהיה טובה ונוכל לדבר מבלי להעיק אחד על השני,

פעם הייתי עם רשימה ארוכה של XYZ והבנתי שזה ממש לא עובד ככה כי הכרתי אנשים שלא עמדו ברשימה אבל עדיין הרגשתי איתם נהדר מכל בחינה, אז.....בן זוג אידיאלי זה כזה שהתקשורת תיהיה טובה איתו ושנהנה להיות אחד עם השני, פשוט ככה

נ.ב תקשורת טובה לא אומר שאני ארצה שניהיה תקועים האחד בשני כל היום,

Luli Who

New member
Be careful what you wish for....

אחת הטעויות הנפוצות כשמחפשים בן זוג היא הצ'ק ליסט הזה....
ההתייחסות לאדם כאילו הוא ותכונותיו עומדות כבודד בתוך מערכת יחסים.

חשוב להבין ולזכור שמערכת יחסים |כשמה היא| היא אינטראקציה בין שני שלמים והתוצאה של האינטראקציה הזו היא הזוגיות.

אז כן חשוב לעשות סוג של רשימה,אבל הרשימה הזו צריכה להיות של איך אתם רוצים שהזוגיות שלכם תראה כאשר הצירוף של אדם נוסף אליכם מצליח ליצור את אותה הזוגיות.
|זה אגב זמן טוב לבדק בית - רגע לפני שנכנסים לזוגיות רצינית - מה אני מביא לזוגיות הרצויה שלי |

כשתהיה בידכם תמונה כזו תבינו כמה צמצמתם את האפשרויות שלכם עד כה ללא צורך ממשי.

בנוסף, קחו בחשבון שאדם הוא כלל תכונותיו גם יחד וקשה מאד להבין את ההתנהלות של אדם עד שלא מתנסים. | אדם רגיש וחסר בטחון לא מתנהל אותו דבר כמו אדם רגיש ואסרטיבי. אדם חם ואוהב עלול להיות כזה עם כל מי שהוא פוגש בדרכו גם על חשבון הזוגיות. אדם חזק ועצמאי יכול להגיע גם עם בעיות בתקשורת בינאישית וכו'.... |.

תגובה מדהימה

את חדשה פה ? אם כן ברוכה הבאה

האמת אלו דברים שלא חשבתי עליהם..
מסכימה עם כל מה שכתבת!

אני רואה שיש לך ידע רב בנושא
האם חשבת לפתוח בלוג? יהיה לי מעניין לקרוא עוד

Luli Who

New member
תודה

אני שמחה לדעת שאני נמצאת במקצוע הנכון

האמת היא שהגעתי במקרה מהראשי לפני כמה שבועות, ולא פעם מרגישה שיש לי מה לתרום |אבל לא רוצה להידחף למקום לא לי |. הפעם הרגשתי שחבל לי לא לתת משהו כל כך חשוב בנושא הזה.

אם בא לך לקרוא עוד בנושא האמת היא שאת יכולה בכיף להוריד את המדריך שאני נותנת מתנה |ממש פה למטה בחתימה יש קישור |

וטיפה מתחתיו תוכלי למצוא גם קישור לבלוג שלי .|שמתקמד גם בזהות זוגיות אבל גם ביצירת זהות יציבה ו בטחון חברתי.

אשמח לשמוע אם היה לך מעניין : )

נכון מאוד

ולא רק התגובה שלך אלא כל מי שכתב דברים ברוח הזאת בשרשור הזה.
אדם הוא לא מוצר שקונים. אדם הוא אדם. אנשים משתנים, מתאימים את עצמם, מתנהגים אחרת בסיטואציות שונות, רגישים, פתוחים, משתפים, והכל - בהתאם לאינטרקציה , בדיוק כמו שכתבת.
קרו לי פעמים רבות שנשים ש"על הנייר" היו צריכות "להתאים לי" היו ממש לא כוס התה שלי ולהיפך.

Luli Who

New member
בהחלט. אני מאמינה שכמה שיותר מהר

משתחררים מהמקום הזה,
כמו שכתבת מה רשימה על נייר,
ומבינים שהחיים הרבה יותר דינמיים מזה,
אפשר עדיין שיהיו ציפיות מזוגיות ממקום ריאלי יותר וכך להגדיל את האפשרויות.

למעלה