אירופה והמעבר לתרבות מוסלמית (-:

trigotrigo

New member
לא פסלתי את הרעיון,

רק אמרתי שמציאת דרך לשילוב אינה המפתח למניעת הבעיה. אני חוזר ומדגיש כי לדעתי הפתרון טמון במניעת צעדים קיצוניים כנ"ל.

ne ro

New member
נכון מאוד.

וזו בעיה לא רק בצרפת. אבל אני חושב שזה עולה יותר על הנושא בצרפת מאשר בארצות אחרות בגלל התנועות שלוחמות בגזענות כמו SOS RACISME נגד גזענות כלפי יהודים וערבים. אבל האבסורד הוא שרבים מהערבים בצרפת הם אנטישמים והיו אף תופעות ( די קיקיוניות) של תמיכה של יהודים ( ! ) בימין הקיצוני.

a e q u i t a s

New member
למשל בארה"ב זה דיי היפך

אומנם קשה להסביר מדוע, אך בארה"ב היהודים באופן מסורתי תמכו בשמאל אמריקאי, כלומר הדמוקרטים... בתקופתו של הנשיא בוש ממפלגת הימין השמרנית (רפובליקנים) החלה נהירה יהודית לכיון הימין... אני מניח שזה בגלל המצב הפוליטי בין ישראל לפלסטינים ומגמת הקצנה הפלסטינית, שגרם ליהודים להתפקד לשורותיהם של המפלגה הרפובלינקים שהם יותר "אנטי פלסטינים" מאשר השמאל אמריקאי שדיי אוהב את ישראל, אך דחף את ישראל להסכמים - ראה את ביל קלינטון...

CajU9

New member
דעתי על הימין האמריקאי

ללא ספק, הכוחניים, והצודקים יותר. קשה לי להאמין שקרי היה בכלל מעלה על דעתו טיפול בנושא הטרור בצורה כוחנית (ונכונה! מה לעשות, זה טרור) כמו של בוש. אני חושב שללא הימין הליברלי, הכלכלה האמריקאית לא הייתה בריאה כפי שהיא כיום. אני מאמין שמדיניות ליברלית טובה לכלכלה בהרבה מאשר סוציאל-דמוקרטית. מלבד זאת, מצב העולם היה רע בהרבה מבחינת הטרור הגואה. היהודים בארה"ב מייצגים חלק גדול מהאליטה, האוכלוסיה המשפיעה על מקבלי ההחלטות, למעלה בצמרת. ייתכן שזו הסיבה למעבר לצד הימין. על כך שיצטרפו משום שישראל ומצבה הדיפלומטי כל הזמן מונח על הכף, אין ספק בכלל. אבל שמאל או ימין, על כך שרוב אהדת הציבור האמריקאי (הטיפש ברובו) מופנית לצד ישראל, אי אפשר להתווכח.

a e q u i t a s

New member
הימין והשמאל בארה"ב

הימין, כלומר המפלגה הרפובלניקית היא לא ליברלית, היפך היא מאוד שמרנית. בארה"ב הרפובלקנים נגד הפלות (גם כאלה שנעשו בגלל אונס) הם בעד חוסר פיקוח על הנשק, הם נגד נישואים חד מיניים, הם נגד שירת ההמנון אמריקאי בספרדית, אלא רק באנגלית. הימין אמריקאי הוא ליברלי מבחינת הדוקטרינה הכלכלית שלו, אבל מבחינה סולם הערכים הוא שבוי בידי אנווגליסטים הדתיים בדרום ארה"ב. אך הדמוקרטים (השמאל) הם מאוד מאוד מאוד ליברלים... גו'ן קרי הוא בין נקרא נאו-ליברל - הוא בעד כל מה שהנשיא בוש מתנגד..., כולל נישואים חד מיניים שקורעים את ארה"ב לשתי מחנות.

a e q u i t a s

New member
...

רשמתי שגו'ן קרי הוא ניו-ליברל. הנשיא בוש הוא משתייך לזרם הנאו-קונסרביטיבי. (כמו שאמרת)

ne ro

New member
נכון ../images/Emo13.gif

וזה בדיוק ההבדל בין קונסרבטיבי לליברל.

ne ro

New member
מקפיץ

ne ro

New member
ומה עם דיודונה <../images/Emo178.gif../images/Emo5.gif> ?

האנטישמי הגזען, הגיבור של תנועת טריבו קה ?

ne ro

New member
אגב..

אתם יודעים שגד אלמלה מתנדב ב SOS RACISME ואמר פעם שכואב לו לשמוע את הצירוף " ערבי מלוכלך" כמו "יהודי מלוכלך"..

ne ro

New member
ואגב..

פרנסואה הולנד יו"ר המפלגה הסוציאליסטית הצרפתית הוא זה שעזר להקים את SOS RACISME .. וכל הכבוד לו על זה.

ne ro

New member
ואגב..

כשגרתי בצרפת שמתי לב שרבים מהמוסלמים בדרום צרפת ( סאן אטיין ) לא כ"כ משתלבים.. ודי חיים עם עצמם.

a e q u i t a s

New member
לא כל כך מבין מדוע הם לא משתלבים

היום דיברתי עם ידידה מאוד טובה שלי מגרמניה בטלפון, שיחה דיי ארוכה ובין השאר גלשנו לנושא הגירה, גם לטענתה המוסלאמים הדגישה במיוחד את הטורקים חיים בתור קהילה משלהם, לא מנסים בכלל להתשלב... לא כל כך מבין למה, כמו שאני לא מבין מדוע מוסלאמים בצרפת לא מתשלבים?

CajU9

New member
בגלל הדת?

בלי קשר לגרמניה, ניקח כעת תופעה זהה הקיימת בצרפת: צרפת בעבר התיימרה להיות המדינה הדמוקרטית והליברלית ביותר בעולם. חשוב לציין כי היא מאבות הדמוקרטיה החשובות בהיסטוריה, מימי המהפיכה הצרפתית. המוסלמים לא מתנתקים מאורח חייהם הדתי ההדוק, ואינם "מתערבים" (מלשון "מערב) ומשתלבים עם החברה החדשה, המערבית. זו הסיבה המובהקת לפי דעתי, גם בגרמניה!

למעלה