איפה היה אלוקים בשואה
/ דניאל בלס

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
איפה היה אלוקים בשואה../images/Emo35.gif/ דניאל בלס

מאמר זה נערך לכבוד יום השואה ומובא כאן בקצרה: השואה, הוכחה נגד קיומו של בורא פרסונאלי ( -אלוקים שמתערב בבריאתו)? הוכחה כנגד אלוקי ישראל? נושא השואה הוא נושא רגיש וכואב לכולנו. ועם זאת, אענה סופית לכל התוהים והטועים בעניין. ----------------------------------------- "השואה היא קיום נבואה!" אכן כן. אלוקים כתב על השואה ואפילו כיצד נגיע אליה בספר התורה (ואפילו מה נאמר: "על כי אין אלוקים בקרבי, מצאוני הרעות האלה"). מכאן שלהפך, לא רק שהשואה לא מכחישה את קיום הבורא אלא שהיא מקיימת את דבריו ומוכיחה את השגחתו. ----------------------------------------- להלן הנבואה מהתורה והחפיפה שלה למאורעות: הכאב האיום אשר ליוה את עמנו בתקופת השואה היה כפול: א. יסורי תופת של צרות רבות ורעות מעבר לכל דמיון. ב. יסורי נפש אשר באו לידי ביטוי אצל רבים באותה תקופה במילים הכואבות: היכן אלהי ישראל??? ביטוי חריף לתחושה זו האחרונה ניתן למצוא לדוגמא במילותיו של אלכסנדר דונט ("קול מתוך האפר", מחשבות, עמ' 4): "ממעמקי אסונינו, לנוכח התליות וחדרי הגזים, לנוכח גילויי הרשע הבלתי נתפסים קראנו: "אלקים כל יכול, אל רחום וחנון, אייכה?". חיפשנוהו ולא מצאנוהו. תמיד ליוותה אותנו התחושה המקוממת והמשפילה כי האל נעדר. חוויה זו היא בלתי נמחקת ובלתי נשכחת". ------------------------------------------ והנה בספר דברים (פרק לא) מתייחסת התורה לתקופה עתידית מסויימת, אשר בה יתרחשו הדברים על פי הסדר הבא: א. עם ישראל יעזוב את אלהיו ולא יקפיד על קיום מצוות התורה. ב. יתרגשו עליהם רעות רבות וצרות. אך האלקים ינקוט בהנהגת "הסתר פנים". (כלומר, הוא ינהג "כאילו" שאיננו רואה בצערם האיום של בניו). ג. עם ישראל יאמר "הלא על כי אין אלהי בקרבי, מצאוני הרעות האלה". וכך נאמר שם: "ויאמר ה' אל משה וכו' וקם העם הזה וזנה אחרי אלהי נכר הארץ אשר הוא בא שמה בקרבו. ועזבני והפר את בריתי אשר כרתי איתו. וחרה אפי בו ביום ההוא ועזבתים והסתרתי פני מהם והיה לאכול (=להשמדה). ומצאוהו רעות רבות וצרות. ואמר ביום ההוא, הלא על כי אין אלהי בקרבי מצאוני הרעות האלה. ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא על כל הרעה אשר עשה..." והנה, במשך קרוב לאלפיים שנות הגלות, לא היה יהודי שלא שמר את מצוות התורה. עם ישראל בכל תפוצות העולם התגאה בתורתו, שמר בעוז ובגאון את מצוותיה, ואף מסר נפשו עבורה. אולם, כמאה שנה לפני השואה, "נולדה" תנועה חדשה בברלין שבגרמניה. היא כינתה את עצמה בשם "תנועת ההשכלה", וכל מטרתה היתה ליצור עם יהודי חדש שאיננו שומר תורה ומצוות. תנועה זו פשטה מברלין לכל גרמניה ולבסוף סחפה חלק ניכר מכלל יהדות אירופה. התוצאה העצובה והבלתי נמנעת היתה, כידוע, התדרדרות הדור הצעיר להתבוללות נוראה, ואפילו להתנצרות בהיקף שהדהים גם את ראשי תנועת ההשכלה. מיד אחר כך, פרצה השואה אשר "נולדה" בברלין, פשטה בראשיתה בגרמניה, ולבסוף עברה על כל יהדות אירופה. --------------------------------------- והנבואות הכלליות בעניין: הנה מספר מקורות: (כולם בתורה) 1. (דברים פרק ל"א פסוק ט"ז) 2. (ויקרא פרק כ"ו) 3.( דברים פרק כ"ח) : קראו את הפרק החל מפסוק: טו. (רק ראו מה קורה כאשר אלוקים מתנהג כלא משגיח לדור אחד בגולה...) ****************************************** השואה: "שאלה רגשית או שאלה שכלית?" כאשר אתם שואלים למה נתן בורא עולם ל-6 מיליון יהודים להירצח בשואה, אשאל אתכם את השאלה: ואם היו אלה 3 מיליון, האם הייתם שואלים את השאלה. (סביר להניח שכן). ואם היו אלה רק מיליון 1 שנספה בשואה, האם עדיין הייתם שואלים את השאלה? (כן) . ואם היו אלה רק שלוש מאות איש, האם גם אז הייתם שואלים את השאלה? ואם היו אלה רק עשרים איש שנספו בשואה, לא הייתם צריכים, עדיין, לשאול את אותה שאלה? ומכאן, שגם אם אדם אחד, רק אחד, שהיה טוב לב למראית עיניים, נרצח או נהרג בצורה שנראית לנו שאינה הוגנת, אנו היינו צריכים לשאול את השאלה הזאת. המספר הענק של היהודים שנספה בשואה, אינו מוכיח אם כן טענה שכלית אלא רק רגשית. על טענה רגשית, אין לי מענה, כשם שלא יהיה לנו לאדם שקרובו נפטר והוא מרגיש עם זאת כעס בלבו. לעומת זאת, תשובה שכלית, תתקבל. ------------------------------------------ "התשובה הטכנית, חסרת הרחמים והרגשות:" טכנית, אם אלוקים יצר את האדם בעולמו, יש לו זכות מלאה לעשות בו כרצונו. אני לא מדבר כאן על אבא ביולוגי שהביא בן לעולם אלא על בורא עולם בכבודו ובעצמו שיצר כל פרט באדם, כל איבר ואיבר, את מוחו האנושי ואת נשמתו. קבע את רגשותיו, את תכונותיו לפי רצונו. כעת, שכלית וטכנית, לא יוכל אדם לבוא ולטעון כנגד בורא עולם שהרי הוא מופקד בידיו, כולנו מופקדים בידיו. ביכולתו של הבורא לקבוע כל דבר ועלינו מוטל לקיים את דברו שהרי הוא הבורא שנתן לנו את החיים ולו גם הזכות לקחת אותם מאיתנו. אלוקים הכריז בתורה שהוא נתן לנו בחירה בעולמו ושהוא פועל בצדק! והרי אל לנו לשכוח שאלוקים הוא שהמציא את הצדק! (אלוקים קובע עבורנו מהו טוב ומהו רע, ממה נסבול וממה ניהנה). הרי האלוקים הוא הזה הנותן לנו את האפשרות לכפור בו! בתור יצירי כפיו, עלינו לנהוג לפי ציוויו. זוהי חובתנו בתור תוצר שהבורא יצר. אם כן, אנו צריכים לשאול, האם אותו בורא הוא טוב ונותן שכר ועונש על ההליכה בדרכיו או כנגד דרכיו? אדם המאמין ב"אלוקים", אלוקי ישראל- הוא בורא עולם, מאמין אף ביהדות. (מי שלא, מוזמן לשוטט במאמרי האתר). היהדות מסבירה שאלוקים פועל ב"צדק מוחלט", "איש בעונו יומת" מידה כנגד מידה, אף אם אנו לא יכולים להבין את הצדק הזה בעולם הזה כי אנו מוגבלים ע"י שכלנו ורגשותינו בתור בני אדם, בשר ודם. ובכל זאת, אם נחפש מענה ביהדות לשאלות אלו? ------------------------------------------- "למה אדם טוב מת? למה תינוקות מתים? איפה הצדק?" תשובה: לפי היהדות מסתבר, שמטרת כל אדם בעולם היא לתקן את עצמו (ובייחוד בדורות אלה, שכבר אין נשמות "חדשות"). דהיינו, בן אדם שרצח, יכול להיתקן בחייו אלה ע"י סבל וייסורים, בגיהינום קודם כניסתו לגן עדן, או בתור גלגול חדש. גלגול, יכול להיות לאדם שיסבול בחייו, אך בפועל ישלם על אותו מעשה שעשה. אין להסיק מכאן בשום אופן שכל נרצח בעולם הזה היה רוצח בגלגול קודם מכיוון שישנם מקרים שבהם אדם בעל מידות נעלות יותר משלם על חטאים קטנים - עונשים גדולים בעולם הזה (בדיוק כפי שקבצן שגנב לא צריך להישפט באותה חומרת הדין כמו מרצה באוניברסיטה שגנב). לו היה אדם יודע עד כמה טוב גן עדן, היה עובד כל חייו את ה' אלוקיו ביראה בלי שאלות מיותרות. בורא האדם הוא היודע ממה נהנה יציר כפיו משום שהוא שברא את התענוגות. וגן העדן הוא התענוג הרוחני הנשגב ביותר לפי היהדות.

vk3

New member
../images/Emo124.gif המשך... ../images/Emo26.gif

------------------------------------------- ילד שנפטר מן העולם, היה צריך להיפטר. והוריו היו צריכים לסבול את מות בנם. זהו סרט ארוך שאנו מגיעים באמצעו ולא מבינים אותו כי לא ראינו את ההתחלה. למה הדבר דומה? תאר לעצמך שאתה נמצא במהלך ניתוח ורואה אדם לבוש חלוק (רופא) חותך את בטנו של חברך! הרי תקפוץ עליו (על הרופא) במחשבה שבא להורגו. ועם זאת, לו ידעת שחברך סובל מבעיה בכליות וחיכה כבר חודשים לניתוח הזה, רק אז היית מבין שהסבל הזה שאותו חברך נאלץ לעבור הוא לטובתו ואותו רופא רק בא לעזור. אם היית יודע יותר, היית אף יודע שהבעיה בכליות היא אשמתו של חברך שהיה שותה הרבה יין לשכרה וכל זאת באשמתו ואת סבל הניתוח עליו לעבור מכיוון שלא נשמע לעצות הרופאים להפסיק משתייתו. מכאן שהרופא עושה חסד גדול עם חברך שפגע בעצמו נגד עצת אותו הרופא! כלומר, אתה הגעת באמצע הסרט! ומה הנמשל? הנמשל הוא לאדם בעולם הזה שרואה חברו הטוב סובל ואינו יודע למה. (מצדי, גם חברו אינו יודע) ועם זאת, הוא מתבונן בדברים בלב קשה ואינו מקבל בדעתו כי יתכן שהוא טועה והצדק בכל זאת נעשה עימו. ******************************************* "סיפור הממחיש את דבריי:" פעם היו זוג נשוי שהלכו לרב גדול ומקובל כדי לבקש ממנו שיצליחו להביא ילד לעולם (האישה הייתה עקרה). הרב בירך את האישה בפרי בטן וכעבור זמן לא רב היא נתעברה והביאה תינוק לעולם... אך אז, רק הספיק התינוק לשתות מחלב אמו וכבר נפטר המסכן מחולשה מסוימת. ההורים האבלים חזרו לרב בטענה כזו: "למה נתן לנו אלוקים ילד רק כדי לקחת אותו מאיתנו?!" סיפר הרב להורים סיפור שקרה: פעם היה בעיר פלונית בעת הגלות קבוצה גדולה של יהודים שחיו תחת שלטונו של מלך עריץ ו.. עקר. המלך היה אובד עצות לנוכח המחשבה שלא יהיה זה יוצא חלציו שימשיך את דרכו. בא אחד השרים של המלך ויעץ לו עצה: "ליהודים בעירך יש אלוקים גדול ונורא וכל מה שהם מבקשים ממנו- הוא נותן להם". שמע זאת המלך הנואש וגזר מיד על היהודים גזרת "השמד" אם לא יתפללו לבורא עולם שיפקוד אותו בבן זכר. התפללו ובכו היהודים לבורא עולם שיצילם מגזירת המלך ויפקוד אותו בבן. בשמיים, ראה אלוקים את הסבל שעובר עמו במקום ההוא ושאל למלאכיו: "מי יוכל להיות בן המלך?" שמעה נשמה אחת מישראל על הרע הפוקד את היהודים ואמרה לאלוקים: "תן לי להיוולד בתור בנו של המלך ולהציל את אחיי היהודים מהגזירה הרעה." כך קרה שהנשמה התגלגלה בתור תינוק שנולד למלך. המלך ששמח על הולדת בנו, שיבח את היהודים ועזר להם בארצו. בנו של המלך גדל להיות נוצרי (שהרי אף המלך היה נוצרי) ולילד היה מורה כומר שלימד אותו את הלכות הנצרות. כאשר הגיע הילד של המלך לגיל שלוש עשרה, נכנס בשובבותו לחדר הפרטי של הכומר בלי התראה קודמת ושם ראה לתדהמתו את הכומר המלמד שלו עם שתי קופסאות שחורות, אחת על היד ואחת על הראש. שאלו בתמימות הילד: "מה אתה עושה עם אלה?" נבהל ה"כומר", בכה והתחנן לילד: "בבקשה אל תספר למלך על מעשי. אני יהודי ואני עובד כאן בתור כומר מחופש כדי לדעת מה המלך רוצה לעשות לעמי וכך אני מדווח על כל צעד של המלך לאחיי היהודים. לכן אני מתפלל כאן בסתר..." שמע הילד את סיפורו של הכומר והציב לפניו תנאי: "אני מוכן שלא לספר למלך את מעשיך בתנאי שתלמד אותי במקום נצרות את הדת (היהדות) שבה אתה מאמין". ליהודי המחופש לא הייתה ברירה ומאז לימד את בן המלך הלכות, תורה ומצוות במקום נצרות. כאשר הגיע בן המלך לגיל עשרים, החליט שאין עוד מעוניין הוא להמשיך את חייו באורח זה ורוצה הוא להתגייר ולהיות יהודי. כך קרה שהשאיר הבן לאביו המלך מכתב ובו גילה על רצונו להיות כאחד העם. כך ברח בן המלך מביתו ונסע לעיר אחרת, רחוקה, של יהודים. שם התגייר בן המלך, עבד עבודת כפיים ומת בתור יהודי זקן ובא בימים. בשמיים, עלתה נשמתו של בן המלך לפי בורא עולם (ותארו לעצמכם את כבודה של אותה נשמה, שלא רק שקבלה על עצמה להציל את היהודים מגזרת השמד המלך אלא שגם בתור בן המלך הנוצרי, התגיירה להיות יהודי כשר) ועם זאת, קם היצר הרע וטען: "הנשמה היהודית הזו אינה כשרה להיכנס לגן עדן! היא ינקה חלב אם המלך הנוכריה" ונכון היה הדבר. בתור בן המלך, שתתה הנשמה בגוף התינוק את חלב המלכה שהייתה אשה נוכריה ולא מישראל. מכאן נשאר לאותה נשמה רק תיקון אחד כדי להגיע לגן העדן העליון ביותר, טהורה ומתוקנת. * * * ואז הרב סיים את סיפורו להורים האבלים שזה עתה מת בנם, ואמר להם כי אותו בנם תינוקפ שנפטר היה אותה נשמה שהגיעה לעולם רק כדי לשתות את חלב האם היהודית וכאשר השלים את תיקונו זה, נפטר מן העולם. {הסיפור מסתיים בכך שעסקו מאז ההורים בגמילות חסדים ונולדו להם עוד בנים ובנות לרוב שחיו חיים ארוכים וטובים}. עם זאת, אין כבר מקום לפרט מה הייתה אשמת האב והאם האבלים על שחוו את מות בנם שרק הספיק לינוק את חלב אמו. מטרת הסיפור היא להראות רק פן (צד) אחד של הסיפור והצדק העומד מאחוריו. מכאן תסיקו לגבי הצדק השלם. ------------------------------------------- ורק כדי להשקיט את רוחכם באשר למספר הנספים בשואה והצדק האלוקי שהיה עם כולם, אתן הסברים אפשריים על השואה (לא בהכרח נכונים משום שאף אחד מאיתנו לא יכול להבין את הצדק האלוקי בשלמותו). אלוקים התחייב בתורה, בנבואה, שבדור זה של חוטאים יביא אסון לעם היהודי. הנבואה הייתה חייבת לקרות משום חטאי העם. בורא עולם יכול היה להציע למיליוני נשמות להתגלגל בתור יהודים, להוסיף פרק להיסטוריה ולמות מות גיבורים ולהיכנס מיד לגן עדן (מובן הדבר שכל נשמה הייתה בוחרת בכך מיד). אבל נשאלת השאלה: ומה עם כל אותם רשעים יהודים שנספו בשואה? התשובה היא שלפי היהדות, אם יהודי נרצח בגלל שהוא יהודי (גם אם הוא אפיקורוס), נמחלים לו מעשיו והוא נחשב הרוג מלכות! מכאן הסברה שלי מקבלת בסיס הגיוני ומובן. יתכן שכל המהלך הזה בא להראות לנו הסתר פנים איום כדי שנבין מה קורה כאשר אלוקים "מסתיר פניו" אפילו לדור אחד מהעם היהודי. אלוקים היה יכול לכלות את העם היהודי בשואה (זה רק היה ענין של זמן), אך אלוקים ריחם לבסוף על עמו ולא הכחידם. ------------------------------------------- שאלה נוספת: "והאם כולם היו צריכים להיענש באותו העונש בדיוק (מוות בתאי גזים)?" תשובה: רק בורא עולם עצמו יכול לברור מיליוני נשמות בכל דור ודור ולתקנם יחדיו בסבל דומה או שונה. (היו אנשים שנפשם הייתה עדינה וסבלו יותר בשואה מאנשים בעלי עזות וקור רוח שמתו באומץ). לא ניתן לנו, בתור בני אדם, לראות את כל התמונה המלאה. אנו יכולים אך לקבל את העובדה שאלוקים פועל בצדק מוחלט עם כל אחד ואחד מהנספים בשואה. ------------------------------------------- ומה לגבי מיליון התינוקות שנספו בשואה, מה הם אשמים? תשובה: כמו בסיפור שסיפרתי. מה היה קשה לבורא עולם עצמו, הנמצא והמכיר חיי כל אדם בעולמו מכל דור ודור, להביא מיליון נשמות מדורות שונים שחטאו באותו המעשה להיתקן כולם יחדיו בדור אחד, הרי הוא דור השואה. -------------------------------------------- על כל היהודים מוטל להבין שאלוקים הוא אינו אדם בשר ודם! אלוקים הוא היוצר של הכל, הרע והטוב. הוא הבטיח והוא נתן את האפשרות להאמין להבטחתו או לכפור בה. עלינו לקבל את הצדק האלוקי גם אם אינינו מבינים אותו (והרי כולנו נבין אותו, יום אחד, כאשר נגיע לעולם הבא). זהו הניסיון שלנו. לקבל את צדק האלוקים על פי החוקים והמצוות שנתן לנו ולהאמין בלב שלם ליוצרנו ולהבטחותיו בתורה אותה הנחיל לעם היהודי.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

תגיד, אתה באמת מאמין בסיפורי אלף לילה ולילה האלה?

vk3

New member
לא...

אבל אתה גם לא יכול להפריך אותם... תבין, אדם מעצם היותו אדם, הנחשב לחיה הכי נשגבת והחכמה ביותר ( מסיבה הכי פשוטה שרק אנחנו יכולים ללמוד לדבר תוך שנה מיום הולדתנו), חיי וקיים על אמונה. עזוב דתות, עזוב אלוהים, עזוב הכווול. תהיה רק אתה ונשמתך... אבל ללא אמונה בתוך לבך תחדל להתקיים. אלוהים, אללה, ישו, אליהו וכול השאר הם גם סיפורי אלף לילה ולילה, הם כביכול באים " לתרץ" את קיומך ואת מעשייך כאן. אי אפשר בלעדיהם... אנחנו חייבים להתבסס על משהו והמשהו הזה אין לו צורה ואין לו דמות וגם אין לו הסבר. לכן אנחנו ממציאים סיפורים ולא סתם סיפורים, אלא סיפורים מדהימים, לעניות דעתי, מרתקים ויפייפיים אשר גורמים לך לקבל את עצמך והעולם, גם אם לא לחלוטין, אבל לפחות להרחיק ממך את המחשבה על כך. אחרת היינו משתגעים, אני חושב... הרי תסתכל לרגע מהצד, עלינו, על האנושות, על מה שעברנו וממשיכים לעבור... המלחמות, הסבל, השנאה, החייתיות... למה
לך תדע... כי חוסר הידיעה שלנו מניע אותנו. בלעדיו נכחד... בכול דבר חייב להיות משהו אחד, מסתורי, לא היגיוני, משהו שלא תמצא לו הסבר. ובכוונה, כדי להפעיל אותך... להתחיל להביא לי פסוקים, הוכחות, סיפורים מיתולגיים, אגדות וכד' כדי להסביר את עמדתך או להפריך את דעתי, יהיו מילים לשווא... אתה כמו כולנו נמצא במבוך הזה, שכנראה אין לו מוצא... וכול אחד מוצא לו הסבר משלו כדי להשקיט את לבו ולהמשיך להתקדם בחיים.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אתאיסט הוא אדם המתקיים ללא אמונה, אז עובדה שאפשר להתקיים ללא אמונה, לי יש אמונה שאינה אמונה דתית, אני דאיסט, כלומר מאמין באלוהים אך שולל כל קשר בינו לבין הדתות ורואה בו דמות רוחנית המייצגת מוסר (אני יודע שזה מאוד לא ברור, אם תרצה אוכל להרחיב על כך בהמשך), אך לא בתפקיד "שופט" או "תליין". אני לא צריך שום תירוצים לקיומי ומעשיי, אנו נולדים בעל כורחנו ומתים בעל כורחנו, כל שאנו זקוקים לו הוא מטרות בחיים, איש איש ומטרותיו, כל אחד פועל למען השגת מטרותיו בהתאם למאווייו, המוסר הוא חלק מאיתנו, לכל אדם שפוי בדעתו יש את היכולת להבחין בין טוב ורע, אין צורך בדת כדי ליצור הבחנה זו, והמוסר נועד למעשה לאפשר קיום של חברה אנושית שנעים לחיות בה, והוא תכונה טבעית, יש אנשים הנוהגים באופן מוסרי ויש אנשים שלא, הדבר תלוי בחינוך שקיבלו ובנטיותיהם האישיות, אך ההבחנה בין טוב ורע קיימת גם אצל הלא מוסריים (קיים אצלם מוסר אלא שהם לא פועלים על פיו), אלא שהם בוחרים ברע. אין שום רע בסיפורים שהמציאו אנשים, אך לדעתי זו טפשות לקבוע את אורח החיים ע"פ סיפור במקום ע"פ המציאות והמוסר הטבעי הקיים בנו, וזאת משום שהדת מושתתת על אמונה עיוורת אשר אינה מועילה לאדם ולסביבתו בבחינה אובייקטיבית וגם משום שהדת היא דבר מסוכן מאוד ובשמה נרצחו אנשים רבים (הדבר נכון לגבי כל הדתות).

vk3

New member
נכון אמרת... תלוי בחינוך...

ראה, אמרת בערך את מה שאמרתי, פשוט מזווית ראייתך, מה שמקובל לחלוטין. ואני מסכים איתך ברוב הדברים, רק שגם אדם המכנה עצמו אתאיסט הוא אדם עם אמונה, אחת משלו, שלא קשורה לאף אחד, אבל עדיין אמונה. נכון המוסר הוא חלק מאיתנו וכמו שאמרת מצויין הוא נרכש רק עם החינוך ואדם שקיבל חינוך מעורער, גדולים סיכויו שמוסריותו תהיה גם לא מי יודע מה, אבל מי אנחנו שנקבע... דעתך שזה טיפשות ושאנשים בוחרים לחיות כך או אחרת, מועילה או לא מועילה, זה כבר קצת גדול עלייך. סליחה, אבל מי אתה שתקבע
זה לא נאה לך, נהג אחרת. כול אחד בוחר בדרך משלו, המתאימה לו ולסובביו ואינך יכול לקבוע מה טיפשות או מה היא חוכמה רק על פי צפייה מהצד. צריך לעבור הרבה גילגולים, כדי לקבוע מה היא אכן טיפשות... ואפילו אחרי זה, לא בטוח שנהיה צודקים. החיים, העולם, הכול מאוד דינאמי ומשתנה... ונראה עם מה שאנחנו מדברים עליו כיום יהיה רלוונטי בעוד מאה שנה, לפחות... מה שבאמת חשוב בחיים הללו, הוא שלך יהיה טוב, שתמצה את החיים הללו בדרך הכי דינאמית וחיה, שתמצא את הדרך שלך בחיים, שתתאים לך, אבל גם, לעיתים, שתתלכד עם דרכי עוברי אורח שונים, כאלה או אחרים, חיוביים או שליליים, אבל שיתרמו באופן זה או אחר לך. ואיך שאחרים בוחרים למצות את חייהם, זכותם הלא כן
להם ניתנה אותה זכות לחיים. באותה המידה ניתן לשפוט את אלה ש- " לא ממצים את חייהם" ומעבירים אותם בשתייה, התמכרות לסמים וכד', מה שגורם למיתה מהירה, חסרת הישג וכוונה בחיים... אני, אישית, לא מרשה לעצמי לשפוט אותם, כי לא לי הזכות... אבל אני חושב שאני מתחיל להבין את עמדתך ואת היותך " דאיסט", מכאן, כנראה, נובעת עזות המצח שלך והלגיטימציה לשפוט דתות ואמונות. רק מהרהר בכתב
... אני רק יודע ( אפילו בזה אני לא בטוח), שצריך תמיד לשים הכול תחת סימן
אחד ענקייי
אחרת יהיה משעמם...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אתאיסט אינו מאמין בדבר, אתאיזם הוא ההיפך מאמונה. דרך חיים אשר מזיקה לאדם שבחר בה או גורמת לא להאמין באמונות טפלות ולחיות חיים שאינם מתבססים על המציאות היא דרך חיים טפשית, ואם אתה לא מסכים איתי אנא הגדר טפשות ומה נחשב טפשי בעיניך. השיפוט שלי כלפי דעות ואמונות לא נובע מהיותי דאיסט אלא מהיותי אדם ביקורתי, והאנטי שפיתחתי כלפי כל הדתות באשר הן נובע מעברי (רמזתי עליו בעבר גם בפורום זה).

vk3

New member
מממממ... עכשיו מעניין לדעת את עברך

מוזר, כנראה שלא שמתי
לרמיזות אלו. חחחחח... אני מסכים, אבל זה לא משנה את עמדתי שאין לי או לך הזכות לשפוט זאת... אולי זה טיפשי ואולי לא. ותסכים איתי שלאותו אדם החיי את אותם החיים " הטיפשים" זה ממש לא נראה טיפשי. בשבילו זה עולמו וכול האידיולוגיה שלו... אז אתה מרשה לעצמך להתקומם נגד החיים ואני מתאר לעצמי שאתה מתאפיין כאדם קוטל ( בהחלט בר מעוז). מה שגם אפשר לשפוט מכול הכיוונים ולהביא סיבות בעד ונגד... אתה לא סתם ביקורתי, אתה כבר מילה יותר מזה שאני לא מוצא כרגע
ולדעתי זה מצויין, כי אתה בהחלט אדם מעניין ובר שיחה
מה עוד צריך בשביל האושר
לסיכום, כול אדם באשר הוא מצויין וכול חיים שהוא בוחר לעצמו, הכי חשוב שיהיו מצויינים בשבילו ושלא יקחו מאחרים את הזכות לחיים מאושרים באותה המידה שהוא מייחל לעצמו.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אז כדי להבהיר חלק מעברי, אומר שהייתי דתי במשך תקופה בחיי, חזרתי בתשובה ולאחר מכן בשאלה שינו את השקפותי על הדת היהודית וגם על שאר הדתות (גם הנצרות והאיסלאם מבוססות על היהדות, והן הרבה יותר גרועות) לחלוטין, הדבר גרם לי להתפכחות והפך אותי לאדם ביקורתי מאוד. אני מסכים כי זכותו של כל אחד לחיות את חייו כרצונו, אבל רק כל עוד אינו מזיק לאחרים או כופה עליהם את אורח חייו.

AcesHigh

New member
אתה בעצמך היית שם....

תם לנו להחליט לבד. לא קל להניד בנאדם מהאידיאולוגיה שלו(בד"כ)...

SupermanZW

Well-known member
אז

ספר לי, מה הניע אותך לחזור בתשובה. נראה לי שגם לך יש סיפור מעניין.

SupermanZW

Well-known member
אז טעיתי לגביך

המסרים שכתבת אופייניים לאדם דתי, ויצאתי מתוך נקודת הנחה (חסרת בסיס) שנולדת ברוסיה (כמו רוב חברי הפורום), האם נולדת במדינה אחרת מחבר העמים או בישראל?

AcesHigh

New member
נולדתי בישראל.

שורשי מרוסיה. אני מגדיר את עצמי ציוני, לא דתי... הסימפטיה לדת נובעת מהציונות.......

SupermanZW

Well-known member
אתה מזכיר לי נשכחות...

לא מזמן היה לי דיון עם אדם דתי בפורום דתיים על הציונות, הוכחתי לו שהציונים הראשונים היו אתאיסטים רוסים ממוצא יהודי ולא אנשים דתיים כפי שטען, אוכל לצרף קישור מאוחר יותר אם תחפוץ בכך.

SupermanZW

Well-known member
הנה ההוכחות

הבאתי קישור להודעתי על תחילת הציונות, אך אני ממליץ לקרוא גם את שאר השרשור, מופיע בו מידע חיוני נוסף. כדאי גם לשים לב להשמצותיו של BEIZI את העולים מרוסיה ולתשובות שקיבל.

למעלה