"איכה ירדוף אחד אלף......" (האזינו)

"איכה ירדוף אחד אלף......" (האזינו)

היום אני מהרהר בצער ובכאב על אשר עבר על משפחתי שנהרגה באירופה, זקנים וילדים נורו והושלכו לתוך בורות ענק. הסבל של עם ישראל לא נפסק וכאשר אמרנו בהגדה של פסח "בכל דור עומדים עלינו לכלותנו". זו גלות שלישית של עם ישראל( מצרים, בבל, רומא) ואיכשהו חוזרים לארץ. לא הכל חוזרים לארץ, חלק נותרים בחו"ל, וחלק הפכו לעשן מבלי מצבה וקבר. זו לא שואה ראשונה שעוברת על עם ישראל ונקווה שזו האחרונה. לצערנו שירת האזינו שבספר דברים מכה בנו שוב ושוב ואין מידה מציל. ולמרות הכל יש סוף "אני אמית ואחיה מחצתי ואני ארפא""וכפר אדמתו עמו". יהי רצון שנראה בנחמה " ומחה ה' דמעה מעל כל פנים"

משפחתך נרצחה בשואה אבל הרבנים

שלה נטשו אותה לאמריקה. ואם אתה אדם מאמין אחרי השואה אז הרי שאתה אידיוט.

תודה על המחמאה

לא הבנתי מה הקשר בין אמונה לשואה. לגבי המחמאות שכבודו שליט"א מחלק: אני מזדהה בשמי, ולכן דברי הגיוניים, שקולים ומכבדים את אומרם. אתה אינך מזדהה בשמך ולכן אתה מרשה לעצמך לגדף. חשוב על כך. כל טוב.

לא נח לך לקבל שיש עונשים בתורה

רובכם מגמגמים מול פרשיות העונש שבתורה, ולא מוכנים להתעמת עם פרשת האזינו. אז קודם כל תקרא את פרשות האזינו, כי תבוא, ובחוקותי ותראה שיש גם עונשים בתורה וחלקם הגדול התקיים. אפשר לדון האם הנבואות הוגשמו במלואן או בחלקן, אבל לבטח התממשות העונשים מצריכה מחשבה שניה אצלכם. עליכם להבין שהשואה אינה מהווה בעיה תיאולוגית אצלנו, השואה היא בעיה אצל מי שחושב שהעונשים שבתורה אינם אמורים להתקיים. התפיסה הנוצרית חדרה לחלק מיהודים והתורה נתפסת כ "סנטה קלאוס" ועץ אשוח עטור מתנות ביום חג. אז תבינו, התורה אינה פולקלור, התורה היא דרך אמונה ששכר ועונש בצידה.

גוססי2

New member
אנחנו מגמגמים? ממש לא

"רובכם מגמגמים מול פרשיות העונש שבתורה, ולא מוכנים להתעמת עם פרשת האזינו" דוקא חז"ל הבחינו שבכל הנבואות האלה אין ממש, ולכן בפירושיהם הרחיקו את העונש והשכר לעולם הבא. "אבל לבטח התממשות העונשים מצריכה מחשבה שניה אצלכם" נראה לי שהעונשים שספגנו במהלך המאה ה-20 אכן גרמו למחשבה שניה בקרב רבים מאלה שסברו כמוך. "עליכם להבין שהשואה אינה מהווה בעיה תיאולוגית אצלנו" התיאולוגיה מסוגלת לתרץ כל דבר, אבל לא אצל כולם תיאולוגיה מתקבלת כתחליף סביר למצפון. "התורה אינה פולקלור, התורה היא דרך אמונה ששכר ועונש בצידה" ההיסטוריה האנושית היא תהליך כאוטי ולא ניתן בשום אופן לקשר את מהלכו להטפה הדתית של התורה. אירועים היסטוריים מוכוונים ע"י רגשות אנוש, אילוצים כלכליים, תנאים גיאוגרפיים, התפתחויות מדעיות ושאר גורמים שבינם לבין רעיונות של שכר ועונש אין שום קשר.

לא הבנתי את דבריך.

1- איני יודע היכן חז"ל אמרו שנבואות התוכחה אינן לעולם הזה (או שאין בהם ממש?!). למיטב ידיעתי אין שום מקור כזה. 2-גם הרהורי הכפירה שבאו על חלק מעם ישראל כתובים בהאזינו עיין שם. 3-בכל מקרה אינכם מתמודדים ברצינות עם העובדה שדווקא בעת שיהודים קיבלו זכויות אזרח באירופה הניאורה,והתחילו להדמות לגויים, דוקא אז קיבלו את העונש האיום ביותר. ההגיון מחייב הפוך. 4-בעצם אתה לא מוכן לקבל את העובדה שיש אפשרות שנבואות יתקיימו. אין דבר יותר פשוט מזה: התורה הזהירה והתורה קיימה. אם הנבואות לא היו מתקיימות אז היית רושם זאת לזכותך, כאשר הן מתקיימות הדברים מהווים תמיכה במסורת אבותינו.

אני אומר במפורש שזה מה שכתוב בתורה

תקרא את פרשות התוכחה והאזינו. כתוב שם שכאשר עם ישראל יעזוב את התורה תהיה על כך תגובה א י ו מ ה. זה היה המצב של עם ישראל בארצות אשכנז. כן, כן "סנטה קלאוס" מחלק מתנות לנוצרים בלבד. ליהודים יש התחשבנות אחרת.

לא הבנתי.

לצערי לא חזרתי בתשובה. מקווה לחזור בתשובה אי פעם בחיים. מה הקשר לחיים הקלים? כל טוב.

אם השואה היא עונש משמיים

אז בוא נפטור את הנאצים מאחריות, הם הרי פעלו בשליחותו של יהוה. החיים שלך מאוד קלים, אין משמעות לטוב אין משמעות לרע הכל מידי שמיים. אין אחריות אנושית, הכל מידי שמיים. השאלה שלי אליך היתה האם נולדת חרדי או שהפכת להיות חרדי בלשב מאוחר יותר בחייך ? זה היה מסביר את הפרשנות המעוותת שלך לשואה, פרשנות שאפילו גדולי הרבנים לא מקבלים. אני מניח שלא קראת והתעמקת בספר איוב, כי התנהגותך היא בדיוק כמו של חבריו קטני האמונה. פרשנות של אידיוט. צדקתי לגביך.

התולעת 1

New member
ברור שהשואה היתה עונש משמיים

תקרא את פרשת בחוקותי ותבין למה עם ישראל סבל כל כך בשואה לא שה' אשם מה שקרה בשואה אלה היהודים אשמים שהביאו את השאה על ידם ומה שנאמר בספר איוב פשוט מה אומר איוב בתקופת יסוריו.... ה' נתן ה' לקח יהיא שם ה' מבורך אף על פי שאשתו רצתה אחרת... אמר לה איוב האחת כנבלות תדברי? את הטוב נקבל ואת הרע לא? למה? כי איוב ידע שכל יסוריו הם בחינת נסיון.

למה היהודים אשמים ?

אידיוט אוסטרי. אל תעמיד אחריך צאצאים כך שממשלת אוסטריה לא תשלם לפראזיטים מפגרים.

באמת? הנה שאלה:

*בהנחה שסיבת השואה היתה כדי להעניש את העם היהודי על חטאיו: מדוע נרצחו במלחמה זו יותר רוסים מאשר יהודים? מדוע כמעט הושמד העם הצועני (אם כי הוא שרד לבסוף. הוכחה שזה העם הנבחר?...
) ומדוע עונו עוד אנשים כה רבים? *והנה שאלה נוספת: כיצד תוכיח את טעותם של חלק מהנוצרים, הטוענים שחטאי העם היהודי (שבגללם היתה השואה, לטענתך) היו שהם דחו את ישוע הנוצרי? *ואם כבר מדברים על אשמה... אלוהים ידע שהבקשות שלו מעם ישראל הם מוגזמות והם לא יוכלו לעמוד בזה. נכון? אז מי אמרת שאשם? --- הבנתי שאתה לקחת לעצמך את תפקיד רואה החשבון של אלוהים. אני מצפה ממך אם כן להסבר.

תתחיל להבין שנבואות התורה מתקיימות

הפרשנות שלך לגבי האחריות האנושית היא על אחריותך בלבד. אף אחד לא אמר שהנאצים לא אשמים. גם פרעה והמצרים קיבלו את עונשם. ה' הפקיר את עם ישראל לשרירות לבו של עמלק, הייסורים הם על אחריות העמלקים. הם לא קיבלו צו לשרוף אותנו. אין לך את האומץ להודות שנבואות התורה התקיימו, אין לך לי ולאף אחד יכולת לברוח מה' גם אם אנו לא מבינים את מחשבותיו. ועל כך נאמר "הנסתרות לה'". מאחל לך כל טוב והרבה אושר בחיים.

שטויות

כל הנבואות לא התקיימו למעט אלו שנכתבו אחרי האירועים שארעו. אין לך אומץ לחשוב, אין לך טיפת מחשבה ביקורתית. אין אומץ להודות שכל מה שכתוב בתורה זה שטויות ורק אהבלים מקבלים את השטויות האלו כדבר חכמה.

למעלה