אם המטרה היא להדיר גברים היו מושיבים את הנשים במקום הנוח והיו מנסים להקצות נסיעות לנשים בלבד. לא ההפך. ההפגנה המאוד הזויה בתל אביב היתה גם היתה לפני כמה שנים. חברתי לעבודה עברה ברחוב וספגה את קריאת השיקסע והיריקה. סנקציות קשות יותר מופעלות על החרדים עצמם כי הם תלויים בהנהגתם ובהשפעתה בהרבה תחומי חיים. למשל: תיכנס לפורום התחב"צ החרדי ותראה שמחפשים דרייברים עם טלפון "כשר". אשה הרה בת 40 תעמוד מאחור במקום לשבת מקדימה, מחשש שאולי מורה בסמינר של בתה הבכורה נמצאת באוטובוס ותראה אותה ב"קלקלתה", ואז מקום הבת בסמינר בסכנה, ובהתאם ערכה כ"שידוך". אתה באמת עד כדי כך לא מכיר את החברה החרדית ? האם אתה חרדי?
בהתחלה אמרת שהתחככות כשלעצמה מפריע. כעת יצא המרצע. מדובר בהתחככות עם המין השני. אצל רוב בני האדם הנורמלים מעל גיל 15 בערך מגע אקראי עם המין השני לא מעורר רגשות סוערים מעבר לזה עם בני מינך. לכל היותר "סליחה"-"זה בסדר".
ילדים ונוער אמורים ללמוד איך להתנהג מהניסיון, מצפיה בהתנהגות נורמטיבית בחברה בה הם חיים ומהכוונתם של מבוגרים. שני בני 12 עלולים ללכת מכות, אם אחד דרך לשני בטעות על הרגל. זה פחות נורמטיבי בגיל 25. כנ"ל "מחמאות" ושריקות אצל בני 16. אם לנוער אין די הזדמנויות נאותות ללמוד התנהגות מנומסת בין גבר ואשה זרים הלמידה תהיה איטית ואף פחותה.
רובנו יודעים להבחין בין מגע או קרבה אקראיים לאלה שבעלי כוונה מינית ומגיבים או לא מגיבים בהתאם. יש כמה מבוגרים שכן יתגרו מינית ממראה שגרתי או ממגע אקראי של בן המין השני. יש גם אנשים שמחפשים כל הזדמנות להטריד מינית. צריך לטפל בהם, לא להכפיף את עצמנו או את הזולת(ה) בגללם. יש גם אנשים שחושבים שהם נפוליאון. לא נכריח את הציבור לדבר צרפתית כדי שירגישו בנוח.
אין מטרה להדיר אף אחד.
אני לא מכיר את ההפגנה המדוברת בתל אביב, אבל מזה שאת אומרת שזה היה לפני כמה שנים, אפשר להסיק לבד שיריקות אינם דבר מצוי.
הכללה של הציבור החרדי זה דווקא כן דבר מצוי.
לא מבין מה הקשר לזה שאדם מחפש דרייבר עם טלפון כשר. כל אחד והעדפות שלו.
וגם אין לי מושג מאיפה המצאת את הרעיון הזה שאשה הרה תעמוד מחשש שאולי מורה בסמינר תראה אותה בקלקלתה. אם כבר המורב בסמינר תראה בקלקלתם של נוסעים אחרים שלא נעמדו בשביל האשה ההרה. ואם יש אשה ששמחה בלעמוד מחשש שיתפסו אותה, אז שיערב לה, לא רואה סיבה למה צריך להתערב בדבר שלא מפריע לה.
אני אכן חרדי, ולא מכיר את כל התופעות שאת מדברת עליהם. ודאי שלא בתור נורמה ציבורית. זה כמעט כמו שאני אגיד שכל החילונים מעשנים קאנביס, כי ראיתי אחד כזה בגן סאקר.
את הרעיון שצריך ללמוד צורת התנהגות, מהתנסות לא ראויה, את מוזמנת ליישם בעצמך. יש אחרים שחושבים אחרים, אני אישית לא סבור שצריך לדרוס מישהו כדי להבין שלא דורסים הולכי רגל שחוצים את הכביש, נראה לי שמותר לכבד את חשיבה שונה, ואין צורך לכפות את הדעה שלך על כולם.
יתכן שהרוב יודעים להבחין בין מגע או קרבה אקראיים לאחרים, ויתכן שלא, לא סגור על זה שאת המקור המוסמך לקבוע את זה בכזאת החלטיות.
מצידי הדיון בנושא הסתיים, הקשר בינו לבין תח"צ הוא אקראי לחלוטין, לא ערכתי מחקרים מתאימים בנושא, ולקיים דיונים לפי סטיגמות ותחושות בטן, לא נראה כדבר ראוי.