"איכה ירדוף אחד אלף......" (האזינו)

saar7650

New member
להזכירך-

רבים מאוד מבני העם היושב בציון אשר התחילו את העליה לארצנו הקטנטונת היו גם דתיים... נכון שהיו חרדים שטענו כי אסור לעלות לארץ אך ישנם דתיים רבים שכן תרמו לתקומת המדינה. זאת ועוד- "לאחר שהעם נהיה כופר החל להתחזק מעמדו"... התורה עצמה אומרת כי בתקופת אחאב שהיה עובד עבודה זרה! היה לעם ישראל שגשוג בכל התחומים!!! אין זה אומר כי אחאב הלך בדרך הישר שהרי היה כתוב בסופו של דבר כי הקב"ה השליך רעב בארץ. אך הגמרא אומרת כי עקב כך שבתקופת אחאב היה שלום בין כל רבדי העם הייתה הצלחה! על אף זה שהעם היו עובדי ע"ז... אז גם פה- למרות הכפירה שהייתה (ואחזור להזכיר כי גם היו דתיים רבים שתרמו לתקומת המדינה) אולי גם היה דבר שעמד לזכות עם ישראל ובזכותו הקב"ה עזר להקים את הארץ! "איך לא נמחק"?... "פיזור על פני כל הגלובוס"... אך כמה שהיו פזורים ומפוזרים בכל מקום ובכל דור עמדו לכלותם... ובכל זאת לא הצליחו!

להזכירך

1. חלקם של הדתיים בציונות היה זעום והוא מסתכם בתנועת המזרחי (הזרם הזה הוחרם ע"י רוב חצרות הרבנים). רוב הדתיים שבאו לארץ לא באו מציונות אלא מתוקף צורך דתי ולכן אין להם קשר למפעל הציוני ולא תרמו כלום אלא ישבו על כספי "חלוקה" (כלומר היו פאראזיטים כמו היום). 2. אי אפשר להשמיד עם המפוזר בכל כך הרבה מדינות בלי תיאום של כל המדינות זה הסבר מניח הרבה יותר את הדעת מאשר היהוה שלך.

saar7650

New member
להזכירך...

1.אולי חלקם של הדתיים במפעל הציוני היה קטן אך זה עקב תנועת ההשכלה שהייתה באותו זמן. כלומר- הדתיים עצמם היו מעטים באותה תקופה אז ברור שגם התנועה הדתית תהיה קטנה ביחס לתנועת הציונות החילונית. 2. החרדים פארזיטים?? תן דוגמאות! ואני מבקש לא להכליל את כולם. 3. אפשר להשמיד עם שמפוזר בהרבה מדינות שהרי גם גרמניה כבשה הרבה מדינות אך הדבר שמאוד תמוה הוא שגם לאחר אסון כה כבד של שליש מהעם נכחד!!! אותו עם לא נשבר ולא התמוטט אלא הקים מדינה לתפארת...!! את הדברים שאני אומר אומרים לא רק רבנים יהודיים אלא אף פילוסופים כמרים ועוד גויים... במאמריהם השונים אודות "עם הנצח"!!!

שטויות

אני לא יודע באיזו מערכת חינוך התחנכת, אבל היסטוריה ברור שלא למדת. 1. תנועת ההשכלה שהחלה בסוף המאה ה-18 ע"י מנדלסון לא היכתה שורש במזרח אירופה ששם ישבו רוב היהודים אלא במערב. הציונות החלה במזרח אירופה ע"י היהודים יושבי הערים שהיו משכילים יותר מרוב היהודים שישבו בשטעטל. לכן למרות שרוב היהודים כן היו חרדים הרי שרק מיעוט שבמיעוט עלה לארץ. 2. דוגמאות: א. שוב הישן במאה שערים, נתמך ע"י כספי חלוקה במהלך 200 שנה האחרונות. הם לא עבדו בשביל הכסף. זה מזכה אותם בתואר פאראזיטים. ב. 85% מהחרדים כיום, לא משלמים מיסים לא משרתים בצבא, ומקבלים כסף חילוני. לזה קוראים עלוקות פאראזיטיות מוצצות דם. גם רוקדים על דם חילוני וגם מקבלים כסף.

saar7650

New member
איפה ראית בדבריי

שטענתי כי תנועת ההשכלה היכתה שורש במזרח אירופה?? דבר נוסף- גם השואה עצמה גרמה לכפירה באמונה. שהרי אנשים שיצאו משם לא מבינים (כמוך) היכן היה אלוקים בשואה??? דבר זה רק מחזק את טענתי כי היהדות האורתודוקסית הייתה חלק קטן בציונות בעיקר בגלל מזערותה המספרית. כלומר- באחוזים מספריים הם היו מעטים. זאת ועוד- אינני בא להצדיק את התנועה החרדית שלא תרמה לציונות (אני מדבר על התנועה החרדית האנטי ציונית) כיוון שאני דתי ציוני. 2.א. "היישוב הישן במאה שערים לא עבד בשביל הכסף"... לא יודע אם הם לא עבדו בשביל הכסף. דבר נוסף אני לא מצדיק את אלה שאינם עובדים ומקבלים כסף. אך כל שאני אומר הוא שלא צריך להכליל את כל החברה החרדית בכך. כיוון שבכל חברה יש פאראזיטים שאינם תורמים למדינה וחיים על חשבונה. ב. אז ככה- החרדים לא משרתים בצבא כי הם פטורים ח-ו-ק-י-ת משירות צבאי. בדיוק כמו עתודאי שפטור מהצבא... יש הרבה מאוד חרדים אגב שכן משרתים ושירתו בצבא. החרדים כ-ן משלמים מיסים!!! תוכיח לי שלא... החרדים מקימים עמותות חסד רבות למען כ-ל-ל הציבור כמו- "יד שרה", "חסד של אמת", "זק"א", מתנדבים גם במד"א... ועוד ועוד... אז הם כן תורמים למדינה בצורות שונות ומגוונות!

saar7650

New member
תשובה

ראשית כל- אי רוצה להדגיש כי אינני רואה את השואה כעונש דווקא. יכולות להיות אין סוף סיבות לסיבה שהשואה קרתה. אך אין בי את האפשרות להיות מחשב פנקסו של בורא עולם. אין לי וגם לך את האפשרות לבחון את דבריו כיוון שאנו רק בני אדם אנו בעצם בני חלוף כדי להבין את החכמה האין סופית הזו. ניתן לשער סיבה זו או אחרת לשואה. אך להצביע בוודאות על סיבה ספציפית- לדעתי אי אפשר. לכן זה עונה לך במקצת על שאלתך- "היכן היה ה' בשואה". זאת ועוד- תקומתה של מדינת ישראל דווקא לאחר אסון אדיר כזה מראה שיש איזו השגחה כל שהיא על העם. אחרי אסון אדיר כזה העם היה צריך להתמוטט מכל הבחינות אך למרות הכל ולמרות נסיונות רוב העולם לא לתת לנו מדינה- הקמנו מדינה לתפארת על אפם וחמתם של כל הרוצים להכחידנו.

גם זה כתוב בהאזינו. תפתח ותקרא.

כתוב שם שאחרי העונש הנורא תבוא נחמה מסויימת. אז אני מבקש ממך שוב לפתוח ספר דברים פרשת האזינו. בינתיים עד היום אין לנו שלום ומנוחה כלל וגם זה כתוב. כמה עמים גלו חזרו גלו ושוב חזרו? נדמה לי שזה רק עם ישראל.

המלצת ספרים לקריאה...

מומלץ בחום לקרוא את ספרו של הרב שולזינגר: "על משכנות הרועים" ספר זה מעמיד באור הנכון, את יחס היהדות החרדית לציונות, לפשעי הציונות בתקופת השואה, ל"רצחת וגם ירשת" של סלצקיות הסרטיפיקטים של הציונים, אשר רוממות סלקציית הסרטיפיקטים בגרונם, וחרב טפילת השקרים על רבני אירופה בגרונם. ספר מומלץ נוסף הוא ספרו של הרב וייסמנדל "מן המצר", אשר מתאר את "מאמצי" הציונים בתקופת השואה להצלת יהודי אירופה. לכן, מי שרוצה לקבל פרופורציה אמיתית בנושא השואה מהזוית החרדית, ייטיב אם יקרא בספרים אלו - וישכיל להבין עם מי יש לו עסק.

שטויות

כל השקרים החרדיים בספר שמצגר המליץ. וכן רבני אירופה ברחו ונטשו את קהילותיהם להישרף ועוד עשו כסף באמריקה.

למעלה