אנחנו די סגורים על איך המטבח יראה
מבחינת צבע העץ, צבע האי וכו'. הסגנון שלנו הוא כפרי - נקי. היינו גם ברגבה / דקור / וכו' ואפילו נכנסנו להציץ ב"אפטי" של מטבחי זיו וב"בולטהאופ". שם אגב, מדברים על מטבח שמתחיל ב 100 אלף ש"ח (בולטהאופ) וב 20 אלף יורו (אפטי)... המטבחים מדהימים, אין צל של ספק, למרות שהם לא בדיוק הסגנון שלנו. בקיצור, מי שאני מתרכזת בו הם חברות "בוטיק", שזה למעשה נגריות פרטיות , שלא עובדות כמו החברות הפרטיות בקופסאות בגדלים נתונים, אלא בונות לך את המטבח על פי הצורך המדוייק שלך. אנחנו רוצים מטבח שהגוף שלו הוא סנדויץ' (ולא סיבית בשום אופן, ויגידו חסידי רגבה מה שהם רוצים), והחזיתות שלו הן עץ מלא (מייפל או אלון), שצבוע בתנור. כל החברות שהייתי אצלן לקבל הצעת מחיר נותנות לך למעשה אפשרות לצבוע את העץ בכל אחד מהצבעים של מניפת טמבור / נירלט , ככה שלמעשה יש לך אלף גוונים בכל מניפה ... הייתי בתיבת נח ובפרובנס דיזיין (שניהם ברישפון), היינו באינדיגו (באילנות, ליד פרדסיה) והייתי ב"קצב". בנוסף, אני אמורה לפגוש מישהיא מנגריה שנקראת "עץ המשאלות" שנמצאת בצפון, אבל היא מגיעה אלי לפרזנטציה והצעת מחיר. בסופו של דבר, כל המקומות האלה נתנו לי את אותו סדר גודל של הצעה - משהו שמסתובב סביב ה 50-60 אלף ש"ח. אינדיגו היו בצד התחתון של הסקאלה, אבל זו לא היתה הצעה מפורטת מדי, כי היא היתה הראשונה ועוד הייתי קצת "קלולס", אז היא רק מדדה את התוכנית ועשתה את המיכפלה של השטח ואמרה בערך. אני מניחה שהיום, כשאני יודעת יותר מה אני רוצה, גם מבחינת פירזולים וכו' - המחיר עוד יעלה, ככה שהיא תגיע למה שנותנים החברים בתיבת נוח וכו'. כולם, אגב, עובדים עם פירזולים של בלום, פרט לאינדיגו שעובדים בלעדית עם "הטיש", שהבנתי שגם הם פירזולים טובים מאד. בסופו של דבר, כמו שזה נראה כרגע, אני חושבת שנלך על "קצב" - זו נגריה מאד מאד ותיקה (דור שני), קניתי מהם לפני 10 שנים את הסלון שלי, ועוד כמה פריטים, הם עושים עבודה מדהימה, יש להם שירות מעל ומעבר, אני יודעת שתמיד תהיה לי כתובת אם יהיו בעיות, אני מכירה מקרוב את איכות הגימורים וכו', ואני חושבת שאיתם יש לי גם יכולת התמקחות לא רעה... מה גם שאם אני קונה אצלם, אני מוסיפה לעיסקה אולי גם את דלת הכניסה לבית, וגם שתי שידות גדולות (משהו בסטייל פרובנס כזה / שידה אנגלית), ואם ישאר לנו כסף אז אולי גם ספות - בקיצור - יש לי שם חבילה די גדולה, שאני מקווה שתהיה עילה להתמקחות נוספת. אבל בעיקר אני הולכת עליהם בגלל המוניטין והאיכות שאני מכירה מקרוב (אצל סבתא שלי יש עדיין את הסלון שהיא קנתה מאבא של מי שמנהלים את העסק היום, לפני 30 שנה. הספה נראית מעולה. היא רק מרפדת אותה מחדש אחת לכמה שנים - אבל הבסיס מחזיק מעמד יפה מאד מאד).