איפה פה השקיפות?

fannyd

New member
מה שנראה בגובה העין לא בהכרח התמונה האמיתית

ולגבי העמותות הקורסות, זה לא חדש שהמניעים של אנשי עסקים אינם אידאולוגיים. דוגמא מצוינת עמותת מזל שהעתיקה פעילות מאימוץ לפונדקאות. גם האנשים שאת מכירה אינם בהכרח המנוע שמאחורי עמותת האימוץ. לרוב אלה אנשים שעוסקים בתחומים נוספים.

KallaGLP

New member
למה המניעים צריכים להיות אידיאולוגיים?

מה לא בסדר בלהיות איש עסקים? כדי להחזיק ולתפעל עסק בצורה מוצלחת, חייבים ראש של איש עסקים. וזה גם בסדר גמור לעסוק בדברים נוספים. אנשים עובדים כדי להתפרנס. באשר לאופי העבודה - אני לא יודעת לאיזו תמונה אמיתית את מתכוונת, אבל ממה שאני ראיתי וממה שאני מבינה שהעבודה הזו כרווכה בו, אני משוכנעת שזו לא עבודה קלה כלל וכלל.

fannyd

New member
בסדר להיות איש עסקים

השאלה עד כמה דורסני ותאב בצע.

KallaGLP

New member
כל עוד אנשים אינם ניזונים מאוויר

הם יצטרכו להרוויח כסף מהדברים שהם עושים בחיים.

KallaGLP

New member
אני חושבת שכדי לענות על השאלה הזאת

צריך לנתח את הפעילות הכספית של העמוותות, הכנסות מול הוצאות, שכר העובדים השונים (והשוואתו לשכר של אנשים בתפקידים מקבילים במשק) וכו'. בלי זה אלה דיבורים ריקים, לפחות מבחינתי. אני לא מאשימה אף אחד ללא הוכחות.

Daria34

New member
התמונה האמיתית שהכול מושחת ואף אחד לא

מעניין אותו באמת הילדים. ילד זה לא חפץ. מגיע לילדים הללו הרבה יותר טוב.

סביון1

New member
איזה אינטרס יש לרופא? שיתבעו אותו למשפט על

רשלנות בבדיקת הילד? כשאני אימצתי העמותה הכתיבה לי איזה רופא לשלוח ולא יכולתי לעשות כלום. אם יכולתי הייתי שולחת את רופא העמותה דאז לכל הרוחות ושוכרת את שרותיו של רופא אחר. היום הבנתי שהמאמצים בוחרים רופא. אז אם אין לך אמון ברופא שאת שולחת, מוטב שתמצאי רופא אחר.

קשה7

New member
אכן מומלץ בלב שלפ לקחת רופא

שאינו קשור לעמותה
אף רופא איננו. רוצה להתרשל אך כשמופעל עליך לחץ פסיכולוגי אפילו לא במודע. אתה יכול להיכשל בשיקול הדעת. ולא לפסול מקרים גבולים
נתתי את הדוגמא של דר אנה מאוקריינה שעבדה בשירות אחת העמותות -היא פסלה הרבה ילדים וכתוצאה מכך הפסיקו לעבוד איתה.חוץ מזה האם שמת לב שישנם כבר רופאים שטסו בעבר לרוסיה וכבר לא טסים משום מה...

dana180

New member
על איזה רופאים מדובר?

אנה גורבן תבוא גם היום אם תזמיני אותה.
אלכסנדר טננבאום הנהדר נפטר.
אנטמן נוסע רק קרוב ולא לסיביר.זו לא נסיעה קלה לסיביר.
גרי דיאמנד ויהודה סנצקי עסוקים בדברים אחרים .
רופא העמותה מלפני 13 שנה כבר מבוגר.
למי את מתכוונת?

הסיפור הקשה שלנו עם רופא העמותה - לא מזמן

ממש לא לפני 13 שנה כמו שאת כותבת, אלא בקושי 3.
העמותה חייבה אותנו לקחת את הרופא שלה למרות שמאד לא רצינו, והרופא "שגה" בענק באבחנה שלו למרות חששותינו ובקשותינו לבירור יותר מעמיק. אני כותבת שגה במרכאות כי כמו שנכתב פה קודם, האינטרס לאשר את האימוץ חרף החשדות הקשים שהתעוררו ברור מאד בדיעבד.

אחרי שנתיים המתנה לילד, כשכבר היינו ממש מיואשים, בפרט בגלל גילנו המתקדם שכבר עבר את המותר, נשלחה אלינו סוף כל סוף תמונה של ילדה ומיד עלה חשד שמדובר בתסמונת אלכוהול על סמך תווי פניה.

נאמר לנו שלילדה יש בעיות שונות וכן אבחנה של תסמונות אחרות שלה - שאותן הסכמנו לקבל.
הדבר היחיד שהבהרנו הוא שאיננו מעוניינים בילדה עם תסמונת אלכוהול עוברית ובעיקר לא חמורה.
על אף תוי פניה המסגירים, רופא העמותה שלל את האפשרות שהילדה סובלת מתסמונת אלכוהול על סמך התמונה שלה.
שוב בקשנו והפצרנו להביא רופא אחר מטעמנו כי מאד חששנו שהרופא טועה אך העמותה סרבה בנימוס אך בתוקף רב.
בנוסף נאמר לנו על ידי אנשי העמותה כי הרופא מטעמה הוא "מומחה עולמי וידוע לאיבחון תסמונת אלכוהול" (עובדה שהתבררה לימים כלא נכונה) ואל לנו לפחד: "אם הוא שולל את התסמונת סימן שהילדה בודאות לא סובלת ממנה."
רופא העמותה טען ששלח את כל החומר של הילדה למומחה עולמי ידוע לתסמונת אלכוהול בחו"ל והנ"ל פסל את האפשרות שהילדה סובלת מהסתמונת גם הוא. לימים כשביקשנו לדעת מי אותו רופא מפורסם מחו"ל המתמחה בתסמונת שכיבכול שלל את האבחנה, רופא העמותה לא היה מוכן לנקוב בשמו.
בדלית ברירה קיבלנו את גזר העמותה ונסענו עם רופא העמותה לרוסיה.
הוא בדק את הילדה בשטחיות, שוחח במשך 4 דקות עם רופאת בית הילדים ופסק: הילדה אינה סובלת מתסמונת אלכוהול עוברית.
האמנו לו. הרי הוסבר לנו שהוא "מומחה לתסמונת".

כבר בשבוע הראשון כשהגענו ארצה הסתבר שהילדה סובלת מ-11 מתוך 18 התסמינים העיקריים של תסמונת אלכוהול עוברית לרבות תווי הפנים האופייניים (מספיקים 6 תסמינים בלבד כדי לאשש את האבחנה)
בדיקות של רופאים מקנדה וארה"ב אישרו את האבחנה מעל כל צל של ספק.

כיום כשהילדה כבר גדולה יותר לצערנו אנו יודעים שהיא בצד הקשה יותר של קשת התסמונת.

מזעזע ומקומם!

שולחת לכם חיבוק ענק אורית

אלו בדיוק הדברים שהייתי רוצה לנסות לחשוב כיצד ניתן למנוע.
אשמח לכל רעיון של חברי הפורום.
למרות שאני עוד מתעתדת לאמץ אינני פוחדת מהעמותות ומהמונופול שלהן. יש דברים שפשוט אסור שיקרו.

Daria34

New member
דניאלה, איזה ילדים אתם מצפים לרוב שיגיעו

לבתי הילדים? וגם אם הם מגיעים מרקע לא קשה אז השהות במוסד עושה להם פגיעה.
ואת הילדים שאין להם שום בעיות מקומיים רוצים.
שום שינוי לא יעשה שבאמת מיטייב עם הילדים אם לא יוציאו את הכסף מהמשוואה של האימוץ.
אין צורך באימוץ בינלאומי לילדים בריאים כלל.
אם יש ילדים בריאים אז כנראה לא חשפו אותם למקומיים. בעצם מאוד קשה להגדיר ילד בריא שהוא בא ממוסד.

fannyd

New member
החיים לא בהכרח נמצאים בקצוות

עדיין ההיצע של ילדים במצב סביר גדול מהביקוש הפנים ארצי. יש גם ילדים שאינם ברי אימוץ פנים ארצי בשל מוצאם כמו למשל ילדים ממוצא צועני.

dana180

New member
תסמונת אלכוהול

אני חושבת שבני הגיע מאותו בית ילדים של בתך.
גם בני סובל מהתסמונת אבל הוא עדיין אינו מספיק גדול בשביל לדעת מה היקף הפגיעה.
אני חושבת שאת שניהם בדק אותו רופא.
רק יכולה להגיד למען ההגינות שיכולתי להטיס גם את אנה גורבן לבדיקה נוספת בהסכמת העמותה אבל הייתי כבר מאוהבת בו
אחרי שצפיתי בו בסרטון הוידאו .
את התמונה ניתן להראות גם לרופאים פה בארץ מומחים לתסמונת לפני שנותנים תשובה לעמותה.
אם ד"ר יהודה סנצקי ממרפאת האלכוהול לדוגמא היה אומר שלפי תווי הפנים התסמונת קיימת אף אחד לא היה מערער על דבריו .
לא העמותה ולא הרופא.
אבל זה הניסיון שלי בלבד.

קשה7

New member
פשוט צריך לתבוע את הרופא

כך הם יזהרו לעתיד.מי ישא בכל ההוצאות הענקיות בעתיד?מה עם הצער.זה ממש מרתיח.

לא בנויה לתביעות ומלחמות. לילדה זה לא יעזור

כבר.
אני מניחה ומקווה שהרופא מאז המקרה הזה נזהר יותר.

קשה7

New member
את רחמנית בת רחמנית

כזו רשלנות למרות כל ההתרעות שלך ואת רק מקווה שהוא יזהר?
הוא הכניס אותכם לכל כך הרבה קשיים.כל כך הרבה התמודדויות הוא היה חייב לשלם על זה..איך הוא יכול להירדם בלילות
מה שבטוח שבתכם זכתה.את יודעת מה .צריך לתבוע אותו אם לא בשבילך אז בשביל המאמצים הבאים.אני מבינה אותך כל כך הרבה
התעסקויות ואין לך כוח לדברים אחרים.תחזיקי מעמד

למעלה