איפה פה השקיפות?

לדנה: אין זה סביר שמשפחה תממן שני רופאים

זו הוצאה עצומה. שהרי צריך לממן גם את הטסתם, שהייתם ומשכורתם.
זה ממש הזוי.
העמותה חייבת לאפשר למשפחה להביא איזה רופא שרוצה, רופא אחד בלבד, בלי שיהיה צריך להביא "גם" את רופא העמותה ולממן את זה מכספם.
אגב, למיטב הבנתי במקרה של אורית פלד אפילו לא נתנה להם האפשרות של להביא עוד רופא מטעמם.
רק רופא העמותה וזהו.
משערת ש"הזכות" להביא עוד רופא על חשבונך, בנוסף לרופא העמותה, ניתנה לאחר הפקת הלקח המר מהמקרה הטרגי של אורית.

dana180

New member
לדניאלה

בחוזה מול העמותה מצויין בפירוש שאפשר להביא איזה רופא שרוצים.
בפועל זה נכון לכל המחוזות חוץ מסנט פטרבורג כיוון שבמחוז זה הרופא נוסע אחת לתקופה ובודק קבוצה של ילדים לפני שכלל שודכו למשפחה.
עדיין יש אפשרות לקחת את סרטון הוידאו לרופא פה בארץ והעלות סבירה לחלוטין וכן לשלוח את הדיסק לארה"ב.
בזמנו דיברתי עם מרכז גדול בארה"ב שגובה כ 600 דולר ועל סמך תמונה של הילד וסרטון וידאו (אם יש) יכול לתת הערכת סיכון.
מדובר במרכז גדול שראה אלפי ילדים כי בעבר הרבה ילדים הגיעו מרוסיה לארה"ב.
(במידה ומישהוא יתעניין אני יכולה לחפש את שם המרכז כי לא זוכרת את השם.מדובר במרכז שמכיר היטב את תסמונת העובר השתיין והם נותנים הוראות מפורטות איך לצלם את הילד כדי שניתן יהיה באופן הטוב ביותר לבדוק את המצאות התסמונת.)
ורק לידיעה אנה גורבן (ולא שיש לי משהוא איתה) גובה 1200 דולר לבדיקה ובתוספת יום שהייה במלון וטיסה
אולי עדיין כן שווה לשלם עוד 3000 דולר כדי להיות יותר שקטים.
כמו כן בזמנו מצאתי 2 רופאים מקומיים במחוז ממנו אימצתי ודיברתי איתם לגבי אפשרות בדיקה בבית הילדים.
הם הומלצו ע"י אמריקאים בקבוצת יאהו .ביאהו יש קבוצה לכל מחוז שמאמצים ממנו ברוסיה ואפשר בה למצוא הרבה אינפורמציה.עלות רופא מקומי הרבה יותר נמוכה.האמריקאים אף משלמים לרופא כזה כדי שיוציא את הרשומות הרפואיות של הילד מבית החולים בו נולד.
מה שרציתי להגיד שאפשר לעשות הרבה כדי לצמצם סיכונים במסגרת המגבלות הקיימות.

זו לא הגזמה?

זה לא מחיר של 600 דולר בלבד, אלו 600 דולר (ועדין לא התייחסתי לסכום 3000 דולר) בתוספת לכל מה שכבר הוצא ועוד עומד להיות מוצא. יחסית זה אולי מעט, אבל בשלב הזה יש רבים שכבר מגיעים למצב כלכלי על הקצה וכל הוצאה חורגת פשוט תמנע מהם את היכולת לאמץ בכלל.
אז כן, אנשים יכולים.
אז כן, זו הוצאה שולית (600, לא 3000) באופן יחסי.
אבל לא, זה לא אפשרי לכל אחד, במיוחד לאחר שכבר הוציאו הוצאה ענקית על רופא ללא בחירה.

*גילוי נאות - אנחנו לא טרחנו כלל להביא רופא משלנו, או ממצאים לרופא משלנו, למרות שלא הייתה לנו את ההוצאה על רופא כלשהו. זיו, כחלק מההליך הפנים קזחי שאישר אותה לאימוץ בינלאומי, נבדקה על ידי רופאי בית החולים המקומי, שאינם קשורים בשום צורה שהיא לעולם האימוץ, ומה שהדאיג את אשת הקשר שלנו היה דווקא שהם לא מצאו בה שום פגם. לא יודעת מה היינו עושים אם לא היינו יכולים לסמוך על מערכת הרפואה המקומית, ולאיזה מרחק היינו מוכנים ללכת. מצד שני, היו שלבים שונים במהלך האימוץ שהוצאה נוספת של מאה יורו הייתה עלולה לגרום לנו לעצור הכל כי פשוט לא היו באותו רגע נתון שום רזרבות כלכליות.

קשה7

New member
ברוב המקרים התסמונת אינה מתבטאת

בדיסמורפיזם של הפנים.רק בתסמונת המלאה(זה קורה כאשר שותים אלכוהול בשלושת החודשים הראשונים של ההריון)
לא צריך להיות גאון לזהות את הסימנים.הצרה שבתסמונת החלקית שהיא לא פחות חמורה לא רואים כלום בפנים.כך שלא ניתן לאבחן
ישנם סימנים. שעלולים להחשיד כמו משקל באחוזון סביב ה0 או פחות.היקף ראש וכו

סביון1

New member
תראי אורית, אני אימצתי לפני כשבע שנים. אין לי

מושג מה השתנה מאז. ממה שקראתי כאן בפורום במשך השנים האחרונות הבנתי, שהיום אפשר לקחת כל רופא לבדיקה. כשאני אימצתי זה לא היה כך. כלומר, זה היה כך בתאוריה, אבל בפועל כשהגענו לרגע בו היה ילד מסוים על הפרק, אמרו לנו שרק רופא מסוים יכול להכנס לבית הילדים הזה, מנהלת בית הילדים לא מרשה לכל רופא להכנס ולבדוק שם. אז אם היום המצב דומה, זאת אכן בעיה ואין שקיפות. אם היום אפשר לקחת כל רופא, אז לא צריכה להיות בעיה. אני רואה שמידי פעם אנשים נכנסים לפה ומבקשים המלצה על רופא שיקחו איתם לבדיקה. אז חשבתי שהם באמת יכולים לבחור.

אני יודעת שזה לא פשוט, אבל במקרה שלך כאשר התסמונת אובחנה בארץ כבר בשבוע הראשון, יש לדעתי מקום לתביעה, ולו רק בשביל שתקבלו תמיכה כספית בהוצאות המרובות שיש לכם מן הסתם.

רק בריאות.

תודה סביון

fannyd

New member
גם אם אפשר לקחת כל רופא יש בעיה

כי עד כמה שידוע לי המדינה לא קבעה סטנדרטים מחייבים הן לגבי הכישורים של הרופאים והן לגבי עצם הבדיקה. כמו כן בעצם אין לך דרך לדעת אם לרופא יש היסטוריה של רשלנויות, אם יש תביעות שמתבררות בבתי המשפט ו/או נסגרו בהסכם פשרה. השוט היחידי הוא חברת ביטוח שעלולה לסרב לבטח רופא רשלן סדרתי וכמובן גם את זה אין לך דרך לדעת.

KallaGLP

New member
אורית, כבר כתבתי בעבר את דעתי על הסיפור הזה.

ובכלל, פשוט אין מילים. נשאר לי רק לשלוח חיבוק נוסף.

קשה7

New member
גבירותי ורבותי

אם שמתם לב כתבתי שקשה לאבחן ADHD בגיל כזה.אולי תתיחסו לעיקר
אינני יכולה לעבור על החוק ולכן אתנסח בזהירות.....גונבה לאזני שמועה שהתקיים או מתקיים בימים אלה. מגהמשפט על ילדים. חולים שאושרו לאימוץ בינלאומי.אינני יודעת על איזו עמותה מדובר ועל איזה רופא וגם אינני יודעת מה תוצאות המשפט.(לא לשאול אותי במסרים פרטיים)ולא מדובר על הפרעת קשב.
לכן אנא התייחסו למה שכתבתי בהיבט כללי יותר.המדינה צריכה לקבוע קריטריונים ברורים מה כן צריך לבדוק ומה לא.אסור שזה יהיה נתון בידי רופא מסויים. ברור שבתי הילדים מסתירים מידע "מפליל" וברור שהעמותות מסתירות מידע (או אינן אומרות את כל שידוע להן) על ההורים בפני הרוסים ומצד שני את המידע מבתי הילדים בפני ההורים
רצוי להגיע למצב שהכל יהיה ברור שקוף ואמיתי לא תלוי כסף. לכל הצדדים.לעמותות ולבתי הילדים זוהי פרנסה אבל
בשבילנו הילדים האלו הם כל עולמנו

סביון1

New member
איזה בירור לדעתך העמותות צריכות לעשות בחו"ל

טרם האימוץ ולא עושות?

dana180

New member
אנה גורבן

כל אחד יכול להביא לבדיקה רופא מטעמו. הכי פשוט אם רוצים לצמצם סיכונים במיידי מבלי לחולל מהפכות זה לדוגמא להזמין את אנה להגיע לבית הילדים.
היא מכירה היטב את תסמונת האלכוהול וגם יכולה לראות כל פרט מחשיד בתיק הרפואי של הילד בבית הילדים כמו כדורים שאולי
הילד נוטל או יולדת עם בעיות נפשיות למשל.
העמותה תקבל כל רופא מטעמך רק צריך לקחת בחשבון שגם לטובי הרופאים קשה לבדוק את תסמונת העובר השתיין.

למעלה