אין לי מילים

צריך דימיון מאוד עשיר

כדי לראות מה שאת רואה. להזכירך - כשהנאצים פינו את היהודים הם פינו אותם לגיטאות. והיהודים האלה הורשו לקחת איתם מזבדה אחת עם מעט מיטלטלין אישיים. הם שוכנו עום עוד משפחות באותה דירה (שברוב המקרים שטחה היה קטן מ- 60 מ"ר...). אף אחד לא סיפק להם שירותי הובלה לכל ציודם האישי ואף אחד לא ארז להם את חפציהם - הכל נותר מאחור!!! אני גם מציעה לך לחשוב מה היה קורה לאותו יהודי שהעז לפצות את פיו מול החיל הגרמני - אפילו להרים את העיניים היווה סכנת חיים!!! כמה מהמתנחלים המפונים חששו באמת ובתמים לחייהם??????? האירי את עיני - איפה את מוצאת את הדימיון???????????

yellow6

New member
טוב אני חייבת להגיד שאחרי שראיתי

אתמול אמריקה X שונתה דעתי ובאמת אין קשר בין השואה לפינוי. אבל בכל זאת הצורה שבה נעשה הפינוי היתה מזעזעת. ומצטערת על הקשר שעשיתי בין השואה להתנתקות- מסתבר שאריאל שרון לא שונא את המתנחלים בצורה כזאת זוועתית.

תוספת לתיקון הקל

אריאל שרון אחראי, יותר מכל אדם אחר במדינה, על הקמת ופיתוח ההיתנחלויות ועל יישוב התושבים שם, באמצעות הפניית עידוד כלכלי נדיב ביותר ופיתוח התשתיות. הוא האידיאולוג הראשי והמוביל בנושא ההתנחלויות והיה כתוצאה מכך, במשך תקופה ארוכה מאוד "יקיר המתנחלים". ואם הוא הגיע למסקנה שיש לפנות את הרצוה, תאמינו לו שהוא החליט את ההחלטה בדם ליבו - לפחות, אל תשכחו לו את הקרדיטים. לאדם יש לא רק הווה שהמתנחלים לא אוהבים. יש לו גם עבר. והעבר של שרון היה יותר ממקובל על המתנחלים. תמכתם בו אז והאמנתם שמעשיו נכונים- תנו לו את הקרדיט הזה גם היום.

yellow6

New member
בתור אחת שמשנה דעות די בקלות

אני עדיין לא מבינה איך אפשר לעשות הכל בשביל ההתנחלויות ואז לפנות את ההתנחלויות.. אתה צודק, בחרנו בשרון ולא במצנע אז למה שרון עושה את מה שמצנע רצה לעשות? לא בחרנו בשיטה של מצנע בחרנו בשרון ופתאום הוא משנה דעות?? איזה מן רוה"מ זה??

One Echoe

New member
אני רוצה להבהיר לך משהו, חמודה.

והחמודה ממש לא נאמר בציניות.
אז ככה, המציאות, כמו שהיא היום, היא מאוד ורסטילית(מגוונת), ומאוד מאוד משתנה. אם לפני שנה היינו צריכים לזרוק, לדוגמא, טיל על מצרים, אחרי שנתיים אנחנו צריכים לנשק להם את התחת. אין לך מושג כמה דברים משתנים, דברים שאני ואת בכלל לא יודעים. דברים שלא נאמרים לתקשורת. כשיושב ראש מפלגה נבחר לראשות הממשלה, נפתחות בעינו המון דלות, והרבה דברים שהוא ידע קודם לכן. הוא משוח עם דיפלומטים ועם ראשי ממשלות אחרות. הוא בקשר ישיר עם השבכ. ועם המוסד. ועם כל שאר הארגונים החשובים. אז למה שלא תחשבי שמצנע צדק? והעם טעה? זה לא הגיוני? זה ממש לגיטימי שראש ממשלה ישנה את עורו ככה. לא רק שהמציאות משתנה תמיד, אלא גם, כאמור, כשאתה נהיה ראש ממשלה אתה חשוף לכל מיני דברים שלא היית חשוף אליהם קודם לכן. אוקיי. דבר שני, גם אם שרון הוא שקרן, רודן, דיקטטור, וכל זה, למרות שמבחינה חוקית זה לא נכון, אל תבחרו בו יותר. אתם מאוכזבים ממנו? אל תבחרו. לא יעזור לכם לצעוק דיקטטור וכל השטויות האלה, כי מבחינה משפטית וחוקית זה לא שווה כלום. זה כמו שאני אאשים מישהו במשהו ואלך לבית המשפט בלי שום הוכחה או עדים.

yellow6

New member
מה זה עוזר שאנחנו מפנים שטחים

שכבשנו? באמת נראה לך שדברים השתנו כאן לטובה?? כי לי לא. נכון שלא עבר הרבה זמן והם לא קיבלו את השטחים "שלהם" אבל לא נראה לי שהמצב ישתנה לטובה בגלל הפינוי אלא רק יותר גרוע. במקום להילחם בטרור אנחנו רק נותנים לו לנצח. ודרך אגב אני לא בחרתי בשרון וגם אנשים שקרובים אליי לא בחרו בשרון ולא ייבחרו בו(אני מקווה)- רק ביבי.

One Echoe

New member
חמודה, אני לא מתווכח איתך

על טיב ההתנתקות כרגע, זו לא הנקודה.

קוראים לך "צהוב"

את אוהדת את חיפה, ומזוהה עם החלק הכתום שבעם. אבל בלי שום קשר לזה- את מאד מבולבלת. תראי, כתבתי לך משהו, אבל מחקתי כי ניראה לי מיותר להתחיל דלבר על דבירם לא בטוחים, אז אני פשוט אסכם את זה. אני לא יודעת אם ההתנתקות תביא שלום- אבל היא ודאי תקח אותנו לדרך אחרת ולמחר טוב יותר. הסיבה לכך היא שהטרור לא יוכל לאיים עלינו כפי שקורה היום- ולנו יהיה הכוח והלגיטמצייה להתנגד לו. על כל חיילנו וצבנאו המאומן היטב. מה גם, שזוהי חובתנו האנושית- וככזאת זכותם של אוכלוסייה כה גדולה, לחיות בתחומי עזה ולהקים בית ומפעל ולחיות ברמת חיים סבירה- מה שאין להם כיום. אל תקדימי את המאחור- גם אני לא. נחכה ונראה מה יהיו תוצאותיה בינתיים- בואו נדאג שלא יווצר הקרע ביננו, ונשאר עם מאוחד אל מול הסכנה הגדולה ביותר- הטרור. עוד משהו, "רק ביבי" היה ח"כ מן המניין שבוע ימים לפני ביצוע התהליך. הוא הצביע בעדו, והוא נטל בו חלק. הבריחה שלו מן הממשלה- אינה גבורה אלא השתפנות! כשר בכיר בממשלה, שהצביע בעד המהלך המשמעותי הזה, ונטל בו חלק לאורך כל הדרך, לברוח שבוע ימים לפני שהוא יוצא לפעול, ובידיעה שהבריחה לא תגרע במאום מן המהלך, היא ההשתפנות הגדולה ביותר והכנסת הזנב עמוק אל בין הרגליים. לבריחה הזאת הייתה רק מטרה אחת- פוליטיקה. בינימין נתניהו השאיר את הממשלה בלי שר אוצר, בימים הקריטיים שלה, השתפן וברח- על מנת שאת וכמותך תזכרו אותו כמי שלא נטל חלק במעשה, בניגוד לשרון, כשלמעשה- חלקו היה וישאר גדול. אז אנא ממך, אל תהיי עיוורת. זה בסדר להצביע ביבי, זה לא בסדר להיות "סנילים". הרי אם לא נלמד ונזכור את העבר- לעולם לא נגיע לעתיד טוב יותר. וביבי, כזכור לך, כבר היה ראש ממשלה, שזו, אגב עוד שאלה מטרידה: מנהיג המרי האזרחי נגד יצחק רבין, היה למחליפו כשזה נרצח. אין ספק- רק בישראל.

yellow6

New member
אני גם חושבת כמוך על ביבי

אבל מי שיותר משתפן ממנו זה שרון אז עדיף את ביבי מאשר שרון, פרס וכל אלו שייתנו לטרור מה שהם רוצים בלי תנאים ובקשר לבלבול- אני מאוווווד מבולבלת.

One Echoe

New member
דמעה נגד הזרם,

נתה לך הודעה עניינית מאוד, המציגה טיעונים. והתגובה שלך אליה ממש לא עניינית. נסי לקחת כל סעיף מההודעה ולענות עליה בנפרד בהצגת טיעוני נגד.

עדיף ביבי מאשר שרון?

למה? בשיא הכנות. סיקור קצר על פועלו של ביבי משך כהונתו כשר אוצר, ולא כראש ממשלה, יבהיר לך עד כמה האדם הזה מסוכן למדינה. אלא אם כן פגיעה בכל שכבות האוכלוסייה, מלבד העשירים. והבאת הקרע בין העשירון העליון לעשירון התחתון לשיאים חדשים, אינם נזק גדול מספיק? אם ביבי יהיה לראש ממשלה ידרשו לו בדיוק שנתיים לעשות נזק חסר תקדים למדינה, ולהפוך אותה למדינה בלי זכויות סוציאליות ובלי מקום לחלשים. אז זה מה שאת רוצה? אני מקווה שלא אני רק יודעת שכרגע כל מה שמטריד אותך הוא לא אנחנו- אלא הם, האויב. למה שלא תחשבי עלינו? מה עדיף שנחזיק בעוד אי אלו שטחים מחוץ לגבולותינו, אך בתוכנו נהיה חלשים משוסעים ועניים, או שלא נתעסק בשטחים האלה ובהשלכותיהם הרבות ונבנה כאן חברה יציבה ובטוחה לתושבייה, במדינה שבמהרה יכולה להפוך למעצמה אם תפסק המלחמה. רק תזכרי שזוהי תפישה מוטעית מאד להנות מסבלו של האויב. לאויב יצאו שתי העיינים, זה נכון אבל גם לנו תהיה רק עין אחת. רק אל תגידי לי שהמועמדת הבאה היא לימור לבנת...

yellow6

New member
ביבי לא פינה יהודים ושרון כן

שרון נטש את הליכוד ועשה את מה שמר"צ והעבודה עשו,הוא בגד באידיאלוגיה שלו ושל הליכוד, ביבי למרות שהוא הצביע בעד החליט לא לתמוך בסופו של דבר ולהתפטר. כשביבי היה רוה"מ היו 3 פיגועים ב-3 שנים, עכשיו כששרון ראש הממשלה היו הרבה יותר כמו שאת יודעת. אני לא אומרת שביבי צדיק אלא ששרון לא צדיק. ואין קשר בין כהונתו כשר האוצר לבין כהונתו כראש ממשלה. האויב ממש לא מעניין אותי- אני רוצה שלום איתם כמו כל בן אדם אחר אבל לא נראה לי שזה יקרה בקרוב. העם כן מעניין אותי בגלל זה צריך להילחם עם האוייב כדי שלעם יהיה טוב ולא להיות תבוסתנים ופחדנים ולתת לאויב מה שהוא רוצה בלי תמורה. לכן צריך מנהיג טוב שיידע להילחם כמו שצריך במלחמה נגד הטרור.

yellow6

New member
תיקון תגובה

אני אשתדל לענות לך תשובה עניינית: אני מאוד מקווה שבאמת הטרור לא יאיים עלינו אבל חובתנו האנושית היא לא לתת שטחים לעם שכל מה שהוא רוצה לעשות זה להרוג אנשים מהעם שלנו בטענה שכבשנו להם שטחים (הם שונאים אותנו גם בלי קשר לזה). במקום להילחם בטרור אריאל שרון בחר בדרך הקלה(והלא אמוציונלית). ההשתפנות שלו הרבה יותר גרועה משל ביבי-עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. ואת לא יכולה להיות בטוחה שביבי באמת ברח בגלל אינטרס אישי כמו שאני לא יכולה להגיד ששרון החליט על ההתנתקות בגלל כל מה שקורה עם עומרי וכל זה כי את זה אי אפשר לדעת. ובנוגע לחלק של שרון-"חלקו היה ויישאר גדול"- הוא יישאר גדול אבל החלק שלו בתור ראש ממשלה יראה קטן ולא נחוץ בעקבות הפינוי. לפי הרציחות והדקירות שארעו כאן במהלך השבועיים האחרונים לא נראה לי שההתנתקות תעזור לעמ"י.

קודם כל,

יש לך כמה טעויות בהבנת הנקרא. אפששר לחשוב, לפי תגובתך, שאני מעריצה משובעת של שרון אם כן, אני לא. שרון, לדעתי, מושחת. כל עניין חברות הקש והעובדה שהבן שלו הולך להכנס למאסר, בגללו, והוא לא מניד עפעף, מכעיסהאותי מאד ואין לי שום הערכה למהלך הזה. לעומת זאת יש לי אליו הערכה רבה על ביצוע תוכנית ההתנתקות הרי היה ברור שרק מנהיג מהימין יוכל להעביר מהלך כזה בימים כמו של היום שהשמאל חלש, ומנהיגיו ודאי לא מספיק חזקים כדי לשאת בתוצאות המהלך הזה, אולי חוששים מרצח נוסף, אין לדעת. אז אני שמחה, שמכל אנשי הימין, היה זה שרון- האדם שמזוהה ביותר עם הקמת מפעל ההתנחלויות, שהחליט לפרק אותם. אם היה עושה זאת מישהו אחר- יוכלתם לומר שלא אכפת לו מהשטחים, רק מהכסא שהוא אף פעם לא הבין את עניין ההתנחלויות. אבל כששרון עושה את זה, הטענות הללו לא כל כך רלוונטיות. רוצה לומר- העובדה שרוב בוחריו של שרון כיום מתעבים אותו, חלקם תומכים ברציחתו, היא גרעין החולשה שבכם, מחנה הימין. את לא ידועת עד כמה הבריחה של ביבי היא אינטרסנטית, פשוט כי את בוחרת להתעלם מזה. ביבי נתפש בעייניך כאיש החזק היחידי שלא ימשיך את דרכו של שרון וואלי יתקן את עוול הניתוק. מכאן אני מקשרת אותך לתגובה שרשמית כמה דקות קודם לכן. פשוט, קשה לי להאמין שהזכרון של האנשים כל כך חלש בנוגע לאדם השפל הזה, בנימין נתניהו. בלי שום קשר לדעותיו הפוליטיות, אני חושבת שאם ביבי יהיה ראש ממשלה בתקופה כה מעורערת וחלשה, שנייה לפני רגע היסטורי, לא רק שנאבד מה שהתחלנו, נאבד הרבה יותר. אני אישית אשקול ברצינות לרדת מהארץ, מה שלא חשבתי שאעשה אי פעם. הרשי לי לשואל אותך שאלה עניינית, בלי לערב דעות. בנימין נתניהו כיהן עד לא מזמן כשר האוצר של הממשלה, הוא ידע והוא ידוע גם היום, שבלי תוכנית ההתנתקות ארצות הברית לא תתמוך בנו ולא תהיה איתנו מה שכידוע, יפגע קשות בכלכלת המדינה, הוא כשר האוצר, שכבר הצביע בעד התוכנית, צריך לדאוג לכלכלת המדינה ברגעי משבר אלו, או לפרוש, כאמור בהשתפנות, שבוע לפני ביצוע התוכנית?

yellow6

New member
בגלל ששרון הימני הרס את ההתנחלויות

רק מראה כמה השמאל בארץ ריק מתוכן וחלש. האנשים שבחרו בשרון לא בחרו בשרון הזה שמעדיף להתנתק ולתת פרס לטרור מאשר להילחם בהם, אלא בשרון הישן, לכן רובם שונאים אותו כ"כ. הם בחרו בו ובדעות שלו ופתאום הוא משנה אדאולוגיה?.. אני מאחלת לו שיחיה לנצח רק שיעשה טובה ולא ינהיג את העם שלנו יותר כי להרוס את העם אנחנו יכולים לעשות לבד, בלי עזרתו. ביבי לא נראה לי האיש החזק היחידי, כל הימין האמיתי נראה לי ככה כי יש להם אידאולוגיה וערכים. ולשאלתך- קודם כל ההתנתקות היא לא חלק ממפת הדרכים שזאת המדיניות האמריקאית. וביבי הצביע בעד תוכנית התנתקות מדורגת. אין טעם לענות על השאלה כי היא מבוססת על עובדות לא נכונות.

למעלה