איך קנדה באמת?
סליחה על השאלה המוזרה. אפתח ואומר שאני לא כוב בפורומים. אני מעדיף את פייסבוק למען האמת וקורא שם הרבה כי יש המון מידע
כל זאת בגלל דברים סותרים שקראתי אני מעדיף לנסות למצוא עוד דעות ככל הניתן ולכן נרשמתי לתפוז כדי לכתוב כאן הודעה ולשאול
אז ככה אשתי אזרחית קנדית (ירושה) יש לנו 3 ילדים קטנים ואנחנו בגילאי 30. מבחינת עבודה זו לא הבעיה הגדולה שלנו כי יש לנו כבר איזשהו סידור עם מישהי שמכירה את אשתי. בכל מקרה זו גם לא הסיבה העיקרית שאני כותב
קראנו הרבה על קנדה על יתרונותיה וחסרונותיה. אנחנו חושסים להגיע לפרובינציית אונטריו. עכשיו העניין הוא כזה: הסתכלנו על מדדים בינלאומיים בהן מספר ערים בקנדה מדורגות מאד גבוה מבחינת איכות חיים. הרבה אנשים שדיברנו איתם נשמעו מרוצים אבל הרבה גם לא. כשקראנו בכל נקבוצות בפייסבוק הסתבר שיש כל מיני דעות אבל יש דברים שאנשים כותבים שחוזרים על עצמם ומדאיגים אותנו.
ברשותכם אצטט כמה דברים שבהם נתקלנו:
בחורה שגרה ב- B.C ולא מרוצה כתבה - "טכנולוגיה מיושנת. הכל כזה ראש קטן, עלוב, כל אחד עושה אך ורק מה שבקוים שלו. זה מתחיל בבית ספר, רק תהיו כמו כולם, רק תשבו בשקט, לא לגעת. ואנחנו מסתדרים עם המורות מעולה, לא מגיעים בגישה שלילית, רק שמסתכלים קדימה לאן זה הולך, את מבינה שהשאיפה היא לבינוניות. ילדים שיוצאים פה מהתיכון, לא נמצאים ברמה שהם יכולים להתקבל לאוניברסיטה (אלא אם כן הם קבלו המון תמיכה מהבית). האוניברסיטאות מלאות 90% סינים. רוב הקנדים, נקרא לזה הלבנים, לא מגיעים לאוניברסיטה. מקסימום איזה קולג' לימודי תעודה. נגיד כל דבר זה רופא משפחה, את לא יכולה להגיע לגניקולוג, זה רופא משפחה עושה הכל, גניקולוג זה רופא מומחה לדברים מיוחדים, צריך הפניה, ולא תקבלי. ככה זה הכל. וגם הדעות של הרופאים פה תקועות בשנות ה 70, לא מאשרים כמעט בדיקות דם, לא רופאים מומחים, לא פיזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק זה חלום. הכל פרטי, עולה הון תועפות, וגם קשה למצוא מישהו איכותי. כל ביקור בארץ זה הקלה. . ושונאים פה ערבים, אסיאתים, יהודים וכושים כמו בכל מדינה פרוטסטנטית אחרת "
אחד אחר כתב: "
אני הייתי בקנדה 5 שנים עבור הדוקטורט. הוצעה לי אזרחות עוד לפני ששונו החוקים וסירבתי. שסיימתי את הדוקטורט האוניברסיטה הציע לי להישאר ללמד וגם סירבתי. השיקולים היו שהחברה הקנדית צבועה ולא ישירה, הכל מנומס וקר ומעושה. האמריקאים קטנים לידם. תרבות הפוליטיקלי קורקט. מזג האוויר מחורבן חצי שנה ולמי שאוהב להיות בחוץ (או עובד בחוץ כמוני) זה כלא. הדבר היחידי שחסר לי משם זה שהיה לי נהר ליד הבית והייתי הולך לדוג 2-4 פעמים בשבוע. אני לא מתגעגע לעידור שלג"
מגיב אחר בקבוצה אחרת כתב:"השלווה הכביכול קנדית היא חתיכת שיעמום. כל הקנדים האמיתים הם לרוב פרווה( חייתי בקנדה בעבר). אין על ארץ ישראל".
בחורה
(חייב לכתוב שדקתי תוחלת חיים ונראה שזו של B.C ואונטריו נמצאת באותה קבוצה כמו זו של שוויץ ועומדת על 82.3 נדמה לי שזה ממש לא ע וטוב מגרמניה, דנמרק ועוד הרבה מדינות "נחשבות" אחרות. אז איפה הקאץ'? זו כנראה לא רק נגישות לרפואה טובה ואל תגידו שאורח החיים של הקנדי הממוצע יותר בריא כי הוא די גרוע בכל העולם המערבי כיום)
לגבי החינוך נשמע שהמערכת מוציאה ממנה אנשים טפשים שלא מסוגלים להפעיל את הראש. האם זה באמת ככה מניסיונכם? האם בוגרי אוניבסיטאות כיום בקנדה הם בעיקר סינים? האם הקנדים כאלה אנשים קרים, צבועים ונוראים כפי שמתואר?
אני כותב את זה כי קצת מתקשה להאמין שהמצב כל-כך גרוע. אם אתם מסכימים איתם, מה גורם לכם לרצות להישאר בקנדה ולא לנוס?
אני לא בטוח אם זו יותר הנטייה הישראלית לקטר על כל דבר או שיש צדק במה שהם כותבים או שהכל רק בענייני המתבונן