דילמה
קודם כל אומר שאתה נשמע/נקרא נער אינטליגנט, רגיש, רהוט וחכם.
קראתי את השרשור כבר אתמול, וחשבתי על זה קצת היום.
מצד אחד, אני מסוג האמהות ה"קשוחות" שחושבות שילדים צריכים לעשות מה שההורים קובעים להם.
מצד שני, בזוגיות השניה שלי קבעתי מראש שאני לא מזיזה את הילדים שלי מהמקום שלהם, לפחות עד שהאחרון שבהם מסיים את התיכון.
הבעל שלי, דרך אגב, עבר לגור איתי בעיר מגורי שרחוקה מאד ממקום עבודתו, והוא נוסע כל יום כשעתיים+ לכל כיוון.
מצד אחד אני יכולה להבין את אמך שחוששת להשאיר אותך ללא השגחתה אחרי המקרה שסיפרת. זה לא שלקחת מסטיק בזוקה במכולת, זה ארוע שיכול היה להסתיים בתיק במשטרה, זה חמור, ומקרה נוסף שכזה יכול להשפיע על העתיד שלך.
מצד שני אתה נשמע באמת כנער רציני, ונראה לי שלא תעז לחזור על השטויות האלה.
מצד אחד אתה נשמע בוגר, חכם, רציני ורגיש, אך מצד שני יש פה ושם ביטויי חוסר בגרות שלך (וזה בסדר גמור, בגיל 16 לא מצפים ממך להיות בוגר).
מצד אחד אתה מבין שבדרכו של בעלה של אמך נקרתה הזדמנות פז שלא חוזרת לעתים קרובות, ואני מבינה מאד את הרצון שלו להתקדם בקריירה שלו ולהרוויח יותר . משכורת גבוהה זו לא מילה גסה בעיני, ואתה בעצמך אמרת שההצטרפות שלו לחייכם העלתה את רמת החיים שלכם, כך שגם אתה מבין את החשיבות של משכורת מכובדת, בפרט כשהולך להצטרף למשפחה שלכם תינוק בקרוב.
ומצד שני אתה משווה את כל הקריירה שלו לשנה וחצי עד הגיוס שלך . זה בכלל לא בר השוואה.
החיים שלך לא יהרסו מכך שתעבור איתם לחיפה.כן, זה לא יהיה נוח. לוקח זמן להסתגל למקום חדש, לבית ספר חדש, לחברים חדשים, ולרוב האנשים קשה מאד עם שינויים, אבל יש לי רושם מאד חזק שאם תעבור בסוף, יהיה לך הרבה יותר קל ממה שאתה חושב.
ממה שאני מבינה מדובר על מעבר ביולי, כלומר אחרי סיום שנת הלימודים הזו, כך שתישאר לך שנת לימודים אחת, שגם היא לא ממש מלאה . חצי מי"ב כבר לא הולכים לביה"ס, אלא יותר לומדים בבית למתכונות ולבגרויות, בימים האלה תוכל לנסוע לבית אמך בחיפה וללמוד שם, בין כה וכה אלה לא ימים שאמורים לצאת לבלות עם חברים.
אני חושבת שתנסה שוב לדבר עם אמא שלך. בלי כעס, בשקט. תראה לה את מה שכתבת, תראה לה את התגובות.
אפשרות אחת היא שתראה נכונות ואחריות, תתחייב להמשיך להיות ילד ותלמיד טוב, ותתחייב לכך שאם חלילה תפר את ההסכם ביניכם, אתה עובר לשם בלי ויכוח.
אפשרות שניה היא להציע לבעלה של אמך שינסה לפחות בהתחלה להגיע הביתה מחיפה, ובהמשך, אחרי שתסיים את ביה"ס, המשפחה תוכל לעבור לשם כדי להקל עליו .כפי שציינתי קודם, בעלי נוסע כבר 10 שנים כל יום הלוך ושוב כמעט 4.5 שעות. זה קשה מאד, אין ספק, אבל זה לא בלתי אפשרי.
ממה שאני קוראת אני מבינה שאתה מעריך אותו מאד, שהוא עוזר לך, תומך בך, ובסך הכל משמש דמות חיובית מאד בחייך.
חבל לאבד את זה. בטח שלא בשביל שנה וחודשיים מהחיים....
שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתצא לפועל בסופו של דבר