אין עבודה לשמנים ?

Elad1n

New member
הגזמתם בתגובות שלכם לגמרי

הגזמתן לגברי עם הרגשנות וחוסר הפרופורציה. לייב טיילר למי שקרא את הכתבה שוקלת כרגע 70 קילו. כולה ביקשו ממנה לרדת ל57 קילו שזה לא אנורקטי ולא בטיח ונחשב למשקל ממוצע. כמו שאף סוכן דוגמנות לא יחתים מישהי במשקל 70 קילו. ככה לתעשיית הסרטים יש לגיטימציה לדרוש מהשחקניות מראה מסויים.

rhorly

New member
זה פשוט חוצפה מה שהולך היום, זה הגו

הגוף שלנו ואנחנו נעשה איתו מה שאנחנו רוצים, ולהיות שמן זה כי לגוף יש נטיה לכך ואי אפשר לחיות על סלט ירקות כל החיים... אז בסך הכל מידה 40 זה עדיין בגדר הסביר ולא חייבם להיות מידה 36 נו באמת אז זה כן חוצפה לבקש להוריד מהמשקל...

Anathema Device

New member
../images/Emo45.gif וכמה חישובים של BMI

ה BMI הוא המדד הרפואי שמשתמשים בו כיום להערכת משקל תקין. חישוב ה BMI מתבצע ע"י חילוק משקל בק"ג בריבוע הגובה במטרים (כלומר, אם המשקל בק"ג הוא W, הגובה במטרים הוא H, אז
BMI= W/(H*H)​
התחום שנחשב תקין, הוא 20-25. כלומר, בגובה מטר חמישים, המשקל התקין הוא 46-56.25 ק"ג בגובה מטר שישים, 51.2-64 ק"ג בגובה מטר שבעים, 57.8-72.25 בגובה מטר שמונים, 64.8-81 לגובה של 1.7, 57 ק"ג זה תת משקל (קל) מבחינה רפואית. על אחת כמה וכמה אם היא יותר גבוהה. להגיד שזה נחשב למשקל ממוצע, זה או הגזמה פראית, או דבר מאוד מדאיג.

הבאת נתונים לא נכונים

ש"מעוגלים" טיפה כלפי מעלה. לגובה 160 המשקל הבריא נע בין 47 ל - 64 קילו ולגובה 170 זה בין 53 ל - 72 בערך. 57 קילו זה רחוק להיות מתת משקל, מצד שני גם 70 זה לא יותר מדי.

ובכל מקרה,

המשקל בקילוגרמים אינו מדד טוב מספיק. לי למשל יש "משקל אידיאלי" לפי הטבלאות, ובפועל יש לי תחת שלא מפחיד ליפול עליו מקומה תשיעית. כך שהמספרים האלה לא מעידים על הרבה.

Anathema Device

New member
כמובן

לא טענתי אחרת. אבל הדיון עד ההודעה לעיל הסתמך על משקל (בקילוגרמים). אפשר אולי להוסיף ששומן זה לא הדבר היחיד שיש לו משקל בגוף. יש גם שרירים, עצמות, ולכמה אנשים שאני מכירה גם מתכות (? תאונות דרכים). אבל כל זה לא אומר כלום. כמו שאמרתי בהודעה למטה, לתפקיד של אלפית, נדרש רזון קיצוני. לתפקידים של בני אדם לעומת זאת, הייתי מעדיפה שיביאו אנשים ממגוון משקלים. לכן הדרישה מליב להוריד במשקל, ועוד למשקל כזה נמוך, ועוד לאיים שלא יהיו לה יותר תפקידים, זה מבחינתי לא לגיטימי.

Anathema Device

New member
הסתמכתי על נתונים של קופ"ח מכבי.

הנתונים - דרך חישוב ה BMI, והתחום שנחשב תקין. המקור - מכביתון (אין לי לינק). החישובים נעשו במחשב, ולא סביר שנעשתה בהם טעות. כנראה המחשבון הנ"ל מסתמך על דרך חישוב אחרת או על תחום אחר.

לינקים לחישוב BMI

ראשית - מה זה בדיוק BMI שנית - הנה מחשבון וירטואלי לחישוב BMI (הלינקים מתוך אתר הרפואה הישראלי InfoMed) אני מניחה שכל מי שיגיע לשם יחשב לעצמו BMI אבל רגע אחרי שתתבוננו בתוצאות - שימו לב שלכל גובה יש טווח משקלים שהוא בגדר הנורמלי המומלץ מבחינה רפואית. אני בכלל לא נכנסת לעניין האסתתיות כי א. זה דבר יחסי ב. זה תלוי תרבות ג. זה תלוי פרופורציות ד. זה תלוי אישיות ומה היא מקרינה ויש עוד סיבות.

שש שבע

New member
זה לפי הדעה שהBMI--התקין נע

בין 18 - 25 אבל זו דעה שלא כולם מקבלים אותה. ולמרות זאת 57 למטר שבעים תקין .

siv30

New member
בוודאי שיחתימו

שרון מ"קחי אותי..." מדגמנת עבור חנות לבגדי נשים במידות גדולות. 70 קילו לבחורה שהגובה שלה 165 הוא לא משקל שמן מידי. ובדיוק לכך התכוונתי, הגזמה פרועה לקרוא לליב טיילור שמנה כמו שכתבתי בהודעת המקור שלי, לדעתי היא פצצה (הלוואי עלי)

אפרתש

New member
57 קילו זה ממוצע לאישה מעל 170 ?!

איפה בדיוק? באפריקה? ולא שמתי לב שמישהי כאן פרצה בבכי או משהו. אז מה זה ה"הגזמתן עם הרגשנות?". מותר לנו להביע דעה, ואפילו לכעוס, בלי לקבל את תוית האישה הרגשנית.

Anathema Device

New member
57 ק"ג למטר שבעים ומעלה זה תת משקל.

70 ק"ג, בגובה הזה זה משקל תקין לחלוטין. הכל מבחינה רפואית כמובן (ראה הודעתי למעלה). מבחינה חברתית, לעומת זאת, המצב הרצוי הוא שיהיה מקום לכל האנשים, בכל המשקלים. מקום טוב להתחיל, הוא למשל, לא לקבע את אידאל היופי על תת משקל. בקשר לליב. לא קראתי את שר הטבעות, אבל בספרי פנטזיה אחרים האלפים מתוארים כגזע רזה במיוחד. אי לכך, לתפקיד המסוים הזה תת משקל הוא כנראה דרישה מוקדמת לגיטימית. אבל לכל תפקיד? גם של בני אדם?

1212

New member
la gordura

es muy triste que se llegue a extremos tales como limitar las posibilidades de trabajo por el exceso de peso si fuera por eso nuestro primer ministro varios de los ministros y diputados se tendrian que quedar en la casa ....aunque no seria mala idea no???????

לא לקחת את עולם השואו ביזנס כדוגמא

זה הדיל ואלו הדרישות. כמו שלא הייתי רוצה שמישהו יסיק שרק רזות ותת מישקליות (לדעתי) כמו הדוגמנית מוצאות עבודה. לכל עולם יש את אמות המידה הרלוונטיות לו. אני מקווה שבעולם המישרדי למשל אישה לא נבחנת לפי משקלה אלא לפי כישוריה ואולי מה שהיא משדרת בראיון. ולכן לא מקבלת את הטענה בהקשר של ליב טיילר. אישית אני אדם מאוד אסרטיבי ולשתי המשרות הגדולות שלי התקבלתי כאשר הייתי בעודף משקל ניכר. פעם אחת הייתי אפילו בהריון.. אני חושבת שעודף משקל "גורר עימו" לפעמים עוד כמה התנהגויות שאין להקל בהן ראש כגורם מכשיל.. השפלת מבט וחוסר ביטחון עצמי, פחד מהבעת דעה ואי עמידה על שלך. בבקשה אל תראו בי איזו "גזענית שמנים" . ממש לא. אבל למדתי לראות שכמו שהשומן איננו רק אכילה מופרזת אלא גם בריחה והסתתרות מאחורי מגננות ולכן יתכן שחלק מן הדברים משודרים החוצה. ייתכן. אני מסכימה , כמובן שבעולמנו האסתיטיקה, אשר שופטת את האנשים לפעמים שלא לעצם העניין המקצועי, היא מאוד בעד רזים ואפילו רזים מאוד (מישהו אמר על שרון מ"קחי אותי שרון" שהיא מלאה...

missB

New member
דווקא כן לקחת אותם כדוגמה

כי ברגע שהם מגדירים ששחקנית לא יכולה לשחק דמות יפה ונחשקת אם היא לא טוויגי, זה המסר שעובר לכל מי שרואה את השחקנית/דוגמנית. איוש תפקידים נחשקים ע"י דוגמניות/שחקניות שאינן אנורקטיות יכול לעזור פלאים לדימוי הגוף של נשים רבות. ליב טיילור נראית מדהים ואם זה לא מספיק בשביל שתקבל תפקידים - אז זה מאוד עצוב בעיני.

heni1

New member
תקראו ותפנימו

אתן כל כך לא מבינות שכל העניין הזה של השמנה זה הכל בגנים..ואני אחת שהיא מאוד רזה ואני יכולה להגיד לכן שאני אוכלת הכל מהכל כולל הכל ולא עושה חשבון וזה בכלל לא קשור ואני לא משמינה אני בת 21 ושוקלת 45 ואני לא נמוכה בכלל. אז תבינו שזה לא קשור לזה שבנות רזות אוכלות חסה וירקות או מקיאות בכלל לא!!רובן דווקא אוכלות ממש טוב אבל זה הכל בגוף עצמו וכל מי שמכיר אותי יודע שאני אוכלת ממש טוב ואני בטוחה שעוד מלא כמוני ככה.אז אל תגידו דברים שאתן לא מבינות..!

יונית א

New member
תקראי את ותפנימי

יש גנים של השמנה- זה ברור לכולנו.(ואם לא ברור רואים אבא שמן+אימא שמנה+ילד שמן ומבינים את הגנטיקה). יחד עם זאת חלק מההשמנה של המאה ה-20 אינה גנטית אלא תולדה של דפוסי אכילה, של עושר ושל חוסר פעילות גופנית . לא רק גנטיקה קשורה לעיניין. התרבות המערבית מטפחת את המושג של "חתיכה" או כל כינוי אחר שתקראי לכך- וזו דמות דקיקה עד אוורירית (אלי מקביל למשל) ולכן יש נטיה לדמות לגיבורי התרבות- מה שמוביל לניסיונות לשמור על משקל נמוך. כשזה מצטרף לאווירה קבוצתית, לתמיכה חברתית ב"יפה זה שדוף" התוצאה הבלתי נמנעת עליה של כמויות הדיאטות הלא מבוקרות. כדי להיות אנורקסית או בולמית, לא צריך להיות שמנה קודם .מדובר בד"כ על הפרעה נפשית ודימוי גוף משובש כמו עוד גורמים נוספים שמשקל אינו חלק מהם. מאידך (לא יודעת אחוזים) רוב מוחלט של חולות האנורקסיה נברוזה מתחילות את התפתחות המחלה עם דיאטה רצחנית כדי להיות כמוXXX (ברחו לי כל גיבורות התרבות ). אז בואי נפריד בין רזון לבין אנורקסיה כי זו לא אותה משפחה בכלל!!!

Rivendell

New member
אכן, ועוד פרט חשוב

אנורקסיה, גם בספרות המקצועית, מוכרת כהפרעה בעלת בסיס חברתי. היא נובעת בין השאר גם מגורמים חיצוניים - ממודלים לחיקוי. דוגמניות שדופות, למשל. שחקניות רזות-עד-כאב, למשל. אז נכון, יש בנות שהן רזות טבעי, וזה נהדר. אבל יש גם בנות שלא. ואותן בנות, אפילו אם הן לא שמנות אלא פשוט לא לובשות מידה 38, אלא נגיד מידה 40 (מידה שפוייה והגיונית לחלוטין) מופעל עליהן לחץ אדיר של החברה. אחת התוצאות של הלחץ הזה היא אנורקסיה, שהיא הפרעה נוראה, שאפשר בהחלט למות ממנה.

siv30

New member
דוגמניות לא תמיד "רזות" באופן טיבעי

לפעמים פלאי הטכנולוגיה מצטרפים כדי לעודד את הרזון הזה. לראיה ראי את כל המקרים של דוגמניות המכורות לסמים. זה לא סתם שסמים רווחים בקהילה הזו, זה תוצאה של נורמות חברתיות שרואות בסמים משהו לגיטימי וסיוע לשמור על פיגורה.

למעלה