אילו לסבתא היו גלגלים

טל קר

New member
אילו לסבתא היו גלגלים

בפורום אחר הושמעה הדעה ש: "ברור לי שאם המצב היה שאין "בגדי נשים" ו"בגדי גברים", ולבישת שמלות ע"י גברים היתה מקובלת ונפוצה, אז אותם גברים שהיום משתוקקים ללבוש שמלות, לא היו עושים זאת (יותר מאחרים). הם היו מוצאים דרך אחרת לבטא את הפן הזה באישיות שלהם". מה דעתכם? (לא שזה ממש משנה מבחינה פרקטית באיזה אופן, ע"ע הכותרת).

ליטל ו

New member
אני מסכימה,

לפחות לגבי. הפואנטה היא להחליף/לבלבל/לשאול/לאמץ מאפיינים מגדריים. המאפיינים עצמם חשובים פחות (למרות שאת חלקם אני אוהבת גם מסיבות אחרות, אבל זה לא קשור). מה כולנו עושים ערים?! ;)

BurgerQueen

New member
היי שנים לא הייתי פה ../images/Emo3.gif

מה המצב? אני אישית מתה על בחורים עם בגדי נשים, שמלות, חצאיות, סטרפלס, מה שבא. חבל שרוב הגברים לא הולכים עם זה גם ברחוב. אגב, גברים סטרייטים גם לובשים בגדי נשים לפעמים? ומתאפרים? או שזה רק הומוסקסואלים ודו?

transman

New member
בודאי שסטרייטים!

אני מרשה לעצמי לנחש שיותר סטרייטים מהומואים. כמדומני אני אפילו מכיר יותר סטרייטים מהומואים. אבל להומואים יותר "מותר" (קראת בגוגי מה אמר הטמבל מרומניה על שגריר ארה"ב?) ולסטרייטים הרבה הרבה הרבה יותר "אסור", אז לא ממש קל לדעת.

BurgerQueen

New member
חבל שבנים לא מאמצים בגדי "נשים"

זה פשוט הורס אותי, אני משוגעת על בנים בבגדי נשים, כמו זה שבכרטיס שלי.

FreakOnALeash

New member
את יודעת משו?

הים חשבתי על זה שאפשר להראות נשיים בלי קשא לבגדים. ג'ארוויס קוקר, הבנאדם לובש חליפה ועניבה, לא? אבל איך שהוא רוקד זה כבר משהו אחר. וסתם, יש כאלה שהם נוצצים טבעי. תחטפי איזה מישהו ואחרי שתאכשי את אמונו תשרי איתו בתלבושות ואיפור. כמובן, נראה שאני עייף ולכן נשמע מסטול ואידיוט.

uri 0

New member
I'm one

I'm attracted to women, and I wear a dress and put on makeup everey now and then. I don't like "sraight" for me, can't even sit straight, but by usual standards I am

FreakOnALeash

New member
שמלות זה כיף :-|

במיוחד ארוכות וצבעוניות. אני לא מבין מה הבעיה. מישהו כאן חושב שאנשים לא לובשים בגדים כי זה יפה ומקסים?

uri 0

New member
Absolutely right

Hi it's me. I am in Paris now, in the National library (looks like some sci-fi nightmare). I am thinking on you there at yaar yerushalayim and I miss you...
To the point: the gender fun is pqart of the fun of CD - no, its THE fun of it - you cant Cross-Dress if you hava nothing to cross. I would probably wear no makeup in such case, but I might wear dresses and skirts cause I like the feeling of it. and I'd definitely wear earrings, lots of them in one ear - if I could get away w/it. But then we would all "disappear" - no gender, no genderqueers. will there be transsexuals? will there be people who feel in the wrong body so to say without this body having any cultutral meaning? I wonder.

יו איפה

New member
גם אם לא היה ג'נדר...(או מין שונה)

קשה לי לחשוב על מצב שבו כל בני האדם ירגישו שהם ממשיכים בדיוק כמו שנולדו! זה הזכיר לי ישר פרק שהיה פעם ב"מסע בין כוכבים: הדור הבא" - בביקור בכוכב בו התפתחו דמויי האדם למין אחד, כך שכל יחיד יכול להיות הורה לבדו (בלי צורך בבני זוג), הקצין הראשון מתאהב ביחיד אחד ו'היא' מתאהבת בו ומגלה שהיא מרגישה עצמה כמו אישה במושגים שלנו... כמובן שזה היה הדבר הכי חמור (או מביש מאוד) שאותו יחיד יכל לעשות לכבוד של 'הגזע שלו' ולכן 'היא' נודתה, עשו לה הרבה עוול והיא לא יכלה יותר להזכיר את עניין המגדר השונה שלה למרות שבשבילה הוא נעשה לעובדה... בקיצור לא רק שזה אחד מהרעיונות שהכי הבהירו לי מה עובר עלי, אלא שזה נראה לי בטוח שבכל מצב אצלנו "בני האדם" א/נשים (או מצב חסר שוני) יעדיפו לעשות את הבחירות שלהם/ן בקשר לאיך שהם מגדירים עצמם/ן.

יו איפה

New member
ובמילים פשוטות יותר-

תמיד תימצא דרך לבטא צד כזה או אחר באישיות של כל אחד אם הוא מעוניין לבטא אותו...

היד השמאלית של החשיכה

גם מסופר שם על סיטאציה דומה, לא ממש זכורים לי הפרטים. כמבן שאפשר לחפשר ברשת ולמצא תקציר ובטח כמה גם מאמרים של הספר.

ליטל ו

New member
תודה :)

<חיבוק> אכן מצאתי חומר על הספר (אם כי אני חושבת שמדובר באתר רק על "הזוית הפמיניסטית" בהקשר הג'נדר), והרבה המלצות על מאמר של הסופרת בשם "Is Gender Necessary?". ואת צודקת, זו ממש אותה עלילה. נשמע מעניין, תודה :)

DarlingAdam

New member
תלוי אילו גברים, לדעתי.

יהיו את אלו שפשוט רצו שמלות ועכשיו פשוט ירגישו חלק מהנורמה. ויהיו כמובן את אלו שאוהבים את הבלבול ואת השימוש במשהו שנחשב "של בני המין השני" וימצאו לעצמם משהו אחר לשחק בו :)

אילו הייתי בלתי נראית

בכל תרבות ידועה, לפחות ב-3,500 השנים האחרונות, קיימים הבדלים מגדריים. לפעמים הם יותר מודגשים, לפעמים פחות. ברוב התרבויות, אגב, גברים מתקשטים יותר מנשים. התרבות המערבית המודרנית היא יוצאת דופן במובן זה. שמלות, נעלי עקב, איפור ושאר פרפרנליה הם סתם חפצים. הם חשובים רק כאשר הם ממלאים תפקיד חברתי כמעבירי משמעויות. לפעמים הם בצד הזה של המפה, ומטאים נשיות, לפעמים בצד השני, ומבטאים גבריות. בחצרות האצולה של אירופה במאה ה-17, היה נהוג שגברים מושחים באדום את השפתיים ונועלים נעלי עקב. גברים קרוס-דרסרים אינם אנשים שאוהבים ללבוש שמלות, אלא אנשים שאוהבים להתלבש ולהציג עצמם בסממנים החיצוניים של המגדר השני. אם שמלות ייעלמו מהעולם, יהיה משהו אחר. העיקר - לחוות את האשליה שאתה (או את) נמצאים במקום אחר. השאלה, אם היו נעלמים לחלוטין ההבדלים המגדריים, האם היו טרנסקסואלים, דומה לאימרה "אילו הייתי בלתי נראית, איש לא היה רואה אותי". הרישא של המשפט כבר מכילה את הסיפא שלו. אם לא היה קיים מגדר - איש לא היה מרגיש לא נוח עם המגדר שלו. נורה

FreakOnALeash

New member
תשובה יפה. ../images/Emo140.gif

מנקודת מבטי מאוד אישית, אני חושב שלעיתים אנשים נקשרים לחפצים (בובה, בגד, ציור) כאשר האובייקט מבטא פן באישיות שלהם. זה דומה טיפה ל'אובייקט מעבר' (נראה לי שקוראים לזה כך) בפסיכולוגיה של הגיל הרך. בכל אופן, חפצים לפעמים יכולים לתת לנו תחושה נעימה שהיא כמעט כמו קשר, אבל מעידה יותר על היחסים שלנו עם עצמנו; הדבר מתבלט במיוחד כשמדובר בחברה שלנו שיש בה דגש רב על חומרניות. כל עוד אנחנו לא מבטלים את הרעות האחרות בעולם בתוך השאלה על ביטול תפקידי מגדר, אנשים עדיין ימצאו נחמה במוצרי טיפוח או בחפצים יפים (שמלה, איפור תכשיט), ולחילופין ברכישת ביגוד פרקטי (חליפות בשלושה חלקים), רק שהצרכים מאחורי זה ישתנו ויתכן יותר מצב של נזילות ומעבר בA לB ויותר מצבי-ביניים C. עוד משהו שהתכוונתי לדבר עליו הוא ההבדל בין סממני המין. בעולם החדש בו אני נמצא (נאמר, היפותטית), יש לי האפשרות להציג את עצמי כאוות נפשי, ולבחור בתפקידים החברתיים שמתאימים לי. אבל ברור לי שאני XX. לעומת זאת, יש אנשים שהם XY. הם גדולים יותר בגוף, קולם יותר עמוק, ואין להם את הגושים הבולטים שיש לי בחזה, שאני לא מרגיש צורך בהם מכיוון שוויתרתי על אופציה של הנקה. השאלה לא מבטלת את ההבדלים בין המינים אלא בין המגדרים. ונניח שאני XX ורוצה להיות כמו XY, האם אינני טרנסקסואל?

יסמין 28

New member
ואו איזו תשובה נהדרת

חפצים בהחלט נותנים תחושה נעימה, ובהחלט נקשרים אליהם. ואגב, זה הזמן להתוודות שלי היה "אובייקט מעבר" עוד המון המון שנים אחרי שעברתי את הגיל הרך... בובה אהובה שהיה לי קשה להיפרד ממנה

למעלה