אין עבודה לשמנים ?

missB

New member
הסטנדרטים של יופי

קצת מעוותים בימינו. אולי יבוא יום והסטנדרטים האלה ישתנו אבל בינתיים נשים נדרשות להיות שלדים מהלכים כדי להיחשב חתיכות. אם בחנויות בגדים אומרים לנו שמידה 40 נחשבת large אז מה נותר לנו לחשוב? וזה נכון פי כמה לדוגמניות שאמורות לייצג את אידיאל היופי האנורקטי.

אפרתש

New member
42 זה מידות גדולות!

סופסוף הורדתי חלק מהמשקל העודף שלאחר הלידה, והחלטתי לפנק את עצמי ולקנות בגדים. בפסימיות (שהוכחה בנכונה) נכנסתי לחנות מידות גדולות ובגדי הריון. על הקולבים היו מידות 42 ו44. יותר גדולות - צריך לבקש מהמוכרת. כנראה זה לא יפה מספיק בשביל להיות תלוי לתצוגה. בסוף דווקא מצאתי בחנות רגילה, אבל כל המכנסים היו בגזרה הזאת שהפופיק מככב לו הרבה מעל קו המכנס. תגידו, לא שמעתם על זה שיש בעולם גם נשים שעברו את גיל 18? נשים שיש להן בטן קצת יותר מעוגלת מקרש חיתוך? תבורכנה כל אלה שמרגישות טוב עם עצמן ועם המראה שלהן. אני מאלה שרוצות קצת להסתיר. אבל היצרנים לא מוכנים לעזור לי בזה.

missB

New member
הכי גרוע בעיני

זה מה שעשו החנויות למידות גדולות. הרי חנויות כאלה נפתחו מלכתחילה כדי לענות על הצורך של נשים מלאות יותר שלא מצאו את עצמן בחנויות ה'רגילות'. אז לבוא לחנות כזו ולגלות שגם בה חושבים שהמידה שלך לא ראויה להופיע על המדפים אלא רק בבוידם?!? זה אמור לגרום לנשים לרצות לקנות בחנויות האלה?

siv30

New member
../images/Emo45.gif איתך מיס בי

הבעיה שהאידיאלים האלה מקרינים על היכולת שלנו לתפקד בחברה הן ברמה התעסוקתית והן ברמה החברתית. נדמיין לעצמנו את הגבר הממוצע של שנות ה- 3000 מה הוא מחפש? טוויגי. נדמיין לעצמנו את המעביד הממוצע של שנות ה - 3000 מה הוא מחפש? לפי הדרישות מליב טיילור והסיפורים שרצים כאן, טיווגי. אז אולי זה לא מובהק ובראשי גלי כי זה לא פוליטיקלי קורקט, אבל זה מחלחל מתחת לפני השטח.

אפרתש

New member
את צודקת. החיים לא

לעבודה כמהנדס. בלי שום קבלת קהל. אתה והמחשב. יבוא אחד עם שיניים שבורות ועקומות, אחד עם תנאים זהים אבל שיניים יפות. מי יתקבל? אחד שקצת מגמגם, לבוש מכוער, אף עקום - כל אלה צריכים להיות קצת יותר מוכשרים מהאחרים כדי להתקבל.

siv30

New member
והגברים, כולם מושלמים ../images/Emo5.gif

המבחן האמיתי הוא לא יבוא אחד שהכוונה לנשים, המבחן האמיתי כאשר מציבים גבר ואישה לאותו תפקיד. שניהם עקומים, מקווצצים ושמנים האם אותה התנהגות תחול גם על הגבר? האם אותם מעסיקים היו אומרים לדוגמא לברוס ויליס או לגוני דפ או לא יודעת מי שהם צריכים להוריד את הכרס המשתפלת (לברוס יש כרס בוודאות ראיתי תמונות) בשביל שתהיה להם קריירה...

shandy

New member
שיוויון תעסוקה

עד לחיקוק החוק שאין להפלות אדם על רקע מין דת וכד', לא קיבלו באופן רשמי גופים עובדים שחרגו מהמשקל הנורמטיבי לפי טבלאות. בואי ניקח שני עובדים בראיון עבודה, שניהם עם אותם כישורים ומיומנויות האחד שמן, ענקי.. השני רזה את מי את חושבת יקבלו לעבודה?

Ungareska

New member
אפשר להרחיב את הרעיון

בעל חנות (לא משנה איזו) למשל יכול לטעון שבחורה רזה ונאה מקפיצה את המכירות פי 2 (וזה גם כנראה נכון). מנכ"ל חברה יכול לטעון שזה משפיע על לקוחות עיסקיים לרעה אם הם נתקלים בפקידת קבלה שמנה או סתם לא נאה (וזה כנראה נכון). מנהל בחברה לתרופות יחליט שלתועמלנית כוסית יש יותר סיכוי לשווק תרופות לרופאים זכרים(מה שנכון נכון). אני בכוונה לא מתייחס רק למשקל אלא למראה באופן כללי. כנ"ל במאי יכול להחליט שבא לו ששחקן מסוים יוריד שערות מהגוף. מהו הסוף? איפה עובר הקו בין מקצועות שמראה זו דרישה לגיטימית ובין אלו שלא?

siv30

New member
הגבול עובר היכן שאנו מחליטים

וההחלטה צריכה להיות חברתית ומעוגנת באמות מוסר וההומניות שלנו כאנשים. ההקצנה שלך נראית על פניה נכונה אבל האבסורד שבה זועק לכל עבר אם אנחנו באמת רוצים להיות חברה טובה וצודקת יותר. אבל יתכן שאני טועה ואנחנו לא...

כל החלטה שהוחלטה אי פעם

היתה אח"כ בסיס לשינוי... אמות המוסר השתנו ומשתנות כל הזמן... הכל נמצא כל הזמן בשינוי מתמיד... אבסורד אינו זועק, אבסורד הוא חלק מהחיים מי שאינו מקבל אותו, זועק... ערב טוב

שש שבע

New member
לדעתי זה לא רק רזון אלא אסטטיות

בכלל והיא לא תלויה ברזון, למשל רזה ומדיפת ריח זעה תבריח אותי בטיל מהחנות מול שמנה מאוד אבל מריחה טוב. מצד שני רזה מפחידה לקוחות נשים שמרגישות שמנה לידן, בפרט אם היא עומדת ליד המראה איתן, אבל שמנה לידן הופכת אותן לרזות בלי דיאטה...

הם יכולים לטעון את כל הדברים האלה

אבל לדעתי הצנועה, חלק גדול מהטענות הן בולשיט, ולא ברור למה אתה מניח אוטומטית ש"כוסית" תמכור יותר טוב. מכירה היא תהליך שמבוסס על אינטרקציה, ועל המוכר להיות אמין, נעים הליכות, מקצועי וכו'. אני בכלל לא בטוחה שלמראה החיצוני שלו, כל עוד הוא לא דוחה ממש, יש חשיבות גדולה. חבל להניח הנחות כאלה בלי לבדוק, אני קוראת המון ולא נתקלתי באף מחקר שמאשש את הטענות שהצעת.

שש שבע

New member
כן ודאי

גיסתי היקרה, אשת אחי, אישה יפה מאוד, תמיד מלאה קצת אבל בגבול הנורמאלי, שאמא שלה נפטרה, היא היתה בטראומה שבעקבותיה העלתה ארבעים וחמשה ק"ג. ואז היא שקלה 126 ק"ג. למרות הכשרונות שלה, כשהתקשרה זימנו אותנ לעבודה, יש לה קול מתוק ונעים, כשהגיעה, העיפו בה מבט ודחו אותה "כבר קיבלנו מישהי" "זה לא רלוונטי" אז זהו בנוסף לכל הצרות גם לא היתה לה עבודה, רופא המשפחה אמר לה שאם לא תוריד במשקל לא תגיע לגיל 30 (היתה בת 26) לא היו לה בגדים, כל הכסף הלך לאוכל ו...היתה לה שפשפת נוראית. היום היא 60 ק"ג פחות - חיים אחרים. וזה לא בא למכור לכם איזו דיאטה, אפילו תתחננו אני לא אספר. רק לומר לכם שאין אפס, שמנה או פחות שמנה, רוצים אותך פחות אם את שמנה.

קראתי את כל השרשור

ולא הבנתי מהי הטענה המרכזית של רוב הכותבות. כי לכאורה, אתן אומרות דבר נכון: להציב לאדם גבולות של משקל "לגיטימי" זה לא הומאני ולכן פסול. אבל כשקוראים את ההודעות לעומק, יש לי הרגשה שלא מפריע לכותבות שיהיה משקל "מקובל", הן פשוט כועסות, שהמשקל ה"מקובל" שונה משלהן. כשהן אומרות שאנשים רזים הם "חולים", ואידיאל היופי הוא "אנורקטי", הן עושות את אותו הדבר שתעשיית היופי עושה להן - מציבות סטנדרט, שמותר לבזות את כל מי שלא תואמת אותו. ומפריע לי באותה מידה, כשקוראים לאישה מלאה "דבה" וכשקוראים לדוגמנית רזה "אנורקטית". המשמעות היא אותה משמעות: "מי שלא כמוני/כמו אידיאל היופי שלי, הוא מכוער". ביי בינתיים, יש לכן אחלה פורום, אני נוסעת עכשיו לצימרים בצפון להעלות כמה קילו.

missB

New member
אני יכולה לדבר רק בשם עצמי

כשאני קוראת לדוגמנית אנורקטית אני לא באה בטענות כלפיה בגלל שהיא שונה מהמשקל שלי אלא בגלל המסר שזה מעביר לנשים ובמיוחד לנערות צעירות. הסטנדרט המקובל היום ליופי ורזון הו כל כך לא ריאלי שהוא מעודד נשים ונערות לעשות דיאטות הרעבה, לפגוע בבריאותן ו/או סתם להרגיש רע לגבי עצמן. כל זאת בשעה שהן יכולות להיות במידה מאוד סבירה ולהראות ממש טוב. אבל כשאת נכנסת לחנות ומבקשת מידה 40 או 42 וגורמים לך להרגיש כאילו חבל שאת לא נשארת בבית ולובשת שק, זה חורה לי.

נויהאחת

New member
צודקת, בלתי צפויה, אבל את צריכה

להבין שאת רוב הרדיפה מקבלות נשים גדולות כמוני ולא קטנות כמוך, אני מסכימה איתך שאין הבדל בין שנאת הרזה או שנאת השמן, הלוואי עלי להיות רזה באופן טבעי, אני חושבת שהכעס הוא נגד התוויה של סטנדרטים זהים לכולנו. ונגד החברה שמייחסת לנו תכונות שאינן קשורות אלנו בכלל רק בגלל משקל עודף. תהני בצימר

למה את חושבת שאני קטנה?

אני לא שמנה אבל גם לא מספיק רזה, מה שהפריע לי בחלק מהדעות כאן לא נבע מעלבון אישי. וסיוון, סליחה שקוממתי אותך, מה שאמרתי אולי לא נכון לגביך, אלא לגבי כמה הודעות אחרות.

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אבל אני לא מסכימה איתך, אני חושבת שרובנו הבהרנו שלא מקובל עלינו הצבת גבולות כאלה לא לימין ולא לשמאל. אותי אישית מקוממת האמירה שלך שאנחנו כועסות שהמשקל המקובל שונה משלנו...אני חושבת שכל משקל הוא משקל טוב אם האישה היא אדם טוב עם תכונות של אדם שתורם לחברה.... ו
על המחמאה.

למעלה