איך קנדה באמת?

michaelbl

New member
בלקברי היא הדוגמא הבולטת לכך שהיא לא

בין אם זה בלקברי או נורטל, שתי חברות שגדלו למימדים גדולים בתקופה שההייטק פרח והפכו לכלום בימינו בדיוק בגלל שבקנדהנאין את המנטליות הדרושה כדי שחברת הייטק תוכל לשרוד בימינו. מה שהיה מת.
יש קצת מרכזי פיתוח של חברות זרות אבל באמת קצת וזה פסיק מהאוכלוסיה, בטח ביחס לישראל,צולגבי הסטארטאפים מרביתם זה קקה עלוב שניזון מתקציבים ממשלתיחם ומנהלי כספים שלא מבינים כלום ומשקיעים אחוז מסויים מההון המנוהל בהייטק מתוך תיקווה לאקזיט בלי להיות מודעים לזה שהכסף הלך מראש.
על כמה אקזיטים או חברות הייטק קנדיות שמעת לאחרונה?
 

PuffDragon

New member
The only reason that Amazon & MS have Canadian dev centers

is because it's so hard to get US Visas, so Canada is like a refuge for developers that can't work in the US
 

רועי900

New member
איך קנדה באמת?

סליחה על השאלה המוזרה. אפתח ואומר שאני לא כוב בפורומים. אני מעדיף את פייסבוק למען האמת וקורא שם הרבה כי יש המון מידע
כל זאת בגלל דברים סותרים שקראתי אני מעדיף לנסות למצוא עוד דעות ככל הניתן ולכן נרשמתי לתפוז כדי לכתוב כאן הודעה ולשאול
אז ככה אשתי אזרחית קנדית (ירושה) יש לנו 3 ילדים קטנים ואנחנו בגילאי 30. מבחינת עבודה זו לא הבעיה הגדולה שלנו כי יש לנו כבר איזשהו סידור עם מישהי שמכירה את אשתי. בכל מקרה זו גם לא הסיבה העיקרית שאני כותב
קראנו הרבה על קנדה על יתרונותיה וחסרונותיה. אנחנו חושסים להגיע לפרובינציית אונטריו. עכשיו העניין הוא כזה: הסתכלנו על מדדים בינלאומיים בהן מספר ערים בקנדה מדורגות מאד גבוה מבחינת איכות חיים. הרבה אנשים שדיברנו איתם נשמעו מרוצים אבל הרבה גם לא. כשקראנו בכל נקבוצות בפייסבוק הסתבר שיש כל מיני דעות אבל יש דברים שאנשים כותבים שחוזרים על עצמם ומדאיגים אותנו.
ברשותכם אצטט כמה דברים שבהם נתקלנו:

בחורה שגרה ב- B.C ולא מרוצה כתבה - "טכנולוגיה מיושנת. הכל כזה ראש קטן, עלוב, כל אחד עושה אך ורק מה שבקוים שלו. זה מתחיל בבית ספר, רק תהיו כמו כולם, רק תשבו בשקט, לא לגעת. ואנחנו מסתדרים עם המורות מעולה, לא מגיעים בגישה שלילית, רק שמסתכלים קדימה לאן זה הולך, את מבינה שהשאיפה היא לבינוניות. ילדים שיוצאים פה מהתיכון, לא נמצאים ברמה שהם יכולים להתקבל לאוניברסיטה (אלא אם כן הם קבלו המון תמיכה מהבית). האוניברסיטאות מלאות 90% סינים. רוב הקנדים, נקרא לזה הלבנים, לא מגיעים לאוניברסיטה. מקסימום איזה קולג' לימודי תעודה. נגיד כל דבר זה רופא משפחה, את לא יכולה להגיע לגניקולוג, זה רופא משפחה עושה הכל, גניקולוג זה רופא מומחה לדברים מיוחדים, צריך הפניה, ולא תקבלי. ככה זה הכל. וגם הדעות של הרופאים פה תקועות בשנות ה 70, לא מאשרים כמעט בדיקות דם, לא רופאים מומחים, לא פיזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק זה חלום. הכל פרטי, עולה הון תועפות, וגם קשה למצוא מישהו איכותי. כל ביקור בארץ זה הקלה. . ושונאים פה ערבים, אסיאתים, יהודים וכושים כמו בכל מדינה פרוטסטנטית אחרת "

אחד אחר כתב: "

אני הייתי בקנדה 5 שנים עבור הדוקטורט. הוצעה לי אזרחות עוד לפני ששונו החוקים וסירבתי. שסיימתי את הדוקטורט האוניברסיטה הציע לי להישאר ללמד וגם סירבתי. השיקולים היו שהחברה הקנדית צבועה ולא ישירה, הכל מנומס וקר ומעושה. האמריקאים קטנים לידם. תרבות הפוליטיקלי קורקט. מזג האוויר מחורבן חצי שנה ולמי שאוהב להיות בחוץ (או עובד בחוץ כמוני) זה כלא. הדבר היחידי שחסר לי משם זה שהיה לי נהר ליד הבית והייתי הולך לדוג 2-4 פעמים בשבוע. אני לא מתגעגע לעידור שלג"

מגיב אחר בקבוצה אחרת כתב:"השלווה הכביכול קנדית היא חתיכת שיעמום. כל הקנדים האמיתים הם לרוב פרווה( חייתי בקנדה בעבר). אין על ארץ ישראל".

בחורה

(חייב לכתוב שדקתי תוחלת חיים ונראה שזו של B.C ואונטריו נמצאת באותה קבוצה כמו זו של שוויץ ועומדת על 82.3 נדמה לי שזה ממש לא ע וטוב מגרמניה, דנמרק ועוד הרבה מדינות "נחשבות" אחרות. אז איפה הקאץ'? זו כנראה לא רק נגישות לרפואה טובה ואל תגידו שאורח החיים של הקנדי הממוצע יותר בריא כי הוא די גרוע בכל העולם המערבי כיום)
לגבי החינוך נשמע שהמערכת מוציאה ממנה אנשים טפשים שלא מסוגלים להפעיל את הראש. האם זה באמת ככה מניסיונכם? האם בוגרי אוניבסיטאות כיום בקנדה הם בעיקר סינים? האם הקנדים כאלה אנשים קרים, צבועים ונוראים כפי שמתואר?

אני כותב את זה כי קצת מתקשה להאמין שהמצב כל-כך גרוע. אם אתם מסכימים איתם, מה גורם לכם לרצות להישאר בקנדה ולא לנוס?

אני לא בטוח אם זו יותר הנטייה הישראלית לקטר על כל דבר או שיש צדק במה שהם כותבים או שהכל רק בענייני המתבונן
 

PuffDragon

New member
קח בחשבון,

שאנשים שלא מרוצים נוטים לכתוב הרבה יותר מאנשים שכן מרוצים.

אין לי מושג מה אנשים אחרים אומרים וזה גם לא ממש מעניין אותי. אני יכול להגיד לך שאנחנו *מאוד* שמחים שעברנו לקנדה, ואם לא יקרה משהו דרסטי כנראה שלישראל לא נחזור.

האם זה עוזר לך? לא ממש. כי אנחנו לא זהים, ויש לנו סט מאוד שונה של שיקולים וצרכים. תכל"ס, עד שלא תעברו לא תוכלו לדעת האם קנדה זה בשבילכם. אני לא יודע מה הסטטיסטה, אבל אני אישית מכיר הרבה מאוד ישראלים שהגיעו לקנדה בעשור האחרון. היו כמה שחזרו לישראל, אבל הם מיעוט. אולי 1 מ 10.

בהצלחה.
 

michaelbl

New member
אני יכול להזדהות כמעט עם כל מה שכתבה הבחורה הראשונה

לגבי המשפט האחרון על הגזענות זה קצת מוגזם. אני לא הרגשתי או ראיתי גזענות כאן, אולי רדנק קנדי שמתעצבן יכול לפלוט את זה, אבל גזענות זה לא משהו שמורגש כאן.
עם כל זה עדיין נחמד לחיות בקנדה. האבחנה שלה לגבי מערכתצהחינוך מאד מדוייקת, וגם לגבי הרפואה. צריך להיות עם היד על הדופק, כי עם הילד הגדול לא הכרנו ושמחנו על מערכת החינוך עד שכמעט והיה מאוחר מדי, ונדרשה קצת השקעה כספית והרבה מאמץ כדי לתקן את זה בכיתה יב, והיום הוא לומד מדעי המחשב באוניברסיטה אבל באמת לא מעט חברים הלכו ללמוד כל מיני מקצועות בקולגים, ואלה שלא מרביתם הלכו ללמוד מנהל עסקים שזה בתם תואר ריק אבל קל להתקבל והלימודים קלים.
לגבי הרפואה, בגלל שהרופאים מתוגמלים מהמדינה על ביקורים יש להם נטיה להשאיר אצלם את כל הביקורים ולא להפנות לרופאים מומחים, אלא בלית ברירה. אפשר לעקוף את זה וללכת לווקאין קליניק שם הרופא לא מכיר אותך, וזה היתרון של המערכת המיושנת והלא מסונכרנת שאין לו גישה למידע שלך מהרופא שלך.
עם כל זה עדיין נעים ונחמד לחיות בקנדה
 

רועי900

New member
תודה על התגובה

אני לא כל-כך מבין את מה שהתכוונת שסמכתם על מערכת החינוך. בישראל אם אתה רוצה נגיד ללמוד רפואה, אתה צריך ללמוד לכמה מקצועות ברמת 5 יחידות ולהוציא ציונים מאד טובים. אם אתה רותה ללמוד הנדסה כימית, אתה צריך ללמוד כימיה ברמת 5 יחידו וכו' או בקיצור, האוניברסיטה מסונכרנת עם מערכת החינוך. בזה שאתה חייב תעודת בגרות עם מספר מסוים של יחידות ובנוסף גם בחינה פסיכומטרי. האם זה לא כך בקנדה/אונטריו? אם לא אז מה עושים התלמידים בכיתה י"ב? האם באמת רב הסטודנטים באונירסיטת טורונטו או יורק הם סינים? האם אלו לפחות סינים בוגרי מערכת החינוך הקנדית? מה דרישות הקבלה במקרה של הבן שלך למדעי המחשב? האם אתה רואה הבדל בין הלימודים שלו ללימודי מדעי המחשב בישראל?
יש לי עוד כמה וכמה שאלות אבל אני לא רוצה להכביד

שמענו הרבה טובות על מערכת החינוך הקנדית יש להם ציונים טובים מאד במבחני פיז"ה וכו' אבל לפי איך שהבחורה הראשונה כתבה, זה נשמע כאילו המערכת שם מוציאה גלמים מטומטמים. אני לא יודע איך "לאכול" את זה
 

michaelbl

New member
כמה תשובות זריזות

אין ממש סינכרון בין ביהס והאוניברסיטה, מה שכן במקום יחידות יש כאן 3 רמות לימוד בתיכון, אקדמית שמיועדת למי שרוצה אוניברסיטיה, אחת מתחת שמתאימה לקולג ועוד אחת לכאלה שהולכים לעבוד במקדונלדס. הבעיה היא לא הבמה לוקחים אלא בעובדה שהגישה כאן היא everybody is a winner, חצי שיכבה מסיימת תיכון עם תעודת הצטיינות כשלא ממש צריך ממוצע גבוה בשביל זה. הבעיה היא שבאוניברסיטה כבר יש מספר מקומות מוגבל ושם פתאום הממוצע כן קובע, ואם נתת למערכת החינוך לתת את האשליה שהכל בסדר גם אם הממוצע 80, פתאום יש לך בעיה להתקבל.
מבחינת רמת הלימודים באוניברסיטה, היא נמוכה יותר מבארץ אם אני משווה לטכניון (לפחות מה שהיה לפני 25 שנה), אני רואה את זה מהסילבוס, והבן שלי לומד באוניברסיטת טורונטו שהיא בין הטובות יותר.
בלימודי ההנדסה והמדעים מרבית התלמידים הם ממוצא סיני-הודי, ויש מעט מאד קנדים אמיתיים. חלקם גדלו בקנדה, וחלקם (הלא קטן) הם בכלל תושבים זרים שההורים העשירים שלהם יכולים להרשות לעצמם לשלוח אותם ללמוד ב60K$ לשנה.
הציונים הטובים במבחני פיזה היא כי חוזרים כאן על החומר שוב ושוב, וכך הבת שלי בת ה9 יכולה ללמוד את אותו החומר שלומדת בת ה12, משקיעים כאן המון אנרגיה בקריאה וכתיבה, ולא לשכוח שהמבחנים האלה הם בכיתות יחסית נמוכות 3,6,9 ואין מדעים אלא בעיקר קריאה כתיבה ומתמטיקה בסיסית, ובזה מתמקדים. בוגר תיכון ברמה אקדמית כאן לומד הרבה פחות מבוגר תיכון בארץ שעושה 5 יחידות מתמטיקה ופיסיקה. (סתם לסבר את האוזן, לא לומדים מספרים מרוכבים, לא לומדים אינטגרלים, טריגנומטריה ברמה נמוכה, זה בערך מה שאני זוכר מהלימודים שלי לפני 30 שנה, אולי זה השתנה בינתיים גם בארץ)
&nbsp
 

רועי900

New member
זו הייתה תמימות מצידכם להניח ש-80 זה מספיק

לחוגים הנחשבים גם בישראל 80 זה לא מספיק. למה שבקנדה יהיה אחרת? אם החומר קל אז בעצם לכל ילד או ילדה עם שכל צריך להיו פשוט להשיג ציונים מעולים. אני לא ממש יודע אבל משהו פה כאילו לא מסתדר. קראנו בכל מיני דירוגים אלו ואחרים ואכן אוניברסיטת טורונטו, מקגיל, מקמסטר, UBC קלגרי ועוד יותאות לא רע בכלל בהרבה דירוגים לפי חוגים (לא זוכר מה היה כתוב על מדעי המחשב אבל נדמה לי שבביולוגיה או כימיה הם יצאו ממש בסדר נדמה לי שבטופ 25) האם לכל זה אחראים הסינים? ואם אני מבין אותך נכון אז בעצם הקנדים לא משהו בתחום המדעים המדוייקים וגם לא מדעי המחשב אבל מה לגבי תחומים אחרים, לדוגמה חשבונאות, עריכת דין, רפואה? יש הרבה רופאים ישראלים שבאים לעשות תת-התמחות בקנדה ובעיקר בטורונטו. לא סביר שהיו מגיעים למקומות האלה אם הרופאים היו על הפנים שם. כנראה שמישהו מהם בכל זאת שווה משהו. האם הרמה נמוכה בכל יתר החוגים או רק במדעים, הנדסה, מדמ"ח?
אם נשים את תחום הלמודים בצד, דווקא בתחום הספורט נראה שהקנדים די שאפתנים. לישראל כמעט איון מדליות אולימפיות לקנדים יש הרבה יותר. יכול להיות שהפוקוס אצל פשוט שונה?
קשה עלי המחשבה שהילדים שלי יגדלו להיות אנשים בינונים, עצלנים וטמבלים או שהמערכת תוציא אותם כאלה. למה אתה כותב שבסופו של דבר החיים בקנדה דווקא כן נוחים וטובים?
 

michaelbl

New member
כי בכיתות נמוכות יותר אתה לא בודק מה הממוצע הנדרש

וביהס מכניס אותך למין שלווה ואופוריה. באמת שקשה לי להסביר לך את זה אבל בביהס ישנאוירה כזאת של שאנטי בהקשר הלימודי.
קנדים מאד אוהבים עריכת דין וחשבונאות כי יש שם כסף גדול, אז אלה עם הציונים הטובים יותר, בעיקר מבתי ספר פרטיים שמחלקים ציונים תמורת כסף, הולכים לשם ולא למדעים. אותו הדבר לגבי רפואה. אין לי חושג מה רמת הלימוד בפקולטות האלה, אבל לא נראה לך מוזר שאין כמעט שום סטארטאפים או חברות טכנולוגיה קנדיות (אם מסננים את בלקברי).
בספורט, כן, הם משקיעים הרבה משאבים ואנרגיה, אבל בכלל לא זול לשלוח את הילד לחוגי ספורט.
הילדים יגדלו להיות קנדים לטוב ולרע, עם השפעה כלשהי מהבית.
כי החיים בקנדה נוחים וטובים. מה רע לי כאן? נחמד שכולם מנומסים ואדיבים, נחמד שאין מלחמות ופיגועים וצבא, נחמד שבביהס אין אלימות (מה שכן, התחיכונים שורצים סמים. לא יודע מה המצב בארץ היום, אבל הילדים מספרים שילדים באים מסטולים לשיעור ויש ילדים שהם סוחרי סמים)
 

רועי900

New member
מה זה בתי ספר פרטיים שמחלקים ציונים תמורת כסף?

ואיך זה מתיישב עם בתי ספר ציבוריים ואוניברסיטאות ציבוריות?
 

michaelbl

New member
בדיוק מה שאתה שומע (קורא)

יש כאן הרבה בתי ספר פרטיים ועוד יותר הרבה בתי ספר פרטיים שאתה יכול ללמוד בהם מקצועות בודדים אחר הצהריים במקום בתיכון. זה מה שעשינו בסוף עם הבן שלנו, שלחנו אותןו ללמוד מקצוע אחד בבית ספר פרטי כדי לתת בוסט מספיק לממוצע. יש אפילו בתי ספר מוכרים שהם אונליין והציון שלהם מופיע בתעודת הסיום בדיוק כאילו למדת בביס ציבורי. בבתי הספר הפרטיים הציונים נעים בין 90 לאלה שזורקים ל100 למשקיענים. בגלל זה אם תלך לאתר של אחד מבתי הספר הפרטיים תראה שהם מתהדרים באחוז גדול של תלמידים שלמדו באוניברסיטה.
אותם בתי ספר פרטיים יודעים מצויין שהסיבה היחידה שתלמידים נרשמים אליהם זה כדי לקבל ציון גבוה בקלות ומשתפים פעולה בגדול.
אז אתה יכול להיות פראייר או עני שלומד בביס ציבורי ואחרי זה לא להתקבל לאוניברסיטה או להתקבל למקצוע דפוק, או לשלם ואז כל הדלתות פתוחות.
אין בלינות בגרות כך שהציון שביהס נותן הוא הסופי, ותסיק מכאן לבד אם אתה בעלים של ביס פרטי איך אתה פועל. תהיה קשוח, אף אחד לא יבוא אליך.
בקנדה כולם שווים, אבל כמו בכל מקום, העשירים שווים קצת יותר, אבל אנחנו פיצחנו את השיטה. אתה לא צריך לשלוח את הילד לביס פרטי כל השני ב15k לשנה. מספיק שתשקיע 1000-2000$ בכיתה יב בשניים שלושה מקצועות והילד יכול גם להתקבל לרפואה עם ממוצע 98
 

רועי900

New member
וואלה?

יפה להם
והאוניברסיטאות לא מודעות לקומבינה הזו? כתוב בתעודה או נרמז שם שמקצוע מסוים נלמד מחוץ למערכת הציבורית? הבעיה היחידה שאולי יש עם זה היא שנניח והילד מתקבל, אם הוא מטומטם מהר מאד הוא יפול בלימודים הגבוהים. רפואה זה מקצוע שבו צריך מה שנקרא לקרוע את התחת, לשבת וללמוד בשקדנות ובחור שאין לו את היכולת הזו יאכל אותה גם אם התקבל בקלות.
 
בשביל להתקבל לרפואה בקנדה צריך תואר ראשון

אז המסננת היא התואר הראשון ולא התיכון. וכן, סטודנטים לרפואה קורעים את התחת. סיפור שסיפר לי רופא: כשהוא עשה את התואר הראשון הוא היה ישן 8 שעות בלילה ולומד בשאר הזמן. כשהגיע לבי"ס לרפואה הוא גילה שעם 8 שעות שינה אין לו מספיק זמן ללמוד. אז כדי להוריד את מס' שעות השינה הוא התחיל לישון על הרצפה כדי שיהיה לא נוח ויהיה קל להתעורר מוקדם יותר....
 

רועי900

New member
זה בדיוק מה שרציתי לומר

שמי שהולך בדרך הקומבינה ולא באמת מבין את החומר או שאין לו את האיכויות שמצריך ממנו לימוד מקצוע אינטנסיבי (יכול להיות גם הנדסה שם כן צריך להפעיל את הראש) שדורש קריאה מרובה ושקדנות ויכולת לזכור פרטים ולהבין ועוד. אחד כזה אולי יתקבל בקלות אבל גם ינשור בקלות. ולגבי רפואה אז מה שאתה כותב תומך בדעתי גם שהרופאין הקנדים לא פחות טובים מעמיתיהם הישראלים
 

michaelbl

New member
זה האבסורד

אם אתה חוזר על מקצוע לשפר, גם אם שוב בבית ספר, מופיעה האות R ליד הציון ויש אוניברסיטאות שלא מתחשבות או קונסות. אם למדת בבית ספר פרטי אין שום אינדיקציה, ולכן כדי לא לקחת סיכון עדיף ישר ללמוד בפרטי את המקצועות החשובים ביב
 
לבן שלי לא היתה בעיה להתקבל לכל 3 האונ' שהוא הגיש אליהן

עם ממוצע 80. אז נכון, הוא לא הלך למדעי המחשב, הנדסה וכד' אלא פנה לכיוון של אמנות (בדגש על ציור דיגיטלי ואנימציה). אבל זה דווקא אחד הדברים היפים כאן: לא חייבים להיות אנשי הייטק כדי לחיות ברמה סבירה ומעלה (גם מורה או ספרנ/ית או נגר יכולים להתפרנס בכבוד) וזה בסדר ללמוד גם דברים אחרים, ואפילו אמנות או מדעי הרוח, רחמנא ליצלן.

ולגבי ההשוואה בין הטכניון לאונ' טורונטו: זה קצת להשוות תפוחים לעגבניות. בישראל התואר הראשון מכוון לעומק: הוא ספציפי וממוקד במקצוע. בקנדה התואר הראשון בד"כ מכוון יותר לרוחב וכולל יותר דרישות לקורסים כלליים שאינם ספציפיים למקצוע.
 

CanBonly1

New member
בדיוק מה שאמרתי גם אני

דווקא הישראלים מוגבלים בחשיבה שלהם (או אולי האמא היהודיה? , רק רופא עו״ד או היום גם הייטק הולך) כל שאר המקצועות חסרי חשיבות.
זה מזכיר לי סיפור.
כשהיינו בישראל, הלכנו למנהלת להתלונן שאין שעורי חינוך גופני.
כן, כן. מה ששמעתם. לבנים זורקים כדור והם משחקים כדורגל. הבנות הולכות ״כי למה לרוץ״ מסביב לביה״ס זה חימום. אח״כ יושבים על הטריבונה עם הטלפונים ומקשקשים.
המנהלת הסתכלה עלינו כאילו נפלנו מהשמיים.
חינוך גופני?! מה זה? הכי חשוב מדעים מתמטיקה, אנגלית. אפילו תנ״ך יותר חשוב.
הבת שלי למדה פעם ראשונה על תזונה נכונה וחשיבות פעילות גופנית סדירה רק בקנדה. היא גם ממש הופתעה כשראתה שכל הילדים משתתפים בכייף אפילו הבנות, רחמנא ליצלן
 

michaelbl

New member
לגבי תזונה נכונה הרשה לי להסתייג

מערכת החינוך כאן מחשיבה פיצה כמזון בריא כי היא כוללת ירקות וחלבונים
 

michaelbl

New member
לגבי מה שכתבת בסוף אני לא מסכים

גם כשלמדתי בטכניון הייתי צריך לקחת בערך 10% של קורסים כלליים שלא קשורים בכלל לפקולטה. שליש תואר היה בכלל מתמטיקה ופיסיקה, רבע תואר היה נגיעה לרוחב בכל התחומים שכלולים בתואר, עוד רבע היה התמחות בכמה תחומים. ראיתי את הסילבוס של הבן שלי וזה לא כלכך שונה, אבל עם הרבה פחות מתמטיקה ובלי פיסיקה עד כמה שאני זוכר. אני לא יודע אם זה ככה כי זה ההבדל או שזמנים שונים מביאים סילבוס שונה. בכל מקרה אם תחשוב טוב תגיע למסקנה שיחסית לכמות האוניברסיטאות והבוגרים בתחומי הטכנולוגיה העילית כמות החברות והסטארטאפים שיצאו מקנדה זעומה. מרבית הסטארטאפים שאני נתקלתי בהם הם כל מיני מיזמים קיקיוניים של בוגרימאוניברסיטה טריים שפשוט מנצלים כל מיני מענקים מהמדינה שמנסה להעיר את ההייטק אבל בצורה כושלת למדי.
 
למעלה