אירופה והמעבר לתרבות מוסלמית (-:

ne ro

New member
מה גם..

זה מאוד מסוכן ליהודים בצרפת. אתה יודע שיש הרבה מוסלמים שהם אנטישמים..

a e q u i t a s

New member
לא רק מוסלאמים...

לא יודע לאמוד את המילה "הרבה" במספרים, אבל ישנם מוסלאמים ולא רק, אלא גם נוצרים ויהודים עצמם שהם אנטישמיים... אסור לשכוח את נטורי קרתא - היהודים שהם אנטי-ציוניים ותומכים בהשמדתה של מדינת ישראל.

ne ro

New member
הם לא אנטישמים..

נטורי קרתא הם לא אנטישמים, אתה יודע בכלל מה זה אנטישמיות? הם נקראים אנטי-ציונים.

a e q u i t a s

New member
רשמתי אנטי-ציוניים

"...אסור לשכוח את נטורי קרתא - היהודים שהם אנטי-ציוניים ותומכים בהשמדתה של מדינת ישראל..." ציטוט מהודעה הקודמת שלי... בכל מקרה, נטורי קרתא הם פלג מאוד קיצוני, שטוען שמדינת ישראל היא חטא משמיים, שכן רק משיח בן דוד, יוכל לבנות מדינת הלכה אמיתית...לכן הם מתייצבים לצד צוררי ישראל כמו ערפאת, חמאס ואפילו איראן..

ne ro

New member
נכון , הם באמת קיצוניים.

אבל יהודי לא יכול להיות אנטישמי. קח לדוגמא את חומסקי- הדעות שלו הם באמת קיצוניות - אבל האם הוא אנטישמי??

ne ro

New member
ואגב.

לשמאל הקומוניסטי בישראל יש רקורד מחפיר של "תמיכה" באנטישמיות. הקומוניסטים בישראל תמכו ברדיפות האנטישמיות בתקופת סטאלין, ברצח הסופרים היהודיים, בחיסול התרבות היהודית, בעלילת הרופאים, במשפטי פראג האנטישמיים, ברדיפות האנטישמיות בפולין של גומולקה. אז לא היה 'כיבוש', אלא היו מזימות של הציונות והאימפריאליזם, והיה ה'קוסמופוליטיזם' שאיים על המולדת הסוציאליסטית.

ברור שיהודי יכול להיות אנטישמי

אנטישמיות זה לא מוצא אלא דיעות מסויימות, חומסקי הוא על הגבול, בין סתם אנטי ציוני מתלהם לאנטישמי, הגבול באמת דק...

ne ro

New member
יכול להיות..

אבל הוא מגדיר עצמו קומוניסט או סוציאליסט ליברטני או מה שלא יהיה..

ne ro

New member
הסבר

אנטישמיות זה שנאת יהודים, יודופוביה, גזענות כלפי יהודים. במהלך ההיסטוריה האנטישמיות באה לידי ביטוי בכמה דרכים: 1. אנטישמיות נוצרית . 2. אנטישמיות על פי גזע ( כמו שהיו לנאצים. אבל הם הם תומכים בהשמדתה של מדינת ישראל הם לא אנטישמים. וחוץ מזה יהודים לא יכולים להיות אנטישמים. רק נוצרים או מוסלמים.

רוב ההודים בבריטניה הם נוצרים או

הינדויים, הם דוגמא טובה למיעוט שכן משתלב בקהילה, מיעוט שיצר תרבות חדשה, לא "ייבא" את ההודיות, אלא שילב גם "בריטיות" בתוכה. המוסלמים הם אכן בעיקר פקיסטנים אך יש מכל העולם המוסלמי, הם לעומת זאת חיים ב"גטאות" לא השתלבו ולא משתלבים, מנהלים חיים דתיים, ניזונים מכלי תקשורת מארצות מולדתם.

יש כאן כולה מכתב מאדם אחד

ביחס למספרם באוכלוסיה ולעובדה שרובם מתנקזים לכונות ואיזורים מאד מסויימים בערים, לא רק בלונדון אלא בכל אירופה זו נחשבת אוכלוסיה מאד בדלנית, בדלנית אבל אקטיבית, היא לא סתם בצד כמו נגיד היהודים החרדים של ברוקלין, גם הם בדלנים אך להבדיל הם גם לא שואפים לשום דבר חוץ מלחיות את החיים שלהם בקהילה. דוגמא רק מאתמול, בלייר פנה בצורה מאד מתונה, לא ציווי ולא שום דבר אחר למוסלמים המתונים, ביקש מהם למנוע ולטפל בגילויים של קיצוניות הרי הקיצוניות עלולה להוביל לטרור. זה מאחר ויש גבול למה שהוא יכול לעשות כראש ממשלה וגבול למה שיכול לעשות מי שאינו חלק מן הקהילה. איך המוסלמים הגיבו? כצפוי... הם נעלבו!, כאילו אין אצלם בעיית קיצונים, כאילו יש קיצונים באותה כמות ובאותו אופן בכל מקום ובכל דת, הם הגיבו במין פליאה והעלבות של "למה אתה פונה רק אלינו?", אלה לא היו המנהיגים אלא מוסלמים מהרחוב, מתונים כיכול, התגובה האופיינית של "מה אתה רוצה ממני" וגילגול עיניים לשמיים, הם לא יטפלו בבעיה מאחר ולדעתם אין כזו, לעובדה שיש הסתות במסגדים, כל הפיגועים האחרונים באירופה, צפון אמריקה והמזרח הרחוק, כווולם נעשו על ידי מוסלמים ובשם האיסלם והם נעלבים...

ne ro

New member
חבל

דווקא יש לא מעט מוסלמים שהשתלבו ממש יפה בחברה הצרפתית ושוחרים רק טוב. בגדול, המרוקאים עושים הכי הרבה פחות בעיות וגם התוניסאים די בסדר. זה רק האלג'יראים שחיים בשביל לשנוא ומעכירים את החיים השלווים בצרפת. אבל רוב המוסלמים בצרפת מאוד מתונים וממש לא קיצונים או פונדמנטליסטים. למרות שרבים מהם מרוכזים בגטאות הערים הגדולות כמו פאריס, ליון, סטרסבורג וכו'.

שם אתה אלה שכן השתלבו לצד ההמונים

בגטאות, מה היחס המספרי? תשווה את זה למשל ליהודים, עוד מיעוט, קטן אף יותר, לא בדלני, תמצא לא מעט מהם לא רק כאשר הם חלק מתוך החברה אלא נמצאים בתפקידים בכירים. אני לא מחלק את אותה החברה לאלג'יראים, תונסאים ומרוקאים, גם בהולנד יש בעיות למרות שכמעט כל המוסלמים שם הם מרוקאים, גם שם דחו את החוקה האירופאית, שם נרצח במאי, גם שם יש חשש מהיום שבו אמסטרדם תהיה עם מיעוט הולנדי, גם אם המרוקאים יתנהגו יפה, זה לא החשש מאלימות, זה החשש משינוי תרבות, אורחות חיים, נכון להיות כולם נהנים מהציבעוניות, מהמסעדות עם אוכל אחר, עושה את החיים ליותר מעניינים, בכל אירופה עד, עד למצב שאותו פקטור מעניין, "קוסמופוליטי" הופך לפקטור דומננטי, כאו זה כבר מפסיק להיות "חיובי".

ne ro

New member
תלוי.

מעניין אם זה יעבוד אחרי כל ההטפות של השמאל הצרפתי לפוסט קולוניאליזם ולרב תרבותיות..

כל ההטפה, גם בצרפת לרב תרבותיות

היא צבועה, אפילו במדינת כל אזרחיה, לא לאום כמו ארצות הברית הרב תרבותיות שהיא בעצם חלק אינטגרלי מארצות הברית היא גם מותנית בכל מיני גורמים, נכון להיום קרוב לשלושת רבעי מאוכלוסיית ארצות הברית היא לבנה, ממוצא אירופאי, רובה פרוטסטנטית, השאר הם שחורים, לטינים ואסייתים, מה יקרה אם המגמה של פיתוח זהות לטינית כוללת שמתחילה עכשיו בדרום אמריקה ובכלל בכל אמריקה הלטינית תתפשט תגלוש ללטינים האמריקנים והרכב האוכלוסיה ישתנה? זה עלול לשנות את ארצות הברית לחלוטין, אני לא אומר שזה טוב או רע, זה עיניין של השקפה, מה שכן זה עלול לערור תמורות. ממש כמו שהמהפכה התעשייתית עוררה תמורות בכל תחומי החיים. עכשיו חזרה לאירופה, גם שהשמאל הקיצוני יוצא בכאלה הכרזות זה צביעות, רב תרבותיות זה טוב ויפה עד שהיא משתלטת על העם היליד, במדינת לאום זה קריטי במיוחד, למה אתה חושב שיש כזו החמרה בשנים האחרונות של חוקי ההגירה בכל אירופה?, החמרה שתכליתה אחת, למנוע ממיעוט דומננטי בגודלו להפוך לדומיננטי "מידי", גם לפתיחות יש גבול.

ne ro

New member
יש גם את ההטפות של הימין הצרפתי.

לאחידות תרבותית. זה מזכיר לי פעם כשראיתי בערוץ M6 בתוכנית CLASSE CONFIDENTIEL זמרת בשם אמל בנט מהתוכנית NOUVELLE STAR ששודרה באותו ערוץ שהיא צרפתיה ממוצא צפון אפריקאי אלג'יראית/מרוקאית והיא דיברה צרפתית במבטא צפון אפריקני..

זה הקצה השני

אם אני הייתי אירופאי לא היתה לי שאיפה לאחידות תרבותית (הומגניות) אך מצד שני לא הייתי רוצה להיות אפילו קרוב למצב שבו הזהות של המדינה משתנה, גם אם זה היה קורה באופן דמוקרטי שקט וחוקי לחלוטין (דבר שלא קורה).

למעלה