איך מוחקים את תולדות החיים?

ita101

New member
חחח עדיין לא... אולי בעתיד

כן זהו כן זהו זה גן השקמים

למה שתרצי?

ממש פוחדת להיפגע, הא? ואם תהיי לא נגישה וסגורה לא תיפגעי? חסימה רגשית אף פעם לא עוזרת?

סליחה סליחה סליחה!

צר לי שנפגעת, זו לא היתה כוונתי בכלל, להפך ניסיתי לעזור. אבל הבנת משהו אם נפגעת מזה, לא? בכל מקרה, תסלחי לי? ---;-@

rami la

New member
חסימה רגשית

לא מוחקים תולדות חיים כדי לא להפגע ולא מדובר בהעלמה מן הסביבה את העבר שלך אתה עצמך צריך לשכוח את תולדות חייך וכל האירועים החשובים שעיצבו את האני שלך מכיוון שכל אותם מעצבי הדמות הם היוצרים את החשיבות העצמית שלך ומונעים ממך את איבוד הצורה האנושי. לא צריך לשקר לאף אחד פשוט להמנע מלהציג דברים או מקרים שמסבירים כביכול את האני שלך

השיטות שלי

אני נוטה להפריד בין חוסר נגישות לעולם לבין מחיקת תולדות חיי. חוסר נגישות: 1. באמת הפסקתי להרים את הטלפון לאיזו תקופה, וגם לא הקשבתי להודעות בתא הקולי. משום מה, אחרי חודשיים בערך, אנשים פשוט הפסיקו להתקשר אלי. 2. ימוגר הסלולאר! 3. מתחמקת בעקביות מאירועים משפחתיים, לא הולכת לאירועים המוניים (אלא אם זה משרת אותי מבחינה אסטרטגית) ובאופן כללי מעדיפה מפגשים אחד על אחד (יש יותר שליטה). 4. לא יוצרת קשרים חדשים עם אנשים אם אין בזה צורך ממשי. בקושי יוזמת קשר עם אנשים מהעבר. 5. מספר הטלפון שלי נמסר רק למי שחייבים לתת אותו, כנ"ל כתובת דוא"ל, סוכני מכירות ושאר אנשי שירותים לא נחשבים כ"חייבים" (זה מפתיע אותם כל פעם מחדש). ("אני אתקשר אליכם, אין לי טלפון קבוע"). מחיקת תולדות חיים: 1. כששואלים אותי "מאיפה את" אני מחייכת, מסמיקה ואומרת שעברתי המון דירות כך שאני בעצם משומקום, ואם מבקשים תשובה ספציפית אז בד"כ אני עונה "באיזור...". היות ובד"כ אני גרה בחורים שכוחי אל, ממילא אנשים לא ממש יודעים איפה זה וקל יותר להתחמק. מי שמתעקש מקבל את התשובה "מהכוס של האמאשלי". שילמד... 2. לא מספרת לאנשים מה עובר עלי (הייתי, עשיתי, הלכתי, קניתי, חשבתי, החלטתי, התחלתי, גמרתי, אכלתי, אהבתי, שנאתי). זה החלק שבשבילי הוא הכי קשה. 3. לא שואלת אנשים על החיים שלהם, וככה אין להם הרבה סיכוי לשאול אותי שאלות ריבאונד. 4. כששואלים אותי בכל זאת, אני נותנת תשובות לאקוניות (איך היה? בסדר. מה נשמע? סבבה. יש חדש? לא) ומחייכת הרבה, אבל לא ממש מפתחת שיחה (בהתחלה היה לי קשה עם זה, עכשיו זה קל יותר). בשלב מסויים אנשים מתיאשים ממני והולכים למצוא פרטנר מעניין יותר. 5. נמנעת עד כמה שאפשר ממילוי שאלונים, הצטלמויות למיניהן (רנטגן לא נחשב), סקרים טלפוניים, שאלוני "בחן את עצמך" (למה להוסיף לעצמי עוד רשימות מלאי?). 6. מתגברת על הצורך "לתרום לשיחה" על ידי סיפורים מעברי, דוגמאות ממצבים שהייתי בהם וגם סתם אנקדוטות משעשעות. זה מה שעולה לי בראש בנתיים. תודה על תשומת לבך אחת בדרך

rami la

New member
חוסר נגישות

בכל הנ"ל מדובר בחוסר נגישות מלבד השאלה מאיפה את?{אם היא נשאלת בהקשר מעמיק} י"ל שחוסר נגישות אכן מקלה פי כמה וכמה את הדרך למחיקת תולדות החיים

לא הבנתי

כל סיפור שאני מספרת על עצמי הוא סוג של תולדות חיים שאני יוצרת. לא? תודה על תשומת לבך אחת בדרך נ.ב. י"ל? שו האדה?

rami la

New member
תראי מה שרשום תחת חסימה רגשית

י"ל-יש לומר אם זה לא עונה לך כנראה שלא הבנתי את השאלה

ita101

New member
היי חזרתי חח מה המצב?

השאלה המרכזית מבחינתי היא איך להגיע לאושר. אולי זה הדבר החשוב ביותר. נשמע קצת אגואיסטי. לא יודע מה מנחה אותך בדרך. אולי המשנה של דון חואן. אולי רעיונות אחרים. ומה שמשרת את האושר כדאי לקחת. אמצעים וכלים. חוסר נגישות זה סוג של כלי, סוג של התנהגות. האם זה באמת עוזר? עוזר למה? מניעת קשרים עם אנשים לא נראה לי דבר שמשרת את האושר שלי. לכל אחד יש את הצרכים שלו. האמת שזה צורך חשוב מאוד שלי. יש לי חסך בקשרים. אם יש לך כזה צורך, במקרה, וחוסר נגישות גורם למניעת קשרים אז למה זה טוב?

rami la

New member
אושר

כפי איך שאני רואה את זה אושר הוא מצב חולף כמו כל רגש אחר לכן חיפוש אחר אושר קבוע ותמידי נראה לי די אבסורד אבל בכל זאת יש הרבה אנשים שמנסים להשיג את זה וגם הדרך שלהם צריכה לעבור דרך ביטול השפעת הסביבה עלינו קרי איבוד החשיבות העצמית-אני מוצא את החוסר נגישות כדרך היותר קלה(באופן יחסי) להשיג זאת.

ita101

New member
מעניין

נכון מאוד שהאושר הוא ברגעים. מה הקשר בין איבוד החשיבות העצמית לחוסר נגישות?

rami la

New member
הקשר קצת עקיף

אנחנו דיברנו על מחיקת תולדות חיים ז"א כל האירועים והפרטים בחייך שכביכול יוצרים את האני שלך. חוסר הנגישות היא בעצם דרך להפנים את המחיקה שאין אתה מספר את ה"סיבות" (הפרטים והאירועים)להיווצרות האני שלך לאחר שמחקת את תולדות חייך אין יותר אני, והדרך לאיבוד החשיבות העצמית התקרבה

אשכר

New member
"2. לא מספרת לאנשים מה עובר עלי"

גם לעצמך אל תספרי או אולי בעיקר לא לעצמך. כל השאר ינבע מזה"

קשה ../images/Emo13.gif

אני מנסה להפסיק לחשוב על עצמי (זה לא קשור למחיקת תולדות החיים, יותר למאבק בחשיבות העצמית) ומאז שהתחלתי לנסות נראה כאילו אני חושבת רק על עצמי באובססיביות...מפתיע, NOT. תודה על תשומת לבך אחת בדרך

אז יש לך חברים?

נראה לי שהדרך שאת נוקטת מרחיקה ממך אנשים.. ומה עם בן זוגך? עם משפחה וכו'. נראה לי שצריך למצוא דרך להיות גם נחמדה לאנשים אחרת, לא נוכל לתפקד בחברה. זה אמירה ושאלה ביחד...

כן, יש. מעט, אבל איכותיים.

אני מכירה הרבה אנשים לא נחמדים שמתפקדים יופי בחברה. מי אמר שצריך להיות נחמד? ומי אמר שלהיות לא נגיש זה להיות לא נחמד? תודה על תשומת לבך אחת בדרך

למעלה