אין לי כוח
אני על סף שבירה

אין לי כוח../images/Emo5.gif אני על סף שבירה../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

חברות, אני זקוקה לתמיכתכן הנפשית וגם לעזרתכן המעשית. שגיא לא ישן בלילות. כל לילה הסיוט מתרחש עלינו מחדש. אני כבר מתחילה לשנוא את שעות הלילה הממששות ובאות
כל היום הוא ילד נהדר, באמת! אוכל יפה וישן יפה. במשך היום הוא אוהב לישון, ויוצא שהוא ישן כל שעתיים וחצי לערך. אל תאמרו לי לא לתת לו לישון במשך היום, כי מה שאני מקבלת במצב הזה הוא ילד עצבני מאוד, שבוכה, מקטר, מושך לי בשערות, צובט ושורט אותי, ומושך לעצמו בשערות בטרוף
אבל בלילה
, בלילה הוא מתנהג כמו ילוד
, ואני על סף שבירה. כמובן, שגם אביו מיואש, אבל זה האחרון יוצא בשעה 7:45 לעבודה וחוזר ב - 18:00, כך ש-10 שעות הוא בלעדיו...צובר כוחות. החלותי לנטר את הפעילות שלו במשך היום (וגם במשך הלילה). אני אפרט לכן רק את שעות החשכה: 20:30 - אוכל (לאחר אמבטיה) והרדמות. 00:00 עד 02:30 ער (כאשר אנחנו מנסים כל דבר כדי להרדים אותו. בשלב מסויים של עצביי, כולנו היינו כבר ערים, ושגיא ואנכי היינו עסוקים בעבודות הבית, כששגיא ישוב לו בתוך המנשא. פשוט היה חבל לא לנצל את השעות הללו לדברים פרודוקטוביים בבית
) 02:30 - שגיא הלך לישון סוף-סוף. 05:00- בוכה מתוך שינה ואביו מעביר אותו לעגלה. 07:00 - בוקר טוב
... אני כותבת לכן ובוכה. שגיא עוד מעט בן 6 חודשים והמצב נמשך כמעט 6 חודשים. אין לי יותר כוחות. אני נהיית אדם מאוד לא נחמד. אני נוזפת בשגיא באמצע הלילה (לא צועקת עליו, אבל הטון מאוד נוזף. מיותר לציין שזה לא עוזר, כי הוא מחייך אלי, אבל אני כ"כ מתוסכלת), מזעיפה פנים לאביו בבוקר, ורק מחפשת מישהו להכנס בו
ה צ י ל ו שמישהו יזמין לי מקום באברבנאל. גם אוכל לישון, וגם אקבל טיפול פסיכיאטרי כי אני מ ש ת ג ע ת

שירי ל

New member
קודם כל שולחת לך חיבוק ענק...../images/Emo10.gif

באמת קשה, קשה מה שאת עוברת. לא הבנתי מדברייך האם הוא ישן איתכם או במיטתו, יתכן שאם תעבירי אותו לישון איתכם המצב ישתפר? אופיר גם מתעוררת המון בלילה אבל כשהיא לידי ואני לא צריכה לקום זה מפריע לי פחות... מקווה שזה ישתפר במהרה! שירי

שירי ל

New member
טוב, עוד כמה דברים שאצלינו עובדים

אולי יהיה משהו מזה שיעזור גם לכם... 1. הבדל מאוד רציני בין יום ללילה- בלילה חושך כמה שיותר (למעט אור קטן), דממה. 2. אם אופיר מתעוררת- אין "התעוררנו ויאללה" היא נשארת במיטה ואני ממשיכה לשכב בעיניים עצומות, לא מדברת איתה ולא משתפת פעולה. אם היא בוכה היא מקבלת ציצי/מוצץ. בטח ובטח שלא מוציאה אותה מהמיטה. 3. יש לי בכל זאת תחושה שהתהפכו לו היום והלילה. ובכל זאת אני חושבת שכדאי לנסות להחזיק אותו ער יום אחד (לא חייבת להיות איתו בבית את יכולה לצאת איתו החוצה ולעשות דברים שמעניינים אותו והוא לא ירצה לישון) ולראות איך זה עובד. 4. פיתרון אחרון- לשים וידאו בחדר, וברגע שהוא מתעורר להדליק לו בייבי מוצארט ודומיו בשקט- לפחות תרוויחי ככה עוד קצת שינה... שיהיה בהצלחה ולילות קלים שירי

אני מקבלת עוד יותר דכאון, עכשיו,

ואל תעלבי, כי זו לא הכוונה. אני אענהלך על כל סעיף וסעיף שתביני למה כוונתי: 1. זה בדיוק מה שקורה אצלנו. ביום הבית מוצף באור, ובלילה הוא חשוך (למעט מנורת לילה קטנטונת בחדר של שגיא). 2. גם אני ניסיתי להשאר עם עיניים עצומות במיטה שלנו. הבעיה ששגיא מתחיל לנג´ס, לבעוט, למשוך לי בשער (אותו אני "משחררת" מהעוצר רק כשאני נכנסת למיטה. אני כבר מתחילה לחשוב לחזור לתספורת הקצוצה שלי, שלא יהיה לו במה למשוך
), להסתובב מצד לצד ומה לא. גם הוא מקבל מוצץ/בקבוק שתיה, אבל זה לא עוזר... 3. את יודעת מה זה להחזיק אותו ער?! "אין עליו" אם הוא רוצה לישון. במצב מלחמתי שכזה, גם שגיא יהיה עצבני וגם אני. כשהוא ישן, אז לפחות הוא רגוע ולא עצבני, אלא רק אני. ואם אני יוצאת איתו החוצה, הוא ירדם בעגלה. הוא מאוד נהנה לישון בחוץ. ניסיתי למנוע ממנו שינה ע"י נשיאתו במנשא, אבל שגיא תינוק כבד, ויותר מ - 3/4 שעה במנשא אני לא יכולה. חוץ מזה, ראיתי שכמות שעות השינה ביום אינה משפיעה על הכמות והאיכות של הלילה... 4. הוידאו מחובר בסלון, ולומר לך את האמת? - מה שונה בלתת לו לראות קלטת וידאו לבין להיות ערים במילא? אני לא אשן, אם הוא יהיה ער ויצפה בטלויזיה...

שירי ל

New member
אז נשאר רק ../images/Emo24.gif גדול...

ומאחלת לך שיעבור במהרה ויחזור השקט ללילותיכם...

רותי ע

New member
קודם כל קבלי ../images/Emo24.gif

יכולה להבין אותך. אף אדם לא יכול לאורך זמן לתפקד כמו שצריך בלי שנת לילה טובה. אני מנסה לחשוב מה הייתי עושה במקומך. קודם כל ללכת לרופא לבדוק שאין משהו פיזיולוגי שמפריע (וכנראה לו אחרת זה היה בא לידי ביטוי בדרכים נוספות). ואולי כדאי להתחיל להרגיל אותו הרגלי שינה? שעתיים וחצי שעות שינה במשך היום זה לא הרבה ולא אמור להפריע לשנת לילה. אולי צריך להרגיל אותו שבלילה נשארים במיטה עד שנרדמים? אולי תנסו להחזיק אותו עד שעה יותר מאוחרת ואז הרדמות. וכשהוא מתעורר לשבת לידו כשהוא במיטה ולא להוציא אותו. והוא יבכה, הרבה. אבל את לידו, מרגיעה אותו אבל לא מוציאה אותו. שיתרגל שבלילה ישנים ולא מטיילים. בלי נזיפות, בלי הרבה דיבורים אלא לשדר לו במעשים. וזה לא קל... אבל האלטרנטיבה גם לא טובה. כמה זמן תוכלי להמשיך ככה?

רותי, אני רוצה ללכת לרופא, לכן

אני עושה רישום של הפעילות היומית. ולגבי השינה במשך היום: יש ימים שכל שנת בוקר שלו נמשכת 1/2 שעה3X פעמים. אתמול הוא נסחף עם השינה וישן קרוב ל - 41/2 שעות במשך היום (מחולקות ל - 4 פרקי שינה). קיוויתי, שאולי השינוי ישפיע לטובה על הלילה, אבל לא! האחרנו את ההליכה לשנת הלילה. הוא אהב להתחיל אותה ב - 19:30, אבל במניפולציות הצלחנו לדחות אותה ל- 20:30 / 21:00. לצערי הרב, זה לא שינה, ולו במעט, את שעות וכמות הערות שלו בלילה. ניסיתי גם לשבת לידו, ואני מודה שנשברתי
אם כבר אנחנו ערים, לפחות שנטאטא את ה -
, לא?

יכולה לתת רק תמיכה נפשית

החזיקי מעמד. אין לי שיטות פלא להרדמה.. הכי חשוב- אל תהיו שניכם ערים, מה הטעם ששניכם תתעצבנו? אנחנו היינו עושים תורנות, כל יום מישהו אחר היה קם, ואם המלאך היה ער יותר משעה וחצי, מי שהתעורר היה מעיר את השני (כלומר אני את בעלי או ההיפך). ככה לפחות העייפות היתה נסבלת. בסוף שבוע לכל אחד היתה מגיעה שנת צהריים שלמה בלי שמעירים אותו (זה אפשרי כשיש ילד אחד, עם שניים זה כבר מסובך...). תחזיקי מעמד דורית

דורית - יש לנו "משמרות". אבל מה

שקורה הוא, שאחרי שעה ששגיא ער (וההורה השני במיטה, ולא מצליח להרדם, כמובן), ההורה השני קם ואומר את משפט המפתח: "אולי אני אנסה?"... חילקתי לנו גם את השעות: אני מתעוררת לשגיא עד 1:00 (פעם זה היה עד 00:00, אבל הגוף שלי התרגל לעוד שנת שינה פחות...), ומ - 1:00, אביו מתעורר אליו. בסוף שבוע שעבר, הורי לקחו אותו ביום שישי בצהרים והצלחנו לישון. ביום שבת, בן-זוגי הלך להורי לא"צ שאני לא הסכמתי להצטרף, כי הייתי ממוטטת.

יונית ש

New member
הנה ../images/Emo24.gif מכל הלב

אני כל כך מבינה אותך מאי בת 10 חודשים והלילות איתה קשים מאוד מאוד נראה לי שנוכל לחלוק יחד חדר באברבנאל.. את צודקת אי אפשר למנוע מהם שינה ביום. ומצד שני הלילה נוראי. אצלי היא מתעוררת כל חצי שעה שעה לבכות. אין לי מושג למה. אבל החלטתי היום ללכת איתה לרופא שישלול כל מיני בעיות שאולי לא חשבנו עליהם. אני רק יכולה לקוות שהתקופה הזו תעבור מהר בשבילכם ובשבילנו. ורק טיפ קטנטן. אולי רק בפרק הזמן לפני השינה לא כל היום תנסי ליצור רצף של 3-4 שעות אולי חמש בהם הוא לא ישן לפני שנת הלילה. זה קשה אבל שווה לנסות. עם הרבה הבנה והשתתפות בבעיה יונית

יונית - אז אתמול מהשעה 17:00 הוא לא

ישן... שמתי לב, שלא משנה מה אעשה איתו ביום, הלילה ישאר אותו הדבר. בואי אתן לך דוגמא: שבוע שעבר, היתה אצלי חברה כל היום. כל היום הסתובבנו בחוץ, נכנסנו ויצאנו מחנויות, ישבנו איזה 4 שעות בבית קפה. ממש יום אקשן. שגיא ישן מעט מאוד ביום הזה, כי היה לו חבל להפסיד את הכיף
חזרתי הביתה לקראת הערב, ואמרתי לבן-זוגי: "תשמע, היום הוא הולך לישון בלילה משו-משו..." לא דובים ולא יער
קרקס מדרנו היה פראייר לידו באותו הלילה. היו חסרים לנו רק הפילים והקופים, כדי להשלים את הופעת הקרקס המצויינת שהתרחשה בבית שלנו. ובקשר לחדר באברבנאל: את רוצה חדר עם נוף? לי לא משנה, כי במילא אני אלך לישון...

יונית ש

New member
אני אומנ מעדיפה נוף לבריכה..

אבל ברצינות אני הולכת היום לרופא ואספר לך מהחר מה הוא יעץ לי בנושא השינה אולי נקבל הארה הלוואי

GshelT

New member
סליחה על ההידחפות אבל שתי הערות

אחת - עייפות יתר גורמת לשינה פחות טובה לכן כדאי לא להתיש יותר מידי שתיים - כמה שזה קשה ומנג´ס - לא קמים מהמיטה, לילה זה לילה, לא מנקים, לא מדליקים אור גדול ואחת לכמה דקות אומרים לו לשים ראש ולישון. מקווה שיצליח לכם , ו..כן מה עם השלמת שעות שינה ביום ?

ביום הוא ישן נהדר. ובלילה - כשהוא

ישן, הוא ישן חזק. ניסיתי לומר לו להניח ראש, אבל הוא מרים את ראשו, מסתכל עלי ו...מחייך את החיוך הכי מקסים שלו...

סיגל ../images/Emo24.gif

לשמחתנו אצלנו זה עבר מהר, בגיל 4 חודשים עם הפרעות בלילה רק בימים שאורן חולה. את נותנת לפני השינה פורמולה עם קורנפלור? אנחנו נתנו ואז זה החזיק אותה כל הלילה. כשהיא מתעוררת, אנחנו לא קמים אליה עם כל פיפס, כשהבכי מתגבר אנחנו ניגשים, לא מדליקים אור ומרגיעים עם היד. אבל - יש לי חברים שהייתה להם אותה הבעיה. עד גיל 8 חודשים הם לא ישנו בלילה. כל שעה הילדה התעוררה. הם ביקרו אצל רופא וזו הייתה תושבתו - אם היו לכם 100$ ליד המיטה לא הייתם קמים כל שעה לראות אם הם עוד שם? ככה הילדה, היא קמה - אתם קמים. אז תנו קצת לבכות, שימו במיטה בקבוק, מוצצים ויהיה בסדר. די מהר הילדה התחילה לישון לילה שלם, אולי עם התעוררות אחת קצרה. ב ה צ ל ח ה

למעלה