אימוץ מחו"ל

גלתאה

New member
תודה על ההסבר,

הוא דומה למה ששמענו מהמכרים שלנו. אני שמחה שאתם משתפים. חשוב לי לדעת לקראת מה נלך, אם נעשה זאת.
 

KallaGLP

New member
אמנם אימצתי מזמן

אבל לא שילמתי גרוש על "זירוז הליכים" ולמרות זאת תוך שלושה חודשים מהיום שנרשמתי כבר חזרתי עם ילדה. אני חושבת שבמקרה כזה תמיד קיימת האפשרות לא לשלם ולהמתין יותר (בהנחה שאכן יש תשלומים כאלה, מעולם לא שמעתי עליהם עד כה). בקיצור, אני מניחה שמי שרוצה לאמץ צריך להיות מוכן לאי נוחות ולאי נעימות שבהמתנה ובביורוקרטיה, בדיוק כמו שמי שרוצה ללדת צריך להיות מוכן לכל הבעיות והכאבים שבהריון ולידה (ואני לא מדברת בתיאוריה, יש לי 3 ילדים ביולוגיים, ולדעתי הסבל של הריון ולידה גדול מאין שיעור מכל אי נעימות של תהליך האימוץ). יש להבין שיש כאן עסק עם מדינות עולם שלישי שההתנהלות של הגורמים השונים שם אינה בשליטתנו. בקיצור, לדעתי השאלה במקרה שלכם היא עד כמה אתם רוצים לאמץ כי אימוץ הוא לא פתרון קסם המבטיח חיים קלים וגן של ורדים. זה תהליך קשה הדורש הרבה אורך רוח והכרוך בתסכולים רבים.
באשר לבעל - במקרה שלי מה שעבד הוא מפגשים ושיחות עם הורים מאמצים אחרים וילדיהם. שום דבר אינו משכנע כמו מראה עיניים. יחד עם זאת, זה לא נושא שבו אפשר ללחוץ. שני בני הזוג חייבים להיות לגמרי שלמים עם החלטה כל כך גורלית ומשנה חיים.
בהחלטה בכל אשר תחליטו.
 

גלתאה

New member
אני מודעת לקושי שבעניין

ולכן אני מתלבטת, ובן זוגי עוד יותר. איני מצפה שהדבר יהיה קל, נהפוך הוא. גם חשבתי על הרעיון להיפגש עם ילדים מאומצים והוריהם, והתחלנו בזה. תודה על התשובה
.
 
כשאני הייתי ילדה

מתנה אישית לצוות חינוכי נחשבה למשהו שמורה יכול להיות מפוטר בגללו. נקודה. לא הייתה שום הבחנה בין מתנה סימלית לשוחד.

בלגיה היא מדינה נורמלית עם בירוקרטיה שלוקחת זמן. יש תהליכים שאינ ניתנים לזירוז וישנם כאלו שכן. הוצאת תעודות זיהות אלו ואחרות נופלות תחת הקטגוריה של הליכיםן הניתנים לזירוז. אם רוצים לזרז הליכים משלמים אגרה וההליכים מזורזים. בלגיה אינה יחידה בכך, אלא חלק מכלל גדול מאוד של מדינות. זו נורמה מקובלת ואינה שחיתות. שחיתות היא כאשר אין כללים ואדם מקושר יקבל דרכון מהר ללא שום תשלום אגרה ואדם לא מקושר יצטרך לשלם אגרה או שוחד. משום דבר שנאמר כאן לאורך השנים, לא ראיתי שזירוז זמנים להוצאת דרכון ברוסיה אינו נעשה בדרך המקובלת, למרות הטענות הרבות על כך.
 

סביון1

New member
אכן, כשאני הייתי צריכה להוציא ויזה לרוסיה

עבור עצמי בהליך מזורז, שילמתי כסף לשגרירות רוסיה בישראל, לגמרי מעל השולחן עם קבלה והכל.
 

Daria34

New member
צ"ל תהליך ביורקרטי.רוסיה בקרוב הולכת להוציא

חוק שתשלום כספי לאימוץ יחשב סחר בילדים.
 

China8

New member
בחצי ממדינות העולם

לפחות במחצית ממדינות העולם נהוג לתת תמריץ במזומנים או מתנות כדי שדברים יזוזו בכיוון חיובי. זה לא קשור לאימוץ ובוודאי שלא לסחר בילדים.
ברוסיה, בסין, במזרח התיכון, בהודו, באפריקה ובעוד מקומות שונים ומשונים יש תשלומים מתחת לשולחן. בסין למשל הממשלה מנסה, לפחות כלפי חוץ, למגר את התופעה אבל היא מושרשת כל כך עמוק בתרבות שזה בלתי אפשרי.
בתהליך האימוץ שלנו התבקשנו להביא עמנו מתנות עבור הבנות במרכז האימוץ שרשמו את האימוץ. הבאנו להם בשמחה סטים נחמדים לטיפוח של ״בודי שופ״ . ישנן מדינות עם קודים מסויימים של התנהגות ששונים משלנו, לא נוכל לשנות אותם. מפה ועד לקרוא לזה סחר בילדים בגלל מתן עוגה, מתנה או אפילו איזה סכום כסף שיזרז עניינים הדרך מ-א-ד ארוכה. לא מדובר על תשלום כסף להורי הילד בשביל לקנות אותו או למישהו שחס וחלילה יחטוף אותו. מדובר על מקרים מסויימים של תמריץ מסויים לאיזה פקיד שיזיז את התחת שלו (סליחה, הייתי חייבת להגיד את זה).
 
חשוב מאד שאמרת את זה

ובמיוחד- שהסיפור של ה"תמריצים" מעוגן ומושרש עמוק בהרבה תרבויות,וזהו קוד התנהגותי שלא ניתן לשינוי על ידי מישהו שזה לא מוצא חן בעיניו.
 
כלומר

ההתרעמות גם היא מובנת, העניין הוא ש"החליל על פיו צריך לרקוד" בכל המהלך-מוכתב להורים. אין כמעט דרגות חופש להורים עצמם.
[סיטואציה שכשלעצמה אנחנו לא רגילים אליה בהיותנו במדינה שבה הפרט "דופק על השולחן" ומכתיב מהלכים]
בסופו של דבר התנהגות על פי הכללים של מה שמקובל שם יוצאת לטוב,כשבראש המטרה -חיבוק לתמיד של הילדון או הילדונת.
כמו כן כאמור תהליכי הזירוז שהתבקשתי להם חסכו לי ימים נוספים לחכות שם ו....להוציא כספים רבים הרבה יותר מאשר על הזירוז עצמו.
 

גלתאה

New member
אני חוזרת על מה שכבר הבהרתי,

חבל שלא קראת היטב מה שכתבתי: אין כוונתי כלל למתנות קטנות כמו עוגה או מוצרי קוסמטיקה. את באמת חושבת שאני מתעסקת בקטנות כאלה? מה אכפת לי גם להביא מתנה שתשמח את הסביבה? אני עושה את זה באופן תדיר כדי לשמח אנשים שעמם אני בקשר. הכוונה בפירוש היא לסכומי כסף המשולמים תדיר במהלך השהייה שם לגורמים שונים שבכוחם לעצור את התהליך. סכומים אלה מצטברים, והדבר מקומם לנוכח העלות האסטרונומית של ההליך הרשמי. נוסף לכך, אפשר להבין שהתופעה מערערת את הביטחון באמינותם של גורמים אלה, שההורים המאמצים המגיעים מחו"ל למעשה תלויים בהם.
 

China8

New member
קראתי היטב מה שכתבת

ואולי לא כל כך הבנת את מה שרציתי להעביר בין השורות, אז אומר את זה בריש גלי: חוץ מהמתנות שהזכרתי לא שילמנו שום דבר מתחת לשולחן וגם לא התבקשנו לעשות זאת.
תשלומים מסויימים להאצת התהליך, אם בכלל קיימים, הם חלק מזערי ולא בעל חשיבות רבה לעלות הכוללת של תהליך האימוץ שהוא לא זול. ישנם הרבה חששות ותהיות שיכולים לעלות פרו-אימוץ, ממש לא!!! הייתי חושבת שזו מהווה שיקול כלשהו. לא בגלל שאנחנו רוטשילד אלא בגלל שממש מדובר פה בדברים זניחים. זו דעתי.
 
בכל הליך האימות את תלויה באנשים אחרים

כשאת מאמצת במדינה זרה, התלות הזו הופכת אותך לחסרת ביטחון. ולא רק אותך. זו תופעה נורמלית מאוד. הדרכים להתמודדות איתה הן שונות. אחת מהן היא התעקשות לפרש כל דבר דרך הראיה המקומית שלך. דרך אחרת היא להבין שאת במקום אחר עם תרבות אחרת ולנסות לזרום אם אותה תרבות.

כשאנו אימצנו בקזחסטן, ביררנו עם מנהלת בית הילדים האם אפשר לקנות מתנה לבית הילדים (שאלה ריקה מתוכן, כי הונחנו לשאול אותה). היא ביקשה לקנות מנורות לחדר המוזיקה. לא מה שציפינו לשמוע. אשת הקשר שלנו הייתה ממונה על עיקר המלאכה לתאם בין טעמן (המזעזע לטעמנו) של עובדות בית הילדים לבין מחיר נמוך ככל האפשר מן מאגר המנורות בחנות. למחרת כבר המנורות הותקנו על התקרה וכל עובדות בית הילדים באו להביע התפעלות ולהודות לנו. כאשר הזוג השני מבלגיה התבקש לקנות שטיח לאותו חדר (בהחלט משהו שזקוק להחלפה עם כמויות הילדים המתרוצצות וזוחלות עליו), הם לא הפסיקו לקטר, ואני משוכנעת שהם חזרו לבלגיה בסיפורים על המתנות מתחת לשולחן שצריך לתת שם. אנחנו, לעומת זאת, דרשנו לתת מתנה נוספת לילדים. לאחר דין ודברים ממושך (כי כבר נתנו מתנה) התבקשנו לקנות סנדלים לבני הקבוצה של זיו לקראת הקיץ המדיע (למען האמת, פיקפקתי בצורך, אך בדיעבד זה היה משהו שנדרש ברמת דחיפות גדולה מאוד). כאשר הגענו לבית הילדים ביום האחרון עם הסנדלים, כל הקבוצה כונסה ונערך טקס של ממש לחלוקת סנדלים לכל ילד, תוך הסבר שההורים של זיו נתנו מתנה לכל הילדים. הזוג הבלגי השני חשב שאנו משוגעים וחששו שמישהו יבקש מהם משהו דומה (לא הייתה שום סיבה לחשש הזה) ואני בטוחה שגם זה נכנס למאגר סיפוריהם על תשלומים מתחת לשולחן. אנחנו, אם לא ברור, היינו מאושרים מכך.

בבלגיה מקבלים הערכת מחיר מראש. זו הערכה בלבד, כי הדיור והוצאות נלוות משתנות מאדם לאדם וממקום למקום. בסופו של דבר, עם כל המתנות וההוצאות ה"יוצאות דופן" לא חרגנו מן הערכה שניתנה לנו מראש. ואשר הייתה מתואמת עם הרשויות הבלגיות (ותאמיני לי שכמות הבדיקות שבלגיה עורכת כל הזמן לוידוא הליכי אימות תקינים אינם דומים לישראל.)
 

גלתאה

New member
שמחה שכך היה אצלך

שמעתי דברים אחרים מזוג שאימץ משם, אם כי האיש מצדד באימוץ על כל מה שכרוך בו.
 
את העוגה שנתתי גם אני ביום הוצאת בתי התבקשתי

לקנות על ידי נציג העמותה ואני מניחה שגם את. גם את ערכות "אהבה" שאהובות מאד ברוסיה התבקשת לקנות.(כנראה שנמכרות ע"י המקבלים-גם אם היו מסתבנים ונמרחים בקרם 10 פעמים ביום, עוד היו נותרות בידיהם די ערכות...). יתר הדברים אינם בידיעתך.
 

קשה7

New member
גם נציג העמותה לוקח אקסטרות...

הנציג לקח תשלומים שלא הגיעו לו כמוא למשל נסיעות במוניות.כשהערתי לו העמיד אותי במצב של אין ברירה.אחכ הודה שהעמותה לא משלמת לו מספיק
הוא הכריח אותי ללון במלון מצוקמק בתשלום של 100 יורו. בדקתי אותו הזמנתי בטלפון חדר באותו מלון.ןעלה רק 70 יורו.30 הולכים אליו.אני בטוחה שגם המתנות לצוות בולגים אליו.זןהי סוג קומבינה שגם העמותה יודעת.העמותה משלמת פחות לנציג והוא משלים הכנסות.לא אתפלא גם אם העמותה גוזרת קופון מהכסף הגדול שהרופא מקבל מאיתנו
עוד משהוא.נאמר לי שכל בית ילדים מקבל בתמוקה לאימוץ מוצלח כסף ולא מעט

כמובן לא אומרת שכך המצב אצל כולם.אצלנו זה היה כך
בקיצור יצאתי עם טעם מר מהתנהלות העמותה. ונציגה
 

Daria34

New member
האקסטרות שמדובר עליהם התבטאו ככה,

מתן 10 אלף דולר יותר לקבלת ילד עם הנתונים הכי טובים..
כי יש הרבה מבקשים ולכן מי שמשלם יותר מקבל את הילד עם הנתונים הללו.
או זירוז במציאת ילד כמו זירוז מתן דרכון.
 

גלתאה

New member
ממש עסק מסחרי

פוגע במאמצים וגם בילדים: מי שיש לו יותר כסף, מקבל, לא משנה אם הוא מתאים לגדל ילד (בסדר, אני יודעת שעורכים מבדקים למאמצים הפוטנציאליים).
 
למעלה