אין עבודה לשמנים ?

g r e e n n i r

New member
שמנים ושמנות

אולי תפסיקו להוציא את הקריזות והעצבים שלכם על העולם באינטרנט כל היום? יאלללה תתעוררו, אז אתם נראים זוועה... דוגרי אתם פשוט מזיינים את המוח ומתפלספים על שטויות ואם הייתם נראים טוב לא הייתם מקשקשים לנו במוח כל כך הרבה אז יאללה לקום ולהתחיל לעשות ספורט, להוריד במשקל ולהראות טוב. זו לא בושה להיראות טוב.

odeete

New member
מה בדיוק אתה חושב???

שכל בן אדם עם עודף משקל זה מבחירה??? נראה לך שכל השמנים יושבים בבית ולא עושים שום דבר מחוץ מלטחון מזון מול הטלויזיה?? אז אם זה מה שאתה חושב אתה טועה! ובגדול, רוב השמנים מודעים לבעיה שלהם ומטפלים, בין אם זה פעילות גופנית ובין אם זה הרגלי תזונה נכונים... בתור נערה עם עודף משקל של 10 קילו..אני שומעת את הדעות האלו כל הזמן... אבל אף אחד לא חושב שאני מטפלת בזה..רק שאני אוכלת כל היום... אני במקרה סובלת מבעיה מסוימת שמקשה עליי להרסות (לא שזה מעניין מישהו כשהוא מעביר עליי ביקורת כי אכלתי משהו שלא בצבע ירוק ונראה כמו דשא) אבל הגיע הזמן שאנשים יבינו משהו, השמנת יתר היא מחלה, אפשר לטפל בה, זה קשה, אבל קשה יותר כשאנשים חצופים מעירים לך הערות מגוחכות... ובכל מה שקשור לעבודה ונשים מלאות, אני עובדת במרכז שירות לקוחות...סביבי כולן רזות, ומכולן אני מקבלת את המבט של "מסכנה...היא שמנה..." ואני יודעת טוב מאוד שאם המנהל לא היה חבר של אבא שלי, לא הייתי מתקבלת לעבודה...לא משנה מה יש לי בראש.. משנה כמה אני שוקלת..גם במשהו שהוא טלפוני.. וזה עצוב ומכעיס מאוד!!!

siv30

New member
תודה על השיתוף ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה. את צודקת שישנם אנשים חצופים שמסתכלים בעין "עקומה" על אדם מלא. בד"כ זה עובר להם מהר מאוד כאשר הם מצליחים להכיר את האדם. מאוד עצוב לי לקרוא את מה שכתבת. סה"כ אני בטוחה שרזון או חתיכות היא לא אינדיקציה ל-IQ / רמת משכל או העדרם. אני מאוד מקווה שתמצאי מקום ידידותי יותר לסביבה בו יעריכו אותך ואת הכישורים שלך כאדם.

siv30

New member
התרומה שלך לדיון פשוט מ ד ה י מ ה

לקלל ולהטיח האשמות זה פתרון נהדר, ביחוד שהטחת האשמות מבוססת על האשמות בלתי מבוססות. קראת את הדיון
הבנת את המהות של הדיון
להזכירך, שומנים הם לא מגבלה שיכולה למנוע מאדם מוכשר לקבל משרה או לחילופין העדרם לא צריכים ליצור יתרון...

AlteX

New member
זה לא עוד מעט, זה כבר עכשיו... ../images/Emo4.gif

כבר היום הרבה מאוד אנשים שמנים מאמינים שלעולם לא ימצאו אהבה אם לא ירזו, במיוחד נשים שמנות. יש גם מספיק גברים שפשוט מבקשים מבנות הזוג שלהם לעשות דיאטה *בשבילהם*, אני מניח שישנן גם נשים כאלה. בגלל מוסכמום חברתיות שגורסות שרק רזה יפה, ישנם גברים שנמשכים לנשים שמנות, אך פוחדים להודות בזה - מן גברים אוהבי שמנות "בארון". וכן, התופעה של העדפות בקבלה לעבודה על רקע משקל היא לא חדשה. נשים שמנות נחשבות ל"לא יצוגיות", בלי קשר לכמה הן מטופחות, לבושות טוב ויודעות לעמוד ולדבר מול קהל - דבר שממש לא כל אחת מסוגלת לעשות, בלי קשר למשקל. יש הרבה שיעדיפו לקבל לעבודה מול קהל רזונת בלי כישורים מאשר שמנמונת מוכשרת ועם הרבה יותר נסיון, אבל ההפסד כמובן - כולו שלהם... אני במקום ליב טיילר (שהיא בהחלט מדהימה מכל הבחינות) הייתי פשוט מחליף אמרגנים. אני בטוח שיש לא מעט אמרגנים שהיו קופצים על המציאה... בהצלחה לליב ואני בטוח שהיא תמשיך להמם ולרגש אותנו בעוד הרבה סרטים גם בלי לרדת גרם... (אם יהיה לי מזל, היא אף תעלה כמה...
)

מה שגרוע מזה

שדוחים אנשים שמנים/לא אטרקטיביים (עשו על זה מחקר) בקבלה לעבודות שלא קשורות בכלל למראה חיצוני.

אליונר

New member
מפחיד.....

זה ממש חדש לי.... אני בעצמי עם עודף משקל די ניכר - כ - 30 ק"ג ואף פעם לא הייתי בסיטואציה שדחו אותי בגלל משקל עודף שלי. בשום מקום. התחום היחידי - אולי תחום הרומנטי, אבל שם זה משהו אחר.... אף פעם לא בתחום החברתי ולא בקריירה..... ממש מפחידה המחשבה האמת......

אליונר

New member
זה לא אותו דבר

יש מספיק שחקניות מלאות.... זה לא העניין, אבל לתפקידים שליב משחקת כנראה עודף משקל לא מתאים.

missB

New member
מסתבר שאפשר גם אחרת?

בכתבה המצורפת מתייחסים לתופעת הפיכתה של נינט טייב לסמל סקס למרות שאינה בדיוק עונה על קריטריוני היופי האנורקטי השולטים בעולם השואו ביזנס ובכלל. "...השאלה המעניינת היא, האם עלייתה לגדולה של נינט כסמל מין מסמלת מהפך בטעמו של הקהל הישראלי, או לפחות תוליד שינוי בדרך בה נתפס הטעם הזה בעיני מעצבי דעת הקהל בשוק האופנה והפרסומות. אחרי ששרון אילון כבשה את המסך במידות בינוניות ומעלה, נינט, שממדי גופה בהחלט אינם קרובים לקריטריון הרזון השולט בעולם האופנה, מוכיחה ביתר-שאת שהציבור אוהב, נמשך ומעריך גם נשים מלאות..."

siv30

New member
יש ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אז גם לי יש סיכוי יום אחד להגיע לגדולה...

AlteX

New member
ועוד משהו בעניין שמנים ועבודה...

בסאן-פרנסיסקו שבארה"ב ישנו "חוק השמן והנמוך" שאומר בערך: "אם אדם יכול לבצע את העבודה, אין משמעות לגודל שלו". היתה שם בחורה אחת, שמנה בעלת כושר גופני מעולה (כן יש כזה דבר!) שרצתה להיות מאמנת כושר (בעצם, אפילו המליצו עליה), אך החברה שבה רצתה לעבוד סירבה לקבל אותה על רקע מראה חיצוני בלבד, למרות שהיא התאמנה 6 פעמים בשבוע ויכלה להעביר כמה שעורי אירובי אחד אחרי השני. החברה התעקשה על כך שהבחורה כביכול לא מהווה "מודל חיקוי" טוב ללקוחות. הבחורה הגישה תביעה בבית משפט על רקע עבירה על החוק הנ"ל ו...זכתה
בעקבות התביעה החברה העסיקה אותה ושינתה את המדיניות שלה בנושא הזה. אולי יום אחד יהיה חוק כזה בכל העולם ואפילו בארצינו הקטנטונת...

זה מעניין

האמת היא שאני דווקא מסכימה עם החברה בנושא הזה. עם כל הכבוד לאותה הבחורה, לטעמי להשתמש בנציגה בעלת עודף משקל משדר שההתעמלות שהיא עושה לא ממש עוזרת למה שאנשים שואפים להגיע אליו (רזון), לכן זה פוגע להם באינטרסים. אפשר להשוות את זה לשימוש בדוגמנית מקומטת המפרסמת קרם לחות להצערת הפנים.. לשם המטרה הזאת להשתמש בבעלת עודף משקל לא נראה לי הכי מתאים, למרות שהיא בעלת כושר טוב.

siv30

New member
לא מוגדרת, לא מסכימה איתך

לספורט ישנן כמה תועלות ולאו דווקא השגת רזון (ראי את כל הנשים שעושות בודי בילדינג). לדעתי גם חברות הקרמים בסופו של דבר עובדות על הלקוחות שלהן, שכן לדעתי אין קרם שמעלים קמטים או שהשימוש בו ימנע מהקמטים לצוץ, זה עניין של ביולוגיה יותר מאשר סוג הקרם. אבל זו דעתי האישית.

siv30

New member
תודה שהבאת את המקרה

במצב הכלכלי בארץ ועם מעמדו הדועך של בית הדין לעבודה אני בספק אם היא היתה זוכה, אבל יתכן שאני טועה ויש צדיקים בסדום.

האמת היא שכל הסיפור מוזר לי

אני מתאמנת כל החיים וקשה לי להאמין, שבחורה בריאה שעושה פעילות אירובית כל יום תוכל להיות אאוברוויט בצורה משמעותית.

siv30

New member
למה?

אירובי הוא לא בהכרח מרשם לרזון , ביחוד שהוא לא מלווה בדיאטת רזון (קיימות גם דיאטות השמנה לצורך העניין). יש כאלה שלדוגמא עושים אירובי על מנת להשיג סיבולת לב ריאה זה לא אומר שהם רזים.

למעלה