איך קנדה באמת?

TrigATUSA

New member
אתה מבלבל בין עובדים לא מקצועיים לעובדי צווארון כחול

מקצוע
&nbsp
מורים, אחיות, רתכים, . חיים בנוחות מה שבישרקאל הם היו חיים על הקצה

דעתי

קודם כל, אומר שאני לא קנדי ולא גר בקנדה. אני בסיום בהתליך, אחרי לנדינג של שבוע בטורונטו, ובעבר גרתי כשנה בונקובר.
&nbsp
הגישה שלי היא אחרת, במקום לרדת למיקרו של כל נושא ולהשוות אותו למה שמוכר לך מישראל, תנסה את הגישה ההפוכה. קנדה היא ארץ גדולה ורב גונית. יש בה מקום להרבה סוגים של אנשים. היא ארץ סובלנית מאוד (ראה נישואים חד מיניים, לגליזציה של מריחואנה), עם קצב חיים איטי יותר (מישראל) עם איזון בין עבודה לבית. עם רמת הכנסה טובה, לא רק בתחומי ההי טק, עם אחוז נמוך מאוד של עובדים בשכר מינימום, עם מערכת בריאות אוניברסלית, כמו בישראל (אם הסייגים שכתבו עליהם קודם). עם חשיפה גדולה מאוד ליבוא מארה"ב, ולהשפעה תרבותית דומה.
&nbsp
לסיכום, לא חובה להחליט "ישראל" או "קנדה" לכל החיים. זו לא חתונה קתולית. אתם יכולים להוציא אישורים, לעבור לשנתיים שלוש, ואז להחליט אם בא לכם להשאר.
&nbsp
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

SupermanZW

Well-known member
אתה צודק וטועה

אתה צודק בכך שלא חובה להחליט ישראל או קנדה לכל החיים, אתה טועה בכך שאין טעם להשוות. יש טעם להשוות, בשביל להשיג את אותו אורח חיים בדיוק לא עוברים מדינה, לכן חשוב להיות מודעים ליתרונות ולחסרונות של כל אפשרות ולהיות מציאותיים.

עטלפוני

New member
קודם כל, החוויה תהיה שונה לגמרי בתלות היעד

לכל פרובינציה יש את השטיקים שלה, ויש הבדל בין עיר מרכזית לעיר קטנה. בסה"כ קנדה מדינה יותר מוצלחת מישראל, ויש לה עתיד בטוח יותר מישראל. לדעתי אלא אם אתה דתי או איש הייטק כריש לא רואה ממטר, אין מה לחפש בישראל. זה לא אומר שקנדה היא התשובה לכל הבעיות, ולא אומר אין כאן בעיות, אבל בתמונה הכללית זה מקום נהדר.
&nbsp
החוויה שתחווה נגיע גם מהגישה שלך, מהאופי שלך ומהמקצוע שלך. אם לא תנסה להשוות כל דבר לישראל, תצליח להתמקד בדברים החיובים ולא בשליליים. הסקרנות/רצון להתקדם וכו' שקיבלת מישראל יהיו אצלך אם תרצה או לא, וימנעו ממך ליפול לבינוניות.
&nbsp
יש כאן אנשים נהדרים ועם ראש פתוח ומצחיקים ויש פה חראות. יש סינים שנוהגים מעולה, ויש סינים שנוהגים גרוע. אל תכליל, ותבוא בגישה חיובית. אני לא רואה כאן שאיפה לבינוניות. ההפך, במקצוע שלי אני נדהם מהמקצועיות כאן לעומת מה שחוותי בישראל. מה שכן, אם אתה מחפש חיים פשוטים, בהחלט קל יותר לקיים אותם כאן. מערכת הבריאות תמוחשב. אם לא עכשיו אז בעוד עשרים שנה, אבל אז יהיה הרבה יותר קשה להגר. לא בגלל זה פוסלים מדינה. הרופאה שלנו שולחת לבדיקות/חוזרת עם תשובות וכל מה שצריך.
&nbsp
הדבר היחידי לקחת בחשבון זה שלא משנה לאן תהגר, זה אף פעם לא יהיה כמו המקום בו גדלת. כמו להרבה רוסים בישראל. זה בעיקר בשביל הילדים, לתת להם חיים טובים יותר. תעבור רק אם אתה חושב שהחיים שלך ושלך הילדים שלך לא טובים בישראל.

אהבתי את התגובה

מסכימה עם מה שאתה כותב. תוכל להוסיף מה המקצוע שלך ובאיזה אזור אתה מתגורר? אותי בעיקר מטריד עניין הרפואה

פורטי40

New member
ארבעים שנה בקנדה הוכיחו לי ש...

הקנדים הקלאסיים שנמצאים כאן מדורי דורות, לבנים, גם צרפתים וגם אנגלים, יכולים להיות חברים נאמנים שעוזרים לך בעת צרה, חמים וחברותיים, מזמינים אותך לארוחות ולמסיבות. כשנפטר בן זוגי כמה ימים לפני פסח שעבר, סידרו לי קנדים לא-יהודיים ליל סדר אצל משפחה ישראלית כאן בטורונטו.
הקנדים הקלאסיים שאני מכיר, שונאים גזענות, נלחמים לשוויון, ובכלל, רבים מהם, העירוניים בעיקר, הם די שמאלנים, אתאיסטים.
גרתי 19 שנים במונטריאול, ו 21 שנים אני גר בטורונטו. יש לי נסיון רחב וארוך.

למעלה