איפה פה השקיפות?

קשה7

New member
איפה פה השקיפות?

1 המדינה שלנו ב"off side" לא מפקחת ולא מתערבת באימוץ.לא מוסרת ואולי גם לא מקבלת מהעמותות מידע לגבי מה קורה לאחר האימוץ.לא עוזרת כלכלית להורים שזקוקים לעזרה לאחר קשיים מרובים.לדעתי מגיע לה לפחות כרטיס צהוב
2 העמותות לא מפרסמות אינפורמציה מה קורה עם הילדים לאחר אימוץ.ובטח שלא עוזרים ל הורים שנמצאים בקשיים לאחר האימוץ.תפקידם רק 'לספק את"הסחורה" {בתור ביטוי .חס וחלילה הילדים המסכנים הם לא סחורה}זא לקבל את ה20000 יורו ולמצוא ילד.מבלי לברר מה מי מו.ישנה כל כך הרבה דיסאינפורמציה.מצד העמותות ומצד האחראים בבתי הילדים .מגיע להם בעיטת עונשין מ11 מטר וגם אולי אפילו כרטיס אדום
3 ומי רוצה לדעת את האמת הרוסים "הצבועיים".כאילו שאיכפת להם כהוא זה ממצב המאומצים..לבתי הילדים וגם לעמותות בארץ זה עיניין כספי.אין חמלה
חייבים לשנות את השיטה.יותר שקיפות יותר התערבות מצד המדינה.זה לא יכול להימשך כך.וזה היה צריך להשתנות מזמן.
עכשיו הרוסים הולכים להקשות עוד יותר.אני לא יודעת מה יהיה....

מסכימה עם כל מילה

KallaGLP

New member
מסכימה עם הרוב

אך לא ממש ברור לי לגבי קבלת מידע מהעמותות על מה שקורה אחרי האימוץ. יש עניין של חסיון, המאמצים וילדיהם זכאים לפרטיות ואינם מעוניינים שהמידע על מצב ילדם/משפחתם יהיה נחלת הכלל. אני גם לא מסכימה שהעמותות מחפשות ילד בלי לברר. אולי הדברים השתנו מאז שאימצתי, אבל בהחלט הרגשתי שנעשו בירורים ונבדק מצב בריאותי. וגם - כל מאמץ פוטנציאלי זכאי להתייעץ עם עורך דין ועם רופא מטעמו.
באשר לעזרה לילדים לאחר האימוץ - אני לא חושבת שמגיעה עזרה מיוחדת בגלל האימוץ, אלא מגיעה עזרה כמו לכל ילד במדינה שהתגלו אצלו קשיים/בעיות/מחלות/לקויות.
יש לזכור שאימוץ זה בחירה אישית של המאמצים ולהיכנס אליו עם עיניים פקוחות.

קשה7

New member
התכוונתי לסטטיסטיקות

שזה לא פוגע בפרטיות של אף אחד
הבירור של נציגי העמותות בחול הוא מינימלי.הרופא של העמותה שהוא זה שמאשר לעמותה שהילד כשיר לאימוץ(אפילו אם לוקחים אחר)הבדיקה של הרופא היא די שיטחית(נכחתי בבדיקה כזו)הפרעת קשב שקשה לאבחן בגיל הזה עוברת את הבדיקה.ובןדקים רק דיסמורפיזם של הפנים.לא יותתר מידי יסודי.דווקא ילדים צאומצים כחול לבן זוכים לעזרה מהמדינה
בקיתור הייתי מצפה ליותר רצינות ויסודיות מהעמותות ומהמדינהולא כסתחים..

תמרי1008

New member
אין שום אפשרות לאבחן הפרעת קשב בגיל כזה

גם המומחה הגדול ביותר לא יוכל לאבחן הפרעת קשב אצל ילד צעיר כל כך.
(לבני שילדתי יש הפרעת קשב, אני עוסקת בתחום ועליתי על זה רק לקראת גיל ארבע).

הפרעת קשב היא באמת עילה בעיניך לוותר על אימוץ של ילד? אני לא מקלה בקשיים, אבל זו הפרעה כ"כ נפוצה באוכלוסיה. אם "נפסול" ילדים על כל דבר קטן לא יישארו ילדים לאמץ...

KallaGLP

New member
נכון, כיום כשליש מכלל הילדים בכיתות

הם על הפרעות קשב. לדעתי זה נובע משינוי תגובה של המוח אצל הדור הצעיר, שכבר הסתגל לגירויים חזקים ומיידיים וקשה לו עם הקצב האיטי יותר של שיטות ההוראה בבית הספר. ואגב, הרבה מאוד אנשים מוכשרים במיוחד סובלים מבעיות קשב ו/או לקויות למידה, כמו איינשטין למשל. לדעתי לצפות לאמץ ילד ללא בעיות קשב זה בערך כמו לצפות ללדת ילד בלי בעיות קשב - לא מעשי לחלוטין.

קשה7

New member
אז ככה

1 נציג העמותה צריך לעשות עבודת מחקר ולהתחקות אחרי האם.מצבה הרפואי.לברר עם הסביבה הקרובה איךנהתנהגה בהריון(תיסמונת אלכוהול) 2 הכי חשוב.נציג העמותה צריך לברר עםהוות של בית הילדים.מטפלות ורפואי.האם יש משהוא חריג רפואי. או התנהגותי. הצוות יודע הכי טוב אם יש בעיה כלשהיא.הנציג מכיר "טוב" את הצוות.הנציג הרי מקבל כסף מהעמותה פר אימוץ ולפעמים הוא חוטא בכך ש"ממהר לספק את הסחורה"
3 הרופא שמאשר לעמותה שהילד המאומץ כשיר מבחינתו לאימוץ צריך להחות מאוד יסודי.לא לסמוך על המידע המגיע מהרוסים.הבעיה העיקרית שאין לרופאים הישראלים מספיק ניסיון עם התיסמונת האלכוהולית.זה שאין סימנים דיסמורפים לא אומר כלום.כן שתווי הפנים תקינים ובכל זאת יש בעיה לא קלה.לכן צריך שגם רופא מקומי יבדוק אותו.אלה מכירים טוב את התיסמונת.הרופא גם נתון בלחץ רב מהעמותה לאשר את האימוץ ובמקרים גבוליים יכול לאשר את הילד למרות שיש לט ספקות
למשל דר אנה גורבן מאוקרינה. היתה עובדת עם אחת העמותות.היא פסלה מועמדים לאימוץ בכמות סיטונאית.לכן העמותה הפסיקה לעבוד איתה.כל ספק קטן צריך להחשיד.למשל תת משקל קיצוני( מתחת לאחוזון 0)צריך להחשיד ולא לאמר שזה בגלל ת ת תזונה.
ואפשר לעשות עוד הרבה דברים.היריעה קצרה ואי אפשר לכתוב הכל.אני מנסה להיות קונסטרוקטיבית.

סביון1

New member
את באמת חושבת שנציג העמותה יכול להתחקות אחרי

האם הביולוגית? לדעתי ברוב המקרים הוא לא יודע מיהי בכלל, ובית הילדים גם לא יודע. הילדים לא מגיעים לבית הילדים הישר מחיק אמותיהם הביולוגיות. הם עוברים בבית היולדות קודם, ולפעמים נשארים שם מספר חודשים. יש ילדים שננטשים בלי זהות היולדת ויש כאלה שיולדתם השאירה זהות בדויה.

הבן שלי, אגב, היה הרבה מתחת לאחוזון אפס. אני לא אומר לך שזה לא הדאיג אותי, אבל לרגע לא שקלתי לא לאמץ אותו ולרגע כמובן אני לא מתחרטת על הילד המקסים, הנפלא, המתוק, המשגע והמוכשר שיש לי. הקשיים המעטים שלו הם כאין וכאפס לעומת האור שהוא מאיר את חיינו.

לגבי אבחון הרופא את תסמונת האלכוהול - יתכן שאת צודקת ואפשר לאבחן יותר, אין לי מושג. אני לא רופאה אבל אני תוהה: בגיל כל כך צעיר, איך אפשר לאבחן משהו שאיננו נראה לעין.

KallaGLP

New member
סלחי לי, אך לדעתי הגישה שלך פשוט

לא מציאותית. נציג העמותה הוא לא בלש, בטח שלא במדינה זרה, ומה שהאם הביולוגית תבחר להסתיר, כולל זהותה, היא תוכל להסתיר או לתת פרטים שקריים. מה שאת מדברת עליו זו כבר עבודה ברמה של בלשות מקרצועית. גם בהנחה שהוא חוקי (ואני בכלל לא בטוחה שכן) שירות כזה דורש התמחות מיוחדת ועולה המון כסף .

קשה7

New member
שכחתם שמדובר על מדינה קומוניסטית....

כסף ולא גדול קונה הכל.מכירה אנשים שתמורת סכום פעוט ביחס לתהליך קיבלו ים של מידע.....יש אפשרות לדעת המון ובלי בילוש.אומנם את ה"אמא" לא תמיד מאתרים אבל צוות בית הילדים יודע הכל.נתתי מז דוגמאות ויש לי עוד הרבה עם קבלות...אבל כאן זה לא המקום.רוצה לאמר אפשר לעשות הרבה שלא נעשה העמותות ונציגהם וגם הרופאים צריכים לעשות הכל אבל הכל כדי שהתהליך יהיה כמה שיותר מוצלח. בלי לחץ של זמן וכסף.כמובן שלא תמיד מצליחים אבל רוצה 100% של רצון ומקצועיות ושיקולים טהורים לטובת הילד וההורה לאו דווקא 100% הצלחה

קשה7

New member
נו באמת...שוחד זה שם המשחק ברוסיה

בכל מקום ובכל פינה.רואים שלא חיית במדינה קומוניסטית.אי אפשר בלי זה.
ורציתי להוסיף עוד משהוא מכירה מס משפחות ששנים לאחר האימוץ(אומנם באוקריינה) שלחו מעין בלש פרטי(למעשה אדם מקושר) כדי שיאתר את האם היולדת כדי להוציא כמה שיותר מידע.ותתפלאי לשמוע שברוב המקרים הוא בא עם אינפורמציה תמורת כסף.גם אני ניסיתי אבל לצערי ללא הצלחה.כן אפשר כמעט הכל ברוסיה.לידיעתך

KallaGLP

New member
אני רק נולדתי ברוסיה וגם אימצתי משם.

ואגב, רוסיה לא מדינה קומוניסטית ואפילו לא סוציאליסטית כבר אי אילו שנים טובות. זה נכון שפוטין מתנהג כאילו הוא הצאר החדש, אבל בכל זאת קומוניזם זה לא.

KallaGLP

New member
אה, ואם זה לא היה ברור:

מעולם לא שילמתי ולא התכוונתי לשלם שום שוחד תמורת מידע על האם הביולוגית.

קשה7

New member
איש באמונתו יחיה.האמיני לי השוחד חוגג בר

ולא רק שם.....

KallaGLP

New member
אין ויכוח. בכל מקום בעולם קיים שוחד.

וגם עבירות נוספות על החוק. אבל ההחלטה אם לעבור על החוק רק כי יש אחרים שעושים זאת היא החלטתו האישית של כל אדם.

קשה7

New member
בואי לא נתמם כשאת מאמצת ילד מרוסיה

את שותפה למעשי העמותה שכן מקדמת נושאים. עי.... (אולי לא ביודעין) כמו למשל:
1. קשרים שהעמותה מפעילה כדי שייעדו לך ילד בריא שלאנידרשנעי המקומיים
2. המשפט שבו הרופאה והעוס עןשים יד אלת עם העמותה כדי שזה יעבור בשלום
3. המתורגמן שיתרגם סלקטיבית את תשובותיך
4 קבלת הדרכון בדרך מהירה
וזוהי רק רשימה מצומצמת.הכל בכסף
אז פילו אם את נגד שוחד בלי זה אין שמץ של סיכוי שתאמצי ילד כמו שאת רוצה
אז תרצי או לא גם את שותפה פה......

KallaGLP

New member
לגבי 1 לא הבנתי.

חשבתי שלדעתך העמותה לא עושה מספיק כדי לקבל ילד בריא. זה קצת סותר את מה שכתבת בתסעיף הראשון. אני יכולה לענוןת לך בודאות לגבי סעיף 3 כי אני יודעת רוסית - אף אחד לא מתרגם סלקטיבית את התשובות. בקשר ל-2 ו-4, לא ידוע לי שום דבר על תשלום שוחד בעניין. בכל מקרה, יש הבדל גדול לעניות דעתי בין מצב שאת לא מודעת לכך שישתשלומים נוספים המעורבים בעניין לבין מצב שאת ביודעים יוזמת אותם.

למעלה