איפה פה השקיפות?

הבעיה שלרופא מטעם העמותה יש אינטרס

שהאימוץ יצא לפועל. וגם לאנשי העמותה בחו"ל שאמורים לברר פרטים על הילד, יש אותו אינטרס.
למותר לציין מה ההשלכות של זה על עומק ויסודיות הבירור ועל השקיפות מול ההורים.
בנוסף, כשהיינו ברוסיה הוסבר לנו שעל כל אימוץ שיוצא לפועל בית הילדים והצוות הישיר של הילד מקבלים בונוס כספי. שוב, אין צורך להסביר מה עשויות להיות ההשלכות של זה על השקיפות במתן אינפורמציה אמינה על מצב הילד מול ההורים המאמצים.

קשה7

New member
בדיוק.

מעורב פה כסף.דרך אגב על כל אימוץ ת הילדים וסביבתו מקבלים כסף רב.הנציג וה של העמותה מקבל כסף פר אימוץ.לכן כולם בלחץ בשביל לספק "את הסחורה"
כך גם הרופא שצריך לאשר לאימוץ ושוב מקבל 7000 שח.יוצא מזה שכולם להוטים למצוא מועמד מתאים ומהר ולכן לא בודקים ממש בציציות העיקר מהר וכסף.ומי את המחיר----אנחנו.לא תמיד אבל לפעמים.כמובן זה עיניין של מזל.לכן צריך להיכנס לנישה הזאת הרגולטור שהיא המדינה.שתקבע כללים נוקשיים.מה מותא ןמה אסור לעשות וגם לנקוט בסנקציות.לבית הילדים לרופא ולעמותה זה ביזנס ולנו זה הכל.קפיש.....

KallaGLP

New member
מעורב פה כסף מסיבה פשוטה מאוד.

כי כולם בני אדם וכולם רוצים להרוויח ולחיות טוב. זה שמדובר באימוץ ילדים אין פירושו שבני אדם לא רוצים להתפרנס ושלא צריך לשלם להם כמו שצריך. תורידי את התגמול הכספי - ואף אחד לא ירצה לעשות את העבודה, שאינה קלה כלל וכלל. ואגב, כולם לא רק בלחץ "לספק את הסחורה", אלא גם שהלקוח יהיה מרוצה ויקבל את מבוקשו. אחרת זה לא יכול לעבוד לאורך זמן. לעניות דעתי הדברים הנכתבים כאן לא תורמים למצבו של האימוץ הבינלאומי, שגם ככה נמצא על הקרשים. זה לא בדיוק עסק פורח ומשגשג בימים אלה, ההפך הוא הנכון. עליי אישית זה לא משפיע, כי אין לי שום כוונה לאמץ יותר, אבל לדעתי לכל מי שעוד מקווה לאמץ הדברים הנכתבים כאן עושים שירות דוב. אבל כרצונכם.

אני רוצה עוד לאמץ ולא חושבת שצריך לשתוק

בגלל זה.
כל הגישה הזו של: "קורים דברים נוראיים בהליך האימוץ, אך בגלל שאנחנו תלויים בחסדיהם של גורמים מושחתים ולא שקופים, אז בואו נשתוק" מאד שגויה לדעתי.
שום דבר לא ישתנה לטובה כך לעולם.

KallaGLP

New member
על דברים לא חוקיים לא צריך לשתוק.

אבל לעניות דעתי לפזר האשמות מאוד כוללניות, לא נתמכות על ידי ראיות ולא ספציפיות זו לא הדרך הנכונה. אם יש מידע אמין ומבוסס עם עובדות ספציפיות הנוגעות למקרים ספציפיים, יש למסור אותו לגורמים המוסמכים לטפל בכך.

לא מסכימה. יש דברים חוקיים לחלוטין ומושחתים

יש דברים שבחוק הקיים אינם מוגדרים כלא חוקיים ועדיין יש בהם יותר מאשר טעם לפגם, למשל:
רופא שנשלח מטעם העומתה כשברור שגם לו וגם לעמותה יש אינטרס כלכלי גדול שהאימוץ יצא לפועל. על פניו עליו לשרת את אינטרס המשפחה לקבל ילד שכל האינפורמציה הרפואית ידועה לגביו, ובפועל ברגע שהרופא כמו העמותה ששלחה אותו רוצה שהאימוץ יתממש, השקיפות מתעמעמת אם לנקוט לשון עדינה.

כנ"ל לגבי הבירור שעורכים אנשי העמותה בחו"ל לגבי הילד: יש ניגוד אינטרסים בין המשפחה לאנשי העמותה.
וכך גם לגבי צוות בית הילדים המקבל בונוס כספי על כל אימוץ, בעניין השקיפות כלפי ההורים והעמותה.

כל אלו חוקיים ועדיין אינם מוסריים ולדעתי צריכים להשתנות.

KallaGLP

New member
אז יש לפעול לשינויים.

אבל היות שאין כאן פעולה בניגוד לחוק ואין כאן האשמות קונקרטיות מגובות, אולי במקום להשתלח בגופים האלה, שכרגע אין להם תחליף, יותר פרודוקטיבי הוא להציע דרך חלופית שנראית יותר הוגנת, לגייס תמיכה ולנסות לשנות את החוק? תאמיני לי שאני מוכנה בשמחה לחתום על כל הצעה/עצומה וכד' שלדעתי משפרת את המצב הקיים בצורה הוגנת ולא פוגענית. נכון להיום יש עמותה והיא פועלת במסגרת היכולות המוגבלות שלה. אסור לשכוח שלעמותה יש אולי אינטרס שיהיו כמה שיותר אימוצים, אך גם יש לה אינטרס שיהיו לה כמה שיותר לקוחות מרוצים, שימליצו עליה. ויפיצו את שמה הטוב. שוב - אם לדעתך יש שיטה טובה ויעילה יותר - אני חושבת שכל מי שקשור לאימוץ ישמח לשמוע. אבל זריקת האשמות כלליות ומכלילות לחלל האוויר , ללא הצעת פתרון, לדעתי אינן תורמות, אלא אולי רק לזירוז שקיעתו של האימוץ הבינלאוי שגם כך כבר כמעט שקע במצולות.

Daria34

New member
קשה 7, האם העו"ס שם גם על כול

ילד שמביאות למוסד מקבלות בונוס רשמי פר אימוץ?

KallaGLP

New member
ופרט לכך בעיני זה קצת אבסורד

לכתוב שמצד אחד בואו נשלם קצת שוחד בשביל לקבל את המידע שאנחנו צריכים ומצד שני להשתלח במי שלטענת הכותב מוכן לקבל את השוחד הזה.

קשה7

New member
זהו יש הרבה שלא מרוצים מההתנהלות

הזאת של הגורמים הרלוונטים לכן רמזתי לך שישנם תביעות משפטיות.להרוויח כסף זה אחלה.אבל צריך לעשות זאת בנאמנות וביושר.תיווך לאימוץ זאת לא סתם פרנסה ישנם פה דיני נפשות
קאלה אינני מכירה אותך אך את נשמעת לי נאיבית.אם את טוענת שלא קיים שוחד ברוסיה על כל פינה ן וכל דבר קטן.בייחוד שנולדת שם אולי יש לך עדיין סנטימנטים כלפי הרוסים בגלל המוצא שלך.שמת לב שרק את מתנצחת איתי מעל דפי הפורום הזה.הרוב הדומם שותק ואולי מי שאינו מרוצה אינו נמצא בפורום זה ואולי נמצא ברגעים אלו בבית המשפט.לי אים לך אינפורמציה לגבי התמונה השלמה.ואולי את לא מסוגלת להבין מה קורה ברוסיה.סילחי לי אם פגעתי בך אבל את מכריחה אותי לכתוב ולענות לך.האמיני לי האמת היא יותר מרה.שתיהיי לך שבת שלום

הרוב הדומם - דומם

אם הוא לא תומך בקלה בדבריו, הוא גם אינו תומך בך בדבריו.

הסיבה שאני השתייכתי לרוב הדומם עד כה היא שדברייך אינם משהו הרלוונטי עבורי. לא רק שלא אאמץ פעם נוספת, גם לא אעשה זאת דרך עמותה ישראלית. לסתור אותך, להצביע על פגמים, לטעון ששוחד הוא משהו שאולי נאלמים לחיות איתו לפעמים, אבל לא משהו שצריך לשאוף אליו. אבל מהמקום בו אני נמצאת, זה נראה לי לא במקום, אז העדפתי לשתוק. אבל שתיקתי אינה, ומעולם לא הייתה, תמיכה בך. לגייס אותי, כחלק מן הרוב הדומם, כתומכת בך, מכילה סתירה פנימית בדומה לכל שרשרת הטיעונים שלך לעיל.

KallaGLP

New member
לא פגעת בי, חלילה, בטח לא אישית.

כאמור, אני את תהליך האימוץ סיימתי כבר לפני שנים רבות ולכן אין לי נגיעה ישירה למה שנכתב כאן. אני גם לא תמימה ובהחלט מודעת לקיומו של שוחד, בכל מקום בעולם בומיוחד במדינות מפגרות יחסית, כמו רוסיה. יחד עם זאת, מעולם לא הייתי מעורבת ביודעין במתן שוחד, ומצפוני נקי מבחינה זו. אין לי שום סנטימנטים כלפי הרוסים, אבל את כותבת דברים סותרים, כולל בכל הנוגע להתייחסותך לשוחד. אני מודה שאני לא יודעת כמה כסף הוגן לגבות על כל תהליך האימוץ בחו"ל. כמה, למשל, הוגן לשלם לרופא, שצריך לעזוב כאן הכל ולטוס לחו"ל לעיתים קרובות. בכמה צריך לפצות אותו על אובדן ימי עבודה וקוחות בארץ. ורופא זו רק דוגמה אחת, שאלות דומות אפשר לשאול על כל מי שמעורב בתהלך. אולי יש לך תשובות כמה הוגן לשלם, לי אין , ולכן אני לא ממהרת לפזר האשמות אף על פי שלי כבר אין מה להפסיד. אני לא נגד דרישות אמיתיות, אני רק נגד זריקת דברים באוויר מבלי כל הסבר וביסוס מפורט וקונקרטי של עלויות בפועל.

KallaGLP

New member
אגב, אני באמת ובתמים לא יודעת

איזה סכום כסף יכול היה לפצות אותי על הטיסות הארוכות מישראל לסיביר, כשכל הדרך ממוסקבה לסיביר טסים במטוס רוסי צפוף ורועד, ושנדמה שהולך להתפרק או להתרסק כל רגע. בקושי שרדתי את הטיסות האלה כשהשתוקקתי לאמץ והרגשתי ממש חולה בסיומן. אני כלל לא בטוחה שהייתי מוכנה לחזור על הטיסות האלה תמורת כסף, וגם אילו כן - הייתי דורשת חתיכת פיצוי על החוויה.

fannyd

New member
מעורב פה כסף קל ומהיר

שמטבע הדברים מושך גורמים מפוקפקים ואף עברייניים. האימוץ הבין ארצי על הקרשים בגלל אדישות של הרשויות ועייפות של המאמצים שממהרים להדחיק את החוויות הרעות ולהעצים את החוויות הטובות.

KallaGLP

New member
לפחות לפי מה שיצא לי לראות

כשאימצתי, כסף קל זה לא. מהיר - אני גם בספק. זו עבודה קשה, עם כל מיני מכשולים שיש להתגבר עליהם בדרך, עם הפתעות בלתי צפויות מדי פעם ועוד. צריך כל הזמן לפתח ולתחזק קשרים, להיאבק בביורוקרטיות והתנגדויות מקומיות במדינות שלא ממש רוצות אותנו שם מלכתחילה, לטפל בבעיות שצצות במקום וכו'. אילו הכסף היה כל כך קל ומהיר, העמותות לא היו קורסות אחת אחרי השנייה.

למעלה