אין לי עם מי לדבר.. מקווה שפה זה המקום

שייק שי

New member
אין לי עם מי לדבר.. מקווה שפה זה המקום

צהריים טובים לכולם.

אני נער תלמיד כיתה י'א.
נשאר לי עוד שנה וקצת כדי לסיים את התיכון.

אימא שלי ילדה אותי בגיל מאוד צעיר.
נולדתי שישה ימים בלבד אחרי שמלאו לה 18 (לא הריון מתוכנן).

כל החיים שלי זה רק אני ואימא שלי, את כל החיים שלה היא נתנה לי.

לפני שנתיים אימא שלי הכירה גבר, אין לי מושג אם היו לה חברים אחרים אבל זה הראשון שהיא הכירה לי.
לפני שנה הוא ואימא שלי החליטו שהם רוצים לגור ביחד.
מאז אנחנו גרים שלושתינו באותו בית.

מערכת היחסים שלי עם בן זוגה של אימא שלי הייתה מן הסתם לא פשוטה (לא סתם קוראים לפורום משפחות מורכבות).
לי וגם לו לקחלא מעט זמן להתרגל אחד לשני.
לאט לאט הזמן עשה את שלו החיכוכים פחתו והמצב היה טוב בבית.

בן זוגה של אימא שלי הוא איש מחקר בתחום מאוד ספציפי ומצומצם.
אם להגיד את האמת עד היום אני בעצמי לא ממש מבין מה בדיוק הוא עושה בעבודה.

אני יודע שהוא מרוויח טוב ואימא שלי יכולה סוף סוף לנשום לרווחה אחרי שכל השנים שהיא נאבקה בקשיים כלכליים וגם אני נהנה מכך בצורת דברים שאני מבקש ומקבל.

אנחנו גרים כולנו בירושלים, אני נולדתי פה וגר כאן כל חיי.
גרים בדירה שלו.

לא מזמן אימא שלי נכנסה ממנו להריון והם התחתנו צ'יק צ'אק בחתונה מצומצמת "לפני שיראו את הבטן" כהגדרתם.

עכשיו בעלה של אימא שלי קיבל איזושהי הצעת עבודה מהטכניון בחיפה.
הוא אומר שהוא חייב לקבל את ההצעה הזאת.
הטענה העיקרית שלו ששם הוא ירוויח הרבה יותר טוב ועם עוד ילד בדרך זה בא בול בזמן.
כמו כן הוא אומר שזה יעשה ניסים לקריירה שלו ויקדם ויפתח אותו מאוד בתחום בו הואא עוסק.

והאמת שהכל טוב ויפה והוא רוצה לעבור לחיפה ואימא שלי גם לא מתנגדת.
הבעיה זה שיש אותי.

נשאר לי שנה וחצי עד סיום התיכון ואני לא מוכן שיעקרו אותי ממקום למקום.
גם ככה יש עלי המון לחץ עם בגרויות ולהתחיל עכשיו בית ספר חדש לא בא בחשבון.
לזכותה של אימא שלי ייאמר שהיא לגמרי מבינה אותי.
אני הצעתי לה שהיא ובעלה יעברו לחיפה ואני אעבור לגור אצל ההורים שלה (סבא וסבתא שלי) שגרים מאוד קרוב אלינו.
מבחינתי זה לא אידאלי הניתוק מאימא שלי והמעבר למגורים אצל אנשים מבוגרים אבל זה הרע במיעוטו.
אימא שלי לא מוכנה לשמוע על כך כי היא אומרת שבגיל הזה (היא נכנסה להריון איתי כשהיא הייתה גדולה ממני רק בשנה) אין מצב שהיא משאירה אותי ללא השגחה צמודה שלה ושאם זה יקרה היא אף פעם לא תהיה רגועה באמת.

אני בשום פנים ואופן לא רוצה לעבור לחיפה.
החברים שלי פה ובגיל 16 חברים זה הכול.
אני לא רוצה לעזוב את התיכון שאני לומד בו שהוא תיכון נורא יוקרתי ושעבדתי מאוד קשה כדי להתקבל לשם.
כמו כן בין סיום התיכון לגיוס כנראה שיהיה חלון זמן ואני רוצה להעביר אותי בעיר שלי עם החברים שלי ולא בעיר זרה בלי חברים.

בעלה של אימא שלי מין הסתם מאוד לוחץ עלי לעבור לחיפה.
הוא אומר שגם בחיפה יש בתי ספר מצויינים ושהוא ידאג להכניס אותי לאחד כזה.
הוא כל הזמן אומר כמה חיפה נהדרת.
הוא אגב בעצמו יליד חיפה ככה שהוא לא ממש אובייקטיבי.
הוא אומר שבמילא אני אתגייס תוך כשנתיים ושבמילא בצבא יווצרו חברויות חדשות.
הוא מנסה לפתות אותי בכך שלאחיו יש שם עסק והוא יסדר לי אצלו עבודה עד הגיוס.
בקיצור מהבוקר עד הערב הוא מנסה לשכנע אותי לעבור לחיפה.

גם אימא שלי מנסה לשכנע אותי לעבור אם כי יותר בעדינות.
היא אומרת שיש לו שם בית גדול בן 5 חדרים לעומת השכירות של 3 החדרים פה ושעם הולדת התינוק לכולנו יהיה יותר מרווח שם.
היא מנסה לשחד אותי בכל מיני דרכים והבטחות כמו למשל שזה בית עם יחידת דיור קטנה בצד ושני אוכל בהמשך לגור שם ולהיות עצמאי.
אבל לי כל זה לא משנה אני לא רוצה לעבור.
לא רוצה לעזוב את ירושלים ואת החברים ואת הסביבה שלי והחיים שאליהם התרגלתי.

אני רואה שאימא שלי נקרעת ולא יודעת מה לעשות ומאוד כואב לי לראות אותה ככה...

אני רואה שהיא לא יודעת מה לעשות ואיך לצאת מהמצב הזה והאמת גם אני לא יודע מה לעשות.

אני כל הזמן מסביר לה שעבורי הכי טוב להישאר פה עם סבא וסבתא שלי ולא לעבור לחיפה.
בראש היא לגמרי מבינה את זה אבל הלב לא נותן לה להשאיר אותי פה ולעבור לשם.
אני יודע שבסופו של דבר אם אני אתעקש על שלי להישאר פה גם היא תשאר פה בגללי.
הוא יסע והיא תשאר ויכאב לה מאוד ואני לא רוצה.
לאימא שלי היה מאוד קשה לגדל אותי לבד ונכון שהיא היום כבר אישה בוגרת ולא נערה בת 18 אבל שמעתי אותה מדברת עם חברה ואומרת שהפחד הכי גדול שלה זה שהיא תאלץ לגדל ילד נוסף לבדה (האופציה שבעלה לא יקח את הקידום לא קיימת מבחינתו גם במחיר של מגורים בערים נפרדות ואני מצידי אשנא את עצמי אם אדע שאחי או אחותי גדלים כמוני בלי אבא בגללי).

אני לא יודע מה להחליט ומה לעשות האם להמשיך לעמוד על זכותי לעבור לסבא וסבתא שלי ואם אימא שלי לא תיתן לי זאת בעיה שלה או להקריב את עצמי ולעבור לחיפה למען אימא שלי והאח או האחות שעוד לא נולדו לי?

mother cat

New member
וואו, איזה מסובך

אתה נשמע נער מאד נבון ומאד מאד רגיש. תארת חיים לא פשוטים, והתלבטות מאד סבוכה שבה יש יתרונות וחסרונות לכל בחירה.
&nbsp
אני יכולה להגיד מה בעיני נכון לעשות, אבל אני תוהה כמה זה משנה? אם כולנו נגיד לך לא לפרק לאמא שלך את המשפחה ולסע איתם אז זה ישמע לך יותר נכון ממה שזה נשמע עכשיו? ואם נגיד לך לא לוותר על זכויתיך ולהשאר בירושלים זה ישמע יותר נכון?
&nbsp
אני חושבת שאתה צריך לעשות חשיבה מאד רצינית על מה יהיו באמת הויתורים מהצד שלך (ה"מחיר" שתשלם) ותשווה את זה ל"מחיר" שאמא שלך תשלם, ושהתינוק ישלם. אולי יש אפשרות להתיעץ עם איש מקצוע - אולי יועצת בבית ספר - שיעזרו לך קצת לנתח את המצב ולהגיע להחלטה?

שייק שי

New member
האמת שכמו שכתבתי אני בכל מקרה אשלם מחיר

כי גם לעבור לגור אצל סבא וסבתא שלי ולהישאר פה בלי אימא זה לא אידאךי עבורי זה פשוט הרע במיעוטו.
רק שבעוד שאני יכול לדמיין איך החיים שלי יראו פה בלי אימא שלי (לא ממש אידאלי) אני ממש לא יכול לדמיין איך החיים שלי יראו שם במקום חדש בבית ספר חדש ובלי חברים
הלא ידוע מפחיד יותר מהידוע

מחרפן אותי שהאופציות הן או שאני נשאר פה והם עוזבים או שכולנו עוזבים או שהוא עוזב ואני ואימא שלי נשארים.
מעצבן שהאופציה שהוא ישאר ולא יקח את העבודה היא בכלל לא על הפרק.

להרבה ילדים ממשפחות מורכבות יש אבא ועם המגורים עם האימא לא מסתדרים אפשר לגור איתו.
לי אין אבא. אימא שלי גידלה אותי לבד. אבל שלי אף פעם לא רצה אותי. אפילו בתעודת הלידה שלי לא מופיע שם האב.
אז אני מרגיש קצת מקופח שאני לא יכול להגיד טוב תסעי לחיפה אני אגור עם אבא
אימא שלי זה כל מה שיש לי
ואני ממש לא מאחל לאחי/אחותי חיים כמו שלי כלומר בלי אבא

TatyBar

New member
לא מסכימה לגמרי.

הוא לא צריך לקחת על עצמו את המחיר של האמא ושל התינוק.
הוא ילד במשפחה.גם אם בוגר.
זה ממש לא התפקיד שלו .
האמא והאבא צריכים להחליט על מחיר.
ולטעמי, זה מחיר קטן מאוד לתינוק, לא להיות עם אח שגדול ממנו ב 18 שנה (!!) בשנה שנתיים הראשונות לחייו.
כלום טראומה.
הבעיה היחידה היא האמא שלא יכולה לשחרר.
אבל זה עניין שהוא האמא. לא הילד.

שייק שי

New member
מה שמאוד כואב לי

זה שבסופו של דבר יוצא שאני כן צריך להחליט
כי הבעל של אימא שלי חתם על החוזה מול הטכניון לפני שהגעתי להבנה עם אימא שלי לגבי מה קורה מה קורה
כאילו הוא חתם
ועכשיו הוא חייב לעבוד שם
ואני ואימא שלי צריכים לשבור את הראש
זה מעצבן

והכי מעצבן זה שכשל הסיפור הזה צץ הדבר הראשון שאימא שלי אמרה זה מה יהיה איתי
והוא אמר שהוא מבין ושזה אכן בעיה רצינית
אמר שיסע לשם רק לפגישה
ומפה לשם חתם
והעמיד את כולנו בפני עובדה

הוא אומר שבטכניון יש איזשהו ציוד שאין בשום מקום אחר בארץ ושזה הזדמנות פז עבורו ושהוא היה מפגר אם הוא היה מסרב
או קיי
אבל מה איתי?
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי אני לא לגמרי מבין במה הוא עובד אבל הקידום הזה מבחינתו זה עליה של כמה וכמה מדרגות בקריירה
וכמובן משכורת הרבה יותר גבוהה
אבל כסף זה לא הכול
וכבר עכשיו הוא מרוויח ממש ממש טוב
הוא אומר שבעבודה הנוכחית שלו כבר אין לו לאן להתקדם
אבל שוב מה איתי?

נשאר לי עד הגיוס בסך הכול שנה וחצי
למה להרוס לי אותם בגלל הקריירה שלו

הוא יכול לנסוע לחיפה כל בוקר... (או עד כמה שנחוץ)

הוא לא יהיה הראשון או האחרון שעושה את זה...

שייק שי

New member
מנסה לענות אם כי כרגע אני בסערת רגשות

וקשה לכתוב לעניין
&nbsp
כרגע כל הציונים שי בתעודות הם בין 80 ל 100. אין פחות מ 80.
המקצוע שתמיד היה לי איתו בעיה רצינית זה כימיה.
פשוט לא קלטתי את זה.
המורה היה נותן לי 60בתעוד וגם זה מתוך רחמים כי הוא ראה שאנ משתדל ולא קולט.
&nbsp
בעלה של אימא שלי ישב איתי המון על כימיה ועדיין יושב ומציון של 60 שהייתי מקבל מרחמים היום אני מקבל 80 שמגיעים לי ביושר.
&nbsp
אני טיפוס די הומניטרי ולכן גם באלגברה וגאומטריה ופיזיקה בעלה של אימא שלי עוזר לי.
עיקר העזרה של הבעל היא כמובן הייתה ועדין בתחום הכימיה כי שם אני באמת מתקשה לקלוט את הדברים.
הוא ממש לקח את עניין הכימיה שלי כפרוייקט.
והוא מבסוט מהתוצאות.
&nbsp
למה אני אומר את זה?
כי הוא טוען שזה האבא שהוא רוצה להיות.
אבא מעורב.
והוא אומר שאם חמישה ימים בשבוע הוא יצטרך לצאת מהבית בשש בבוקר ולחזור בשמונה בערב אז הוא יהיה מותש ולא יהיה בכלל אבא לילד שיוולד לו והוא לא מוכן לזה.
לא ברור לי איפה ההגיון פה כי אם אימא שלי תישאר איתי הוא בכלל לא יראה את היד אבל כנראה שהוא סומך על כך שזה לא יקרה...
&nbsp
בסך הכול אני תמיד הייי ילד נבון.
ילד שקורא המון (נדיר בימינו).
ועד כיתה ח' אףפעם לא היו איתי בעיות אז התחיל גיל ההתבגרו אצלי.
אז נכון אולי לא הייתי תלמיד מצטיין אבל תמיד למדתי טוב והייתי ילד טוב.
&nbsp
אחר כך מה שקרה זה שהסתבכתי עם חבר'הלא ממש טובים.
התחלתי להבריז משיעורים (גי התבגרות טיפוסי)
הפסקתי לעשות שיעורי בית
המחנכת קראה לאימא שלי כמה פעמים להגיע לבית ספר.
באחת הפעמים קיבלתי תעודה עם נכשל בארבע מקצועות.
&nbsp
בקיצור באותה תקופת ההתבגרות עשיי לאימא שלי חיים קשים וגרמתי לה להמון עצבים
אז אולי מצד אחד עכשיו אני יכול לכפר על זה
אבל מצד שני למה אם הייתי נער מתבגר טיפוסי
&nbsp
אני חושב שאני ילד די עצמאי ואפשר בהחלט להשאיר אותי פה.
&nbsp
לאחרונה הייתה לי פציעה די קה ברגל
ונאלצתי ללכת כמה וכמה פעמים רופא מומחה בבית חולים במרפאה פרטית.
הלכתי לבד.
אני לא חושב שהרבה ילדים בגילי עושים את זה.
הבעיה שאימא לי במקום לראות את זה שטיפלתי בבעיה הרפואי שלי לבד מתרכזת בזה שנסעתי הלוךוחזור במונות כי אני לא מסתדר עם אוטובוסים (הבעל הציע את המוניות).
&nbsp
בבית מי שמכין את האוכל זה או אימא שלי או בעלה בטח לא אני.
ואם אני אגור אצל סבתא שלי היא תדאג לי לאוכל.
חוץ מזה אני תמיד יודע להכין לעצמי חביתה או פירה תפוחי אדמה.
&nbsp
חוץ מתקופה של גיל התבגרות בעייתית בעיקר בכיתה ח'
וחוץ מסיפור הפריצה הדפוק אני באמת ילד טוב
נכון בדקתי קצת גבולות אבל מי לא עושה את זה
ועכשיו בגלל זה לא לסמוך עלי זה לא פייר.
&nbsp
אימא שלי ובעלה נותנים לי לא פעם את כרטיס האשראי שלהם כדי שאלך לקנות מהו או אלך להביא משהו מהסופר ואני מעולם לא השתמשתי בזה לרעה.
לא שמגיעה לי מדליה על זה אבל זה כן מראה שאני סך הכול נער טוב
&nbsp
כשאני אומר את כל זה לאימא שלי היא אומרת נו בטח זה כי אני ובעלי פוקחים עליך שבע עיניים
לא כי אני יילד טוב
עצוב
&nbsp
כרגע הבעל של אימא שלי מפרנס את שלושתנו.
המשכורת של אימא שלי הולכת כולה עלי ועל כל מה שהיא לא יכלה לתת לי כל השנים.
בעלה מבטיח שאם נעבור לחיפה והיא לא תעבוד הוא יממן כל מה שאני צריך לעומת זאת אם נשאר בירושלים הוא לא יעשה את זה מתוך כעס עלי ולאימא שלי לא יהיה כסף לכלום עם שני ילדים.
&nbsp
בעל של אימא שלי די אגואיסט.
תאורטית יש אופציה שהוא יוכל לעבוד פחות ימים ארבע ולא חמש
ופחות שעות ואז כן לנסוע לחיפה ולחזור
אבל הוא טוען שאז הוא ירוויח פחות ואימא שלי תצטרך להמשיך לעבוד והוא רוצה שהיא תהיה בבית עם הילד שלו שיוולד
ושוב הטיעון שהוא יהיהעייף ולא יוכל לתפקד כמו אבא טוב
&nbsp
אגב הוא רוצה שני ילדים
אחד אחרי השני
וגם אימא שלי
והוא אומר שזה יהיה לו נורא קשה שני ילדים קטנים ונסיעות יומיות לחיפה
זה שהמעבר קשה לי לא נראה שמזיז לו יותר מידי
&nbsp
עוד עניין שזה שבעלה של אימא ששלי עבד לא מעט בחול
ושם בילה לא מעט בכבישים
הוא שנא את זה ואמר שאחת הסיבות לחזרה שלו לארץ זה כדי לא לבזבז זמן יקר בכבישים
ככה שהוא לא ממש מוכן לשקול את האופציה הזאת
אולי אם אימא שלי תשאר פה הוא יעשה את זה אבל אל נראה לי
כי חודש הבא כמו שכתבתי הוא עובר לשם לאחיו ומתחיללשפץ ולארגן את הבית שלו שכרגע מושכר.
&nbsp
אגב בעלה של אימא שלי הגיע לירושלים בעקבות עבודה
וכן הוא התרגל לעיר הזאת אבל הוא לא אוהב אותה
והוא לא רוצה שהילדים שלו יגדלו כאן
&nbsp
בסדר אז תעברו כשאני אתגייס מה הבעיה?
אבל הוא לא מוכן לשמוע כלום
&nbsp
בעלה של אימא לי עבר דירה כל שנתיים שלוש ארבע מאז שהיה ילד ומבחינתו מעבר זה שטות זה אפילו כיף
הוא עבר אחר כך ממדינה למדינה ונהנהנ מזה
האופי שלנו ונה והוא לא מבין למה אני עושה טרגדיה מהמעבר.
&nbsp
אימא שלי באה בגישה שזה לא משנה איפה גרים העיקר רמ החיים ועם מי גרים
ושם כולנו נגור כמשפחה ברמת חיים גבוהה
ושוב גם היא לא שומעת אותי
&nbsp
בעלה כל הזמן מפתה אותי שהוא יסדר לי עבודה עם משכורת מעל הממוצע אצל המשפחה שלו וזה נחמד אבל מחינתי כסף זה לא הכול
&nbsp
יש לי חלום להיות מתכנת
ללמוד בעברית
אימא שלי והוא אומרים שאם אני אלך עכשיו לקראתם הם יממנו ליאחר כך את הלימודים
אבל זה כבר סחיטה לכל דבר
&nbsp

אשבל1

New member
אולי כדאי לערב את יועצת בית הספר משתי סיבות

1. בכל תיכון האשכולות בנויים בצורה שונה.

2. אם תשאר שהיא תהיה מעורבת במתן תמיכה נפשית ולימודית, אם תזדקק לעזרה במקום העזרה שכרגע בן הזוג של אמך נותן.

בהצלחה, אתה נער נבון.

שייק שי

New member
אני אדם מאוד פרטי ככהשלערב יועצת בית הספר זה לא אופציה

מה גם שבמקרה של היועצת שלי אנילא ממש תופס ממנה כאשת מקצוע טובה
&nbsp
עוד בעיה זה שאני לא סגור על עצמי.
זאת אומרת אני כן אני אמרתי מההתחלה לאימא שלי (ומאז עוד מליון פעם) שמה שאני רוצה זה להישאר בירושלים
ואם להיות לגמרי כנים אז איתה (ועדיף גם עם בעלה) אבל זה לא אופציה.
הסבא והסבתא זה רק הרע במיעוטו אבל עדיין הרע....
&nbsp
אתמול מאוחר בערב אימא שלי ובעלה ישבו ודיברו איי שוב על המעבר לחיפה.
בעלה ניסה לציין כל יתרון אפשרי למעבר ולתאר לי תמונה ורודה של המצב.
לא שכל כך השתכנעתי אבל קצת נרגעתי.
&nbsp
אבל היום הייתי בבית הספר ועם החברים שלי ועכשיו אני שוב בפאניקה וחזרתי הביתה ואמרתי לאימא שלי שאני לא רוצה לעזוב את ירושלים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אשבל1

New member
נשמע שעם כל הקושי אולי אין ברירה וזו השעה לראות את חצי הכוס

המלאה במעבר...

אורית2011

New member
אני מאד מבינה אותך

אני זוכרת את עצמי בגיל הזה, ולמרות שעברו מאז המון שנים, אני זוכרת כמה החברויות היו קריטיות בשבילי. אני צריכה לומר לך, שזה מאד תואם לגילך, אבל שבדרך כלל רוב האנשים לא שומרים על קשר לכל החיים עם החברים שלהם מהתיכון, ואם הם כן שומרים, אז עם בודדים. הפחד לעזוב מקום מוכר ואהוב ולעבור הוא גדול, ובגיל שלך דברים נראים מאד שחור או לבן (אל תכעס, אבל ככה המוח פועל בגיל שלך). כל הדברים נראים נוראיים או מעולים, אין אמצע.
אתה נשמע לי נער מאד הגיוני. לכן אומר לך, שבעוד היחסים שלך עם החברים ידעו עליות וירידות, יש לך עכשיו הזדמנות אמיתית לקבל בן משפחה משלך, אח או אחות. הקשר הזה יחזיק עד מותכם, והוא יבנה בשנים הקרובות. זה לא אומר שתהיה לך חברות נפש עם האח הזה, אבל בתור מי שמגיע ממשפחה כל כך קטנה ומצומצמת, זה מי שתשב לידו בשולחן בכל הפסחים מעכשיו ועוד חמישים שנה, אם תדע לקשור אותו יחסים טובים.
באופן סטטיסטי, אני חושבת שיש סיכוי כלשהו שהמקום החדש יהיה יותר טוב מהמקום הישן, שיהיה אותו הדבר או יותר גרוע. בשני המצבים, אחד ושניים, אתה בסך הכל במצב טוב. אני מאד מבינה את אמא שלך ובעלה, שרוצים לוודא שהוא עובר למקום שיבטיח את העתיד שלהם וגם בפנסיה, ובעקיפין גם את העתיד שלך ושל התינוק שבדרך.
לדעתי, אתה צריך לתת סיכוי לזה שהמקום החדש ימצא חן בעיניך. הייתי מציעה לך לעשות שיחה עם אמא שלך ולהגיד שתנסה, אבל שאם תוך שלושה חודשים אתה לא מרוצה, שהיא תאפשר לך לחזור לירושלים ולגור אצל סבא וסבתא. להמלצה שלי יש כמה סיבות: קודם כל אם היא תראה שאתה משתדל, גם היא תשתדל בשבילך. שנית, אני חושבת שהיא עדיין לא סומכת עליך ושבגיל שלך כל כמה חודשים מאפשרים לנו, להורים, לראות את השינוי שחל בכם, וגם היא בטח תראה יותר בגרות אצלך בעוד חצי שנה מעכשיו. שלישית, אם לא תמצא את עצמך, גם היא שרוצה את טובתך תנסה למצוא לך פתרונות. רביעית, הקשר עם התינוק (כבר כתבתי). חמישית, אם יש לך בירושלים חברים לחיים, כאלה ששווה בשבילך לריב עם אמא שלך ולגור עם הסבים בשבילם, העובדה שנסעת לגור בחיפה לא תגמור את הקשר ביניכם. אם החברות כל כך שברירית, אולי באמת אמא שלך ובעלה צודקים, ולא כדאי לעשות החלטות לחיים בהתבסס עליה? בכל מקרה בצבא הקשרים האלה, אם הם שבריריים, יתמוססו.
&nbsp
אני חושבת שחיפה היא עיר מקסימה ויש בה הרבה אפשרויות (אני לא חיפאית אבל גרתי בה תקופה). אם היית יודע כמה אנשים פוגשים בטירונות חברים לחיים, היית מופתע. לי יש חברה מהטירונות שהיתה בסך הכל שלושה שבועות. אולי בשנה הזו תמצא חברים נהדרים נוספים? אני חושבת שכרגע הפחד מהשינוי מכתיב לך את צורת המחשבה, ושאחד הדברים שאני מנסה לחנך את הילדים שלי זה להעיז, כי מי שלא מעיז לא מתקדם משמעותית אלא רק בצעדים מאד קטנים. המעבר הזה יכול לעשות טוב מאד *לך*, ואם תסתכל על זה ככה אז לא תרגיש שזה בשביל אמא שלך. זה לא משהו שלא ניתן לחזור בו, כי אם תרצה לחזור האפשרות של סבא וסבתא פתוחה, באופן תיאורטי, ותלויה בהסכמה של אמא שלך. אולי תקופה ממש נפלאה ממתינה לך מעבר לפינה?

שייק שי

New member
כתבת שזה לא משהו שלא ניתן לחזור בו

אבל אם אני אעבור ללמוד שם אני כבר בטח לא יעבור שוב באמצע שנת לימודים
ואז תעבור שנה פלוס עד שאני אחזור
ואני מפחד שיווצר מצב ששם אני לא אבנה חיים וחברים חדשים
ופה הקשרים יתמוססו
וככה אני לא ארגיש בבית לא שם ולא פה ותחושת בית זה משה מאוד חשוב עבורי.

חוץ מזה אני יודע שזה מפגר ובכל זאת אני לומד בירושלים בתיכון שצמוד לאוניברסיטה העברית והחלום שלי היה תמיד ללמוד שם.
אז מה יצא אני אעקור את עצמי לחיפה אסיים תיכון אעשה צבא ובכל מקרה אחזור לירושלים ללימודים באוניברסיטה.
כלומר שוב עקירה.

אגב בקבלה לאוניברסיטה העברית זה ידוע שיש עדיפות לבוגרי התיכון שאני לומד בו (גם אם לא רשמית) ואנילא רוצה לאבד את זה.

dana3334

New member
תוהה לגבי נושא הקבלה לאונ' העברית (למדתי שם תואר ראשון ושני,

ואוהבת מאוד את ירושלים):
לפי הידוע לי בכל המקצועות כמעט הקבלה לתואר ראשון היא אוטומטית על סמך ממוצע הבגרות וציון הפסיכומטרי. אין פה בכלל עניין של שיקול דעת של המחלקה המקבלת. רק שני הציונים הללו.
במעט מאוד מקצועות לתואר ראשון יש גם ועדת קבלה, כמו רפואה.
נשמע לי מאוד מוזר שיש העדפה לא רשמית לבוגרי לידה. אני נוטה להאמין שאלו שמועות לא מבוססות.
השאלה היא גם אם תרצה ללמוד בחוג שקשה להתקבל אליו. לרוב החוגים לא קשה בכלל להתקבל.
כמובן שיש הבדל בין הקושי להתקבל לבין הקושי ללמוד. למשל: לפחות בזמני היה הרבה יותר קשה להתקבל לפסיכולוגיה מאשר למתמטיקה (תואר ראשון), כי הביקוש לפסיכולוגיה הרבה יותר גדול. אבל היה קל הרבה יותר ללמוד פסיכולוגיה מאשר מתמטיקה, לפחות לדעתי.
תבדוק את חתך הקבלה בתחומים שאתה חושב עליהם. אולי בכלל קל להתקבל אליהם?
וכמו שאמרתי, גם אם קשה להתקבל - לדעתי בתואר ראשון החתך הוא אוטומטי. ובתואר שני, גם אם יש ועדת קבלה - אז אם למדת באונ' העברית לתואר ראשון זה ממילא יאפיל על איפה למדת בתיכון. הנתון הזה כבר לא יהיה רלוונטי בכלל לתואר שני.
שאר השיקולים שהעלית הם משמעותיים. רק השיקול של עדיפות בקבלה לאונ' נראה לי אגדות אורבניות.
אין ספק שאתה נער נבון ובוגר ומקסים. מאחלת לך הצלחה במה שתעשה.

לא הייתי במצבך ומעלה נקודות מחשבה בכל זאת

1. יש לך בסך הכל שנתיים עד הצבא ששם רוב האנשים בונים את החברויות האמיתיות
2. בחיפה יש את בית ספר הריאלי ששמו רץ לפניו כבר הרבה מאוד שנים (תבדוק בגוגל) ואנשים מתגאים בו גם מאוד בבגרותם
וחשבתי להעלות עוד נקודות והחלטתי לא ללחוץ עליך רגשית

שייק שי

New member
שמעתי על בית הספר הראלי

אבל מי מבטיח י שיקבלו אותי לשם באמצע י"א
או רק לי"ב
אימא שלי ובעלה מבטיחים לי מורים פרטיים שיכינו ואתי למבחני קבלה ומבטיחים להפוך עולם כדי שאכנס לבית ספר טוב אבל אני מפחד שזה לא יקרה והאמת גם שעם כל הבגרויות על הראש לא בא לי ללמוד גם למבחני קבלה

TatyBar

New member
במילה וחצי

אתה לגמרי צודק.
לעבור עיר זה תהליך שלוקח זמן ומשאבים נפשיים. זה ישפיע על היכולת שלך להתמודד עם הבגרות.
מעבר עכשיו הוא דבילי לגמרי בשבילך.
הפתרון שהצעת הוא מעולה ונכון.
לאמא שלך נדמה שהיא יודעת מה טוב לך, אבל זה נשמע יותר שהיא פועלת מנקיפות מצפון... ואם רק תסכים לעבור, זה יוכיח לה כאילו, שזה לא באמת פוגם לך בחיים.
אבל זה כן.
המעבר הכוונה. לא החיים החדשים והמוצלחים של אמא שלך עם המשפחה החדשה שלך.
לומר לך שהחברויות אמיתיות נוצרות בצבא זה לא קשור לכלום.
לי יש חברות טובות עוד מהיסודי. וזה גם לא קשור להתמודדות עם המשבר שכן יהיה.
חברות שדועכת כי אתם עוברים לחיים אחרים,זה נורמלי.
חברות שנגדעת כי אתה עובר לעיר אחרת,משאירה חלל בלב. וזו התמודדות בפני עצמה.
אמא שלך אולי היתה נערה נחמד בגילך, אבל נשמע שאתה מספיק בוגר ואחראי כדי להבין את ההשלכות ארוכות הטווח של המעבר בשבילך.
אם היא לא תסלח לעצמה, זה קשור אליה.
אבל היא לא יכולה לדרוש ממך לעבור עכשיו, כשזה הכי גרוע מבחינתך,רק בשביל להשקיט אותה.
זהלא פייר.
היא צריכה לחשוב עליך,ולא על עצמה.
אני בעד להתעקש ולהישאר.
זה אגב יחזקמאוד את הקשר שלך לסבא וסבתא וזה פנטסטי בפני עצמו.

TatyBar

New member
ואגב.

אחרי שקראתי את התגובות שלך למגיבים האחרים, זה רק מחזק את דעתי כי כל הנקודות שאתה מעלה נכונות.
את העתיד אי אפשר למפות ואין לדעת אם יהיה יותר או פחות טחב במקום חדש.
אבל כמו שאמרת, ירושלים זה המוכר והידוע ועם זה הרבה יותר קל להתמודד.
ואולי לא תתקבל לעברית. אין לדעת.
אבל מראש ובמודע להקטין את הסיכויים עם מעבר לבית ספר אחר ופגיעה די וודאית ביכולות להצליח הכי טוב בבגרות.... ממש לא חכם ולא נכון.
מקווה בשבילך שתצליח.

שייק שי

New member
הבעיה שלי היא

שהבעל של אימא שלי הוא בן של איש צבא
והוא עבר דירה כל שנתיים שלוש ארבע בעקבות אבא שלו
אז הוא לא מבין מה הביג דיל במעבר ומשכנע את אימא שלי שזה לא ביג דיל

הוא גם עבר המון לחול ובחזרה בעקבות הקריירה שלו
והחליף המון ערים בארץ

אז הוא רגיל לזה ועבורו זה לא סיפור
עבורי כן
הבעיה שהוא משכנע את אימא שלי שהנה הוא עבר עיר בגיל 15 ואז בגיל 18 וזה לא היה בעיה

הוא אומר שמעברים זה כיף וזה שינויים וזה התחלות חדשות
אני שונאאאא שינויים
מספיק שקיבלת אותו וזה שינוי
ומספיק שעברנו לגור אצלו וזה שינוי
ומספיק שתכף יהיו לי אח או אחות וזה שינוי
כמה שינויים אני אמור לספוג בגיל הקשה הזה????

שייק שי

New member
לגבי הסרוב של אימא שלי להשאיר אותי פה

מצד אחד אני מאוד עצמאי
וברור שאפשר להשאיר אותי פה עם סבא וסבתא שלי.
הבעיה שיש לי היסטוריה של הסתבכות עם חבר'ה לא ממש טובים
זה אפילו משהו שהגיע למשטרה
ואגב במובן מסויים אני חייב לבעלה של אימא שלי כי הוא זה שהוציא אותי אז מהתסבוכת עם קשרים שהיו לו ולא נתן לזה להגיע למשפט שזה בטוח לא היה עושה טוב לעתיד שלי ולצבא שלי וכו'
חוץ מזה באותה תקופה אני ואימא שלי היינו בסוג של משבר ובעלה היה שם בשבילי
ועכשיו אימא שלי מפחדת להשאיר אותי בלי השגחה בגלל הסיפור הזה
ולא היא לא חושבת שההורים שלה זה השגחה

עלה רעיון שהיות ובחיפה אימא שלי במילא לא מתכננת לעבוד אז ששבוע היא תהיה פה איתי ושבוע בחיפה עם בעלה
אבל אימא שלי אומר שגם להיות איתי כל שבוע שני זה עדיין לא השגחה מספיק צמודה היא מאוד דואגת לי
חוץ מזה היא אומרת שזה יהיה סיפור עבורה להיות שבוע פה שבוע שם ולעשות את הנסיעות הארוכות האלה עם תינוק
רציתי לשאול מה דעתך/דעת שאר הקוראים על האופציה הזאת?
הרי אם היה לי אבא יש מצב שהייתי גר שבוע איתו ורק שבוע עם אימא שלי....

עוד עניין שרציתי לציין
שהמצב הכלכלי של אימא שלי היה תמיד ממש רע
בת 18 בלי תואר בלי כלום ועם תינוק על הידיים
ולכן לפני שעברנו לגור עם הבעל של אימא שלי גרנו בשכונה קצת בעייתית
אז נכון שאני בבית ספר הכי טוב בעיר והחברים שלי הם משם
אבל יש לי גם חברים מהשכונה הקודמת חברים שלמדתי איתם ביסודי והם ממשפחות בעייתיות וחלקם בעיתיים בעצמם וזה עוד סיבה שאימא שלי לא משאירה אותי פה
היא מפחדת שאני אסתובב איתם ואצא לתרבות רעה מה שנקרא

למעלה