אין לי מילים

לפעמים לשנות דעה ...

יכול להיות מהלך חיובי. אז אל תתבישי לשנות את דעתך כשאת משתכנעת שטעית - קוראים לזה "להכיר בטעות" וזה רק מעיד על בגרות. ולשאלתך: כאשר שרון היה המוציא לפועל של מפעל ההתנחלות בשטחים, ובעיקר בגוש קטיף, הוא עשה זאת כשר הבינוי והתשתית. היתה אז החלטה של הדרג המדיני ליישב את חבל עזה ביישובים יהודיים, מתוך תקוה שהם ישמשו חיץ בין חלקי הרצועה וכך ניתן יהיה לשלוט ברצועה בצורה יעילה יותר. התקופה היתה תקופת האינטיפדה הראשונה וכבר אז היו אנשים שאמרו שזו טעות ושאנו נצטער על כך. בפועל, התברר שהמתנגדים צדקו ושהקונספציה הזו לא ממש עבדה. היישובים הוקמו בלב אוכלוסיה עוינת ש"הציקה" ליישובים ולתושביהם והם הפכו, לאט לאט, לנטל על הצבא שנאלץ, מפעם לפעם, להגדיל את כמות הכוחות שנדרשו לצורך הגנת היישובים. כששרון נבחר לראשות הממשלה, המצב הסלים עד כדי כך שכבר לא ניתן להתעלם. כאן, דווקא, הפגין שרון בגרות ומנהיגות כאשר הכיר בטעות הראשונה והחליט לתקן אותה. כראש ממשלה יש לו אחריות ממלכתית כלפי העם כולו וכלפי המדינה. הוא כבר לא יכול "לשחק אותה" סתם שר, יש לו אחריות פיקודית על המדינה כולה. זו הסיבה שלטובת המדינה, החליט שרון להתנתק מהרצועה (שאליה "נקשר" עוד כששימש כאלוף פיקוד הדרום והיה מופקד עליה) ואני חותם לך שלו זה כאב יותר.
 
*אינתיפדה

ואגב, כאמור, שרון, בתוקף תפקידו כשר הבינוי ותשתית היה מופקד על תקציבי הפיתצוח, ולכן יכול היה לתעל את התקציבים על פי העדפותיו - וכך הוא הפנה תקציבי ענק לפיתוח והקמת ההתנחלויות בשטחים, סלילת כבישים עוקפים וכד'.
 

One Echoe

New member
אלוהים. איזה מסיר דאגה זה

לראות מישהו חוזר לשפיות. ד"א-אני לא מבין בשביל מה את צריכה לראות סרט בשביל להבין את זה. פשוט תחשבי על 6 מיליון היהודים שנרצחו בדם קר. סתם ככה. פשוט סתם. אחד הקטעים שהכי זעזעו אותי בסרט " הפסנתרן ", זה שהשכיבו 10 יהודים בערך על המדרכה. ואז חייל נאצי פשוט לקח רובה, והרג אותם. אבל לא סתם, אלא בנינוחות. כאילו הוא "ספר"אותם בשביל להוציא אותם לטיול. כמו שמורה סופרת ילדים לפני שיוצאים לטיול. זה אחד הקטעים שהכי זעזעו אותי.
 

yellow6

New member
הייתי צריכה משהו שיזכיר לי את זה

ניסיתי להוציא את זה מהראש מאז הבגרות בהיסטוריה(זה קצת עשה לי סיוטים).
 

One Echoe

New member
יש אנשים שזה משפיע עליהם,

נורא נורא קשה. אני אחד מהם, אך בכל זאת אני רואה כל שנה סרטים ומתעמק.
 

One Echoe

New member
אני חושב שזו לא עוצמת הכאב,

זה פשוט דמגוגיה טיפשית ומזלזלת.
 
yellow6 אני לא מבין

מה אוהדי מכבי חיפה רוצים ממכבי עלית תל אביב? לכו למ.כ. חיפה.
 
ובקשר לשאר

אני מסכים עם מה שפרפר צהוב כותב. בנוסף אני מקווה שאת מבינה שגם אם כל הרעיון של השואה היה גירוש יהודים לגטאות, אם נוותר על התנאים המזוויעים ברכבת, על עבודת הפרך, על ההשפלה ועל רצח 6 מיליון יהודים, זה חמור פי אלף ממה שקורה עכשיו. אני מקווה שאת מבינה את ההבדל בין גירוש מהבית הבטוח לגטאות לבין "גירוש" מאמצע שטח אויב, בו צריך לסכן 5 חיילים על אזרח אחד, לפנים הארץ. אם את לא מבינה את ההבדל, כנראה שאין לנו על מה לדבר.
 

TheOrion

New member
זה מה שנקרא

חוסר זהות. אבל אפשר לדון בזה בהרבה פורומים אחרים.
 

yellow6

New member
מה זה קשור?

אוהד חיפה לא יכול להיות אוהד מכבי בכדורסל?? זה לא קשור אחד לשני...
 
פשוט...

מכב ת"א היא אגודה אחת, ולהיות אנטי-מכבי בכדורגל ובעד מכבי בכדורסל זה די סותר.
 

yellow6

New member
זה לא סותר

אני אוהדת את הקבוצות המצליחניות( ככה יצא) ובמקרה חיפה ומכבי (בכדורסל) הם מצליחניות. יש עוד הרבה כמוני( טוב לא הרבה אבל יש)
 

One Echoe

New member
../images/Emo6.gif

גם אני אוהד מצליחניות!!!
 

יוטו

New member
בקצרה בנתיים , תפקיד החיילים הוא

להגן על התושבים בכול מצב ומקום שהמ נמצאים, אם לא שמת לב אנחנו במילחמה כרגע . . .
 
תפקידם של החיילי ושל הצבא

הוא למלא את הוראות הממשלה והכנסת!!! שמעת פעם על הפרדת רשויות?
 
למעלה