"איכה ירדוף אחד אלף......" (האזינו)

התולעת 1

New member
אחד מתוך אין סוף דוגמאות נבואה

אחד מתוך אין סוף דוגמאות ..תקשיבו טוב טוב עכשיו, מה יהיה עם השלום הזה עם ערפאת? הרבה שואלים מה יהיה עם השלום הזה עם ערפאת, יהיה או לא יהיה? מה יהיה התוצאות? מה הולך להיות? אומר הנביא ישעיה בפרק כ``ח פס` יד` והלאה לכן שמעו דבר ה` אנשי לצון מושלי העם הזה אשר בירושלים כי אמרתם כרתנו ברית את מות ועם שאול עשינו חוזה שוט שוטף כי יעבור לא יבואנו כי שמנו כזב מחסנו ובשקר נסתרנו לכן כה אמר ה` אלוקים הנני יסד בציון אבן אבן בחן פנת יקרת מוסד מוסד המאמין לא יחיש, אח``כ כתוב וכופר בריתכם את מות וחזותכם את שאול לא תקום שוט שוטף כי יעבור והייתם לו למרמס, מידי עובר יקח אתכם כי בבוקר בבוקר יעבור ביום ובלילה והיה רק זועה הבין שמועה כי קצר המצע מהשתרע והמסכה צרה כהתכנס. הפסוקים קצת קשים אבל ר` יהונתן בן עוזיאל התנא הקדוש מתרגם את הפסוקים רצוני להקדים התנא האלוקי ר` יהונתן בן עוזיאל שהיה הגדול בתלמידיו של הלל הזקן כשהיה לומד תורה והיה עף עוף מעליו היה נשרף, קדוש עליון מלאך אלוקים. כשהוא כתב את התרגום נזדעזעה א``י ארבע מאות פרסה על ארבע מאות פרסה ויצאה בת קול מן השמים ואמרה מי גילה סתרי לבני אדם? אז הוא אמר רבונו של עולם גלוי וידוע לפניך שלא לכבודי ולא לכבוד בית אבי עשיתי אלא לכבודך, את התרגום שלו כתב ר` יהונתן בן עוזיאל עפ``י הנביאים חגי זכריה ומלאכי ותגידו לי אם הוא לא אומר פה את החדשות אני אשתדל לתרגם מארמית לעברית טרם השמען בכן קבילו פתגמא דה` גברין רשיעין שלטוני עמא הדין בירושלם, "לכן קבלו דבר ה` אנשים רשעים שליטי העם הזה שבירושלים" ארי אמרתון גזרנא קים עם קטולא ועם מחבלא עבדנא שלמא, " הרי אתם אומרים כרתנו ברית עם הרוצחים ועם המחבלים עשינו שלום מחת שנאה ארי תיתי עליכון כנחל מגבר "מכת שונא תבוא עליכם כמו נחל המתגבר, מיום ליום רק יהיו צרות יותר ויותר כמו נחל שמתגבר, למה? דאתון אמרין לא תיתי עלנא "כיון שאתם אומרים לא יבוא עלינו מה שכולם חוששים שהמחבלים לא יעמדו בדיבורם והם עלולים לרצוח למרות הכל, אלה שליטי העם הזה אומרים לא יבוא עלינו יהיה בסדר לא יקרה כלום זה כלום אמיתי, הכל יהיה בסדר, אתם אומרים ככה? ארי שוינא בכדיב רחצננא ובגין שקרין אטמרנא, "הרי אתם יודעים ששמתם בשקר את המחסה שלכם ובשקר אתם נסתרים, אתם יודעים שהכל זה בלוף, הגמ` אמרה אין אמונה בגויים לעולם" אתם באים ואומרים יש אפשרות להאמין במחבלים וכן כדנן אמר ה` אלוקים הא אנא ממני בציון מלך מלך תקיף גיבר ואימתן, "אני אמנה עליכם מלך תקיף גיבר ואימתן אומרת הגמ` אין בן דוד בא מלך המשיח עד שמעמיד עליהם מלך שגזרותיו קשות כהמן, מה כת` יהיה בהמשך? ויבטל קימכון דעם קטולא ושלמכון דעם מחבלא לא יתקיים, "יבטל את הברית שלכם עם הרוצחים והשלום עם המחבלים לא יתקיים, אבל מה? מחת סנאה ארי תיתי עליכון כנחל מגבר ותהון להון לדיש, "אבל מכת שונא תבוא עליכם כמו נחל מתגבר ותהיו להם למרמס, איך תהיו להם למרמס? אומר הפס` מידי עובר יקח אתכם, איך השיטה ?נוסעים באוטו, עוקפים את הנהג יורדים טטטט... מידי עוברו יקח אתכם כי בבוקר בבוקר יעבור ביום ובלילה והיה רק זועה הבין שמועה, רק למשמע הדברים אדם כבר רואה שזה זועה, כבר א``א לצאת לרחוב, א``א לסמוך על שום דבר, בלילה כולם מתקפלים, אם עולה ערבי לאוטובוס והולך למושב האחורי כל הציבור עובר לנהג קדימה והפחד, מי מוכן לשבת עם הגב שלו לערבי? מישהו מוכן בפורום להפנות את הגב שלו? מה קרה? הגוי אשר בקרבך יעלה מעלה מעלה ואתה תרד מטה מטה, הוא יהיה לראש ואתה תהיה לזנב ר``ל אנחנו רואים בחוש שח``ו המצב משתנה הגוי הולך בבטחון לא רק שהוא לא פוחד גם המשטרה שומרת עליו ואתה המסוכן המסתכן, זה כתוב" עד כדי כך מה יהיה המצב? כי קצר המצע מהשתרע והמסכה צרה כהתכנס המטה שאתה ישן עליה מצע יהיה כ``כ צר קצר למה? בגלל שאדם שישן בפחד הוא מתכווץ והוא לא ישן בפישוט אברים, יהיה כזה פחד כותב כאן הנביא שאנשים בלילות לא יוכלו לישון בפישוט אברים, ברוח, הם יתכוצו מן הפחד ועל זה אמרו האמוראים כשיבוא מלך המשיח ייתי ולא אחמינא, כשיגיע אותו זמן אותו זמן אני לא רוצה להיות באותו דור, לא רוצה לראות את כל הצרות שיהיו שם והצרות יהיו קשות ביותר רבותי, אני רק רוצה להראות לכם מה אומר המרח"ל ההמשך בהתאם! יששכר הכל מתפקד על פי כללי התורה הבנתה ממי?

איך אתה יודע מה כתוה בתורה ???

לפי התרשמותי כבר שנים שלא קראת את התורה עצמה. אינך יודע מהם הנבואות הכתובות בה, ואינך מבין את הקושי בקביעה שהתורה נכתבה אחרי שיבת ציון. מתקבל הרושם שידיעתך על התורה היא דרך ספרים או מאמרים הנגועים בשנאה תהומית למקרא שאותו הם "חוקרים". כנראה שאתה מאמין בלא סייג בחכמי ביקורת המקרא. כדאי שתתחיל להפעיל את חוש הביקורת שלך כלפי כל אדם ולא רק כלפי התורה. הרבה לא דתיים מבינים בתורה כמו ילד בן 8. (הם זוכרים משהו מכתה ג' ונדמה להם שהם יודעים המון.) אין כל קשר בין התלונות שלך כלפי רבנים כלשהם לבין נכונות התורה. כל טוב

לא צריך לדעת מה כתוב בתורה

כמו שלא צריך לדעת אסטרולוגיה או קריאה בקפה כדי להבין שאלו שטויות לא רציונליות שפותחו עבור אנשים חלשי מוח.

הויכוח הסתיים!

מכיוון שידידינו המלומדים והרציונאלים מסרבים לבדוק את הכתוב בתורה לעומת מה שהתקיים,אנו "רושמים לפנינו" שהנבואות הכתובות בתורה התקיימו באופן שאינו תואם את תפיסותיהם. על כל המשתמע מכך........ אין בדברים דלעיל לקבוע שהתורה נכונה. זו רק ראיה המשתלבת בנדבך שלם. כל טוב

גוססי2

New member
יש בעיה גדולה אחת עם נבואות התנך

שהם לעולם לא נוקבות במועד הצפוי להתממשותן. הבה ניקח כדוגמה את המכון המטאורולוגי. חזאי המכון נוהגים לפרסם כל יום תחזית אקלימית בסגנון "מחר יעלו הטמפרטורות וצפוי מזג אויר חם ויבש עד יום רביעי בערב, אז ישבר השרב וצפויים ממטרים קלים". אנו יודעים מנסיוננו שפה ושם יש "פספוסים" ולא תמיד התחזיות האלה מתממשות במדויק. כעת, הבה נניח שהחזאים היו מוסרים תחזית האומרת "הטמפרטורות יעלו, יהיה חם ויבש ואח"כ צפויים ממטרים קלים". האם במקרה זה לא יהיה נכון לומר שתחזיות מזג האויר מתממשות תמיד במלואן?

בחלק מהמקרים אתה צודק !!

1- לגבי חלק מהמקרים אתה צודק: באופן קבוע יש בישראל בצורות, מדי פעם יש ארבה, מלחמות יש תמיד (בעיקר באזור הזה),דבר ושאר חולאים רעים היו תדירים בעולם העתיק. 2- חלק מהנבואות אינן חייבות להתגשם גם כעבור מאות ואלפי שנים: א- "הגר אשר בקרבך יעלה עליך מעלה מעלה.......הוא יהיה לראש..." אכן בימי בית שני עברה המלוכה לאנטיפטר ובניו שהיו אדומיים. ב- "והפיצך ה' בכל העמים מקצה הארץ ועד קצה הארץ" ג- "ובגויים ההם לא תרגיע ולא יהי מנוח לכף רגלך" ד- "אם יהיה נדחך בקצה השמים משם יקבצך ה'....." נבואה זו לא הוגשמה כולה, אבל ללא ספק קבוץ הגלויות הוא מדהים המנקה אצלי במשרד היגיעה מרוסיה שליד יפן. ה- "והשימותי אני את הארץ ושממו עליה אויבכם היושבים בה" בארץ שהיו בה בצורות תכופות החלו גשמים מרובים אשר גרמו להתפתחות ביצות וכך הארץ היתה מוכה ולא מיושבת ברובה. כמובן שכאשר היהודים החלו לחזור אז המצב השתנה והמשקעים התמעטו ושוב יש בצורות וכו' גם לגבי העיתוי אני חולק על דעתך. בכל הפעמים כאשר החל להווצר מצב של נטישה המונית של התורה עד כדי חשש לקריסת היהדות. בכל המקרים האלה חטפנו מכה איומה. כאשר לא היה חשש כזה, לא היה מצב שאפשר לכנותו שואה.לכל היותר היו מלחמות שוטפות. חוץ מזה האם היית מאמין שדווקא באירופה במאה ה-20 בגרמניה הנאורה וכאשר היהודים נוטשים בהמוניהם את אמונתם ומתבוללים בגויים,דוקא אז תהיה שואה ?! זה ממש נגד ההגיון הפשוט. היטלר ממש חזר על הכתוב בתורה "אמרתי אפאיהם אשביתה מאנוש זיכרם" ובמגילה "להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים...." עמלק של התורה זה לא אגדה זה אמיתי ומסוכן. שבת שלום וכל טוב.

שטויות

1. הנבואות האלו נכתבו בימי סוף בית שני. 2. באמריקה רוב היהודים היו רפורמים ועדיין רפורמים (אתם מיעוט נידף) ולא היתה שם שואה. אז מה אתה מבלבל את המוח ? 3. נבואת "הפיצך יהוה..." נכתבה בסוף ימי בית שני כשכבר היו תפוצות יהודיות בכל העולם הידוע. 4. נבואת ה"שממה" כבר בסוף ימי בית שני הארץ היתה שוממה. 5. לא היתה נטישה של התורה, כי אי אפשר לנטוש משהו שקרי, לא אמיתי. היהוה שלך וזונתו עשתורת לא קיימים לא היו ולא יהיו. פשוט יותר אנשים קיבלו שכל וראו שהאמת נמצאת אצלם בכוח המחשבה הרציונאלית בכח היצירה, דבר שאתם ניסיתם לדכא במשך מאות שנים. ואני אומר לך את זה כך: שכח מניסיון השתלטות חרדי על המדינה הזאת. "כי תפס האיגרא ראשי חרדים וניפצם על הסלע הגדול". בקיצור נמרץ ולעניין אף נבואה לא התגשמה (כי לא היתה נבואה מלכתחילה).

פה מלוכלך !!!

כל עוד שהענקת לי כנוי גנאי החרשתי. מרגע שפערת את פיך כמו עכשיו נבעו מצפוניך וזדון לבך ניכר לעין כל. התנהגותך מוכיחה כאלף עדים על אישיותך. מאחל לך רק רע! שונאך יצחק שדה

באמת מצחיק !

לכל יהודי יש 28 צינורות המקשרים אותו לבורא עולם. מדוע 28 ? כי זה מספר עונשי הכרת שקיימים בתורה. יום אחד ביקש יהודי מרב צדיק וקדוש לקלל יהודי אחר רשע מרושע, שפגע בו קשות. הרב אמר שלא יקלל אפילו יהודי שכזה משום, שעדיין נשאר מחובר לקב"ה ב 2 צינורות לכל הפחות, 2 עונשי כרת שעקב חורבן הבית לא יוכל לעבור עליהם. צריך ללמוד מוסר השכל חשוב מרב זה - ומצטער, אינני זוכר את השמות והפרטים, שמעתי מעשה זה לפני מספר שנים. לגבי המקלל הנ"ל הייתי מאמץ את גישתו של הרב, מדוע תאחל לו רע ? ויי על דאבדין... זה המקום להפעיל את הרחמים שבורא עולם נתן לנו כיהודים, ולרחם עליו - תשווה בנפשך אילו יסורין תעבור נפשו ברגע שתגיע חזרה לצור מחצבתה. רק ממחשבות אלו - מתמלא הלב ברחמים. ולכן לא הייתי מציע לדרוש בשלומו מחד גיסה, אך מאידך גיסה גם לא לאחל לו רק רע. בברכה, בועז

תגיד שרלטן

1. איפה התשובות שאתה חייב לנו ? 2. לא מעניין אותי בכמה נקבים אתה מחובר לבורא עולם (כל אחד והסטיות שלו). 3. לגבי רחמים: אני מרחם על טיפשים נבערים כמוך, שרלטנים שע"פ אמונתם בגלל השקרים שהם מפיצים יגיעו לגיהינום. 4. אין לך נשמה, וכשאתה תתפגר יאכלו התולעים את גופך.

רואה יצחק - עוד לא עבדה תקוותינו !

כבר נאמר שישראל רחמנים, ביישנים, גומלי חסדים ! שים לב לסעיף 3 של תשובת המושא לרחמים שלנו: שם הוא כותב: " 3. לגבי רחמים: אני מרחם על טיפשים נבערים כמוך, שרלטנים שע"פ אמונתם בגלל השקרים שהם מפיצים יגיעו לגיהינום. " ראית ! גם ליהודי הכי רחוק יש את מידת הרחמים - ולא משנה כרגע, אם הוא טועה בדיעותיו ! יסוד הרחמים אצל כל יהודי הוא דבר מושרש בגנים שהורישו לנו אבותינו הקדושים ! לכן, דברי הקודמים מקבלים משנה תוקף - אל לנו לאחל רע ליהודים טועים אלה. אגב, שמת לב לסתירה מהותית בין סעיף 3 ל - 4 . בסעיף 3 נאמר ששרלטנים מגיעים לגיהינום. בסעיף 4 נאמר שאין לשרלטנים נשמה, אלא רק גוף שעתיד להירקב. אם אין להם נשמה - איך בדיוק יגיעו לגיהינום ?

יפה וזה פאר מערכת החינוך החרדית.

הבנת נקרא בסיסית לא קיבלת. אין סתירה בין סעיף 3 לסעיף 4. שכן סעיף 3 מדבר על "שע"פ אמונתם". דהיינו ע"פ אמונתך. תגיד מאיזו מערכת חינוך נשרת ? לא מספיק אתה מטומטם ולא יודע מתימטיקה אלא שגם עברית אתה לא יודע.

להבדיל ממערכת החינוך החילונית,

הטוענת שאדם על פי אמונתו מפיץ שקרים על מנת להגיע לגיהינום. ציטוט: "3. לגבי רחמים: אני מרחם על טיפשים נבערים כמוך, שרלטנים שע"פ אמונתם בגלל השקרים שהם מפיצים יגיעו לגיהינום."

למעלה