אימוץ מחו"ל

יסמין@

New member
מה שכתבת בין סוגריים

סותר מה שכתבת מחוצה להם.
כל מי שמבקש/ת לאמץ בארץ או בחו"ל עובר/ת בדיקות רבות מסוגים שונים: פסיכולוגיות, פיזיולוגיות-רפואיות, כלכליות ועוד (למשל: חייבים להביא תעודת יושר מהמשטרה). מה שכתבתי מתאים למה שכתוב בין הסוגריים וסותר את מה שכתוב מחוצה להם.

year of the cat

New member
זה לא עסק מסחרי

זה נושא מאוד מורכב ורגיש
כמו שבוודאי כולם שמו לב נשארו בקושי שתי עמותות מתפקדות
אז כנראה שזה לא תחום כלכך מוצלח כלכלית

זה די מדהים אותי בכל פעם מחדש
איך אדם שאימץ בחו"ל שופך כאלה קיטונות של ארס בפורום ציבורי
כאשר הוא אמור להיות מודע למורכבות ולקושי שבתהליך

גם לנו היו תהליכים מורכבים, גם אנחנו שילמנו לא מעט, גם אנחנו לא הפכנו לחברים טובים של אנשי העמותה
ואני אומרת בלב שלם לחלוטין והמשפט הזה אפילו מכעיס אותי
זה לא עסק מסחרי !!
ומי שאימץ אמור לדעת את זה

יסמין@

New member

Daria34

New member
זה בגלל ריבוי סקנדלים שגרם לזה ולא כי זה לא

עסק מצליח.יש הרבה עיינים צופות...

year of the cat

New member
מסחר בילדים הוא מחוץ לחוק.הם לא עוסקים במסחר.

אני לא יודעת בדיוק מה הם, אני לא עורך דין ולא בקיאה בהגדרות משפטיות,
אבל המאמצים צריכים לעמוד בקריטריונים מסויימים, לקבל אישורים כאלה ואחרים גם בארץ וגם בחו"ל, ואין להם אפשרות לבחור ילדים ולשלם עלויות שונות בעקבות בחירות שונות

אז איך זה עסק מסחרי?

לך וליסמין- לא טענתי שעוסקים בסחר בילדים. זהו

עסק מסחרי, מאחר ומדובר בעסק שמטרתו עשיית רווחים. מדובר בפעולת תיווך המעניקה רווח לעוסקים בה. לא טענתי שהעוסקים בתחום האימוץ אמורים לעבוד לשם שמים ולא להשתכר. אין כל קשר בין הגדרתם כ"עסק מסחרי" לבין העובדה שנדרשים קריטריונים ממאמצים.

יסמין@

New member
כדאי מאוד להבחין

העמותות ועובדיהן מקבלות שכר לפי החוק, בדיוק כמו שכל נותני השירותים החוקיים מקבלים שכר. גם רופאים שמצילים חיים לא עובדים בחינם, וטוב שכך. גם רופאים שעוסקים בפריון, בלידה וכו' אינם עובדים במסגרת של אגודות צדקה.

עסק מסחרי כשלעצמו אינו דבר רע. כסף אינו דבר רע כשלעצמו. אבל כשם שרופאי פריון מקבלים שכר לעמלם ואינם עוסקים בסחר בתינוקות, וכמו שמורות בבית ספר אינן עובדות לשם שמיים אלא מקבלות שכר לעמלן, גם עובדי העמותות אינם עובדים כצדקה ובחינם, אך אינם עוסקים בסחר בתינוקות.

ודאי שזה עסק מסחרי העמותות לא עובדות לשם שמים

הן עובדות למטרות רווח
עסק מסחרי זו לא מילה גסה.

year of the cat

New member
זאת כן מילה גסה בהקשר של אימוץ ילדים

ושוב, אם הרווח כלכך מוצלח, איך נשארו בקושי שתיים?

אחרי שאימצת את אמורה לדעת את ההבדל, בין תשלום עבור תהליך לבין תשלום עבור ילדים
אני מנסה להסביר את זה בלי סוף לילדים שלי ולאנשים שאינם בקיאים בעולם האימוץ, אבל לשמוע את זה מאנשים שאימצו זה ממש מייאש

KallaGLP

New member
נכון מאטד, יש הבדל בין תשלום עבור תהליך

לבין סחר בילדים, אך לא צריך לפחד מהמילים "עסק מסחרי" ואין בהן גנאי. למרבה הפלא, גם עובדי העמותות והגורמים השונים המטפלים באימוץ בארץ ובחו"ל צריכים להתפרנס. מן לא יורד עליהם מהשמיים רב מפני שעבודתם קשורה לאימוץ ילדים. מעניין אותי אם מישהו כאן היה מוכן לעבוד מבלי לקבל שכר על עבודותו ומבלי שתהיה לו אפשרות לפרנס את משפחתו. לקבל שכר תמורת עבודה זה המצב הרגיל והתקין, לא להפך. זה לא קשור בשום צורה לסחר בילדים.

עיסוק העמותות הוא עסק מסחרי לכל דבר

ואין זה קשור "לסחר בילדים"
ואין זה קשור, שנת החתול, לעובדה שיש רק שתי עמותות ושזה עסק קשה, ללא ספק.
אך שתי העמותות לא עושות זאת למטרות שמיים וצדקה, אלא כדי להרוויח. זה לא בושה.
מסכימה מאד עם קאלה: רובנו עובדים כדי להרוויח כסף על מנת להתקיים. אין סיבה להתנצל על כך.

year of the cat

New member
מזל שאת פה כדי להסביר לי שמן לא יורד מהשמיים

לא מדובר בעסק מסחרי רגיל לכל דבר ועניין וזה גם כתוב בחוק
הם צריכים להתפרנס זה ברור, לא תאמיני, אפילו לי
אבל יש הרבה מאוד הגבלות שאינן קיימות בעסק מסחרי ולכן הן עמותות שלא למטרת רווח

הן גם לא משלמות את כל המיסים וכולי מהסיבה הזאת

KallaGLP

New member
מה שכתבתי לא כוון אלייך

אלא כנגד גישה ההפוכה משלך. נכון שרשרתי תחתייך, אך בסך הכל השתמשתי בדברייך כדי לחזק את הנקודה שקבלת שכר וסחר בילדים אלה דברים שונים. מבחינתי לא משנה אם העמותה עצמה היא ארגון למטרת רווח או לא (ידוע לי שהיא מוגדרת שלא למטרות רווח, אך לדעתי זה לא ממש משנה), מה שמשנה הוא שכל אדם אינדיבידואלי גם בעמותה וגם מחוצה לה עובד למטרות הרווח הפרטי שלו, ושזה בסדר גמור ולא שונה ממה שכולנו עושים.

העמותות דווקא משלמות ה--מ--ו--ן כסף

לקופת המדינה.
זה מוקפד באופן מיוחד מאז פשטה את הרגל עמותת "הילד והוריו" כאשר מנהלה דורון אילני שם קץ לחייו .
על כל "תיק" חייבת להיות מופקדת ערבות בקופת המדינה למקרה שמשהו משתבש.
זה היה אחד הנימוקים של העמותות להעלות את סכום התשלום מעשרים אלף דולר [סכום שבזמנו גם אני שילמתי] לעשרים ושניים אלף יורו.
זו גם אחת הסיבות לסגירת עמותות שלא יכלו לעמוד בחובת ההפקדה.

ועוד משהו- "פסיפס" היא העמותה היחידה שלא למטרת רווח שאני מכירה שמנהלותיו לא לוקחות לעצמן משכורות מכספי העמותה.
כל עמותה אחרת שלא למטרות רווח- יש לה סעיף בניהול חשבונותיה של "משכורות לעובדים".

איפה שכן יש מה לשאול על הכספים...

לדעתי, הוא הפער העצום בין משכורות לעובדים [כל עובדים-כולל עורכי דין רופאים ושופטים] פה לבין שם.
הבנתי שמשכורת של מאתיים דולר בחודש היא משכורת ממש אסטרונומית במזרח אירופה.[ולשם השוואה פועל יצור מקבל שם סכום השווה ל-20 שקל ליום!]
זה קצת כמו שבעיני העובדים הזרים הפיליפינים שבאים לכאן כולנו מאד עשירים וכשהם חוסכים ושולחים למשפחותיהם - זה לא לדמי כיס שם.
ונדמה לי שהכסף שנגבה ממשפחות מאמצות פה הוא במושגינו ולא במושגי מזרח אירופה.

למעלה