שיפוץ הבטחון העצמי
אני אשתדל לקצר:
כל חיי, עד גיל בית-ספר תיכון, הייתי טיפוס חסר ביטחון. מה זה חסר ביטחון? טיפוס כזה שאפילו אצל סבתא שלו התבייש לאכול כשהוצע לו.
לא הייתי "חנון" (למרות שאחיי מקניטים אותי גם היום שאני חנון, אבל מה'כפת לי?), אבל גם לא מאד מקובל. היו לי את החברים שלי וזה הספיק לי מעל ומעבר.
עד גיל 16 בערך, לא קיבלתי חיזוקים חיוביים מהחברה על המראה החיצוני, ובאיזשהו מקום זה עשה את שלו. חשבתי שאני לא נראה טוב מספיק, שבנות לא נמשכות אלי (למרות שתמיד הייתי מוקף בנות); משהו נדפק לי בקופסה.
למען ההגינות, אוסיף שעד אותו רגע שבו חל בי ה"סוויץ'", לא ממש השקעתי במראה החיצוני שלי (לא מוזנח, כן? אבל גם לא מוקפד נקרא לזה).
בגיל 16 בערך התחלתי לשים לב לעצמי, הרבה יותר מאשר בעבר. קשה לי לשים את האצבע על האירוע המכונן שבעקבותיו החל השינוי, אבל הוא החל. לאט ובהדרגה. כשהתחלתי להשקיע בעצמי, התחלתי לקבל גם חיזוקים חיוביים מהסביבה וזה כמובן העלה את הביטחון העצמי, אבל משהו מהמשקעים של הילדות ליווה אותי עד ממש לא מזמן (ענין של שלוש שנים בערך - מיד בהמשך).
בצבא למשל, פיתחתי גוף חטוב וסקסי, קצרתי מחמאות על ימין ועל שמאל והייתי מחוזר על ידי נשים וגברים (אגב, וידוי קטן: יש יותר גברים שמחזרים אחרי מאשר נשים, כולל כאלה שהם בזוגיות, נשואים עם ילדים וכדומה), אבל למרות הכל משהו מהילד חסר הביטחון שבי סרב לעזוב.
מאז גיל 16 ועד היום עברתי כמה וכמה מערכות יחסים, עשרות דייטים ובליינד דייטים, אבל שוב, משהו בתוכי היה עצור ותקוע.
לפני כשלוש שנים, אחרי שכלו כל הקיצין מבחינתי, ואחרי שנכנסתי ל-סמי דיכאון (לא דיכאון הלכה למעשה, אבל תקופה סופר סופר מחורבנת), החלטתי ללכת לטיפול אצל פסיכולוג.
הטיפול נמשך חצי שנה, שבמהלכה נפגשתי עם פסיכולוגית פעמיים בשבוע, כאשר במהלך המפגשים הייתי פורק את אשר על לבי. הטיפול לא שילב "עבודה מהבית", אלא רק שיחות של אחת על אחד. כעבור חצי שנה פרשתי מהטיפול ביזמתי, כי לא הרגשתי שהוא מועיל לי, אבל אוהו כמה טעיתי.
לקח לזה קצת זמן לשקוע, אבל שלושה חודשים בערך מאז פרשתי מהטיפול, חל המפנה האמיתי: היום אני יכול לומר בפה מלא, עם יד על הלב CROOS MY HEART AND HOPE TO DIE, שאני בן אדם שונה בתכלית, עם ביטחון עצמי בשמיים ואהבה עצמית אינסופית.
שם קצוץ על העולם ונהנה מכל שנייה.
זה הסיפור, על קצה קצהו של המזלג (יצא לי קצת מפוזר, אבל 'פסדר).