אילן האילנות- פרוייקט טו בשבט

danistar

New member
סיפור העץ הגדול - יוסי בנאי

שיר נפלא על עץ וגלגוליו שבסופו מצא את עצמו נשרף בתוא האח .. שיר נפלא של אמן נפלא חג שמח !!

ST

New member
ועכשיו ברושים ../images/Emo29.gif

בשיר קצת עצוב - ברי סחרוף - ריבונו של עולם: אמירי הברושים לעת ערב לשווא לואטים שמך...

גרי רשף

New member
צפצפה../images/Emo22.gif

מעטים מכירים את השיר ´שלוש צפצפות´ של פניה ברגשטיין בביצוע הגבעטרון (לחן ש´ זוהר). את ´זר של נרקיסים´ המוכר יותר בתור ´עצי הצפצפות´ (יורם טהרלב + אפי נצר) כבר מכירים יותר.

ST

New member
סתיו ישראלי, של גלי עטרי ../images/Emo29.gif

עץ הצפצפה מקריח מול שלולית שקופה...

גרי רשף

New member
צפצפה, אקליפטוס, ברוש../images/Emo22.gif

קוראים לי צפצפה קוראים לי אקליפטוס נעים מאוד שמי ברוש ויש לי כאב ראש.. השיר של צוות הווי הנחל, ואינני זוכר את שמו..

עוד שיר מקסים... חורשת האקליפטוס..

חורשת האקליפטוס. כשאמא באה הנה יפה וצעירה אז אבא על גבעה בנה לה בית... שיר מקסים.

ST

New member
אזדרכת ../images/Emo29.gif

בשיר "ערב כחול עמוק" של ריטה - "ומעשן תפרחת, קטורת של אזדרכת" (וישנו ביצוע נוסף של רונית שחר, ב"עם הגב לים")

ST

New member
ועוד אזדרכת, וגם אילן ../images/Emo29.gif

להקת חיל הים - שיר בבוקר בבוקר: וניחוחות לראשו מדיפים עצי אזדרכת... ורואה כי חזר האביב, כמו הוריק שוב אילן מן השלכת

ST

New member
כנראה הוא הסולן בשיר ../images/Emo29.gif

בכל אופן, זה מה שרשום לי, וגם אני כמעט בטוחה שזה הוא ששר... אני מניחה שיש כאן אנשים שידעו לענות לך יותר טוב ממני...

מוגג

New member
שני רישומייך

נדמה לי שאת שיר בבקר בבקר ביצע ארצי כבר ללא מדים. בכולופן הוא עשה זאת בפסטיבל הזמר והפזמון תשל"ג (או בית) ללא חיל הים. את אהבתיה הוא ביצע כאשר היה עדיין חייל. אך זה היה כמה שנים בטרם...

kipodet

New member
"בצל כפות תמר בארץ הכנרת.."

וגם: "אתן במדבר נטע ארז, שיטה והדס עץ שמן, אשים בערבה ברוש תדהר ותאשור יחדיו.." (אגב, ישנם שלושה מושבים ששמם ברוש, תדהר ותאשור בדרום הארץ) "על ענפי שיטה רדה..." "שדות שפוכים הרחק מאופק... וחרובים וזית וגלבוע..."

kipodet

New member
"רוחות חמות נשבו בינות עצי האורן.."

" האורן הזקן שבו כל מחט, את מבטך נושאת כטל טהור.." (אהבתה של תרזה דימון) "בארץ אהבתי השקד פורח.."

ST

New member
בבקעה תמר פורח - בחצי הלילה.. ../images/Emo29.gif

"חגיגת אביב" של שוקולד מנטה מסטיק

אורנים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ריח מלונים ודבק אורנים בדרך הכורכר, ריח אורנים בירושלים של זהב, האורן קומתו על הר ועמק שחה בכותל המזרח.

מוגג

New member
אפרופו רימון וערב מחווה לאורלנד

בספר שיריו, כנראה לאחר שהעירו לו על כך שלרימון אין ריח, השורה המופיע היא "עץ הרימון נתן ליחו" ובקשר למשהו שונה לגמרי אפרורופו דרור יקרא: אפשר לשיר את דרור יקרא במנגינת "עץ הרימון" כפי שנהוג בעדות אחדות (לא חשוב מאיזה עם..). פעם שידרו ברשת א´ תכנית עם זמירות שבת והקריין המשועמם זימר יחד עם השיר המנוגן: "פעם אחת תקעתי נוד, בין ים המלח לעין חרוד" לרוע מזלו המיקרופון היה פתוח וכל שלושת המאזינים, מייד התקשרו בזעם לרשות השידור. הקריין והעורך הושעו (המצחיק הוא שהתכנית הוקלטה מראש והעורך לא שם לב, לעניין). אז בניחוח רימוני זה, ניפרד בברכת שבת שלום!

למעלה