איפה היה אלוקים בשואה
/ דניאל בלס

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כך כתבת: "אני, אישית, גם חושב שיש הצדקה למעשה הנוראי הזה..." איזה הצדקה? איך אפשר להצדיק את השואה? אתה טוען שקורבנות השואה הקריבו עצמם למען הקמת א"י והמשך היהדות, מה זאת אומרת? שהם אמרו לנאצים "תהרגו אותנו כדי שהניצולים יקימו מדינה"? או "תהרגו אותנו כדי שהיהדות תמשיך להתקיים"?, הקרבה היא דבר שנעשה ביוזמת הקורבן ולא ביוזמת המזיק, וחוץ מזה גם חלק מקורבנות השואה שאפו לעזור בהקמת מדינת ישראל, הירצחם מנע זאת מהם, כמו כן רוב הנספים היו יהודים דתיים ולאחר מלה"ע ה-2 חזרו רוב היהודים בשאלה, לכן מגוחך לגמרי לטעון כי 6000000 הקורבנות תרמו להמשך היהדות, עוד יותר מוזר לטעון שהקריבו עצמם למטרה זו. ולמה בכלל אנשים מחפשים הצדקה לשואה, למה לחפש הצדקה לאי צדק? יש אי צדק בעולם ואותו צריך לנסות למגר ולא לנסות להצדיק!

vk3

New member
אמשיך לנסות להסביר את עצמי...

אבל במוקדם או במאוחר זה היה חייב לקרות... או שלא
אולי זו לא הקרבה במובן של להקריב עצמך למען מטרה, בידיעה מוחלטת ( לא תמיד גם הקורבן מעוניין למות)... אבל זו הייתה יותר הקרבה של המטרה עצמה. הקרבה בלית ברירה... והקרבה זו איפשרה ומאפשרת לנו תמיד להזכיר לכולם באיזו חייתיות נהגו בנו, מה עברנו וכמה סבלנו בשביל " רווח" ( מילה לא ממש מתאימה) ההתקיימות שלנו.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מה חייב לקרות במוקדם או במאוחר? אתה טוען שהשואה היתה חייבת לקרות במוקדם או במאוחר? על סמך מה? אנחנו יכולים לדעת רק מה כבר קרה, לא מה יקרה ולא מה חייב או לא חייב לקרות, לטענתך זו אין בסיס. אם אין ברירה אין הקרבה, הקרבה קיימת רק כאשר קיימת האפשרות לא להקריב. אנחנו לא זקוקים להזכרת החייתיות כדי להצדיק עצמנו, די לנו במעשינו אנו כדי להצדיק עצמנו, דמם של אבותינו לא מסייע לנו להצדיק עצמנו אלא רק גורם לאנטישמים בעולם להתחזק ולטעון שאנו מרשים לעצמנו להיות לא מוסריים כי לא היו מוסריים כלפנו בעבר (ואני לא טוען שאנחנו לא מוסריים, אלא שהאנטישמים טוענים זאת) די במעשה עצמו (אם הוא צודק) כדי להצדיק את עצמו ואם לא שום דם לא יעזור.

vk3

New member
הבנתי...

וטענתי התבססה על השנאה כלפי היהודים...

s h u r i k

New member
אם ואם ואם.....

אני לא ממש אוהב את כל ה"אמים" האמים האלו לא עוזרים ולא יכולים לשנות כלום. אנחנו צריכים להיסתכל על עובדות, והעובדה היא שהיה רצח עם והייתה שואה ועל זה אני לא מיתכוון לסלוח ולשכוח!!!!

למעלה