אילן האילנות- פרוייקט טו בשבט

אילן האילנות- פרוייקט טו בשבט../images/Emo114.gif

ה-
זה הדבר הכי קרוב לעץ שמצאתי, אם כי ב-
כבר מכינים יער לכבוד ראש השנה לאילנות, ואולי נזכה לראות בחלון צמרת עץ פורח (אם לצטט שיר נשכח מהלב..). והפרוייקט- נתחיל להיזכר בכל שירי העצים שאנחנו מכירים: בעדיפות ראשונה- שירים שמוקדשים לעצים מסויימים (ברוש, אלון..), בעדיפות שניה- שירים שמוזכרים בהם שמות של עצים, בעדיפות שלישית- שירים שמוזכרים בהם עצים (עצים במובן אילנות ולא במובן רגל מעץ..). אם נקפיד לשרשר נכון- נקבל אילן מרשים שכולו שירי אילנות.. הצוות הטכני ישתדל לסייע למי שלא ימצא את מקומו, בבחינת- ´עת לטעת ועת לעקור נטוע´ (או שמא נאמר- ´את לטעת ואת לעקור נטוע´ שכן יש עט לכל דוור!). העיקר שיהיה מה לשרוף בל"ג בעומר ("תשרוף תשרוף ת´זמן" כמו ששר השורף בשירו החדש..).

גרי רשף

New member
אלון../images/Emo22.gif

או-אה-או-אה-או-אה למה ומדוע: ´עץ האלון´ של יורם טהרלב + מוני אמריליו + יהורם גאון (פסטיבל הזמר 1969 מקום שני). ´שני אלונים´ של נתן יונתן וגידי קורן בביצוע האחים והאחיות.

עוד אלון

הוי אלון נישא, כה חסון הנך, את רעי הבא לי אני כה בודדה. "אט זורם הנחל" ולא, לא טרחתי לבדוק אם אמרו את זה קודם. אם אמרו הבכורה של האומר.

ואת השיר על

אלוני ממרא הזכירו? וגם זהו אלון זהו מאיר הם הגיעו מארצות הברית.. אופס זה לא האלון המתאים.. גזור ושמור.

ST

New member
בחלון עץ אלון... ../images/Emo29.gif

שרי - לעולם בעקבות השמש

גרי רשף

New member
הברוש בשירתו שלמה ארצי../images/Emo22.gif

אנחנו לא צריכים- טמנו את ליבנו בין ברושים. תרקוד- הברושים לא ידעו אם לצחוק או לבכות.

ST

New member
ועוד ברוש... ../images/Emo29.gif

אריאל זילבר - ברוש ורק ציטוט אחד (למרות שכל השיר מדבר על ברוש): "הנה ברוש לבדו, מול אש ומים הנה ברוש לבדו, עד השמים"

אז אם פרי הדר הנה עוד

למון טרי... יש שניים.. אחד של דורי בן זאב, ואחד מתורגם. ואשכולית היא אמנם פרי אבל של עץ אשכוליות וגם נכתב עליה שיר. הולך?

ואם פרי ה דר אז גם תפוחים....

השיר המקסים של אהוד מנור אשר שר יחד עם אשתו המקסימה עופרה פוקס. שני תפוחים ... שני תפוחים... שכחתי את ההמשך. מירב.

עופר ב.ה

New member
אלוהים שלי שמאחורי הברוש

זה שברוח לרגע נרעד אלוהים שלי, השעה שלוש, יום שני, שנת שבעים ואחת... תפילת יום הולדת מאת תרצה אתר, הלחין משה וילנסקי, שרה חוה אלברשטיין.

sad/one

New member
נשאלת השאיילה..

יש לך את כל המילים של השיר ? אתה יכול לכתוב אותן כאן ?

עופר ב.ה

New member
בוודאי

וראשית - תיקון: "אשר מאחורי הברוש" ולא "שמאחורי הברוש". אלוהים שלי אשר מאחורי הברוש, זה שברוח לרגע נרעד אלוהים שלי, השעה שלוש, יום שני, שנת שבעים ואחת... ולי יש היום יום הולדת, תל אביב, השעה שלוש, לא בכל יום אני נולדת, ולא בכל יום אתה מאחורי הברוש. (פזמון:) עשה שהוא יזכור, אלוהים תן לו אות, אלוהי הנשים, אלוהי ההפתעות, אלוהי השמשות והירחים, אלוהי המתנות והפרחים, עשה שיזכור השנה, עשה שיביא מתנה. אלוהים שלי, אשר מאחורי הברוש, זה שברוח הרכין את ראשו, אלוהים שלי, השעה שלוש, יום שני... מה אכפת לך, מה אכפת לך אם הוא יבוא?... הן יש לי היום יום הולדת, בשנה שעברה הוא שכח וגם בשנה שלפני שעברה הוא לא זכר, תמיד הוא מבולבל כל כך. (פזמון) אלוהים שלי, אשר מאחורי הברוש, זה שהרכין את ראשו אל ראשי אלוהים שלי, כבר אחרי שלוש ואצלי זה כבר קצת אחרי שלושים... טוב, אז יש לי היום הולדת טוב, אז מה אם שכח, אז מה יש? בכל שתי דקות אישה נולדת, בכל שתי דקות נולד איש טיפש. לא צריך שום ניסים, אלוהים הגדול, הוא פשוט שכחן, הוא שוכח הכל. אלוהי השמשות והירחים, אלוהי השום דבר, אלוהי השוכחים. אז מה אם חלפה עוד שנה? בגלל זה מוכרחים מתנה?... אגב, בשיר זה (בביצוע החי, לפחות) ניתן למצוא את חווה בשיאה, עם מגוון רחב מאוד של דרכי הבעה. היא הצליחה להעביר בי צמרמורת כששרה "אלוהי השום דבר". ומספר שאלות - על מי מדובר בשיר? כלומר, מי צריך לזכור ולא זכר? לא נראה שמדובר באלוהים, כיוון שלאלוהים היא פונה בגוף שני, ואל השוכח בגוף שלישי. ומיהו אותו ברוש? האם הברוש הוא דימוי לאהובה? ולמה אלוהים (מסתתר) מאחוריו? תודה.

עופר ב.ה

New member
המילים "מה אכפת" הזכירו לי...

העץ הוא גבוה העץ הוא ירוק... מה אכפת לציפור / חנוך לוין, זוהר לוי

trilliane

Well-known member
מנהל
אלוהים שלי, אשר מאחורי הברוש

ראיתי אותך, אחת שתיים שלוש! (ג´ימי אוחנה)

מוגג

New member
הזכר ששכח../images/Emo77.gif ../images/Emo119.gif

האם יש כאן ניסיון לבקש פרשנות לשיר? כי השיר מדבר על מצב מאוד מוכר וכאוב של אהוב השוכח את יום הולדתה של אהובתו ולה לא נותר אלא לפנות אל אלהי השום-דבר. היא עומדת בחלונה ומצפה ומייחלת לאהובה שישוב עם איזו מתנת יום הולדת, אך הוא מבושש...היא מסתכלת אל עבר האופק דרך הברושים שבחצר ומקווה שלפתע יצוץ בין הברושים. היא נושאת במטה לשמים אך רואה רק את צמרת העץ. כן, גם אלהים מסתתר... באותו מקום בזמן אחר עומד לו איש אחר בכלל (עם סוס לבן כנ"ל?) ונזכר בריקוד שרקד: "עד היום בסביבות חמש ושלושים צל נופל מצמרות הברושים" ואולי מדובר באותו אחד ששכח? הרי היא מחכה לו בשלוש והוא מגיע בחמש ושלושים... פתרונות לאלהי הברושים.. אגב פרשנות אחרת אומרת שמדובר במחווה למיצפטל אשר בו כזכור מנסים להתחבא הפיל והג´ירפה מאחורי ברוש... והתדעו באיזה שיר עברי מסתתר ג´ירף, ולא מאחורי ברוש?

עופר ב.ה

New member
../images/Emo51.gif רבה

ונראה לי שמדובר כאן בדיכאון יותר רציני, ולא רק על שיכחת יום ההולדת. כמו כן, האם אתה בטוח שמדובר באהובתו? הלא הוא שכח השנה, ובשנה שעברה, וגם בשנה שלפני שעברה... כלומר, אולי זוהי אהבה חד-צדדית? בקשר לג´ירף - שאלה מצוינת

למעלה