אחד מתוך אין סוף דוגמאות נבואה
אחד מתוך אין סוף דוגמאות ..תקשיבו טוב טוב עכשיו, מה יהיה עם השלום הזה עם ערפאת? הרבה שואלים מה יהיה עם השלום הזה עם ערפאת, יהיה או לא יהיה? מה יהיה התוצאות? מה הולך להיות? אומר הנביא ישעיה בפרק כ``ח פס` יד` והלאה לכן שמעו דבר ה` אנשי לצון מושלי העם הזה אשר בירושלים כי אמרתם כרתנו ברית את מות ועם שאול עשינו חוזה שוט שוטף כי יעבור לא יבואנו כי שמנו כזב מחסנו ובשקר נסתרנו לכן כה אמר ה` אלוקים הנני יסד בציון אבן אבן בחן פנת יקרת מוסד מוסד המאמין לא יחיש, אח``כ כתוב וכופר בריתכם את מות וחזותכם את שאול לא תקום שוט שוטף כי יעבור והייתם לו למרמס, מידי עובר יקח אתכם כי בבוקר בבוקר יעבור ביום ובלילה והיה רק זועה הבין שמועה כי קצר המצע מהשתרע והמסכה צרה כהתכנס. הפסוקים קצת קשים אבל ר` יהונתן בן עוזיאל התנא הקדוש מתרגם את הפסוקים רצוני להקדים התנא האלוקי ר` יהונתן בן עוזיאל שהיה הגדול בתלמידיו של הלל הזקן כשהיה לומד תורה והיה עף עוף מעליו היה נשרף, קדוש עליון מלאך אלוקים. כשהוא כתב את התרגום נזדעזעה א``י ארבע מאות פרסה על ארבע מאות פרסה ויצאה בת קול מן השמים ואמרה מי גילה סתרי לבני אדם? אז הוא אמר רבונו של עולם גלוי וידוע לפניך שלא לכבודי ולא לכבוד בית אבי עשיתי אלא לכבודך, את התרגום שלו כתב ר` יהונתן בן עוזיאל עפ``י הנביאים חגי זכריה ומלאכי ותגידו לי אם הוא לא אומר פה את החדשות אני אשתדל לתרגם מארמית לעברית טרם השמען בכן קבילו פתגמא דה` גברין רשיעין שלטוני עמא הדין בירושלם, "לכן קבלו דבר ה` אנשים רשעים שליטי העם הזה שבירושלים" ארי אמרתון גזרנא קים עם קטולא ועם מחבלא עבדנא שלמא, " הרי אתם אומרים כרתנו ברית עם הרוצחים ועם המחבלים עשינו שלום מחת שנאה ארי תיתי עליכון כנחל מגבר "מכת שונא תבוא עליכם כמו נחל המתגבר, מיום ליום רק יהיו צרות יותר ויותר כמו נחל שמתגבר, למה? דאתון אמרין לא תיתי עלנא "כיון שאתם אומרים לא יבוא עלינו מה שכולם חוששים שהמחבלים לא יעמדו בדיבורם והם עלולים לרצוח למרות הכל, אלה שליטי העם הזה אומרים לא יבוא עלינו יהיה בסדר לא יקרה כלום זה כלום אמיתי, הכל יהיה בסדר, אתם אומרים ככה? ארי שוינא בכדיב רחצננא ובגין שקרין אטמרנא, "הרי אתם יודעים ששמתם בשקר את המחסה שלכם ובשקר אתם נסתרים, אתם יודעים שהכל זה בלוף, הגמ` אמרה אין אמונה בגויים לעולם" אתם באים ואומרים יש אפשרות להאמין במחבלים וכן כדנן אמר ה` אלוקים הא אנא ממני בציון מלך מלך תקיף גיבר ואימתן, "אני אמנה עליכם מלך תקיף גיבר ואימתן אומרת הגמ` אין בן דוד בא מלך המשיח עד שמעמיד עליהם מלך שגזרותיו קשות כהמן, מה כת` יהיה בהמשך? ויבטל קימכון דעם קטולא ושלמכון דעם מחבלא לא יתקיים, "יבטל את הברית שלכם עם הרוצחים והשלום עם המחבלים לא יתקיים, אבל מה? מחת סנאה ארי תיתי עליכון כנחל מגבר ותהון להון לדיש, "אבל מכת שונא תבוא עליכם כמו נחל מתגבר ותהיו להם למרמס, איך תהיו להם למרמס? אומר הפס` מידי עובר יקח אתכם, איך השיטה ?נוסעים באוטו, עוקפים את הנהג יורדים טטטט... מידי עוברו יקח אתכם כי בבוקר בבוקר יעבור ביום ובלילה והיה רק זועה הבין שמועה, רק למשמע הדברים אדם כבר רואה שזה זועה, כבר א``א לצאת לרחוב, א``א לסמוך על שום דבר, בלילה כולם מתקפלים, אם עולה ערבי לאוטובוס והולך למושב האחורי כל הציבור עובר לנהג קדימה והפחד, מי מוכן לשבת עם הגב שלו לערבי? מישהו מוכן בפורום להפנות את הגב שלו? מה קרה? הגוי אשר בקרבך יעלה מעלה מעלה ואתה תרד מטה מטה, הוא יהיה לראש ואתה תהיה לזנב ר``ל אנחנו רואים בחוש שח``ו המצב משתנה הגוי הולך בבטחון לא רק שהוא לא פוחד גם המשטרה שומרת עליו ואתה המסוכן המסתכן, זה כתוב" עד כדי כך מה יהיה המצב? כי קצר המצע מהשתרע והמסכה צרה כהתכנס המטה שאתה ישן עליה מצע יהיה כ``כ צר קצר למה? בגלל שאדם שישן בפחד הוא מתכווץ והוא לא ישן בפישוט אברים, יהיה כזה פחד כותב כאן הנביא שאנשים בלילות לא יוכלו לישון בפישוט אברים, ברוח, הם יתכוצו מן הפחד ועל זה אמרו האמוראים כשיבוא מלך המשיח ייתי ולא אחמינא, כשיגיע אותו זמן אותו זמן אני לא רוצה להיות באותו דור, לא רוצה לראות את כל הצרות שיהיו שם והצרות יהיו קשות ביותר רבותי, אני רק רוצה להראות לכם מה אומר המרח"ל ההמשך בהתאם! יששכר הכל מתפקד על פי כללי התורה הבנתה ממי?