איך קנדה באמת?

רועי900

New member
הסיבה לכך פשוטה

זה תלוי מה אותו אדם מחשיב כחשוב. גם הערס הכי גדול רוצה להתגאות בילדים שלו ולהשוויץ בכך שהם מצטיינים בלימודים או שעובדים בהיי טק או מה שלא יהיה אבל מה? פחות מעניינת אותם צורת ההתנהגות. הם לא חושבים שזה חשוב או לא רואים בעיה בחוצפה והנהגות גסה או שלפעמים אפילו לא קולטים שמדובר בגסות רוח
שכחי לציין כאן בפורום שאני ואשתי עשינו טיול בקנדה למשך חודש וראינו גם דברים טובים וגם פחות אבל אני מאד מתחבר לתחושת הרוגע, הנחמדות והנימוס של הקנדים שעליה דיברו כאן
 

Empirical

New member
אין תשובות פשוטות

משהו בתרבות ההתנהגות בישראל שבור באופן בסיסי: אין גבולות ואין כבוד למרחב הפרטי או הציבורי, ובגדול המזרח התיכון חלחל לתוך היומיום. האוכלוסיות של הערסים וההייטק\הצטיינות בלימודים לא ממש חופפות.
 

רועי900

New member
לפעמים אני מרגיש שאני חי בשני סוגים של ישראל

מחד יש את אלה שאתה מסתכל עליהם עושים חיל בחו"ל כל אחד בתחומו (אמנון שעשוע, דן אריאלי, דניאל כהנמן, גל גדות ועוד רבים אחרים) אלה שהם דוגמה להישגיות, לחוכמה לשאפתנות אלה שהיית רוצה שיהיו שכנים שלך שהילדים שלך ילמדו מהם...רבים מהם כבר לא יחזרו לישראל כי חזרה לישראל עבורם תהיה ירידה ברמת החיים ואיכותם. מנגד יש את כל הבבונים, חסרי התרבות והסובלנות, הגזענים שחלק גדול מהם טיפשים וחלק סתם אופורטוניסטים חסרי עמוד שדרה (וזה כולל את ראש ממשלתינו) ואני תוהה מה יהיה מהמקום הזה? מחד מאד רוצים שהילדים שלנו יגדלו עם ערכים להיות אנשים טובים והגונים וישרים שמכבדים את החוק ולא מעגלים פינות ולועגים לאחר מאידך היינו גם רוצים את מה שטוב בישראל - חדות המחשבה, היכולת לחשוב מחוץ לקופסה...האם אתם גם מרגישים שעשיתם פשרה כזו?
 

רועי900

New member
צודק.

במקרה שלנו אצלי ההורים נהרגו בתאונה לפני הרבה שנים ומי שגידל אותי היו סבא וסבתא שגם הם נפטרו כבר ואצל אשתי ההורים היו מאד מבוגרים (היא בת זקונים) ונפטרו גם הם כל אחד מסרטן. יש לה אח ואחוצ כאן שאחד מהם פיגור שכלי ונמצא בהוסטל כבר שנים והשנייה חושבת גם היא על הגירה אז כנראה שהגורל הכריע בשבילנו
אני מניח שלו המצב היה אחרת לא היינו נוסעים בסוף בדיוק בגלל הדילמות שהועלו
 

SupermanZW

Well-known member
לא אצל כולם

במקרה שלי (ואני יודע שאני לא היחיד) ההורים שלי מחכים שאעשה להם Sponsorship כדי שיוכלו לעבור לקנדה לצמיתות ואחי מתכוון להגיש בקשה אחרי שיקבל את התואר השני שלו, חברים שלי מישראל קיבלו סיבה נוספת לבקר בקנדה.
 

SupermanZW

Well-known member
אני לא עשיתי את הפשרה הזו כי אין לי ילדים

אבל לו היו לי זו פשרה שהייתי עושה. לעולם אין בחירה מושלמת, תמיד יש יתרונות וחסרונות, את הבחירה עושים על פי החסרונות איתם מוכנים לחיות (וחייבים להיות כאלה, כי אין מקום מושלם).
 

אשנצחית

New member
דעתי בעניין

טוב פה אבל ההגירה היא קשה והשנים הראשונות הן מוזרות.מערכת הבריאות כאן לא אכזבה אותי ואני חושבת שרוב הקנדים שפגשתי הם אנשים נבונים עם ראש פתוח ורגישות כלפיי אנשים אחרים בעליי חיים ואכות הסביבה יותר ממדינות אחרות.
אני מציעה לך לפסול על הסף אנשים שמגיעים עם אמרות נגד בני מיעוטים, לא משנה איזה,אם אסיאתים מפריעים למישהו זה אומר משהו עליו, לא על הסינים.
&nbsp
 

michaelbl

New member
זה את אומרת

כי כנראה לא יצא לך לנסוע אחרי סיני שתקוע בנתיב השמאלי ונוסע כמו סבתא בזמן שאת ממהרת, ואגב, הנהיגה של הסינים בסין עוד יותר נוראית, ואת זה אני כותב בתור אחד שהיה בסין 20 פעם, וכן, הם לא אדיבים ולא מנומסים ונדחפים, ועוקפים בתור, ואני לא חייב בשם הפוליטקלי קורקט המטופש להתנהג כאילו כולנו אחים וכולנו שווים וכולם נפלאים, everybody is a winner.
גם הרבה קנדים כשמדברים איתם אוף דה רקורד לא אוהבים את הסינים, אז בואו לא נתייפייף ונגדיר עת הישראלים בתור גזענים וכל שאר העולם מקסימים ונפלאים, הישראלים פשוט בוטים יותר.
 

michaelbl

New member
אגב, הסינים גזענים מאד גדולים ובטוחים שהם יותר טובים מהלבנים

 

אשנצחית

New member
זה מה שאומרים עלינו

פשוט תיקח את כול המשפטים שכתבת ותחליף את המילה סינים ביהודים והנה לך.
 

canad el

New member
הנושא מורכב לכן השרשור קצת מזכיר שיחת חרשים

נראה שרובכך חושבים שהחיים זהים לכל, כי כל האנשים זהים בתכונותיהם, שאיפותיהם, תפיסתם לגבי מהו אושר וכו'. culture shock הוא מושג אמיתי וקיים. לכן מעבר קבוע (לא טיול אפילו לשנה שלמה) לתרבות אחרת מלווה לרוב ב- culture shock.
כל מה שנכתב עד כה על ידי כולם - נכון. אבל תנסו להבין את תפיסתי: אין לא נכון, יש מה מתאים לכל אחד, או לכל קבוצה.
לאחד (michaelbl) חשובה ההישגיות. הוא לא מוכן שיחפפו אותו בנועם, והוא מצא את הפתרון שרבים לפניו מצאו: דחיפה ולחץ על ילדיו, שיעורים פרטיים וכו'. לא כל אחד מוכן לשלם (במודע או לא) את מחיר ההצטיינות, וזאת לדעתי גם עמדת מערכת החינוך החובה (12 כיתות) בקנדה. לא כל תלמיד יתקבל לאוניברסיטה, אבל לעזאזל, לא כל אדם חייב להיות בוגר אוניברסיטה. בכל חברה מערבית יש גם בוגרי מכללות מקצועיות, בוגרי קורסים מקצועיים, בוגרי תיכון, וכן, גם פחות מכך.
ההבדל הגדול בין קנדה לישראל הוא שבקנדה אפשר לחיות לא רע גם ללא תעודות למיניהן. לא שבקנדה אין עניים, אבל רצף, נהג, גנן (מעצב נוף), דוור, חשמלאי, שוטר וכו' לא מתאזנים בקושי על קו העוני, גם כשהם שכירים. אם הם עצמאים (ובקנדה יותר קל מכל הבחינות להיות עצמאי, שכיר+עצמאי, עצמאי+שכיר+קוגלאגר) הם יחיו בנוחות. את עניין 8 שעות עבודה יומיות (ולא דקה אחת יותר) כבר הזכרתי?
עכשיו, כשראינו שאין צורך בהצטיינות קיצונית, אפשר להירגע ולהנות מהחיים. לא להיות לחוץ, לנהוג בכיף בכבישים, לחכות בתור לאוטובוס/בנק/סופר, לחייך כשנוצר קשר עין עם זר, להקשיב בשיחה ולא רק להשמיע, לעצור ולהריח פרח. גם בבי"ס יש חוגים לא רעים, במיוחד ספורט. בבי"ס תיכון יש סמסטרים שבשיעורי חינוך גופני מתרכזים כל שלושה שבועות בענף אחר: כדורעף, כדורגל, כדור בסיס, שחיה, חץ וקשת (כן, באמת). כמו שציינתי: רוגע וכיף.
דוגמה קטנה ואחרונה, טיפוסית מאוד לדעתי. הגעתי לקנדה רק לפני כ-8 שנים. כבר ביום הראשון נתקלתי בתמרורי "עצור בכל הכיוונים", שזה כשמו: בצמתים לא מרומזרים יש תמרור "עצור" בכל כניסה לצומת מכל הרחובות. כל רכב חייב לעצור ולהמשיך לפי תור ההגעה. כבר מהיום הראשון השתגעתי מזה ולא הבנתי איך הילידים הדפוקים האלה חיים עם מכשול מתסכל כזה. לקח לי חודשים רבים להבין שזהו בסיסו של סדר: חוק מינורי שגורם להתרגל להתחשב באחרים. לא נוח לעצור כשאתה מגיע לבד לצומת (ונכון, רבים רק מאיטים), אבל כשיש כמה רכבים מכל כיוון, יש גם לך סיכוי לעבור מתישהו גם בלי להידחף בכח.
אעצור כאן כי בטח כולם הפסיקו כבר לקרוא. רק תזכרו: קשה (?) להוציא את הישראלי מישראל, אבל יותר קשה להוציא את הישראליות ממנו.
ועוד אחת, לא יכול להתאפק: אל תשאלו מה המדינה יכולה לעשות למענכם, אלא מה אתם יכולים לעשות לה בחזרה.
 

michaelbl

New member
עושה רושם שאתה לא מבין את מהות בית הספר הפרטי

זה לא מלחיץ את הילדים יותר אלא להיפך, זה מוריד מהם לחץ.
לגבי הלחיות טוב במקצועות צווארון כחול, הרשה לי לחלוק עליך. בעסק של אישתי אני מתחכך הרבה באנשי צווארון כחול מסוגים שונים, והחיים של אף אחד מהם זה לא משהו שהייתי מאחל לילדים שלי,שלנו אז כן, עושה רושם שהצליחו לעבוד עליך ולהרדים אותך במערכת החינוך כמו שקרה לנו והתעוררנו מהחלום בכתה יב, ולחיות מ50k בשנה זה לא גליק גדול. תבדיל בין לשרוד לבין לחיות. מה שכן לכל אחד יש סטנדרטים אחרים ללחיות טוב, והלחיות טוב של אחד זה חלום בלהות לאחר. מבחינתי לחיות טוב זה להיות מספיק רגוע פיננסית שגם אם קורה משהו ולא עובדים יותר רמת החיים לא נפגעת, שאפשר לעזור לילדים להתחיל את החיים. יש לנו עובדים שמרוויחים 40k בשנה ועדיין אנחנו צריכים להלוות להם כסף לפעמים כשנוחתת עליהם הפתעה בצורת תקלה רצינית באוטו או תשלום לילד לאוניברסיטה. לא הייתי רוצה להתחלף איתם ולבוא למעסיק להתחנן למקדמות.
 

ymusafi

New member
אז מה ההמלצה שלך?

האם שיעורים פרטיים בי"ב מספיק?
כאב לשלושה ילדים שעדיין ביסודי, מה היית ממליץ לי לעשות ?
 

michaelbl

New member
ביסודי אין הרבה

לאחת הבנות שלנו היתה בעיה עם לוח הכפל אז שלחנו אותה לkumon , זה לא שהם מלמדים, הם פשוט עושים טירונות ומפציצים את הילד בתירגולים שהוא מתעצל לעשות לבד.3 חודשים והילדה ידעה לוח הכפל יותר טוב מכל הכיתה, וזה הספיק.
במיוחד במתמטיקה זה נדבך על נדבך, ומספיקה בעיה בנושא אחד כדי ליצור אפקט דומינו במורד הדרך, אז חשוב לשים לב שהילד מבין כל נושא בצורה מושלמת.
בתיכון זה כבר שאלה של כמה יודעים לעזור לילד בכל המקצועות הריאליים כי לפחות אצלנו יש הרבה מורים ממש מחורבנים שלא יודעים ללמד
 

PuffDragon

New member
תשקיעו במתמטיקה

כל השאר יבוא לבד או לא ממש חשוב. מתמטיקה זה הבסיס לכל המקצועות המדעיים.
&nbsp
תשתתפו בתחרויות כמו MATH KANGAROO , תבדקו אם יש MATH CLUBS אצלכם או קבוצות לפי גיל. הילדים שלנו הולכים פעם בשבוע לאוניברטיסה לחוג מתמטיקה והם מתים על זה כי המורה שמריץ את התוכנית פשוט פנטסטי.
 

SupermanZW

Well-known member
כל זה נכון אבל מי שלא מוכן לחנך את ילדיו בקשיחות סינית או

רוסית יש סיכוי גבוה שילדיו "ידבקו" מהילדים הקנדים מזה מספר דורות בעצלנותם וילמדו בCommunity College לאחר התיכון והכנסותיהם בבגרותם יהיו תמיד קרובים לממוצע אבל רק מלמטה. כמו שכתב קיפי לחינוך הסיני יש מחיר נפשי ולכן אני לא חושב שהייתי מחנך את ילדיי כמו אבא סיני אם היו לי ילדים, מאידך אני גם לא מאמין בהסתפקות בבינוניות אבל כן מאמין בזכותם של ילדים לבחור כרצונם ולכן מדובר בהחלט בפשרה מודעת.
 

PuffDragon

New member
הרשה לי לחלוק עליך, ילדים לא יודעים מהחיים שלהם

והם גם לא יודעים מה הם אוהבים או רוצים לעשות.
&nbsp
הבכור שלנו שנא פסתר, אבל יש לנו חוק שמנסים משהו שנה, ורק אז אפשר להפסיק. אז בקשיחות רבה הכרחנו אותו לנגן שנה, ואז הוא התאהב בזה. עכשיו, 7 שנים אחרי בגיל 12, הוא לומד תאוריה, היסטוריה, ונגינה מעשית ברמה של שנה ראשונה באוניברסיטה. הוא חוזר מבית-ספר והולך ישר לנגן. אם היינו נותנים לו לבחור, שום דבר מזה לא היה קורה.
 
למעלה