איפה היה אלוקים בשואה
/ דניאל בלס

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

AcesHigh

New member
ציונות היא מושג חילוני.

ביהדות יש פלגים שלא רואים עצמם ציוניים. כמו נתורי קרתא וחסידי סטמר.

היו גם ציונים דתיים

כמו הרב קלישר והרב אי"ה קוק , שבהמשך הצמיחו את המחנה הדתי הלאומי שרואה במדינה ראשית צמיחת הגאולה.

Zot ani 1

New member
זה גם בעצם מה שאתה עושה..

כופה עלינו את דעתך ואת אורח חייך. וזה טיבעי... כי כאשר בן אדם מאמין במשהו וחושב שזה האמת הוא רוצה לשתף בכך את אחרים.

SupermanZW

Well-known member
לא

אני לא כופה, אני רק נותן לכם חומר למחשבה ומתייחס בכובד ראש לדבריכם. אני לא מכריח אף אחד לחזור בשאלה.

Zot ani 1

New member
יש הבדל בין

לתת חומר למחשבה כמאמר כל שהוא לבין לכתוב בכל הודעות הודעות כנגד הדת היהודית והתנ"ך.....

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מותר לי להביע את דעתי וגם לכתוב הודעות נגד הדת היהודית והתנ"ך (כי זו דעתי), אני לא כופה עליכם לחזור בשאלה.

Zot ani 1

New member
טוב טוב מה שתגיד...

רק אל תגיד לאנשים שאומרים את דעתם מפיצים את היהדות כמו מחבתי"ם שזה "כופים את דעתם".

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לומר את דעתם מותר להם, אבל נסיונם לגרום לאנשים לחזור בתשובה הוא כפיה. אני לא משדל אנשים לחזור בשאלה לכן אני לא כופה.

Zot ani 1

New member
זוהי נקודת מבטך האישית

אתה חושב שאתה לא כופה ואני כן. ככה זה , זה עינין של השקפה. ככה שלא תוכל להוכיח לי שהם כופים את דעתם....

AcesHigh

New member
בסופו של דבר.

הכל עניין של דעה והקשפה.. אתם יכולים להמשיך את הויכוח הזה עד מחר.. זה כבר חסר תכלית.

SupermanZW

Well-known member
הסבר

הם מנסים לגרום לאנשים לשנות את אמונתם, לכן הם כופים, אני לא מנסה לגרום לאף אחד לשנות את אמונתו אלא רק מעביר ביקורת, מעודד מחשבה, ויוצר דיון למטרת אתגר אינטלקטואלי והנאה, אני לא מנסה לגרום לאף אחד לשנות את אמונתו ואני לא מטיף לאף אחד לקבל את אמונתי הדאיסטית, לכן איני כופה.

Zot ani 1

New member
בסדר כבר אמרתה את זה

וכמו שאמרתי אני יכולה לראות בעיני שמה שאתה אומר ועושה זה בעצם כפיה לחיות אורח חיים כשלך. טוב נסגור את העינין כי כמו שאמר עומר זה חסר תכלית ונתון להשקפה אישית.......

SupermanZW

Well-known member
בואי נבדוק

האם ניסיתי לשכנע מישהו להפוך לדאיסט? האם ניסיתי לשכנע מישהו לקבל את אורח חיי? האם כתבתי בכלל מהו אורח חיי?

מממממ....

בזמן האחרון בכלל שמתי לב פה להרבה שירשורים שנוטים ל"התדרדר" לוויכוחים, שלפי דעתי מאוד מיותרים, בעניין הדת... אני שומע פה טענות לכאן ולכאן וכל פעם מתפלא איך אנשים נגררים להיכנס לוויכוחים בעניינים שהם אישיים מאוד כמו ענייני הדת. "איש איש באמונתו יחיה..." ונראה לי טיפשי מאוד מאוד להתווכח עם אמונה. אז דיי כבר לנסות לשכנע פה אנשים אם יש או אין אלוהים. כל אחד בוחר לעצמו במה ובמי להאמין ונראה לי עסק מסריח ביותר לנסות לשנות למישהו ת'אמונה או בכלל להתווכח על הנושא הזה. (ההודעה לא נכתבה כתגובה להודעה המקורית אלא כהודעה כללית, כניצול שירשור...) תודה.

Russia 4 Ever

New member
"אלוהים מת"

כך הצהיר הפילוסוף הגרמני פרידריך ניטשה כ-60 שנה לפני השואה ומלחה"ע השניה. מאז ההצהרה המפורסמת אלוהים לא נתן שום אות חיים, גם לא בתקופת השואה.

למעלה