איך נוצר התא הראשון?

קצת מיתמם

נכון, ההודעה של Justin Angel היא אחת ההודעות המתנשאות ביותר שראיתי באיזה שהוא פורום, אבל מלך החיות זכה לה בדין. על שאלתו העילגת עניתי לו באופן העניני ביותר (לא בשבילו, למען האמת, אלא למען הקוראים האחרים בפורום, שהרי ברור מהודעות קודמות שאין לו כל ענין אמיתי בתשובה). מתגובתו ברור שאין הוא מנסה, כלשונך, "להתדיין, להתפלסף..". כל מה שהוא רוצה זה להתנגח במדע השנוא עליו. אישית, לא הייתי בוחר להשפיל אותו כך, שהרי ברור שהוא צעיר מאד והתנהגותו היא פרי של חינוך קלוקל. אבל גם לא צריך להיתמם. אני בטוח שמי שבכנות רוצה בדיון אמיתי יזכה ליחס הוגן.

Justin Angel

New member
באמת הייתה לי שאלה...

אמרת שהתאים פיתחו DNA בניגוד לRNA שליח בשביל הגנה. אבל מהידע המצומצם (מאוד) שיש לי באימונולוגיה אני זוכר שלAIDS אין DNA, אלא רק RNA. זה פשוט נראה כאילו שני הדברים טיפה סותרים אחד את השני, או שזה שלכל אחד מהמצבים יש יתרון אחר?

Lu Tze

New member
לווירוסים שהחומר התורשי שלהם עשוי

מ-RNA יש אנזים שעושה תיעוק הפוך ל-DNA. יש להניח שכאשר כל החומר התורשי היה RNA, לווירוסים לא היה א האנזים הזה, לכן בזמנו ליצור שהחומר התורשי שלו עשוי מ-DNA היה יתרון. עם הזמן, חלק מהווירוסים "שינו" א החומר התורשתי שלהם ל-DNA וחלק פיתחו אנזים שמבצע תיעתוק הפוך וכך הפכו לרטרו-וורוסים.

Justin Angel

New member
אבל...

זה לא משאיר את הווירוסים בעמדת נחיתות ופגיעות? לפי מה ש"שייח ספיר" אמר DNA התפתח מכיוון ויש לו יותר "משהו", אז לא הבנתי איך הווירוסים בלי ה"משהו" שורדים ולא הופכים לממש פגיעים?

Lu Tze

New member
נלך שלב-שלב.

יצורים בעלי RNA, ווירוסים בעלי RNA ==> יצורים בעלי DNA ו-RNA, ווירוסים בעלי RNA ==> יצורים בעלי RNA מתים כתוצאה מהווירוסים, יצורים בעלי DNA לא מתים מכיוון שהווירוסים לא יכולים לשלב את ה-RNA שלהם ב-DNA של היצור ==> ווירוסים מפתחים DNA (או אנזים שעושה תיעתוק הפוך). יש כאן מצב של קו-אבולוציה, יצור א' משתנה ויצור ב' משתנה בצורה כזו שהוא מתאים את עצמו ליצור א'. זה לא אומר שהיום ליצורים עם DNA יש יתרון (אגב, אני לא חושב שזה היתרון היחיד שיש ל-DNA), זה אומר שמתישהו ליצורים שהיה להם DNA היה יתרון מספיק גדול כדי שכל מי שהיה לו RNA יכחד.

שאלה אליכם

מה יותר מסובך תא שלנו או סתם שעון יד? והתשובה תיהיה בטח שהתא שלנו אז תגידו לי איך שעון יכול להיווצר ככה סתם ואז תסבירו לי שהוא נוצר מסופה ואטמוספרה עשירה באנרגיה ובשלב כלשהו זה היה רק מחוג ואז הוא הפך לעוד כמה ברגים ואחר כך היתפתח ממנו מסך מזכוכית ואז הכל יראה לי הגיוני מה שמספרים לכם זאת לא האמת תתחילו להיתעורר ומהר אתה סתם מבזבזים את החיים שלכם תעשו צעק קטן ותניחו תפילין כל יום(אתם יכולים להניח עד שקיעת החמה) מה המדע אומר זה לא כל כך הגיוני ובכלל לא הגיוני אני אף פעם לא ראיתי שמפיצוץ נוצר משהו ובטח לא זמן אתם אומרים שכל עולם החי שיש לנו בכדור הארץ הוא תוצאה של תא אחד שההיתפתח זה נראה לכם הגיוני כל דבר שמתוחכם מעיד על יוצר מתוחכם יותר וכולם מובילים ליוצר אחד שברא את כולם בורא לכל הנבראים מה יותר פשוט מזה ואתם תוחנים את הראש ומאמינים לתאוריות שכל הזמן נופלות ומכיחישים את הכל ולא רוצים לפתוח את הראש ועדין לא קיבלתי תשובה לאיך נוצר תא אני רוצה לדעת מה היתה ההתחלה שלו ומה גרם להיווצרותו ולמי ששאל מי יצר את אלוהים אז לאלוהים אין יותר הוא היוצר אין מעליו אין דבר כזה הוא יצר את הכל הכל הוא היה תמיד

Lu Tze

New member
אם אני אגיד לך שאני חוזר בתשובה מחר

תהיה מוכן להסתלק ולתת למבוגרים לדבר? קודם זה היה מצחיק, עכשיו אתה סתם חוזר על עצמך. אין לי אפילו כח לגלג עליך. די, יש גבול לכל שטות ואתה כבר עברת אותו מזמן.

קשה להאמין שהילד הזה פועל

במסגרת כלשהי, לימודית למשל, כי אז הוא כבר היה מזמן מקבל "שלילי" והמסגרת היתה מעיפה אותו מכאן מייד היות והוא מציג את הצד שלו באור היתולי. לכן הרושם שלי הוא, שזה ילד פורק עול, ש"פועל" על "דעת" עצמו. כמו שתינוק מתחיל להשתולל, ואין אפשרות לשדל אותו לחדול. אלא אם כן המטרה היא לנסות את סבלנותו של גאיוס, ולהסתמך אח"כ על מקרה אמיתי יש חסימת דתיים בפורום אתאיזם ודת. אבל, נדמה לי, גם בזאת ינחלו כישלון חרוץ

Justin Angel

New member
רק לי עלתה התמונה

של האיש הזה לוחץ על "שלח" בהודעה הזאת ואז נעלם ובמקומו על הכסא מופיע שעון?

preacher

New member
אתה לא היית מזהה הגיון

גם אם הוא היה בועט לך בפרצוף, קופץ עליך ורוקד הורה תוך כדי צעקות "אני הגיון, אני הגיון"

Justin Angel

New member
אהה... הבנתי...

אבל זה לא מציב את הווירוסים עם RNA בעמדת חסרון? למשל נגד חיידקים\ווירוסים שתוקפים ווירוסים אחרים? (למשל פייג'ים)

RNA מול DNA

ההגנה שטמונה בDNA אינה כנגד וירוסים דווקא, אלא כנגד מוטציות מהירות מדי בחומר הגנטי. קודם כל, DNA הוא דו-פתילי, כלומר האינפורמציה מקודדת בו פעמיים, כך שכאשר נפגע בסיס באחד הפתילים ניתן לשחזר את האינפורמציה מהפתיל השני. כמו כן הוא בעל מבנה יותר יציב מבחינה ביוכימית כיוון שלכל בסיס מצומד בסיס משלים, ואין בסיסים "פנויים" עם קשרי מימן בלתי מנוצלים. למרות שהאבולוציה זקוקה למוטציות, אם הן מהירות מדי יכולת ההסתגלות האבולוציונית נפגעת (נעשו מספר ניתוחים מתמטיים שהדגימו את התופעה). קצב המוטציות בDNA הוא כפי הנראה קרוב יותר לקצב האופטימלי המאפשר הן הסתגלות "חלקה" לשינויים סביבתיים והן יציבות. החיסרון של הDNA מבחינה ביולוגית הוא שהקונפורמציה המרחבית שלו הרבה יותר נוקשה ואחידה, ולכן הוא זקוק למגנונים ביולוגיים מורכבים המערבים חלבונים וRNA כדי להביא לידי ביטוי את האינפורמציה הביוכימית המקודדת בו. RNA יכול "לעשות את העבודה" פחות או יותר בכוחות עצמו. הערה נוספת: הווירוסים המודרניים הם טפילים. הם לא יכולים להתרבות ללא מנגנוני התאים אליהם הם חודרים. האבות הקדמונים היו ככל הנראה דומים לרטרו-ווירוסים של ימינו, אבל עם יכולת קיום והתרבות עצמאית.

ל0000000000000000000

אתה מבין פחות או יותר באבולוציה אולי אתה יכול להגיד לי איך תא נוצר או לפחות תן קישור

neko

New member
אני לא 0, אבל הנה קישור (שכנראה

000000 נתן לבריאתני הקודם).

L7

New member
מלך אריות- הבנתי שלתפיסתך אלוהים

יצר את התא. אולי תסביר לנו איך אלוהים יצר את התא?

אלוהים יצר את האדם

הוא יצר את האדם ובאדם יש תאים והוא יצר את האדם מהחול ואנחנו חוזרים לחול "מעפר באת ואל עפר תשוב"

neko

New member
תקח חבר או סתם מכר.

תסתכל טוב טוב על העין שלו, ותגיד לי אם זה נראה לך כמו חול.

זה לא נראה כמו חול

אבל אם שורפים את הגופה היא הופכת לחול ושמישהו מת אצלנו הוא נקבר

למבדה

New member
אם כך,

גם סיגרייה הופכת ל'חול' כשמבעירים אותה. ואצלנו כשמישהו מת הוא נקבר, אבל במקומות אחרים בעולם -לא. אז מה?

למעלה