אילן האילנות- פרוייקט טו בשבט

lenz

New member
שירי יעקב אורלנד

אני מחפש ספר או דיסק ובו שירי יעקב אורלנד. במיוחד את השיר "היו היה פעם בחורים", כך נדמה לי שם השיר, אותו שמעתי בערב המחווה שהיה בערוץ הראשון השבוע בטלוויזיה, ששמרית אור שרה בעצמה (בתו של אורלנד). אנא כל עזרה בנושא תשמח אותי ביותר. תודה מראש !!

רימון יד

עץ הרימון נתן ריחו בין ים המלח ויריחו אם אני לא טועה זה של אורלנד.

kipodet

New member
ערבה

"איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא אשר היה כערבות הבוכיות..." "שם עץ של ערבה רכון על פני הפלג..." (אגדת אופליה) "היא לא תשכח לשים לולב והדסים, ענף של ערבה ירוק..." (שלומית בונה סוכה)

עוד ברושים, שניים מהם ליתר דיוק

אפשר למצוא בדרך הכורכר:מילים יעקוב גלעד לחן קורין אלעל, ביצוע אריק סיני, : "שני הברושים בשער הקדמי שומרים על סף הבית של אימי" ועוד מאותו שיר אורנים, או ליתר דיוק דבק אורנים "וריח מלונים, עם דבק אורנים" ובהמשך יש גם עץ בלי שם עליו תלויות שתי נדנדות.

אגס, תפוח, שקד ותומר

עץ תפוח/יעקב שבתאי מה יפה מעץ תפוח העומד בגן במלוא פריחה... קטיושקה/עממי רוסי לבלבו אגס וגם תפוח... אל הציפור/ביאליק מי יתן לי אבר ועפתי אל ארץ בה ינץ השקד התומר...

kipodet

New member
כל מיני עצים...

"לסבי ישנה חצר ועץ אחד.." (עץ כוכבים) "על אם הדרך עץ עמד, עמד נופל אפיים, נום נומה בן הלילה רד..." "על הדרך עץ עומד צמרתו תשוח, עזבוהו צפוריו ..."

צאלון שיזף וכליל החורש

בשיר ביתי אל מול גולן איני יודע איך הומים היערות... לי צאלון ניגן על שערות... כליל החורש מספר לי על אביו... עם עץ הצאלון על דשא בגנון... פרי הדומים שנערתי משיזף...

הדר, זית, שקמה ודקל

הו ארצי מולדתי/טשרניכובסקי זהב הדר שמח... זית אצל זית... צל שקמה נופלת... דקל רב כפיים...

צומפי_2

New member
הוי ארצי מולדתי......

הר טרשים קרח. עדר עולפה שה וגדי..... וכן האלה והלאה......

למעלה